- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Temel düşünceniz çok yanlış. Çoğunluğumuz burada “O çocuk öyle mi büyütülür? Hemen yanına yatır. Hep kucağında taşı. Tuvalete bile götür” deseydik birden fikirlerinizden vazgeçip bunu mu yapacaktınız? 2 kişi 2 ayrı doğruyu savunabilir.Konuyu açmadan önce google dan da araştırma yaptım iki kesim var ve ikisi de kendi doğrularını savunuyordu ve arada kaldım hangi düşünce doğru acaba yanlış yoldan mi ilerliyorum kk üyeleri bu konuda benim gibi mi düşünüyor yoksa tersini mi eğer yanlissam düzeltirim eksik yanimi diyerek açtım. En sevmediğim şeydir canım en doğrusu benim düşüncem demekten korkarım. Baktım ki buranın çoğu benim gıbı düşünüyor o zaman doğru olanı yapıyorum diye mutlu oldum. Umarım açıklayıcı olmuştur yeterince.
Tatlım çok yanlış anlıyorsun sorun doğru yanlış sorunu değil? Her anne bebeğini güzel büyütmek ister. Hata yapmadan. Iki üç kişi tarafından uyarıldığım için buraya da danışmak istedim. Ben akıl almayı seviyorum. Aldığım her aklı kopyalayıp uygulamiyorum. Mantigima yatan düşünceleri kendi dusuncelerimle harmanlayan ve bu uğraş sonucu çok güzel sonuçlar elde eden bir insanim. Senin dusuncene saygı duyuyorum. Mesela şunu farkettim. Ikimiz farklı şekillerde bebeklerimizi uyutuyor da olsak ikimizin de bebeği sosyal ve girişken. Aynı zamanda kanitlanmis bazı tezleri yıkıyor bu durum. Ve bu bana göre çok güzel bir şey. Daha önceki yorumlarimi da okursan ne anlatmak istedigimi daha iyi anlayacaksinTemel düşünceniz çok yanlış. Çoğunluğumuz burada “O çocuk öyle mi büyütülür? Hemen yanına yatır. Hep kucağında taşı. Tuvalete bile götür” deseydik birden fikirlerinizden vazgeçip bunu mu yapacaktınız? 2 kişi 2 ayrı doğruyu savunabilir.
Ben kızımı doğumdan beri yanımda yatırıyorum. Şuan 20 aylık. Her istediğinde kucağıma aldım. Gayet mıç mıçız yani. Gel gelelim ki çocuk çok mutlu. Çok sıcak kanlı. Bir yere gideceğim zaman anlatıyorum, daha gık demedi ben giderken. Size göre ben yanlışım. Ama çocuk doğru. Nasıl oluyor?
Çocuklar robot değil. Tek kalemden de çıkamazlar. Çocuğunu tanırsın ve ona göre hareket edersin. Her yolu dener sonuç alamazsan tecrübelilere fikir danışırsın. Sonuç almışken, “acaba düzenimi bozsam mı” demek bana inandırıcı gelmiyor.
Böyle bir durumda yapılacak şeyi yapıyorsun canım Allah kolaylık versin. Bir de şöyle bakıyorum. Her dönemin ayrı zorlukları ve güzellikleri var. Güzellikler seni bekliyor olacak sabredersenBen de yanımda yatırıyorum baba yan odaya gitti ama mecburiyetten. Kızım gazlı bebekti yat kalk çok zorlanıyordum ağlamaları sıklaşınca üzerimde uyuyordu .ilk başlarda bu sebepten. Sonra da yemek yemeyen bir bebek oldu. Hep anne sütü.
E gündüz beslenmeyince böyle oluyor. 19 aylık oldu hala aynıyız
Ben bu konuştuğum için sakin duruyor denilen çocukların zaten sakin olan çocuklar olduğunu düşünüyorum.9,5 aylık bebek için açıklama yapınca ağlamıyor diyorsunuz kendinizi mi yatıştırıyorsunuz acaba. Ben de açıklama yapıyorum saatlerce sohbet muhabbet kitap okuma ama odadan çıktığım anda yaygarayı koparır. Yani konuşarak anlaşacağınız bir dönemde değilsiniz bence.
Ben 3 yaşına kadar beraber uyuma metodunu benimsiyorum ama herkes farklı metotlar benimseyebilir siz de öyle bu birinin hatalı diğerinin doğru olduğu anlamına gelmez bence çünkü çocuk gelişiminde çok fazla ekol ve yaklaşım var
Sizin yaptığınız doğru.Her bebeğin de yapısı farklıdır.Her insanın yapısının farklı olduğu gibi.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Ne kadar güzel yetiştiriyorsunuz evladınızı. Evlilik,çocuk,ev işleri gibi işlerde herkes konuşur da konuşur. Siz bilinçli bir şekilde devam edin ve lütfen kendi kendisine yetebilmeyi,kadınlara değer vermeyi öğretinAslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
Bebegin gayet normal. Onlar çok yanlış yapıyor. Bebekle aynı yatakta uyunmaz. Her açıdan yanlış. Hem çocuğun bir yeri kırılabilir, edilebilir, yataktan düşebilir hem de çocuğun bahsettigin şekilde anneye bağlı olması zaten yanlış. Emin ol hepsinde ileride ufak büyük psikolojik problemler olacak.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Canım ısırma dönemi olduğu için onun şu an ki düşüncesi o kitabı sizden alıp isirmak bizimki de aynısını yapıyor ama ben yılmadan devam ediyorum ama bu günlerde biraz aksattim kitaplar bitti bazen internetten açıp okuyorum.d_d_m
Ya bu kitap okuma olayına ben mi geç kaldım bilmiyorum. Oğlum 8 aylik şu an 6 aylıkken kitap okumaya başladım ancak su an oglum kitap okutturmuyor. Kitabı elime alip okumaya basladigimda mizirdaniyor kitabı alip oynamak istiyor, ağlıyor. Normal mi yoksa ben mi yanlış yapıyorum. Ben nasıl alistirabilirim acaba. Bir sürü masal kitabı aldım okutturmuyor oglum.
Hah canım benim ya bana böyle gelin ışte. Ben de bunu merak ediyordum. Beni en çok bebeğin sana güvensiz olur bağı çok az olur dendiği için benim gibi davranan var mi acaba ileride nelerle karşılaşıyor diye merak ediyorum. Tabi her bebeğin yapısı farklı bunu da es geçmemek lazım.Ben dogdugundan beri oglumu kendi odasinda kendj yataginda yatiriyorum ama 27 aylik oldu hala ben wcdeyken kapiya gelip agliyoryani bebegin bagimliliginin yaninizda yatirmayla alakasi yok.
Sen dogru yetistiriyorsun onlar degilAslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Çok mutlu ettin inan kiCanım benim boşver milletin dediğini ya valla inşallah benim minik de dogunca seninki gibi olur, yolunda ilerleyeceğim Allah izin verirse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?