- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Canım aslında cahil değiller onların doğrusu o . Sonuçta onlar da bende gelişim psikolojisi okuduk. Bebeklerin ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz.Doğru olan senin yaptığın,hatta odasını bile ayırmalısın. Bence bukadar cahil arkadaş çevresindende kurtulmalısın. Hey allahım ya daha neler duyacağız acaba.
Okumak tamama ama bazı şeyler baki kalıyor işte :) çocuğu yanında yatırmazsan seni az sever,sana az bağlı olur diye düşünen biri isterse 10 okul okusun anlamı yok.. doğru tek bana göre,onların yaptığı yanlış net..Canım aslında cahil değiller onların doğrusu o . Sonuçta onlar da bende gelişim psikolojisi okuduk. Bebeklerin ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz.
Hatta ben konu açarken tirsmistim
Acaba beni topa tutarlar mi ne derler diye
El kadar bebeği kendi kokundan mahrum neden birakiyosun düşünceleri falan. Hepsine acıktım ne yalan soylim. Benim gibi düşünen insanların olması beni mutlu etti.
Tersi de olsa kizmazdim. Çünkü herkesin haklı bir tarafı vardır eminim.
Elbette nerede uyudugunun onemi vardir ama sagligi acisindan. Misal ayni yatakta sizinle uyusa bence uygun degil. Yetiskinlerin yatagi bebek yatagi kadar asla temiz olmaz. Gozle gormedigimiz neler var o yatakta kimbilir. Ama bebis oyle degil,tertemiz. Ben ayni yatakta yatinca uyku sorunlari da yasayabileceginu dusunuyorum. Siz zaten ayni odada ama farkli yataktaymissiniz. Bence odasini da ayirmanin zamani gelmis,soylediginiz sey uygun ama artik sizinki buyumus masallah. Kendisini ait hissedecegi bir odasi olsa mesela o odada oyun oynuyorlar kendi baslarina. Ben wcye gidince oglum da pesimden geliyor ama oyuncaklarini odasindan disari asla cikarmiyor. Yatagi normal yetiskin yatagindan farksiz ama dusmuyor icinden. Cunku alisti.Canım ısırma dönemi olduğu için onun şu an ki düşüncesi o kitabı sizden alıp isirmak bizimki de aynısını yapıyor ama ben yılmadan devam ediyorum ama bu günlerde biraz aksattim kitaplar bitti bazen internetten açıp okuyorum.
Hah canım benim ya bana böyle gelin ışte. Ben de bunu merak ediyordum. Beni en çok bebeğin sana güvensiz olur bağı çok az olur dendiği için benim gibi davranan var mi acaba ileride nelerle karşılaşıyor diye merak ediyorum. Tabi her bebeğin yapısı farklı bunu da es geçmemek lazım.
Bütün yazılanlardan anladığım şu
Bir bebek nasıl ve nerede uyursa uyusun anne ve bebek arasındaki bağı etkilemiyor.
Konuşmak ve iletişim çok önemli.
Al benden de o kadar. İlk birkaç gece hariç aynı odada uyumuşluğumuz bile yok ama gel gör ki k.çımın dibinden ayrılmaz :)Ben dogdugundan beri oglumu kendi odasinda kendj yataginda yatiriyorum ama 27 aylik oldu hala ben wcdeyken kapiya gelip agliyoryani bebegin bagimliliginin yaninizda yatirmayla alakasi yok.
Ya oyun oynamak istiyorlar,cilvelesmek istiyorlar,birlikte vakit gecirmek istiyorlar sonucta. Gayet normal. Uyurken ben neredeyim hic haberi bile olmaz cocugun mantik acisindanAl benden de o kadar. İlk birkaç gece hariç aynı odada uyumuşluğumuz bile yok ama gel gör ki k.çımın dibinden ayrılmaz :)
Cehaletin okumakla alakası yok ki. Hele de konuyla ilgili bir okuldan mezun olup da yine aynı hatayı yapmak akıllara durgunluk veren bir olay. Biraz önce de başka bir konuda bahsettim Adem Güneş denilen adam çıktı çıkalı tüm literatür hiçe sayılır oldu. Ben hiç annemle uyumadım, aynı odada bile kalmadım. Kardeşim de. Şu an oğlum da dokuz aylik ve üç aylıkken odasını ayırdım öncesinde de beşiği ayrıydı. Sadece benim sezeryanim zor geçtiği için geceleri odamda tuttum. Onun odasına gidene kadar canım yanıyordu. Gayet bagimsiz hareket eden ama mutlaka göz ucuyla orada olup olmadığımı da kontrol eden bir oglum var.Canım aslında cahil değiller onların doğrusu o . Sonuçta onlar da bende gelişim psikolojisi okuduk. Bebeklerin ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz.
Hatta ben konu açarken tirsmistim
Acaba beni topa tutarlar mi ne derler diye
El kadar bebeği kendi kokundan mahrum neden birakiyosun düşünceleri falan. Hepsine acıktım ne yalan soylim. Benim gibi düşünen insanların olması beni mutlu etti.
Tersi de olsa kizmazdim. Çünkü herkesin haklı bir tarafı vardır eminim.
Çok güzel yazmışsınız evimiz büyük biraz odasida var ama nasıl anlatsam u şeklinde onun odası ve bizim yatak odamız yeri.Elbette nerede uyudugunun onemi vardir ama sagligi acisindan. Misal ayni yatakta sizinle uyusa bence uygun degil. Yetiskinlerin yatagi bebek yatagi kadar asla temiz olmaz. Gozle gormedigimiz neler var o yatakta kimbilir. Ama bebis oyle degil,tertemiz. Ben ayni yatakta yatinca uyku sorunlari da yasayabileceginu dusunuyorum. Siz zaten ayni odada ama farkli yataktaymissiniz. Bence odasini da ayirmanin zamani gelmis,soylediginiz sey uygun ama artik sizinki buyumus masallah. Kendisini ait hissedecegi bir odasi olsa mesela o odada oyun oynuyorlar kendi baslarina. Ben wcye gidince oglum da pesimden geliyor ama oyuncaklarini odasindan disari asla cikarmiyor. Yatagi normal yetiskin yatagindan farksiz ama dusmuyor icinden. Cunku alisti.
Hadi odana git deyince gidecek yerinin neresi oldugunu biliyor. Gardirobundan kiyafetini cikarip getiriyor,oyuncaklarini kendisi toplayabiliyor,en sevdigi kamyonunu koydugu yer var mesela hic degistirmiyor o yeri. Bunlar size bagli bir cocuk yetismesi yaninda onemli seyler. Cocuklar annelerine zaten baglidir. Ne olursa olsun. Ama gelisimi icin de bazi dogrular vardir. Sakin adem gunes falan okumayin dapek cok guvenilir kaynak var bu konularla ilgili.
En guzelini siz bilirsiniz tabii zamanlama acisindan. Ama kapilar acik olunca duyuluyor ses merak etmeyin,soyle anlatayim annemin evi de bahsettiginiz gibi buyuk 3 katli. Oglum en ust katta uyandiginda ben en alttan duyuyorum. Siz de duyarsiniz eminimÇok güzel yazmışsınız evimiz büyük biraz odasida var ama nasıl anlatsam u şeklinde onun odası ve bizim yatak odamız yeri.
Yani gece kalksa aglasa hiç duymayiz.
Bu yüzden evimizi bile değiştirmek istedim kiraciyim. Ama bu devirde istediğin şekilde ve kirada ev bulmak çok zor ama bu böyle de gitmez bir gün odalar ayrılacak mecbur onun için yürümesini beklemek en sağlıklısı gibi.
Doğru söylüyorsun canım insan yüksek lisans da bitirmeden insan kendini çok iyi gelistirebiliyor aklını kullanabiliyor. Sanırım yanlış ifade ettim başta.Cehaletin okumakla alakası yok ki. Hele de konuyla ilgili bir okuldan mezun olup da yine aynı hatayı yapmak akıllara durgunluk veren bir olay. Biraz önce de başka bir konuda bahsettim Adem Güneş denilen adam çıktı çıkalı tüm literatür hiçe sayılır oldu. Ben hiç annemle uyumadım, aynı odada bile kalmadım. Kardeşim de. Şu an oğlum da dokuz aylik ve üç aylıkken odasını ayırdım öncesinde de beşiği ayrıydı. Sadece benim sezeryanim zor geçtiği için geceleri odamda tuttum. Onun odasına gidene kadar canım yanıyordu. Gayet bagimsiz hareket eden ama mutlaka göz ucuyla orada olup olmadığımı da kontrol eden bir oglum var.
Senin gıbı olmak çok isterdim ama uykum o kadar ağır ki birazda o yüzden eşimle hiç ayrılmadım bebeğin sesini odamda bile duymam diye. Gerçekten duymadığım da oldu. Bana anne olunca geçer bu uyku ağırlığın dediler ama geçmedi. Benimki bildiğin ölüm uykusu.ramazanda davulun sesinden millet şikayet edeceği zamanlar ben uyuyordum. Cok kötü bu ya ama öyle normalde kulaklarım uyanıkken en uzaktaki çıt sesini bile duyarken gece niye öyle anlamış değilim şu bebek ve anne odalarına koyulan cihazlardan almayı düşündük onu da duymam diye vazgeçtik. Eşim de uykusu çok ağırEn guzelini siz bilirsiniz tabii zamanlama acisindan. Ama kapilar acik olunca duyuluyor ses merak etmeyin,soyle anlatayim annemin evi de bahsettiginiz gibi buyuk 3 katli. Oglum en ust katta uyandiginda ben en alttan duyuyorum. Siz de duyarsiniz eminim
siz çok iyi bir annesiniz ve bebeğiniz de size bağlıdır eminim. ne mutlu size çocuğunuzu eğitebiliyorsunuz diğer arkadaşlarınız gibi bağımlı hale getirmiyorsunuz çocuğunuzu.Aslında bunu ben dert etmesemde beni eleştiren ve sert ettiren insanlar olduğu için anlatmak istedim.
Bebeğim 9 buçuk aylık. Ve ben doğdu doğali sezeryan doğum yaptığım için ve çok ağrılı olduğum için hep kendi besiginde odamızda uyuttum.
Hala da öyle yapmaya devam ediyorum. Benim bazı arkadaşlarım bebeklerini yanlarında uyutup eşlerini de diğer odaya gönderiyorlar. Onlara göre o doğru bana göre ise yanlış.
O arkadaşlarım bana diyorlar ki bebeğin ileride sana guvenmez yanlış yapıyorsun. Sana sevgisi az olur.
Onların bebeği gerçekten annelerine çok bağlı wc ye gidemiyorlar. Ben önüne oyuncaklarını koyup gidiyorum sıkıntı olmuyor .
Beni görünce mutlu oğlum. Ha şöyle bir şey de var ben oğlumla küçük demeden hep konuşuyorum açıklama yapıyorum yanından ayrılırken geri gelecegimi söylüyorum. Bazen ağlayacak gibi oluyor açıklama yapınca aglamıyor .
+1Elbette nerede uyudugunun onemi vardir ama sagligi acisindan. Misal ayni yatakta sizinle uyusa bence uygun degil. Yetiskinlerin yatagi bebek yatagi kadar asla temiz olmaz. Gozle gormedigimiz neler var o yatakta kimbilir. Ama bebis oyle degil,tertemiz. Ben ayni yatakta yatinca uyku sorunlari da yasayabileceginu dusunuyorum. Siz zaten ayni odada ama farkli yataktaymissiniz. Bence odasini da ayirmanin zamani gelmis,soylediginiz sey uygun ama artik sizinki buyumus masallah. Kendisini ait hissedecegi bir odasi olsa mesela o odada oyun oynuyorlar kendi baslarina. Ben wcye gidince oglum da pesimden geliyor ama oyuncaklarini odasindan disari asla cikarmiyor. Yatagi normal yetiskin yatagindan farksiz ama dusmuyor icinden. Cunku alisti.
Hadi odana git deyince gidecek yerinin neresi oldugunu biliyor. Gardirobundan kiyafetini cikarip getiriyor,oyuncaklarini kendisi toplayabiliyor,en sevdigi kamyonunu koydugu yer var mesela hic degistirmiyor o yeri. Bunlar size bagli bir cocuk yetismesi yaninda onemli seyler. Cocuklar annelerine zaten baglidir. Ne olursa olsun. Ama gelisimi icin de bazi dogrular vardir. Sakin adem gunes falan okumayin dapek cok guvenilir kaynak var bu konularla ilgili.
Eşimi bir defa diğer odaya yolladım bebek saat 3 lere kadar uyumadi. Eşim de uyumadi o da sağolsun çok yardımcı oldu 9 ay boyunca bebek uyutmada. Ama ben o gün eşime kiyamadigim için git diğer odada uyu sabah ise gideceksin dedim. O da istemeyerek gitti.siz çok iyi bir annesiniz ve bebeğiniz de size bağlıdır eminim. ne mutlu size çocuğunuzu eğitebiliyorsunuz diğer arkadaşlarınız gibi bağımlı hale getirmiyorsunuz çocuğunuzu.
bir daha yorum yaparlarsa "bağlılık ile bağımlılığı birbirine karıştırıyorsunuz dikkatli olun" diyebilirsiniz
siz de onları yargılayın onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyin ısrarcı olun bu konuda bakın nasıl bir daha yorum getirmiyorlar
ayrıca kocayı başka odaya yollamak da nesi?
ben okumadım ama sürekli yazilinca merak ettim ne anlatıyor mesela?+1
lütfen okumasınlar şu adamı
esinde yanınızda mi yatıyorBen de wc ye bile gidemeyenlerdenim ama bu bagliliktan degil yalniz birakinca rahat durmayacagindan kaynaklibiz grip gibi bulaşıcı bir hastaligimiz olmadigi surece ayri yatmiyoruz, bence bu dogru degil. Sen bana gore dogru olani yapiyorsun. Arkadaslarinin sozunu takma abartiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?