bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Ben olsam digerlerini takmazdim.
Kv nin kocasi yokmus. Esin annesini ortadami koycak? o para oylede boylede cikicak sizden. Maddi yardim yapicak kocan.

O yuzden ben olaya " kv bebegime bakiyor, para aliyor" diye bakmak yerine.
" kv maddi acidan iyi degil, ona destek veriyoruz, oda kendiliginden cocuguma bakiyor' olarak bakardim.

Kadin cocuguna bakayim bana para mi ver dedi size hayir kendiniz verdiniz durumlari yok diye
Ayrica parali parasiz kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil
Anneanne babaannede olsa

Herkes kendine doguruyor bakici tutar imkani yoksa kendi bakar ha annesi esinin annesi razidir bakarim der o ayri

Simdi gelelim paraya bir cok kisi ev alisverisi yapar mutfak alisverisi yapar kucuk hediye alir arada harclik verir ve cocuguna gozu gibi bakan anne kv yi hosnut etmek ister
Ama bunu pek kimse dile getirmez sizin gibi hele internette falan yayinlamaz duymus olmamaniz normal
Ayrica imkan sahibi olmayan ve okula giden cocugu olan bir kadina iki kurus veriyorsunuz buraya 2 defa konu actiniz para veriyorum para veriyorum diye irite edici gercekten
Bakici tutun kadinda eli ayagi tutuyormus baska cocuk bakar maasli bulasikcilik yapar sizde rahat edersiniz
Onceki konununuzuda cok iyi biliyorum yine is arkadaslarinizin gaziyla eve kamera falan yerlestirmis kayniniz sizin yatakta yatiyor diye sorun yapmistiniz allahin gozlerim gormeseydi falan gibi abarti ibareleriniz vardi esiniz duyarsa kardeslikten reddederdi olduresiye doverdi falan
Konunuz gercekse eger Allah o kadincigaza hayirli bir rizk kapisi versinde sizin elinize dusurmesin yetiminide muhtac etmesin
Size tek tavsiyem o cokkk bilmis is arkadaslariniz sizin basiniza is acip huzurunuzu kaciracak cok muhatap almayin
paramda param diye cok dile getirmeyin kv olsa bir yetim anasi o aldiginiz 2500 lirayi o kadinin duasina da aliyor olabilirsiniz

+1
Ben senin bu yazdığını görsem ve kv den olsam hadi kızım al kendi çocuğuna kendin bak derim bende gider başkasının çocuğuna bakar 1000 tl den fazla kazanırım. Çok nankörsün gerçekten. Hiç bir şey yapmadığı halde anne babalarına bir sürü parasal yardım yapan evlat var.

Kayın validenizin geliri de çok değilmiş ki. Birde okuyan çocuk var. İki tarafın da işi görülmüş oluyor. Çocuğunuza bakiliyor, eviniz temizleniyor, yemeğiniz de yapılıyorsa 500 tl' nin lafını etmeyin bence,

ne kadar kötü niyetli arkadaşlarınız varmış yahu! gelmeyin gaza, bozmayın düzeninizi 3-5 boşboğaz için

Aslında bu durumu kendi içinde en güzel, "acaba eşimin değil de benim annem bu şekilde bakıyor olsaydı ne düşünürdüm?" sorusunu sorarak çözebilirsin. Bunu bizden para alıyor gibi düşünmek yerine, bize yardım ediyor biz de ona destek oluyoruz olarak düşünmen daha iyi olacaktır.

evi var filan demişsiniz de kayınvalidenizin evine giren para 1000 lira bişi. bir de kaynınız okuyor. bence bu durumda yavrunuza bakıyorsa kv gayet te vermelisiniz. normal yani. o arkadaşlarınızın ailelerini maddi durumu yeterli olabilir. ya da para vermiyorlardır da ne bileyim bi hediye, bi mutfak alışverişi filan yapılıyordur. yapılmalı da zaten. Allah razı olsun büyüklerden o yaşlarında bakıyorlar yavrulara. e ihtiyaç ta varsa yardımcı olun ne var ki bunda. hiç te keriz filan deilsiniz

senın çocuguna bakmasada kocan annesıne zaten para vermek ısteyecek sende ıyı tarafından bak , içini kötü doldurma

bende verseydım atlaya atlaya bakardı ihtiyacı olmadıgı halde ama zaten benım hiç durumum yoktu ozamanlar ,

sıkma canını ama 700 falanda yapma abartma yaniii

Haftada yarım gün temizliğe gelen kişi ayda 250 alıyor

Çocuk yemek çamaşır bulaşık yok

Genelde aileler yardım olsun diye bakıyor ama o durumda bile ya hediye ya da aman anammmmm sen olmasan ne yapardım diye manevi pohpoh bekliyorlar

Düzeniniz oturmuş dolduruşa gelmeyin ayrıca çalışmasanız sizin hesaba göre size kalan 1500 kalmayacağı gibi eşinizin maaşından da annesine ister istemez yardım olacak

+1000
Hayir kendide agziyla yazmis onceki konusunuda biliyorum ben kendi cocuguma onun gibi bakamam gozum asla ardimda degil evimi derler toplar temizler yemegimizi yapar kadina yarim adim gitse 10 adim gelen bir tip mahcup
Bilinen kv lerden degil bir defa isinmaya yetiremiyorum kizim gucum yetmiyor demis kisin berabermi otursak demis onada hayir demis mevzu falan yapmamis hic
500 liraya ne tantana eve kamera falan kurma hele mutfak Allahin verdigi rizki ben elde ettim diye sole lokma sayan insanlara diycek laf bulamiyorum
Ay boylelerini bir tepetaklak etmesi lazim vallahi soyle bir is guc maas ters donmesi lazimki akillansinlar

bence başta söylediğiniz gibi 700 tl ye çıkarın, hayra girersiniz

Benim oğluma annem bakıyor Allah razı olsun.durumları iyi çok şükür.
Çocuklarıma gıda üzerine alış veriş yaparlar.
Haftada bikaç gün yemeğimi yapar.yorulma yapma diye kızarım arada.yavruma bakıyor kaç saat.mecbur değil
Eşim mutlaka hediye alalım der alır her fırsatta.
Herşey maddiyat değil maneviyatta çok önemli.gözünüz arkada kalıyor mu içiniz rahatmı ona bakın

Gerçek arkadaş işini bırak demez ayrıca.ayağınızı kaydırmak istiyor olmasınlar
Burda bile tanımadığımız kişilere çalış iş bul diye dil döküyoruz yeri geliyor

Benim de bebeğime annem ile kv dönüşümlü bakacak benim de hiç aklıma gelmedi açıkçası onlara para vermek ama buraya geldiklerinde 1 kuruş bile harcatmam iyi agirlarim:) onlarda istekle gelir hiç sıkıntı çekmedim şimdiye kadar

Kayınvalideniz size fazlasıyla destek oluyor hemde mecbur olmadığı halde sizde 500 liranın ve yedirdiğiniz 3 lokmanın peşindesiniz yazık ..Allah kimseyi böyle evladının parasına muhtaç etmesin
Kusura bakmayın arkadaşım dediğiniz kişiler sonradan görme galiba..
Böyle yol yordam bilmeyen kişilere yorum hakkı vermeniz sizinde iyi niyetli olmadığınızı gösteriyor.Hem eşin yerine keşke başta siz böyle bir öneride bulunsaydınız . Merhamet başka birşey herkeste olmuyor.

Benimde oğluma kayınvaldem bakıyor kendi evinde kıyafet dışında bir şey götürmüyorum para vermeyi hiç düşünmedik çünkü gelirimiz belli ve ben çalışmak zorundayım sanırım teklif etsem de asla kabul etmez ama sizin durum farklı
1. cisi kayınvaldeniz in ihtiyacı varmış
2. kadın sadece çocuk bakmıyor ki fazlasını yapıyor ve hak ediyor kesinlikle o arkadaşlarınızın gazına gelmeyin sakın
ha kazandığınızı eşinizin ailesine yedirdiğinizi düşünüyorsanız da çıkın kendiniz bakın çocuğunuza

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Bu arada neden siz herkese böyle böyle diye anlatıyorsunuz çok garip. Bence biraz bu konularda konuşmayın işiniz görülüyor mu ona bakın. Kv kızıp bakmasa kim bakacak cocugunuza o aklı evvel arkadaşlarınız mi

onlara para yedirmek demek nedir yahu???

farkında mısınız hayatınızın en değerli varlığını gözünüz kapalı emanet ediyosunuz, edebiliyorsunuz...
üzüldüm şahsınıza 500 değil 1500 verseniz hakkıdır onların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…