• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği yüz üstü yatırmak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yildizyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
81
0
86
41
İstanbul
aslında bebeği yüz üstü yatırmak tehlikeliymiş internette de okudum doktorumuzda söledi ama benim bebeğim karın ağrısından ve gazından dolayı yüz üstü yatırınca çok rahatlıyo ve hemen uykuya dalıyo sırt üstü yattığında resmen acı çekiyo ıkınmaktan kıvranmaktan yorgun düşüyo bende yüz üstü çeviriyorum hemen uyuyo ama korkmuyoda değilim tabi 15 dkka sora falan uyurken sırt üstü çeviriyorum uyanıyo napıcam bilmem iki arada kaldım

bende bir kere denedim yüzüstü yatırmayı, ilk yatırdığımda saatlerce uyudular ama sonraları pek rahat edemediler, sürekli başlarını çevirip duruyorlar, açıkçası bende rahat edemedim öyle yatırdığımda tedirgin olduğumdan yanlarından ayrılamadım ve bir iki kere ikiside başlarını tam çevirmeyip yatağa gömdüler ben çevirdim. yani pek güvenli bir yatış şekli değil benimkiler için :(

aslında bebeği yüz üstü yatırmak tehlikeliymiş internette de okudum doktorumuzda söledi ama benim bebeğim karın ağrısından ve gazından dolayı yüz üstü yatırınca çok rahatlıyo ve hemen uykuya dalıyo sırt üstü yattığında resmen acı çekiyo ıkınmaktan kıvranmaktan yorgun düşüyo bende yüz üstü çeviriyorum hemen uyuyo ama korkmuyoda değilim tabi 15 dkka sora falan uyurken sırt üstü çeviriyorum uyanıyo napıcam bilmem iki arada kaldım

canım ben yanında olduğumda yatırıyorum yüzüstü
mesela şimdi yanımda uyuyor yüz üstü benim gözüm sürekli üstünde
o çok rahat ediyo ama ben tetikteyim daha çok küçük başını gömer diye korkuyorum
bilirim gaz sorunu bizde de var ıkına ıkına uyuyor ama uyanmıyor ıkınıyor inliyor

bende bişey soracaktım sırt üstü yatarken bilmiyorum sizde de var mı böyle ilginç bir ses çıkarıyor 2-3 gündür vviiikk gibi ince tiz bir ses ödüm koptu boğuluyormuş gibi nefes alamıyormuş gibi
koşa koşa gidiyom bakıyorum sakin sakin uyuyor bende anlamadım

canım ben yanında olduğumda yatırıyorum yüzüstü
mesela şimdi yanımda uyuyor yüz üstü benim gözüm sürekli üstünde
o çok rahat ediyo ama ben tetikteyim daha çok küçük başını gömer diye korkuyorum
bilirim gaz sorunu bizde de var ıkına ıkına uyuyor ama uyanmıyor ıkınıyor inliyor

bende bişey soracaktım sırt üstü yatarken bilmiyorum sizde de var mı böyle ilginç bir ses çıkarıyor 2-3 gündür vviiikk gibi ince tiz bir ses ödüm koptu boğuluyormuş gibi nefes alamıyormuş gibi
koşa koşa gidiyom bakıyorum sakin sakin uyuyor bende anlamadım

canım benim Cemre'de çok yapıyor onu. nefes alamıyormuş gibi, soluğu yetmiyormuş gibi sesler çıkarıyor. bende çok korktum ve geçen hafta doktora gittiğimde sordum normal dedi. hatta nefeside birkaç saniyeliğine dururmuş, bazende çok hızlı nefes alırmış ki gerçektende öyle oluyor. (bizim doktorda herşeye normal diyorCADIARZU)

canım benim Cemre'de çok yapıyor onu. nefes alamıyormuş gibi, soluğu yetmiyormuş gibi sesler çıkarıyor. bende çok korktum ve geçen hafta doktora gittiğimde sordum normal dedi. hatta nefeside birkaç saniyeliğine dururmuş, bazende çok hızlı nefes alırmış ki gerçektende öyle oluyor. (bizim doktorda herşeye normal diyorCADIARZU)

evet yaa benim ki de öyle artık yüzüm kalmadı ne desem normal diyo kadın:dilcikar:
pimpirikli miyim ben acaba diyorum ama insan gözünden sakınıyo normal yani dimi
senin bu cemre fena annesi valla evin afacanı belli oldukaydirigubbakcemile2:nazar:

evet yaa benim ki de öyle artık yüzüm kalmadı ne desem normal diyo kadın:dilcikar:
pimpirikli miyim ben acaba diyorum ama insan gözünden sakınıyo normal yani dimi
senin bu cemre fena annesi valla evin afacanı belli oldukaydirigubbakcemile2:nazar:

sorma canım yaa bahar ne kadar sakinse cemrede o kadar cadı :ecrin_bebek: sessiz sakin yatağında yattığını görmedik daha hep ilgi istiyor, kucakta olacak ama oturan kucak değil gezen kucak istiyor :) nasıl anlıyorsa oturduğunda ağlamaya başlıyor :) sürekli konuşacaksın, uyanır uyanmaz mama ağzında olacak yoksa nefesi kesilircesine ağlıyor, ha birde gündüz yatağa falan yatmıyor kucağına alacaksın başını omzuna yaslayıp uyuyacak:emir_bebek: ama çok tatlı teyzesi bir gülücük atıyor tüm yorgunluğunu unutturuyor :ecrin_bebek::nazar:

sorma canım yaa bahar ne kadar sakinse cemrede o kadar cadı :ecrin_bebek: sessiz sakin yatağında yattığını görmedik daha hep ilgi istiyor, kucakta olacak ama oturan kucak değil gezen kucak istiyor :) nasıl anlıyorsa oturduğunda ağlamaya başlıyor :) sürekli konuşacaksın, uyanır uyanmaz mama ağzında olacak yoksa nefesi kesilircesine ağlıyor, ha birde gündüz yatağa falan yatmıyor kucağına alacaksın başını omzuna yaslayıp uyuyacak:emir_bebek: ama çok tatlı teyzesi bir gülücük atıyor tüm yorgunluğunu unutturuyor :ecrin_bebek::nazar:

:roflol:boğaz olarak benim oğlanda öyle yıkıyo ortalığı sanki kaçıran var
omuzda uyuma işini benimki de çok seviyo ama yavrumun gazı oluyo biraz omzumda tutup gazını çıkarırsam çok rahat uyuyo
ayakta gezdirme görevi babaya ait bizde garibim askerde bu kadar hareket yapmadım iştimadan beter diyo:asigim:
benimki daha bilinçli gülmedi 4 gözle gülmesini bekliyom bende:asigim:

:roflol:boğaz olarak benim oğlanda öyle yıkıyo ortalığı sanki kaçıran var
omuzda uyuma işini benimki de çok seviyo ama yavrumun gazı oluyo biraz omzumda tutup gazını çıkarırsam çok rahat uyuyo
ayakta gezdirme görevi babaya ait bizde garibim askerde bu kadar hareket yapmadım iştimadan beter diyo:asigim:
benimki daha bilinçli gülmedi 4 gözle gülmesini bekliyom bende:asigim:

bende gülmelerinin bilinçli olduğunu sanmıyorum ama çok yapıyorlar ve öyle anlara denk geliyorki dedeleri bu bebişler bizimle alay ediyor diyo :1rolleyes:

bende yanında olduğum sürece bu pozisyonda yatırıyorum,banada çok güvenli gelmiyo açıkcası...

Yüzüstü yatıracaksanız sert yere yatırın kızlar.Takip edin,yüzünü aşağıya doğru çevirdiğinde gömülmeyecek sertlikte bir yer olsun.Benim öyle sert bir koltuğum var.Birkaç kere yatırmıştım.Uyumuştu bile öyle kendi kendine.Sonraları hoşuna gitmemeye başladı.Ne zaman yüzüstü yatırsam anında ağlamaya başlıyor.Şimdi sırtüstü yatmak favorimiz:)Bacaklar ve kolları sürekli havayı dövüyor.Hoşuna gidiyor sanırım.Öyle yatırıp bırakamıyorum ama.Uyursa yan çevirip sırtına yastıkla destek yapıyorum.

ben de gece yüzüstü yatırmıyorum ama sabah ıkınmaktan çok fena oluyor en sonunda uyanıyor o zaman alıp yanımda yüzüstü yatırıyorum iyi geliyor

benimkinin de hoşuna gidiyor yüzüstü yatmak.ben yatırınca asla yanından ayrılmıyorum.kayınvalidem yatırıyor,ve yatırdığı zaman çok güzel uyuyor o pozisyonda yavruşum.tabi ben her sn bakıp kontrol ediyorum.
allah korusun çok sakıncalı aslında,tabi yalnız bırakınca,yoksa böylede çok rahat ediyorlar.

benimki de yüzüstü yatmayı çok seviyor gazını çıkarırken uyuyor ve ben de yüzüstü koyuveriyorum. Sırtüstü yatırınca çok sık uyanıyor. ne yapacağımı şaşırdım. gündüz neyse yanındayım ama gece yatıramıyorum. o yüzden gece çok zor uyuyoruz. ne yapsam da bu çocuğu uykuya alıştırsam bilmiyorum. memede uyuyor koyunca uyanıyor. Off off geçecek inşallah bu günler de...

arkadaşlar bebek kafasını tutabiliyor ve çevirebiliyorsa yatıra bilirsiniz.sert bi yer olmalıki gömülmesin kafası.benim kızım çok gazlıydı onun için 10 15 günlükten beri çook sever yüzüstü yatmayı.gece sırt üstü yatınca çabuk uyanıyor yüz üstü yatınca 6-7 saat uyuyor minik kuzum.
ama içiniz rahat etmiyorsa boğulma önleyici yastıklar var. düz ve delikli bebeğin nefes almasına yardımcı oluyor.

PratikEv - Sevi Bebe Boğulma Önleyici Yastık - Bebek Güvenliği & Telsizler - Sevi Bebe - Bebek Güvenliği & Telsizler

Son düzenleyen: Moderatör:
bende doğduğu günden beri yüz üstü yatırıyorum.gaz sancısı mı o da ne:))tabi gözüm kulağım üstünde.gecede yatırıyorum ben.yanımda yatıyo zaten.uykumda hafiftir.bide benim oğlum cins heralde daha ilk hafta kafasını kaldırabiliyodu denedim kafasını kurtabiliyo hala.genee temkinliyim.allah korusun fazla rahatlık da iyi değil.

benim oğlumda yüz üstü dışında uyuyamıyor hemen uyanıyor malesef 4 ay aynı odada yattık o bir kanepede ben bir kenepede. babasıyla dönüşümlü 4 ayımız böyle geçti sonra artık istediğin gibi dönmeye başlayınca yatağında odasında yatırdım. oğlum doğduğu günden itibarem kafasını tutabiliyor yüzüstüyken istedği gibi çevirebiliyordu. onun rahatlığıda vardı bende.

benımde 50 gunluk bebeğim var onuda yuzustu yatırıyrum cok rahat sırtustu cok uyanıyr uyumuyr..dr a sormadım ama gıdınce sorcam.basını benımıde kaldırabılıyor..gece gunduz boyle ytr..

benim oğlum doğduğundan beri hep yüz üstü yatıyor
şimdi 4 yaşında
ama hala öyle
sırt üstü yada yan yatırsam hemen kalkıyor
yine yüz üstü yatıyor
demekki öyle rahat ediyor yapacak bişey yok

Back
X