Bebeğim bana az bağlı

bebek-bebek

sevmeyi sevdim
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
424
542
18
Istanbul
Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.

Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.

Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.

O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.

Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .

sacmalamislar! benim oglumda benle yatiyor ama güvene bu kadar asiri etkisi olcani sanmiyorum. bana hastanede anne cocuk bagi cok derin olur senin kokun hep yanimda olsun. ama su iki gündür ana ogul krizi yasiyoruz cok dertliyim. ki kocayi niye baska odaya yolluyor? baba evlat bagsi önemli degilmis mi? hem sürekli arkandan salya sümük aglayan cocuk cok mu mükemmel birsey?

Buna üzülüp öyle içini kirletmelerine izin verme.
Her evin düzeni bambaşkadır.
Dogum sekillerinden yatak sekillerine gecti .ok atmak, hayrolsun valla :)))

Bebeğinle konuşmanın ne kadar iyi olduğunu zamanla daha iyi anlayacaksın

Bende besiginde yatiriyorum tuvalete gidemeyecek kadar cocugu kendine bagimli yapmak dogru degil cocugun anneyle iliskisi sadece onunla uyudugunda olumlu anlamda sekillenmezki bircok sey var bunun icin

Wc ye gidememek iyi birseymiymis:)) sonra gelip burda konu acmasinlar:)

Cocugun anneye bagimli olmasi iyi birsey degil her zmn.

Calistigim icin kucuk oglum hic kucak istemezdi hani surekli yaninda olmadigim icin ayri kalmayida beceriyodu.,, bi tanidigiminki ayni yasta oglumla kucaktan inmiyodu.. hangisi iyi sence?

En iyisini yapıyosunuz. Anne değilim ben ama. Bazı kadınlar anne olunca kendini unutuyo, kendinin de alana ihtihacı olduğunu unutuyo. Kocalarına karşı sorumluluklarını unutuyo.
Çocuğu öyle alıştırıp ne duşa rahat girebiliyo ne wc. ye. İletişim halinde olmanız da çok güzel bence anlıyo onlar :)

Arkadaşlar ben bebegimi yemek yaparken ev temizlerken hep yanimda bulundurdum. Evime gelen kişiler ev çok önemli değil , eşin de idare etsin her zaman yemek yapamayabilirsin çocuğu çok ihmal ediyorsun diyenlerde oldu. Onlara da anlatıyorum ama bilmiyorum gerçekten ilgisiz bir anne miyim?
Elektrik süpürgesi çalıştırırken bile oğluma arı vız viz şarkısını söylüyorum. O da bu sayede elektrik supurgesini çok sevdi. Yemek yaparken onunla sohbet ediyorum.

Kucagima fazla almadım. Ama kendimden de hiç uzaklastirmadim. Hep sevgiyle merhametle yaklaştım. Ağladığı zaman hep kucakladim. Ama aglamayan çocuğun da sürekli kucakta tutulması bana pek de doğru gelmiyor

Toplumumuzun zaten sorunu o ya. Her şeyde bi fikir beyan etmek zorunluluğu varmış gibi. Her şeye yorum yapma hastalığı.
Siz kendinizi yetersiz hissetmeyin tıkayın kulaklarınızıııı :) maşallah akıllı, uslu bi bebeğiniz var.

Herşey iyi hoş ama akşam babayı görünce oğlum hiç bana bakmıyor babasını çok seviyor. Ben ilk zamanlar hiç kucaklayamadim yavrumu doğum sezeryan çok ağrılı geçtiği için hep yatarak emzirdim. Babası aldı hep o uyuttu sarıldı kokladi. Bir ay boyunca anneliği tadamadim diye ağladım. Sarilamadiktan sonra kokusunu içine cekemedikten sonra anne olduğunu anlamiyormus insan. Oğlum hep babanın kollarında uyudu. Bazen eşime diyorum ki oğlum seni annesi zannediyor.
1 ay sonra öptüm kokladim ve ağlaya ağlaya Rabbim tüm isteyen iyi annelik yapacak herkese nasip et bu duyguyu diye dualar ettim.
Bilmiyorum ya benim için annelik gerçekten hem güzel hem çok zor.

Bebeğini en güzel şekilde eğitmek istiyor insan. Ben daha o karnimdayken kitaplar okurdum değer eğitim içerikli kitaplar.
Benim çocuğum akıllı diye o bile insanların gözüne batıyor benim çocuk bu kadarken böyle değildi bu az hareketli ile başlayan cümleler.

Düşünün siz doğru yaptığınızı düşünürken başkaları tarafından elestirilseniz ya da bebeğiniz hakkında olumsuz bir şeyler söylense üzülmez misiniz ?
Sevmediğim insanlar olsa inanın takmam.
Ama bu insanlar benim değer verdiğim sözlerine güvendiğim insanlar olduğu için biraz da olsa üzüldüm.

Annelik oradan buradan duyulanla olmaz canım. Boşver herkes kendi bildiği gibi yetistirsin çocuğunu.

İç güdülerin sana zaten doğru yolu gösterir.

Kafanda ne doğruysa öyle devam et.

Sen doğru bildiginle büyüt bebeğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…