Bebegim alışırmı

Takma kafana doldurma bosuna..esimin annesi bir hafta once vefat etti kizima çocuğummm diye severdi keske sag olsa da yine oyle sevse son gorusmemizde hastaydi yatiyordu kizimi opsun diye kucakladim opturdum yazik kadin o haliyle opcem diye ugrasti lutfen boyle seyleri dert etmeyin.

Çok tuhaf bir düşünce tarzınız var, şaşkınlık içinde okudum yazdıklarınızı...

Benim annem de kayınvalidem de kızlarımı annem yavrum diye seviyor. Bence sıkıntı yok. Bebeğin kimin annesi olduğunu çok iyi bilir merak etme. Gereksiz yere de kendini ve kimseyi germe bence.

Bu yeni anne endişe değil. Hani çocuk doğmamiş olsa yada kv'de bakicisi olsa bir nebze derim. Konu sahibi zaten çocuğun yaninda. Bu psikolojiyi pek sağlikli bulmadim açikçasi.

Not: Benim bir kizim var.

Yorumlari okudum Ben kendimi biliyorum istediginizi düşünebilirsiniz niyetim kötü degildi iyi günler

Anneyi unutan bebek? Neden unutsun bizler annelerimizi unuttuk mi bizi her seven karşısinda, anne ve cocuk arasındaki bağı kimse bozamaz. Ayrica annem diye sevilse ne olur yani annesi olmuyor annem dediği için

Ne yap ne et kısa süreli de olsa ki bence o kadarla kalmaz o süreç kimsenin yanina yerleşme.
Şimdiden böyle huzursuzsun o zaman kim bilir ne hale gelirsin.
Dertsiz başına dert açma. Bir kez yüz göz olursan ömür boyu öyle sürer. Agzının tadını bozma.

annem değil babannem diye uyar. benimde en uyuz olduğum şey bu. bebeğin alışır mı bilmem ama kv alışacağı kesin.

Anneyi unutan bebek? Neden unutsun bizler annelerimizi unuttuk mi bizi her seven karşısinda, anne ve cocuk arasındaki bağı kimse bozamaz. Ayrica annem diye sevilse ne olur yani annesi olmuyor annem dediği için
kimsenin çocuğunu annem diye sevemezsin... evet anneyi unutan bebekler var ne yazık ki.... özellikle çalışan annelerin başına çok sık gelen durumlar bunlar. çocuk büyüdükçe düzeliyor belki ama o büyüme süresi sürekli anneanne babaanne diye ağlayan bir çocukla ve üzülen bir anneyle geçiyor bu süreç. bizimde başımızda var şuan yeğenimiz 4 yaşına geldi. annesi ve babasının evinde kalmıyor bile. anneanne dede diye gecelerce ağlıyor çocuk mecbur kalıp gece götürmek zorunda kalıyorlar. pedagogla görüşülücek başka çare kalmadı ne yazık ki. annemin bir arkadaşının çocukları da kendi anne ve babalarına ismi ile hitap ederken anneanne ve dedeye anne ve baba diyorlar. bu bir anne için düşünebiliyor musunuz ne demek? ne yazık ki çok fazla var böyle örnekler. bazen torun sevgisini abartabiliyoruz diye düşünüyorum bu dengeyi sağlamak yine bizlere düşüyor anne ve baba kim? dedeler nineler kim herkes yerini bilse ve çocuğa da düzgün bir dille ifade edilse bu sorunlar olmayacak.

Kadın torununu sevecek
Babanne torun ilişkisi olacak

Beraber oturmayın
Ev ev üstüne olmaz
Tam anlayamadım konuyu

Tamam annem diye sevmem kimseyi ben ama bu çocuğu koparacak bisey değil ki, calisan her anne ve baba durum bu da değil. Çocuğa ulaşmakla ilgili bence anne ve baba calisiyor mecbur evet ama çocukla ne kadar kaliteli zaman geçiriyor bu önemli kimi çocuk belki takilmaz , hassas çocuk anne ve babadan yeterince ilgi almazsa illaki veriliyordur ama yetmiyordur cocuga, ebeveyn işten geliyor hemen başka bir koşturmaca oluyorsa sonra tv , telefon giriyorsa araya çocuklar uzaklaşır.

Tabiki pedagog yardimi şart, fikirler önemli herkesin rolleri belirlenmis olamali ama burda severse benden koparsa algisi var neden cocuk güvenle bağlandığı annesini bıraksın sevmesin babaanneside seviyor diye.
Sizin durumunuz daha farkli altinda baska sebepler olabilir. 4 yaşındaki çocuk anne ve babasına bu kadar uzak olmasi çocuğun birşeye aç olduğunu gösterir.
Calismayan annede olsa çocuğuyla kaliteli vakit geçirmiyorsa isterse 24 saat birlikte olsunlar.

Annem diye sevdirmeyin babaannem desin niye annem diyor.Onun dışında cocugunuzla siz ilgilenir hazır kv buradayken eşimle vakit geçireyim cocuga da o baksın demezseniz alışmaz.

Yeğenimin bakıcı teyzesi var. Anne-baba yoğun çalışıyor. Gelin yeğenim 9 aylıkken işe başladı, şu anda 32 aylık. Yani 19 aydır günün büyük çoğunluğunu bakıcı teyzemizle geçiriyor. Ben yeğenim 6 aylıkken İstanbul'dan taşındım. Senede 1 ay ancak görüyorum. Buna rağmen yeğenim annesine de babasına da, bana da aşırı derecede düşkün.

Benim kızımı annem büyüttü resmen. Biz İstanbul'da iken aynı sitede oturuyorduk. Kimi zaman hata içi alamadığımız günler bile oluyordu. Kızımız hiç de soğumadı bizden.

Ne alaka yani 3-4 ayda (hele de siz de evdeyken) alışıp unutacak? Millet "kayınvalidem torununu sevmiyor" diye delirir, siz de ya "annem" diye severse diyorsunuz.

Yeni bebek döneminde olağan düşünceler bunlar :) Kimse, bakıyor diye annenin yerine falan geçmez merak etmeyin:) Kendi annem belki de benden iyi bakıyordu ama işten dönünce kızım direkt bana geliyordu. Bebeklerin özellikle 2 yaşa kadar anne dışında gözü kimseyi görmez zaten. Hatta annem bile demişti ne kadar bakarsan bak anne farklı oluyor işte diye :) Bakanlardan Allah razı olsun diyelim.

Bebek annesini unutmaz merak etmeyin. Sadece buyukanne buyukbabalar biraz simartabiliyor

Yok canım endişe etme hiç bebeğin seni unuturmu sende yanında olduktan sonra. İyi yönden düşün sevgi içerisinde olacak bundan daha hoș ne olabilir ki

Ne var yani sevse annem dese benim hoşuma bile giderdi sahsen hem siz yanında olcaksınız sizi neden unutsun en güzeli torununu seven sahiplenen bir kv bence. Ne kv var bi bilsen

Boşu boşuna kendinizi yemeyin. Benim kızım ben yokken bakıcısına anne diyor. Ben gelince bana geliyor anne diyor. Ben yokken tum bakimini o yaptigi icin ve kendi cocuklari anne diye seslendigi icin oyle diyor. 15 aylik olacak. Sıkıntı etmiyorum. Kv.ye dese sinir olurdum o ayri mesele:))

Alismaz canim merak.etme sever ama annesi yerine koymaz. Benim cocuklarim da cok ayni evde kaldi kv ile ama bana yapisiklar hic ayrilmiyorlar bile yanimdan.

Annene alışsa sorun etmezsin değil mi?
Hep aynı bu modeller.
O ÇOCUK BIR TEK SENIN DEĞIL. ESININ DE.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…