- 13 Aralık 2017
- 143
- 155
- 18
- 29
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Canım her annenin çocuk büyütmesi farklıdır...sen yaptığının doğru olduğuna inanıyorsan devam et yani başkalarını boşver.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Bak ne güzel kitap okuyorsunuz.Normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim ve ilk gün 2 defa aşırı kusmadan nefesi kesildi midesini yıkadılar öyle normale döndü bebeğim hastahaneden çıkıp eve geldiğimizde yatak yanı beşiğimiz vardı ama ya yine öyle kusar ve ben farketmezsem korkusuyla yanımıza aldım o gündür bugündür bizimle yatıyor aramızda şuan kendisi 16 aylık ve hiç bi akşamda eşimi yanımızdan göndermedim wc ye gidememe durumu bende yaşadım ama o bi dönemdi bitti gitti çok şükür her çocuk bir değil şuan sabah uyanır iner yataktan oyun odasına gider orda oyun oynar hiç bana bağımlı değil çok güzel kendi kendine vakit geçirebiliyor bence arkadaşlarınız saçmalamış maşallah ne güzel uyumlu bir bebeğiniz varmış hiç üzülmeyin boş yere konuşmaya da devam edin inanın anlıyorlar eşim dalga geçer benimle konuşmayı bi söksün “anne nolur sus dicek”sana diyor :) bol bol kitap okuyorum o kadar bol ki 1 kitabı en az 50 kere okutuyor bana Allahım evlatlarımıza sağlık sıhhat versin inşallah
Oğlumun kırkı çıktığı gün kendi odasında uyuttum 4 yasında bağımsız özgüveni yüksek sevgi dolu sokakta yoldan gecen herkese merhaba diyen sevimli mutlu bir çocuk... Donem başın da yuva psikoloğu ile özel görüşme talep ettiğim için şaşırmış kadın en sorunsuz çocuk benim çağırıp da gelmeyen anneler var hayırdır dedi bu arada bu yaz boş andım mevcut durumu anlattım etkilenip etkilemediğini sordum çocukla özel olarak oynadı konuştu ilgilendi ve aradı hic korkmayın şimdilik hic bir sorun yok dedi bunu neden anlattım bilmiyorum ama başkalarına hee deyin geçin doğru davrandığını zi düşünüyorum yarin biz olmayacağı yanlarında bağımlı olmasınlar bu arada erken bebeklik döneminde bir anneye bir babaya düşkünlük oluyor ama anne son nokta :)Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Arkadaşlar ben bebegimi yemek yaparken ev temizlerken hep yanimda bulundurdum. Evime gelen kişiler ev çok önemli değil , eşin de idare etsin her zaman yemek yapamayabilirsin çocuğu çok ihmal ediyorsun diyenlerde oldu. Onlara da anlatıyorum ama bilmiyorum gerçekten ilgisiz bir anne miyim?
Elektrik süpürgesi çalıştırırken bile oğluma arı vız viz şarkısını söylüyorum. O da bu sayede elektrik supurgesini çok sevdi. Yemek yaparken onunla sohbet ediyorum.
Kucagima fazla almadım. Ama kendimden de hiç uzaklastirmadim. Hep sevgiyle merhametle yaklaştım. Ağladığı zaman hep kucakladim. Ama aglamayan çocuğun da sürekli kucakta tutulması bana pek de doğru gelmiyor
Bak ne güzel kitap okuyorsunuz.
Benim düşüncem de bir bebek anneyle de yatsa besiginde de yatsa anne ona sevgisini hissettirdiği ve sohbet ettiği müddetçe o çocuk sağlıklı olur. Ben de çok konuşkan biriyim ve oğlumu bazen ninniyle bazen duayla bazen bir şeyler anlatarak uyutuyorum.
Bence ondan ayrı yatmak onu bırakmak değil ama bazı kesimler 2 yaşına kadar bebeğin anne yanında yatması kanısında malesef.
Bir de bebegimizin beşiği anne yanı gibi hemen yatağın kenarında.
Ilerimi görmüş oldum sayenizde. Teşekkür ederimTuvalete bile gidememek baglilik degil. Ben de ne kizimi ne de oglumu yanimda yatirmadim. Hep odamda kendi yataklarinda yattilar. Eslerin yataklarinin ayrilmasini dogru bulmuyorum. Cocuk dogduktan sonra zaten ilk once anne baba oluyorsun bunu tamamen anne baba olup kari kocaligi unutmaya baglamaya gerek yok. Dogrulugunu yanlisligini bilemem ama ben bu durumdan memnunum. Masaallah kizim 2 yasinda kendi kendine oyun kurar oynar. Bana guvenir. Gittigimde donecegimi bilir oyle yaygara koparmaz. Oglum da ablasinin yolundan ilerliyor.
Cok da abartma icinden geleni yap. Sana soylenenlere kulak asma. Annesin ve en dogrusunu sen bilirsin.Ilerimi görmüş oldum sayenizde. Teşekkür ederim
Evet bunu biliyorum bazen ailemde kaldığımda bile oğlum yanimda uyuyor ya ben biraz deli yatarım çocuğa zarar vermekten korktuğum için orda da besigimiz var besigine koyar rahat bir şekilde uyuruz.Bende oyle yapiyorm.ayni odada besiginde yatiyor.aytica benek olumlerin cogu beraber yatip bogularak oluyor.
Aslında doğru olan sizin yaptığınız karakteri kişiliği erken oturur daha çabuk bir birey olur. Herzaman yanında olamayacaksınız hayat boyu bir çocuk ailesi arkasında olsun ister yanında değil yanindadan kastım birey olamama ve kendi başına karar verememe hali mecazi yani anlamışsınızdır. Çocuğunuz size bağlı olsun bağımlı değil ki zaten baglidir inşallah bende evladım olur ve doğru yetiştiririm:) Allah bagislasin.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?