- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
bebek bakımında tüm yükü kadının üzerine bırakıyor ve çocukların 2 yaşına kadar anne babasıyla aynı yatakta 4 yaşına kadar da aynı odada farklı yatakta yatması gerektiği gibi gibi önerilerde bulunuyor. bu iki önerisinden sonra daha fazla önerilerine bakamadım bu adamın.ben okumadım ama sürekli yazilinca merak ettim ne anlatıyor mesela?
sizinki her zaman olacak bir şey değilmiş ama direk olarak eşle oda ayırmaktan bahsediyorlar sonra da çocuktan sonra aralar açık diye ağlanıyorlar, ortayı bulmak dengelemek gerek diye düşünüyorumEşimi bir defa diğer odaya yolladım bebek saat 3 lere kadar uyumadi. Eşim de uyumadi o da sağolsun çok yardımcı oldu 9 ay boyunca bebek uyutmada. Ama ben o gün eşime kiyamadigim için git diğer odada uyu sabah ise gideceksin dedim. O da istemeyerek gitti.
Oğlum uyuyunca onu besigine koydum eşimi çağırmaya gittim öyle bir uyumus ki adamcağız kaldiramadim sabah da bizi uyandirmadan kahvaltı yapmadan ise gitmiş ve gece üşümüş o oda biraz soğuk. biz o gün 10 a kadar uyuduk. Ama yine oğlum besikte ben yatagimda. Çünkü oğlum da besiginde yanımdan daha rahat farkettim yani bunu. O yüzden icim hep huzurlu.
Vallahi benim uykum da cok agirdir. Kafayi yastiga koydugum an uyurum. Esimin uykusu hafif,genelde beraber uyaniyoruz cocuk seslendiginde. Ama o cihazlar cok guzel bakin,sesini sonuna kadar acinca bangir bangir bagiriyorSenin gıbı olmak çok isterdim ama uykum o kadar ağır ki birazda o yüzden eşimle hiç ayrılmadım bebeğin sesini odamda bile duymam diye. Gerçekten duymadığım da oldu. Bana anne olunca geçer bu uyku ağırlığın dediler ama geçmedi. Benimki bildiğin ölüm uykusu.ramazanda davulun sesinden millet şikayet edeceği zamanlar ben uyuyordum. Cok kötü bu ya ama öyle normalde kulaklarım uyanıkken en uzaktaki çıt sesini bile duyarken gece niye öyle anlamış değilim şu bebek ve anne odalarına koyulan cihazlardan almayı düşündük onu da duymam diye vazgeçtik. Eşim de uykusu çok ağır
alicam havalar biraz isinsin odaları ayiricam bizim minik beyfendimiz üstünü bazen açıyor havalar isinirsa acsada usumez. O zamana yaşına da girmiş olur.Vallahi benim uykum da cok agirdir. Kafayi yastiga koydugum an uyurum. Esimin uykusu hafif,genelde beraber uyaniyoruz cocuk seslendiginde. Ama o cihazlar cok guzel bakin,sesini sonuna kadar acinca bangir bangir bagiriyorbence denemeye deger
Çok zormuş gerçekten eskiler onca işin arasında nasıl o kadar çok çocuk büyütmüş şaşırıyor insan .Böyle bir durumda yapılacak şeyi yapıyorsun canım Allah kolaylık versin. Bir de şöyle bakıyorum. Her dönemin ayrı zorlukları ve güzellikleri var. Güzellikler seni bekliyor olacak sabredersen
Maşallah ya ne güzel bir annesiniz bir bebeği dürüst büyütmek kadar güzel baska bir şey var mi . Hemde ikiz ne güzel ya. Daha da ilgili ve sevgili.Ben ikizlerim doğduktan sonra direkt kendi odalarında,kendi beşiklerinde yatırdım.
Eşimle de hiç ayrı yatmadım.
Ufacık bebekkenden beri hep konuştum sizin gibi, anlamasalar da ben anlattım.
Etkisi var veya yok,ben yaptım.
Bir yere gitmem gerektiğinde aneme bıraktım,bırakırken de nereye gittiğimi söyledim,söylerim hâlâ.
Dolayısıyla hiç arkamdan ağlamadılar.
Hani "doktora gidiyorum,iğne yaptırcam" yalanları ile büyüyen bir nesiliz ya,öyle yapmadım işte.
3 yaşında çocuklarım,hiçbir bağ eksikliği hissetmiyorum.
Çok güzel ilişkimiz var bin şükür.
Bana kalırsa sorun etmeyin.
Sorun yok zaten ortada.
Babaya düşkünlüğü de dert etmeyin.
Eşim emzirmek dışında herşeyi yaptığı için yarı anne sayılan bir babadır ve çocuklar ona da çok düşkünler,bana da.
Eksiklerimiz kusurlarımız olabilir.
Ama bunu insanların diline dolamasına izin vermeyin, siz doğru yoldasınız zannımca.
Sevgiler.
Ben de yetişemediği için üzülüyordum:)) gece uyku olmayınca bulduğum fırsatta uyumaya çalışıyordum. ne güzel hepsini yapabiliyorsanız...Maşallah ya ne güzel bir annesiniz bir bebeği dürüst büyütmek kadar güzel baska bir şey var mi . Hemde ikiz ne güzel ya. Daha da ilgili ve sevgili.
Işte benim üzüldüğüm
yanında yatmiyorum diye ev işlerimi yemeğimi aksatmiyorum diye bebek bana guvenmezmis. Bağı koparmış. Bebeği çok ihmal ediyormusum
halbuki bebeğin beşiği odamızda beşik yatagimiza yapışık olacak kadar yakın.
Sonra ben ev isimi yaparken ve yemek yaparken oğlumu hep beni göreceği bir yere bırakıyorum bazen mama sandalyesinde bazen yere minder atıp bırakıyorum onunla konuşarak yapıyorum ne yapıyorsam ev işim yemegim oyunlarla geçiyor. Daha ben ne yapayım ?
Ev işi kalsın yemek kalsın . Diyorlar . Ben pis bir evde oğlumu buyutemem. Yemek yapmazsam aç kalırım enerjim düşer sutum olmaz. Zaten iyice zayifladim ;(
Ama sizinki ikiz canım çok zor değil mi ya hep merak ederim ikisi aynı saatte uyuyor muBen de yetişemediği için üzülüyordum:)) gece uyku olmayınca bulduğum fırsatta uyumaya çalışıyordum. ne güzel hepsini yapabiliyorsanız...
Mesajının başına güldüm çok güzel bir giriş yapmışsın. Çok sempatiksin.Vuuuuvvv mukemmel annelerin kendilerini fevkalade ovecekleri bir mekan. Hemen bende atlayayim bari konuya.
Bende mukemmel anne degilim cunku Oglumla 22 ayliga kadar sizin o yerdiginiz anneler gibi yasadik. Gecenin %80'inde oglum yanimdaydi cunku sut icmek istiyordu surekli, israrla yerine besigine biraksamda gecenin cogunda kucagimdaydi cunku uyuyakaliyordum. Wcye bile gidemiyordum cunki oglum gun icerisinde sadece beni goruyordu dolayisiyla bagimliydi bana, ev isleri yemek hep ama hep birlikte yaptik. Ana kucaginda oturup birseyler yedi bendek onunla sohbet ede ede islerimi yaptim. Oyuncaklariyla hic tek basina oynamadi hep birlikte oynadik.
Peki sonuc ne oldu onuda yazayim. Oglum 22 aylik olunca vakti geldigini hissettim, anne sutunu kestim ve sutle birlikte oda ayirdim oglum ikisini ayni anda cok guzel kabullendi ve benden cok guzel ayrildi. Simdi o bana yapisan wcye gitmememe izin vermeyen cocuk beni aramaz oldu, kendi yatagina gidip tek basina uyumak ister oldu. Kendine inanilmaz guvenli bir cocuk ve cok duzenliyiz. Simdi mukemmel annelere gore dogru yaptigim ama sonuc alamadigim birseyi soyleyeyim. Bende oglum dogdu dogali istisnasiz onunla sohbet ederim. Masallar kitaplar tv acmama vs. Vs. Bunlara cok dikkatli yaptim ama suan 33 aylik oglum konusmuyor konusmuyor iste. Demekki bu isin standardi yok arkadaslar. Bebek anne yaninda yatmasin, su zaman odayi ayirin, bunu yedirmeyin, soguktan korkmayin, ilac vermeyin vs.vs. bunlar hep ezber konusmalar. Her bebek kendine ozeldir ve onun dilini sadece anne cozebilir. Icinden nasil davranmak geliyorsa oyle davranmalidir(zararlari net olan sekerleme hazir gidalar tv vs. Haric). Birlikte yatmak istiyorsa yatmali,kalin giydirmek istiyorsa giydirmeli, pamuklara sarmak istiyorsa pamuklara sarmali, 24 saat emzirmek istiyorsa emzirmelidir.
Son olarak Sevgili konu sahibi bence siz konuyu daha cok kendinizi ovmek ve ovdurmek icin acmissiniz cunku onlarin yaptiginin yanlis sizin yaptiginizin dogru oldugundan eminsiniz zaten neyi soruyorsunuz anlamadim.
benim oğlan da öyle bazen emziriyorum doyunca bana arkasını dönüyor uyumak için uyuyamayinca besigine koyuyorum çok rahat uyuyorBenim oğlum kendi tercihiyle asla yanımda yatmıyor. Arada yanımıza alıyorum direk uyanıp ağlamaya başlıyor. Asla yanında biriyle uyuyamıyor. Tüm arkadaşlarım yanında uyuturken ben de üzülüyorum ama oğlumun kendi tercihidir deyip saygı duyuyorum. Bu arada benim oğlum odayı ayırınca deliksiz uyumaya başladı, öncesinde bizim varlığımız bile rahatsız etmiş beyefendiyi :)
Size maşallah demeleri gerekirken,böyle söylüyorlarsa fesatlıktan olabilir.Maşallah ya ne güzel bir annesiniz bir bebeği dürüst büyütmek kadar güzel baska bir şey var mi . Hemde ikiz ne güzel ya. Daha da ilgili ve sevgili.
Işte benim üzüldüğüm
yanında yatmiyorum diye ev işlerimi yemeğimi aksatmiyorum diye bebek bana guvenmezmis. Bağı koparmış. Bebeği çok ihmal ediyormusum
halbuki bebeğin beşiği odamızda beşik yatagimiza yapışık olacak kadar yakın.
Sonra ben ev isimi yaparken ve yemek yaparken oğlumu hep beni göreceği bir yere bırakıyorum bazen mama sandalyesinde bazen yere minder atıp bırakıyorum onunla konuşarak yapıyorum ne yapıyorsam ev işim yemegim oyunlarla geçiyor. Daha ben ne yapayım ?
Ev işi kalsın yemek kalsın . Diyorlar . Ben pis bir evde oğlumu buyutemem. Yemek yapmazsam aç kalırım enerjim düşer sutum olmaz. Zaten iyice zayifladim ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?