bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

kadının aldığı para 700 müş ee kynın da öğrenciymiş yeme içme sizden de olsa bir öğrenciye 350 tl yetmiyor yetmezde kayınvaliden de oğlunu okutuyor sonuçta verdiğiniz para yabancıya gitmiyor

cocuga bakmak hıc kolay degıl
hele hele buyuk yasta ınsanlar ıcın gercekden daha zor
bence sız o arkadas cevrenızı bı degıstırın
ıcınızı kotulukle dolduruyor yangına körukle gıdıyorlar fıtne fesat kotu nıyetlıler

bırıne yardım etmek neden bukadar kotu olsun kı...
ona verıcegıme kendım bakarım cocuga ne demek yahu... okadar mı kinli olduk bızler

Bunda kullanıldığınızı düşündürecek bir şey göremedim ben. Babaanne veya anneanne torun bakmak zorunda değil. Zaten kendi çocuklarını bakıp büyütmüşler. Kaldı ki belli bir yaştan sonra gerçekten çok zor. Dışardan bir bakıcı tutsanız yine para vereceksiniz üstelik 2 katı. Ayrıca kendi canı babaanne gibi bakamaz. Kayınvalidenizin maddi durumu iyiymiş gibi anlatmışsınız ama 700 TL parayla bu zaman geçinmek imkansız kira olmasa bile. O yüzden 500 TL normal geldi bana.

Bence gayet normal verilmesi çünkü şu zamanda gecinmek gerçekten çok zor..maddi durumları iyi olsa tabikide gerek yoktu.maddi durumları iyi olupta sizden para aliyorlarsa o zaman evet kendinizi enayi konumunda dusunebilirdiniz.sonuçta babaannesi ayıp olurdu para karsiligi bakması..ama bir yandanda söyle bir durum var.hiç altta kalmıyorsunuz bebeginize bakıyor ve sizde karşılığını veriyorsunuz..ama çocuğunuz krese falan başlarsa vermezsiniz.durumlarına göre tabii sonuçta esinizin annesi..Ayrıca bebeginize babaannesi değilde sizin anneniz baksaydi ve durumuda böyle olsaydı yine eliniz titrermiydi parayi verirken bide o pencereden bakın..

Bu bebek bakım parası değil ki ona bir yardım sonuçta yoruluyor kolay mı hem çocuğunuza bakıp hem temizliğinizi yemeğinizi yapıyormuş başka birini tutsanız hepsini yaptırsanız 1000-1.500 para ödersiniz onun yanında bu devede kulak. Yapmak zorunda değil ayrıca. Sonuçta bu ona bir yardım. Neden bu kadar sorun ettiniz anlamadım yabancı bakmıyor ya aileden biri bakıyor gözünüz arkada kalmıyor rahat ediyorsunuz daha ne..

Mutfak masrafım o bizde yediği için 2 katına çıktı demişsiniz Allah aşkına bu kadın ne yiyor ki 2 katına çıksın. Eve ne yapıyorsa ondan yiyordur kadın bir tabak fazla koymayla mı o kadar fazla oluyor bu masraf? öğle yemeğini de kastediyorsanız bakıcı da bulsanız onu yiyecekti ayrıca daha da fazla maaş alacaktı kadının yediğinde içtiğinde bile gözünüz var yani. Annen neden bakmıyor hem tüm yük kadının omzunda tüm hayatını torunuyla geçiriyor bir de 500 tl nin lafını ediyorsunuz annenizde ilgilensin o zaman bir zahmet.

İnsanların durumu kötü belliki ha ayda 700 verilmez tabi ama 400 cıvarı bır yardım bana normal geldi tabiiki babaanne anneanne para almamalı torununa baktıgı ıcın ama kadın bakmasada yıne yardım edeceksenız en azından cocugunuzu guvenılır bırıne baktırıyorsunuz para boşa gıtmıyor bu açıdan bakın derım ben zor bır durumdada degılsınız cocuk yarın bır gun kres yasına geldımı verırsınız krese olur bıter

Fındık fıstık meyveyi oğluyla beraber yiyolarmış. Şaka gibi

Durduk yere milletin ağzına gelipte kendini doldurma !
Dolup dolup düzenini alt üst etme!
Kadının maaşı çok az 700tl yazik
Senin çocuğuna bakıyor evini temizliyor yemek yapıyor(bunlari yaptırmak için en 2000odersin)500 tl ne ki

Haaa parasız baksa kötü mü ama baktığında sukret

Soruna cvp vereyim evet çevremde torununa parayla bakan var hatta anneanne bile var

Cnm çevreye bakma sen herkesin ilişkisi farklıdır benim kardesimin kvsi bakıyordu çocuğuna para teklif etmişler kabul etmiş kadın
Bende zamanında kvmë verseydim bal gibi bakardı ! !!
İşinin görüldüğüne bak gelirinde iyi

Söyle düşün yabancı birini eve sokup cocugu emanet etmektense
kayınvalideye yardım hediyeleşmek veriyorum diye düşünün
bende olsam annemede kaynanamada verirdim ki mutlu olup daha sabırlı olsun
malum onlar cocuklarının kahrını cektı buyuttu bide yaşlandı benimkinemi baksın:)
Sahsen ben parayla bile torun morun bakmam

evinize 6bin lira para giriyor kayınvalidenize verdiğiniz 500 tl mi battı yedikleri içtikleri mi..330 tl öğrenci parasını bile hesaplamışsınız. Bir de kullanılıyorum keriz miyim diyorsunuz ya bravo valla.İşte bazıları ağzıyla kuş tutsa yaranamaz..
+1

Tam da bu sebepten oturu kreş yaşına kadar anne, sonra da kreş diyorum
Zorunluluk varsa da bakıcı.
Kendi annem, kayimvalidem için düşünüyorum, cocuklarini büyütmüş, çalışma hayatları bitmiş, hoooop sil baştan çocuk. ya bu kadınların sosyal hayatları var, bir çevre edinmişler, kendilerine vakit ayırmak, şu zamana kadar erteledikleri şeyleri yapmak istiyor olabilirler. ki hakları... ve 50-60 yaşlarında bizim peşinden kosmaya yoruldugumuz çocuklara bakın demek bana garip geliyor.

Siz keriz yerine konulmuyorsunuz. Aksine siz k.validenizi keriz yerine koyuyorsunuz. Hem kadının en rahat geçirecek yıllarını sömürün 6bin TL lik gelirinizde 500 TL yi çok görün.

Eve haftada bir temizlikçi bayan gelse 13o tlden aylık 520 tl

Bakıcınında en az 1000 TL aldığını düşün

1520 TL sırf çocuk bakımı ve evin temizliğine gidecek para.

Kayınvalide 500 TL ye bunlara ilaveten yemekte yapıyor

Gelin bulmuşta bunuyor.Kaldıki koca kadına temizlik yaptırmak hiç hoş değil.

Ortada bir keriz varsa oda kayinvaliden.
Hic mi vicdanin sizlamiyor kalkip hem millete aile ıliskinizi anlatiyorsun hemde birde 500 tl veriyorum diye dert yaniyorsun.
Utanman gerek senin. Burda bile bunca insan ne kadar kınadı. Yazık günah 6 bin lira diyorsun. O kadincagizda ev gecindiriyor cocuk okutuyor onun daha sorumlulugu bitmemiş. Ustelik kadına temizligine kadar yaptırıyorsun. Senin bir ust modelin var yan komsumuz kaynanasina bir donunu yikatmadigi kaldi 5 kurus vermiyor ama insanlar hakkinda neler düşünüyor bilse kendinden utanir.
Insan şu hayatta bir onuru duruşu için yaşar.

kadının ihtiyacı olsa ver ama ihtiyacı yokkı kv biraz para seviyo sanırım

Nasıl ihtiyaı yok ki 700 lira emekli maaşı alıyormuş kadın 700 lira nasıl geçinek kadın çocuğuda üniversite okuyormuş maaşın 330 liralık kısmı çocuğa bağlanmış bu devirde çocuk okutmak kolay değil ki.

ihtiyacı mı yok? 330 tl üniversitede okuyan birine yeter mi? 700 tl kadının üstü başı, faturaları, ayda 3 kez bir yere gitse osu busu.. Evden çıkmadan katıksız ekmekle mi beslensin istiyorsunuz nedir anlamadım.

Keriz lafı ne kadar iğrenç ya eşinizin annesi o sizin ? Ayrıca aldığınız maaş gayet de iyi 500 liranın hesabını mı yapıyorsunuz ki kayınvalidenizin eline geçen para çok çok düşük. Çevrenizdeki insanlar inanılmaz bencil ve kötü niyetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…