bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

bence iyi yapıyorsunuz
kv denın durumu ıyı olsa tamam para alması- vermeniz abes dıyebılırım ama zaten geliri cok azmıs
doğru olan bu bence

bende hamileyim ve Allah izin verirse doğumdan sonra annem bakacak bebeğime.annem emekli olmasına ve durumları da çok şükür iyi olmasına rağmen bende ayda 750-1000 tl vermeyi düşünüyorum.bekar bi erkek kardeşim var belki biriktirir onun düğününde kullanırlar.hem benim gözüm arkada kalmaz hemde annem bi ihtiyacına kullanır.bebeğime bakan kayınvalidemde olsa yine aynı şekilde yaparım.

Benim iki çocuğuma da annem baktı. Allah razı olsun.
Para istemedi ve almadı ama bende bunun altında kalmamak için kızkardeşimin isteğe bağlı sigortasını ödedim her ay.
Hediyeler aldım. Canı bir şey istese hemen alıp verdim. Yani astarı yüzünden pahalıya geldi.
Çocuğuma gözü gibi bakan biri varsa gözüm para görmez.
Kaldı ki, kayınvalideniz, evinizi temizliyor, yemeğinizi yapıyor, çocuğunuza bakıyor. Bir nevi evin hizmetçisi gibi olmuş.
Ehhh bunu bir çalışana yaptırsanız inanın size daha pahalıya patlar.
Kayınvalidenizin maaşı az, siz bunu yardım olarak görün. Ölmezsiniz ya.
Eğer bu durumdan rahatsızsanız, bir bakıcı bulursunuz sorun ortadan kalkar.
Siz masrafların arttığının hesabını yapana kadar bu işleri yapacak birine vereceğiniz ücreti de hesaplayın. Bakalım sonuç ne çıkacak.

Ozamanda söyledim simdide söyluyorum o arkadaşlıklarıni bitir!seni işindende ederler evliliğindende.

Sizin gonlunuz 700 liraya gecinmeye calisan bir aileye yardci.oayimca nasil el verecek. cocuk bahane siz yardimci oluyorsunuz gibi dusunun hemde el bebek gül bebek cocugunuźa bakiliyor.Bende olsam verirdim bayramlardada giydirirdim vs. merhamet lütfen.

O arkadaşlarınızın size garezi var galiba, çocuğunuza bakılıyor, bakan kişiye güveniyorsunuz, evinizin temizliğini yemeğini yapıyor ve aldığı para 500 lira. Zaten ihtiyaçları varmış bunların hiçbirini yapmasa bile yardım etmeniz gerekir, maaşlarınızın durumu belli.
Kv yerine en az 2 kişi tutmak lazım biri çocuğa baksın(tanımadığınız etmediğiniz kişi) biri ev işlerini halletsin diye, tüm maaşınızı da anca yetiştirirdiniz onlara.
Ben olsam işi bırakıp kendim yaparım ne demek ya? Arkadaşlarınız ya çok kıskanç ya dünya üzerindeki her kv'den nefret ediyor ya da içleri fesat. Maaşınız 2500, size kalan 1500 bu durumda ve ev işiyle uğraşmıyorsunuz her gün. Elinizdeki fırsatın farkında değilsiniz.
Ben yerinizde olsam 500 lirayı arttırmak yerine kv'nin elektrik, su, doğalgaz faturalarını öderim.

Babaanne mecburmu sizin çocugunuza bakmaya, yaşlı kadın hem çocuga baksın hem yemek yapsın, kolaysa sizin anneniz para almadan yapsın.Kadıncagız 700 tl.ile geçiniyor, sizde vicdan olsa kendimi enayi gibi hissediyorum demezsiniz.Eşiniz sizden bin lira fazla alıyorsa karışma hakkınızda yok, annesini aç bırakacak hali yok.700 tl.sadece bir şişe parfüm alıyorum, bu arada.

Ev isi yemek cocuk bakımı yapiyormus keske benimki de oyle yapsaydi da 1000 tl verirdim.Bence kv niz birseye karışmıyor ve sizi huzursuz etmiyorsa varsin 1000 tl gitsin .

Aynen ya bizimki bi ara bakti ne ev isine dokundu ne yemege..aksine evi talan etti hergun.Hem calisip hem ev isi yapmak cok yipratici

kötü düşünmeyin benim görümcemde annesine veriyor 500 tl. her sey de görümcemlere ait yemesi içmesi. zaman ayırıyor elbette gönlünü alacksınız. şimdi bir bakıcıya 500 verseniz size güler.

Bunu aile büyüğüne destek olarak görün ve bence konunun üzerine düşmeyin.Çok büyük bir para değil, çocuk bakımı zaten zor başkasına bıraksanız hem daha fazla verecektiniz hem de içinize sinmesi cok zor olabilirdi.

Benim çocuğuma annem ve k.v dönüşümlü bakıyor ve tabi ki para almıyorlar. arada yemeğe fln götürüyoruz. bence ilk etapta para vermeniz yanlış olmuş. k.v.nin ihtiyacı var sanırım ama keşke ara ara harçlık verseydiniz. şimdi vermekten vazgeçtim de diyemezsiniz çünkü

Benimde doğumdan sonra işe dönme durumum vardı.Görümcem bakmak istedi 500 e bakarım kreşe verme dedi.Özel sektörde çalıştığım için işe dönmedim bebeğimi kendim büyütmek istedim.Ama çalışsaydım verirdim zaten çok takılmazdım.Zaten maddi imkanları kısıtlı yardım etmiş olurdum.Bence çok büyütmeyin

Ben de baktırsam verirdim, 700tl maaşı var diyorsunuz, 6bin tl geliriniz var.

Milletin lafına bakıp da işi bırakma gafletinde bulunmayın. Böyle saçmalayan ve kafasını bulandıran insanları da önemsemeyin. Düzeninize aynen devam edin

Para ver bence. Yoksa bir ömür basina kakarlar vallahi.Benim cevremde de para verenler var.Yalnız ve keriz değilsin .

Ben çalışmyrm annemde arada memleketten gelip bizde kalıp bebeği büyütmeme yardımcı olacak maaşa bağlamak hiç aklımıza gelmedi zaten annemde böle bişey istemeszdi ama şöyle ki bizim için geldiğinden yol paralarını biz karşılıyrz tabiki, ne biliym kontör alıyrz dip boyası bizden ;-) böle ufak tefek şeyler nitekim evini yurdunu kardeşimi bırakıp bize yardmcı oluyor keşke daha fazlasını yapablsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…