Bebeğim bana az bağlı

Temel düşünceniz çok yanlış. Çoğunluğumuz burada “O çocuk öyle mi büyütülür? Hemen yanına yatır. Hep kucağında taşı. Tuvalete bile götür” deseydik birden fikirlerinizden vazgeçip bunu mu yapacaktınız? 2 kişi 2 ayrı doğruyu savunabilir.

Ben kızımı doğumdan beri yanımda yatırıyorum. Şuan 20 aylık. Her istediğinde kucağıma aldım. Gayet mıç mıçız yani. Gel gelelim ki çocuk çok mutlu. Çok sıcak kanlı. Bir yere gideceğim zaman anlatıyorum, daha gık demedi ben giderken. Size göre ben yanlışım. Ama çocuk doğru. Nasıl oluyor?

Çocuklar robot değil. Tek kalemden de çıkamazlar. Çocuğunu tanırsın ve ona göre hareket edersin. Her yolu dener sonuç alamazsan tecrübelilere fikir danışırsın. Sonuç almışken, “acaba düzenimi bozsam mı” demek bana inandırıcı gelmiyor.

Sonra kocam beni neden aldatıyor diyolar ??? Çocuğu bağlarken eş neden kuytu köşede ne kadar yanlışş... Sen en iiyisini yapmışssın boşver takma

Onlar Adem Güneş in askerleri :)) Boşverin en iyisini siz yapıyorsunuz ve doğru olan sizin bebeğinizin davranışları.Maşallah

Ben de yanımda yatırıyorum baba yan odaya gitti ama mecburiyetten. Kızım gazlı bebekti yat kalk çok zorlanıyordum ağlamaları sıklaşınca üzerimde uyuyordu .ilk başlarda bu sebepten. Sonra da yemek yemeyen bir bebek oldu. Hep anne sütü.

E gündüz beslenmeyince böyle oluyor. 19 aylık oldu hala aynıyız

Tatlım çok yanlış anlıyorsun sorun doğru yanlış sorunu değil? Her anne bebeğini güzel büyütmek ister. Hata yapmadan. Iki üç kişi tarafından uyarıldığım için buraya da danışmak istedim. Ben akıl almayı seviyorum. Aldığım her aklı kopyalayıp uygulamiyorum. Mantigima yatan düşünceleri kendi dusuncelerimle harmanlayan ve bu uğraş sonucu çok güzel sonuçlar elde eden bir insanim. Senin dusuncene saygı duyuyorum. Mesela şunu farkettim. Ikimiz farklı şekillerde bebeklerimizi uyutuyor da olsak ikimizin de bebeği sosyal ve girişken. Aynı zamanda kanitlanmis bazı tezleri yıkıyor bu durum. Ve bu bana göre çok güzel bir şey. Daha önceki yorumlarimi da okursan ne anlatmak istedigimi daha iyi anlayacaksin

Böyle bir durumda yapılacak şeyi yapıyorsun canım Allah kolaylık versin. Bir de şöyle bakıyorum. Her dönemin ayrı zorlukları ve güzellikleri var. Güzellikler seni bekliyor olacak sabredersen

Ben bu konuştuğum için sakin duruyor denilen çocukların zaten sakin olan çocuklar olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki konuşmanın etkisi var ama erken yaşta bu kadar büyük olduğunu sanmıyorum.

d_d_m
Ya bu kitap okuma olayına ben mi geç kaldım bilmiyorum. Oğlum 8 aylik şu an 6 aylıkken kitap okumaya başladım ancak su an oglum kitap okutturmuyor. Kitabı elime alip okumaya basladigimda mizirdaniyor kitabı alip oynamak istiyor, ağlıyor. Normal mi yoksa ben mi yanlış yapıyorum. Ben nasıl alistirabilirim acaba. Bir sürü masal kitabı aldım okutturmuyor oglum.

Sizin yaptığınız doğru.Her bebeğin de yapısı farklıdır.Her insanın yapısının farklı olduğu gibi.
Benim doğrum bu deyin geçin.Tartışmaya bile değmez.

Ne kadar güzel yetiştiriyorsunuz evladınızı. Evlilik,çocuk,ev işleri gibi işlerde herkes konuşur da konuşur. Siz bilinçli bir şekilde devam edin ve lütfen kendi kendisine yetebilmeyi,kadınlara değer vermeyi öğretin

Ben dogdugundan beri oglumu kendi odasinda kendj yataginda yatiriyorum ama 27 aylik oldu hala ben wcdeyken kapiya gelip agliyor yani bebegin bagimliliginin yaninizda yatirmayla alakasi yok.

Bebegin gayet normal. Onlar çok yanlış yapıyor. Bebekle aynı yatakta uyunmaz. Her açıdan yanlış. Hem çocuğun bir yeri kırılabilir, edilebilir, yataktan düşebilir hem de çocuğun bahsettigin şekilde anneye bağlı olması zaten yanlış. Emin ol hepsinde ileride ufak büyük psikolojik problemler olacak.

Hiç üzülme sen doğru olanı yapıyorsun annelerin wc ye gidememesi iyi bir şey mi sanıyorsun?ben 5.5 aylıkken oğlumu kendi odasına aldim düşün o zaman ben vicdansız anneyim ne alaka ya bu insanları anlayamıyorum insanlar ne kadar fütursuz olmus oğlum bana gayet te bağlı eteğimden ayrılmıyor odasını ayırmama rağmen ayruca isim olduğunda anneannede babaannede de kalıyor bırakıyorum yani önemli olan çocuğunla mic mic olmak değil kaliteli vakit gecirmek

Canım ısırma dönemi olduğu için onun şu an ki düşüncesi o kitabı sizden alıp isirmak bizimki de aynısını yapıyor ama ben yılmadan devam ediyorum ama bu günlerde biraz aksattim kitaplar bitti bazen internetten açıp okuyorum.

Ben dogdugundan beri oglumu kendi odasinda kendj yataginda yatiriyorum ama 27 aylik oldu hala ben wcdeyken kapiya gelip agliyor yani bebegin bagimliliginin yaninizda yatirmayla alakasi yok.
Hah canım benim ya bana böyle gelin ışte. Ben de bunu merak ediyordum. Beni en çok bebeğin sana güvensiz olur bağı çok az olur dendiği için benim gibi davranan var mi acaba ileride nelerle karşılaşıyor diye merak ediyorum. Tabi her bebeğin yapısı farklı bunu da es geçmemek lazım.

Bütün yazılanlardan anladığım şu

Bir bebek nasıl ve nerede uyursa uyusun anne ve bebek arasındaki bağı etkilemiyor.
Konuşmak ve iletişim çok önemli.

Arkadaşlar benimle aynı düşünen zıt düşünüp haklı olan arkadaşlarım. Bu siteyi bu yüzden seviyorum. Olaylara çok fazla gözle bakmamızı sağlayan kk üyeleri gerçekten çok faydalı olmaya çalıştığınız için ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.

buraya konu açmadan önce google dan yaptığım araştırmalar ile sizin söylemleriniz aynı olmadığı için bir o kadar daha mutluyum.
Gerçekten en önemlisi annelik içgüdüsel
Bunu bilerek ve benimseyerek bebeği büyütmek çok güzel.

Ama bazen bilmeden yanlışlar da yaptığımız oluyor. Bunun için uyarilmak yol gösterilmek beni mutlu ediyor.

Cok guzel ifade ediyorsunuz açıklıyorsunuz ve anlıyorsunuz .
Burada ki çoğu kişi benim gibi eğitimli ve tecrübeli biliyorum. O yüzden güveniyorum yazılanları özenle okuyor ve kendi mantigimla gözlemliyorum.

Iyi ki varsınız...

Sen dogru yetistiriyorsun onlar degil

Canım benim boşver milletin dediğini ya valla inşallah benim minik de dogunca seninki gibi olur, yolunda ilerleyeceğim Allah izin verirse
Çok mutlu ettin inan ki
Ben çok sorgularim kendimi
Hep iyi bir anne olmaya çalıştım.
Iyi bir eş
Bakımlı bir kadın
Evinin düzenini sağlayan bir bayan.
Hatalarım olmadı değil akıl almayı çok severim. Bu akilsiz olduğumdan değil akıl almak insanı daha da doğruya götürüyor. Şu da bir gercek ki her aklı benimsemem. Mantigima yatacak bana düşüncelerim doğrultusunda yön gösterecek iyimser ve gerçekçi olacak fikirler her zaman benim dusuncelerimle birleşip ortaya mükemmel buluşlar çıkaracak.
Insanların iyisini de severim kötüsünü de.
Kotuden nasıl kötü olunduğunu öğrenir aynı hataları yapmamak için çaba sarfederim. Iyi insani da rolmodel yaparım kendime.

Insanları seviyorum.

Doğru olan senin yaptığın,hatta odasını bile ayırmalısın. Bence bukadar cahil arkadaş çevresindende kurtulmalısın. Hey allahım ya daha neler duyacağız acaba.

Doğru olan senin yaptığın,hatta odasını bile ayırmalısın. Bence bukadar cahil arkadaş çevresindende kurtulmalısın. Hey allahım ya daha neler duyacağız acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…