- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi pembebalonn
-
+1Kadının ihtiyacı varmış ve ayrıca hiç bir anneanne babaanne torunlarına bakmak zorunda değil. 700 tl maaşı var diye öyle yazmışsınız ki, kirası yok falan sanki dünya parası var. Okuyan çocuğu varmış o para ona yetmez ki. Kadın evinin işini de yapıyor üstelik. Valla ben onun yerinde olsam gider başkasının çocuğuna bakar 1000 tl alırım. Yemek ve temizliği de koyarsan daha bile fazla alır.
Benim etrafımda çocuğuna baktıranlar direk para vermese de annelerine market yapar, bir şeyler alır, fatura öder, evini kadın tutup temizletir hatta arada harçlık verir. Yani 500 tl'yi geçer bile. Hatta bir o kadar da ben çocuk bakmam diyen anneanne, babaanne var.
Bu arada arkadaşların da matematik bilmiyor sanırım, 2500 alıyorsun ve maaşının 1000 tl'si gidiyor ve sana temiz 1500 kalıyor, az para mı? Sanırım seni sevmiyorlar ve postalamaya çalışıyorlar. Bence o arkadaşlarla çok takılma, çok akıllı mantıklı gibi gelmediler bana.
arkadaşlar merhaba
10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..
siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?
gerçekten içime dert oldu..
kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..
bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..
şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..
fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.
ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..
çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..
bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..
siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
+1000+1
Ben senin bu yazdığını görsem ve kv den olsam hadi kızım al kendi çocuğuna kendin bak derim bende gider başkasının çocuğuna bakar 1000 tl den fazla kazanırım. Çok nankörsün gerçekten. Hiç bir şey yapmadığı halde anne babalarına bir sürü parasal yardım yapan evlat var.
Kayınvalideniz size fazlasıyla destek oluyor hemde mecbur olmadığı halde sizde 500 liranın ve yedirdiğiniz 3 lokmanın peşindesiniz yazık ..Allah kimseyi böyle evladının parasına muhtaç etmesinarkadaşlar merhaba
10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..
siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?
gerçekten içime dert oldu..
kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..
bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..
şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..
fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.
ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..
çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..
bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..
siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
Bu arada neden siz herkese böyle böyle diye anlatıyorsunuz çok garip. Bence biraz bu konularda konuşmayın işiniz görülüyor mu ona bakın. Kv kızıp bakmasa kim bakacak cocugunuza o aklı evvel arkadaşlarınız mibende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?