• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebege desteksiz bakan anneler..

Elif3211

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
791
157
23
Arkadaslar 10,5 aylik bebegim var ilk bebeğim benim canim kizim. Dogumum acil sederyanla gerçekleşti evimiz küçük olduğu için eşimle yalnız baktık. Annemin yemek yardımı oldu ilk 1-2 ay eşim gidip alirdi. Kv yakın ama mesafeliydik oyuzden pek yardımı olmadı. Niye kimse yatılı kalmadı derseniz biri kalsa öburude isticek o darilicak o gucenicek tarzı şeyler olucakgiki o dönem herkes lojusaydi zaten ve bende doğum sonrası depresyonla beraber dahada alingandim oyuzden çok görusmedim.

Sorum şu, nasıl yetisiyorsunuz? Bebegim
Hareketlendi iyice ve heeyerde etrafımda. Camasir sepeti her hafta full tasiyo, evi bk göturuyor😫robot süpürge var ama onu kullanmak için herseyi kaldırmam gerekiyor onuda bebekle yapqmiyorum. Bebegim gündüz şekerlemelerde her kucağımda veya yanımda veya bebek arabasıyla yürüyüş yaparken uyuyor. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama yetmiyo.. Anca kizimin camasirlarina birde hızlıdan 2 makina anca yetiştiriyorum , alışveriş, yemek ve kızım çok hareketli olunca dahada yorgun olmaya başladım… hergun gidiyoruz yürüyüşlerle , haftada 1-2 başka bebeklerle oynamaya yoksa baş edemiyorum . Kendim haftada 2 gün bi 1-2 aaat spora gidiyorum eşim bakaeken. Yemek yaparken 2 gun yeticek kadar yapmaya çalışıyorum..

Eskiden çamaşır vs bebek olsada yapiyodum kolaylıkla şimdi yalnızken imkansız..

Kv bazen diyo götueuyum 1 saat fln diye cesaret edemiyorum açıkçası, sürekli yorgun bitkinim. Güçlü ve pozitif olmaya çalışıyorum bugünler geri gelmicek ama yok olmuyo..
Böyleyse 2 çocuk nasıl düşünücem:(
4-5 ay sonra tekrar çalışmaya başlıyorum Ozaman eşim kızımla kalicak yaza kadar…

Erkan göstermiyorum.
Spor gecmisim var ve o 2 gün sporada giymesem kafayi yerim heralde :)

Son düzenleme:
Arkadaslar 10,5 aylik bebegim var ilk bebeğim benim canim kizim. Dogumum acil sederyanla gerçekleşti evimiz küçük olduğu için eşimle yalnız baktık. Annemin yemek yardımı oldu ilk 1-2 ay eşim gidip alirdi. Kv yakın ama mesafeliydik oyuzden pek yardımı olmadı. Niye kimse yatılı kalmadı derseniz biri kalsa öburude isticek o darilicak o gucenicek tarzı şeyler olucakgiki o dönem herkes lojusaydi zaten ve bende doğum sonrası depresyonla beraber dahada alingandim oyuzden çok görusmedim.

Hareketlendi iyice ve heeyerde etrafımda. Camasir sepeti her hafta full tasiyo, evi bk göturuyor😫robot süpürge var ama onu kullanmak için herseyi kaldırmam gerekiyor onuda bebekle yapqmiyorum. Bebegim gündüz şekerlemelerde her kucağımda veya yanımda veya bebek arabasıyla yürüyüş yaparken uyuyor. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama yetmiyo.. Anca kizimin camasirlarina birde hızlıdan 2 makina anca yetiştiriyorum , alışveriş, yemek ve kızım çok hareketli olunca dahada yorgun olmaya başladım… hergun gidiyoruz yürüyüşlerle , haftada 1-2 başka bebeklerle oynamaya yoksa baş edemiyorum . Kendim haftada 2 gün bi 1-2 aaat spora gidiyorum eşim bakaeken. Yemek yaparken 2 gun yeticek kadar yapmaya çalışıyorum..

Kv bazen diyo götueuyum 1 saat fln diye cesaret edemiyorum açıkçası, sürekli yorgun bitkinim. Güçlü ve pozitif olmaya çalışıyorum bugünler geri gelmicek ama yok olmuyo..
4-5 ay sonra tekrar çalışmaya başlıyorum Ozaman eşim kızımla kalicak yaza kadar…
Akşam uykusuna saat kaçta geçiyor bebeginiz

Yetişemiyorum. 13.5 aylık. Pek bir şey yaptırmıyor. Kanguru çok yardımcı. Tek başıma sırtıma alamadığımdan eşim yokken zorlanıyordum. Bugün denedim birkaç youtube videosundan sonra. Artık sırtımda da taşırım.

Ayrılık kaygısı bana yoktu. Bana da başladı. Biraz zor geçiyor. Ayakta, ışık hızıyla yiyorum. Hep aynı şeyleri yiyorum. Kurutucu varken daha kolay tabi çamaşırlar da. Biriktirmeyince daha iyi oluyor. Elimden geldiği kadar. Hep dağınık ev malesef. Bu da bir dönem. Böyle geçecek.

Bu arada haftada iki spora görebiliyorsunuz bence gayet doğru yoldasınız. Bebek saksı degilki koyunca Dursun ev düzgünce. Bu aylar yaşlar böyle geçiyor. Akşam siz bebeği uyuturken eşiniz evi toplasin . Sabah toplu eve uyanmak çok mutlu hissettirir. Gündüz bebeğin ilk uykusunda yemeği yapın. Ev toplamayın. Sadece bulaşık çamaşır makinesini çalıştırın. Bulaşık kalmasın tezgahta yemegi ocağa koyunca toplayın. Çamaşır da kuruyanlari yine akşam ev toplarken eşiniz katlayıp yerlerine koysun.

ikizlerim var zorlanmadım desem yalan olur ama hiç isyan edecek kıvama gelmedim bu kadar zor olacak ne var inanın çözemedim
Her çocuk aynı değil, herkes de dağınıklığa gelemiyor. Rahatsız oluyorlar. Düzenin değişmesine uyum sağlayamıyorlar. Öyle bir şey olabilir. Birçok tanıdıkta, eşimde oldu.

Bebeğim erken doğdu. Çok steril bir ortamda olmak zorundaydık. Eşim ile gidip geliyordu ben yalnızdım. 6 ay kadar böyle devam etti. Nasıl yaptığımı bilmiyorum ama yetişiyordum bir şekilde. Eşimde yardımcıydı. Başka kisme eve girmiyordu. Sonra benim işe başlamam gerekti. Maddi sorunlar. Eşim işten çıktı ve bebeğimizle evde şimdi. Şimdi de o evde işlerin çoğunu yapıyor. Yine bir şekilde yetişiyor ya. Her şey mükemmel değil. Bence işleri günlere bölün. Çamaşırları çok biriktirmeyin. Robot süpürge için eğer ortamı sadeleştirebiliyorsanız sadeleştirin. Pratik bir duruma getirin yani. Bence planlama çok önemli. Pazar akşamından mesela yapabilirsiniz haftalık işleri günlere bölün. Birde biz çocuk odasını toplamayı bıraktık. Sadece temizlik yapıyoruz oda yine dağınık

İkizlerim var 18 aylık. Evde en az 2 kişi olacak şekilde bakmaya çalışıyoruz. Emeklemeye başladıkları gün çocukları da ev işlerini de saldım. Çekmeceler boşaltılıyor. Çamaşırlar yerlerde geziyor. Koltukların üzerinde koşturuluyor. Ben sadece önlem alıyorum mesela mutfakta oynadıkları çekmeceye kırıp dökemeyeceği, ağzıyla koparamayacağı şeyleri koyuyorum. Yatak odasındakilere çorapları havluları mesela. O çekmeceler onların artık bitti. Bir daha çekmeceleri düşünmüyorum. Koltukların minderleri 7/24 yerlerde güvenlik amaçlı. Sırf benim gözüme batıyor diye toplamıyorum. Bir de bırakın birkaç saatliğine kv ile kalsın. Çocuğa da farklı gelecektir. Hep oyun oyun olmaz. Biraz da kv ile televizyon izlesinler. 😄

Durumunuz varsa kurutma makinesi ve oyun parkı (pahalı değil, kenarlari file) alın. Tek başıma baktım oyun parkının çok faydasını gördüm. Kocaman olmuş artık yatağında alsin gündüz uykusunu, kendinize alistirmayin. Oyuncaklar için az ama öz alın o yaşta çok bir şey lazım değil büyük bir kutu alın robot çalıştırmadan önce ya da oyun parkına koyun
Spora gidecek vaktin varsa şanslısın :)

İkizlerim var 18 aylık. Evde en az 2 kişi olacak şekilde bakmaya çalışıyoruz. Emeklemeye başladıkları gün çocukları da ev işlerini de saldım. Çekmeceler boşaltılıyor. Çamaşırlar yerlerde geziyor. Koltukların üzerinde koşturuluyor. Ben sadece önlem alıyorum mesela mutfakta oynadıkları çekmeceye kırıp dökemeyeceği, ağzıyla koparamayacağı şeyleri koyuyorum. Yatak odasındakilere çorapları havluları mesela. O çekmeceler onların artık bitti. Bir daha çekmeceleri düşünmüyorum. Koltukların minderleri 7/24 yerlerde güvenlik amaçlı. Sırf benim gözüme batıyor diye toplamıyorum. Bir de bırakın birkaç saatliğine kv ile kalsın. Çocuğa da farklı gelecektir. Hep oyun oyun olmaz. Biraz da kv ile televizyon izlesinler. 😄
10.5 ay ya izlemesinler 😊

Yetişemiyorum. 13.5 aylık. Pek bir şey yaptırmıyor. Kanguru çok yardımcı. Tek başıma sırtıma alamadığımdan eşim yokken zorlanıyordum. Bugün denedim birkaç youtube videosundan sonra. Artık sırtımda da taşırım.

Ayrılık kaygısı bana yoktu. Bana da başladı. Biraz zor geçiyor. Ayakta, ışık hızıyla yiyorum. Hep aynı şeyleri yiyorum. Kurutucu varken daha kolay tabi çamaşırlar da. Biriktirmeyince daha iyi oluyor. Elimden geldiği kadar. Hep dağınık ev malesef. Bu da bir dönem. Böyle geçecek.
Kanguruyu seviyor bebeğim ama evin içinde takmamaya çalışıyorum yemek yaparken bıçak fln eli geli verir mazalöah. Bazen yemek sandslyesinr otuttutup küçük meyve dilimleri vs veriyorum ama heryerde benimle olmak istiyor. Kuruyucu özelligide var makinanın, daha çok yikayabilmek icin kisa programa atiyoruz bizimkileri ama kurutucuyla beraber direk bitirmek daha iyi. Yapicak bisey yok. Yinede bebegimle herseye yetişmeye calisiyorum
Önemli olan onun mutluluğu, gelişmesi vs

ikizlerim var zorlanmadım desem yalan olur ama hiç isyan edecek kıvama gelmedim bu kadar zor olacak ne var inanın çözemedim
Allah baglislasin. Yalnız ben isyan etmedim bi sürü insan var bebegi olamayan sadece fikirlerinizi almak istedim belki ben kendi ev duzenimi gözden geciririm diye….

Bu arada haftada iki spora görebiliyorsunuz bence gayet doğru yoldasınız. Bebek saksı degilki koyunca Dursun ev düzgünce. Bu aylar yaşlar böyle geçiyor. Akşam siz bebeği uyuturken eşiniz evi toplasin . Sabah toplu eve uyanmak çok mutlu hissettirir. Gündüz bebeğin ilk uykusunda yemeği yapın. Ev toplamayın. Sadece bulaşık çamaşır makinesini çalıştırın. Bulaşık kalmasın tezgahta yemegi ocağa koyunca toplayın. Çamaşır da kuruyanlari yine akşam ev toplarken eşiniz katlayıp yerlerine koysun.
Eşim baktığı zaman oluyor hani spor geçmişim var hamoleligim boyuda gittin ağırlık antrenmanı vs hepsini yaptım şimdide yapıyorum hem eski formuma gelmek istiyorum hem psikolojik olarak bana çok iyi geliyor.. fikirlerinizi begendim tskrler🌸bazen insan kendi karmasasinda göremiyor neyi farklı yapabilirim diye…

Erkan göstermiyorum.
Spor gecmisim var ve o 2 gün soirada giymesem kafayi yerim heralde :)
Yetişemiyorum
Saldım
Yardımcım yok

Hıc olmadi🤗yemek yardımı bile olmadı

Durumunuz varsa kurutma makinesi ve oyun parkı (pahalı değil, kenarlari file) alın. Tek başıma baktım oyun parkının çok faydasını gördüm. Kocaman olmuş artık yatağında alsin gündüz uykusunu, kendinize alistirmayin. Oyuncaklar için az ama öz alın o yaşta çok bir şey lazım değil büyük bir kutu alın robot çalıştırmadan önce ya da oyun parkına koyun
Spora gidecek vaktin varsa şanslısın :)
Oyunparki aldik hiv bi masraftan geri kalmadik ve seviyor fakat yalnız durmak istemiyor orda.. cok oyuncağı var birazini kenara klyucam. Hep beni istiyor yanında. Olmayknvada hemen agliyor, wcye bile zor gidiyorum çoğu zaman..

bebeğim 9 aylık. home office çalışıyorum ancak hukuk üzerine süreli işlerim oluyor. sabah 9-6 mesaimin içinde hem iş hem bebeğim hem de ev işleri var. aşırı aşırı yoruluyorum,bazen yemek yemiyorum bazen sıfır uykuyla günü geçirmeye çalışıyorum. eşim de çalışıyor ancak akşam 8 gibi geliyor, bebeğim bazı akşamlar göremiyor bile. şu şekilde bi düzen oluşturdum kendimce. sabah 7de uyanırız eşim işe gider , gömlek vs kendi ayarlar. evi toplarım bebeğimin yemeklerini pişiririm 9 da pc yi açarım genel işlere bakarım. o esnada bebeğim oyun halısında oluyor bazen yanında oturuyorum pc ile orda çalışıyorum beni izliyor oyuncaklarla oynuyor. 11 de uyuturum ve o arada gider hem yemekleri pişiririm hem kendimi doyururum. işlerime dönerim o uyanana kadar. uyandıktan sonra varsa ev işi çamaşır hallederim. toz almakmış, yer süpürmekmiş çok zor :)) robotu salıyorum... sadece wc temizliğini yapıyorum sabahları. 20 günde bir abla çağırıyorum temizlik için. oğlum akşam 20:30 da uyuyor günler benim için yorucu oluyor bazen istediğim gibi olmuyor. ama yapacak birşey yok çünkü bu süreç de geçecek. ofise döndüğüm zaman belki de bu günleri özleyeceğim

Back
X