- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Ben de dogumdan once yatakta yaninda yatirmayi uygun bulmuyordum ( hala bulmuyorum) esi salona gondermeyi de bulmuyordum (ki hala dogru bulmuyorum) ancak bebegim bana cok bagli ve maalesef istemeyerek de olsa yatakta yanimda yatiriyorum. Gerci bebegim henuz cok kucuk (53 gunluk) o sebepten bir de kis diye idare ediyorum. Esim de yorucu bir isi oldugu icin salona gecmeyi tercih etti, yardim etmek istiyor ancak bebek benden baskasinda durmadigi ve surekli emdigi icin onun yapacak pek bir isi olmuyor geceleri. Gitmesi ikimiz icin de iyi oldu. Yataga genis genis sigiyoruz kizimla. Yani diyecegim o ki sizin yaptiginiz dogru bence. Umarim ben de bir sure sonra bebegimi yatak yaninda besiginde yatirabilirim.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
herkesin ebeveynliği çocuk yetiştirmesi ve çocuğunun karakteri farklıdır. benim kızım 1,5 yasına kadar yanımızda yattı ama eşimi asla yataktan göndermedim hep birlikte uyuduk, şimdi odamıza park yatak kurdum orada uyuyor birkaç aydır yanımıza çağırsamda gelmiyor artık... keşke baştan o yatağı kursaymışım diyorum odada alan yok diye akıl edememiştim hedefim yazada kendi odasına alıştırmak o zaman 2 yaşını doldurmuş olacak bence senin çocuğun uysalmış ve sende doğru yoldasın...Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
9,5 aylık bebek için açıklama yapınca ağlamıyor diyorsunuz kendinizi mi yatıştırıyorsunuz acaba. Ben de açıklama yapıyorum saatlerce sohbet muhabbet kitap okuma ama odadan çıktığım anda yaygarayı koparır. Yani konuşarak anlaşacağınız bir dönemde değilsiniz bence.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
erçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Bir ay çektim agri canım geçti şükür diğer sezeryanlara göre biraz uzun sürdü benim iyileşme dönemim.bu sana bağlı olmadığını güvenmediğini değil tam tersine sana güvendiğini gösterir, çünkü geri geleceğini biliyor
arkadaşlarını boşver senin yaptığın doğru, yazdıklarında dikkatimi çeken ağrı olayı bence hala ağrın varsa bi problem olabilir, doktora gitmelisin
zaten yanında yatırma çağı geçmiş, bebeğine bol bol sarıl kucakla, geçenlerde bunun bebeğin dnasını bile değiştirdiği gibi bi haber vardı
Canım daha önceki sayfalardaki yazımı okursan cevap bulacaksin. Ama yine de bunun altına alıntı yapıp paylasayim9,5 aylık bebek için açıklama yapınca ağlamıyor diyorsunuz kendinizi mi yatıştırıyorsunuz acaba. Ben de açıklama yapıyorum saatlerce sohbet muhabbet kitap okuma ama odadan çıktığım anda yaygarayı koparır. Yani konuşarak anlaşacağınız bir dönemde değilsiniz bence.
Ben 3 yaşına kadar beraber uyuma metodunu benimsiyorum ama herkes farklı metotlar benimseyebilir siz de öyle bu birinin hatalı diğerinin doğru olduğu anlamına gelmez bence çünkü çocuk gelişiminde çok fazla ekol ve yaklaşım var
18 aylik bebek neden memeden kesilecek ya gerçekten şu an daha iyi anlıyorum insanlar doğru olarak savundukları şey ne kadar yanlış oysa. Bebek 24 ay emme hakkına sahip bu hem bilimsel. Hem dinen öyle. Kimse tersini kanıtlayamaz.Arkadaşım, her evin dinamikleri, her evli çiftin karakterleri, her annenin bebeğini yetiştirme tarzı ve şartları çooook farklı. Milyon tane hikaye, deneyim çıkar milyon tane insandan. Bu işte tek doğru yok.
Sana da yazılmış hep, en önemlisi iç güdülerine güven. Onlar seni doğru yönlendirecektir.
Benim oğlum 18 aylık. 6 aylık olana kadar koynumda yatırdım. Çünkü doğrusunun bu olduğunu hissettim. Eşim hafta içi tek yattı, haftasonu yanımıza evci geldi :) Bu aramızda hiç bir soğukluk yaratmadı, ya da oğlumla bağ kurmalarına engel olmadı.
Sonra oğlum büyüdükçe rahat edemediğini farkettim, beşiğine beşikten de odasındaki mobilya yatakta yatmaya başladı. Ben zaten bebeğim 2,5 aylık olduğunda işe döndüğüm için oğlum alışkındı benim onu bırakmama ve geri gelmeme, hiç sorun yaşamadık.
Memeden hala kesmedim diye oğlumu sülalede kıyametler koptu. Kimin üstüne vazifeyse artık.. Gece uyumazmış, yemek yemezmiş.. Oğlum benim porsiyonlarım kadar yemek yiyen ve gece 9 buçukta yatıp sabah 8de kalkan bir çocuk oldu :) Canı isterse emer, canı isterse gece kalkıp koynumuza gelir. Neye ihtiyacı varsa o karşılanır yani. Anladığım kadarıyla siz de bu yaklaşıma sahipsiniz.
Şimdi kızım yolda, kısmetse 3 ay sonra alacağım kucağıma. Hiç endişelenmiyorum, çünkü biliyorum ki iç güdülerim beni yine doğru yönlendirecek.
Eskiler diş çıkarınca keserlermiş ya memeden, ondan sanırım :) Ailede bu kadar uzun emziren ilk benim. Bir de üzerine hamile kalınca, hamileyken emzirilmez zırvaları.. Millete bakarsak işimiz iş :) Sen kendi doğru bildiğinden, inandığından şaşma. Bebeğini dinle. O seni doğru yönlendirecek zaten.18 aylik bebek neden memeden kesilecek ya gerçekten şu an daha iyi anlıyorum insanlar doğru olarak savundukları şey ne kadar yanlış oysa. Bebek 24 ay emme hakkına sahip bu hem bilimsel. Hem dinen öyle. Kimse tersini kanıtlayamaz.
6 ay sonra keseceksin canım ben 2 yaşına kadar emzirdim diyenler adına çok mutlu oluyorum.
senin yaptığın doğru bebek birey olmayı nasıl öğrenecek hani gürültü var diye kendi çocuğundan kaçıp başka odada uyuyan baba var onlar istisna. ama bile isteye bebeği bilinçsiz şekilde anneye bağlamak yanlış.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Konunuz aslında “Bakın ben doğrusunu yapıyorum. Sizede haber vereyim. Diğerleri yanlış” demek için açılmış. Pek teselliye ihtiyacınız yok.
Bebeğin bağlılığının ayrı veya bir yatmakla alakası yok. Meme emmeyen çocuklar özellikle yatağa alışma konusunda çok rahat. Emzirenlerde kendileri ve bebekleri rahat ediyorsa ayrı yatarlar. Birliktelerse 2 yaşına kadar müddeti var. Reddedilmeyen çocuk 2 yaşına doğru çok rahatlıkla ağlamadan, isyan etmeden yatağını kabul ediyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?