bebeğim, ben ve çaresizliğim......

arkadaşlar depresyondaki bi insan zaten kahroluyor durumuna lütfen kötü şeyler yazmayın, insan iyice kahroluyor...

Evet lütfen yorunlarınız yargılayıcı değil yapıcı olsun. İnsanlar çaresiz kaldığı için buraya yazıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah kolaylik versin cnm inşallah bir an düzelirsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de nacizane tavsiyem inşirah suresidir. Bıkmadan usanmadan hergün belki bilemeyeceğiniz sayıda okuyun. Mucize şekilde ferahladığınızı göreceksiniz. Ben hep inşirahın gölgesine sığınırım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok üzüldüm.. hastalık bu sizin suçunuz değil.. inş. çözüm bulursunuz zaman içinde yine iyi hissedersiniz kendinizi..

ama o zamana dek çocuklariçin çözümler bulmalısınız.. akraba yoksa bir arkadaş bir komşudan rica etseniz.. haftada 1 gün yemek yapsanız beraber buzluğa atar hafta içi hergün yemek olur 5 yaşındaki evladınızın beslenmesi düzene girer.. bebeğinize anne sütü vermelisiniz ama ilaç kullanımında bilmiyorum nasıl oluyor.. gerekirse mama içsin ama düzenli içsin bebiş.. temizlik ev düzeni sağlık sorunu olmadığında da dört dörtlük olmuyor çocuklarla.. elinizden geldiği kadar yapacaksınız..

ne desek boş tabi yaşayan bilir.. 2 güzel yavrunuz var.. başka birşey diyemiyorum.. allah yardımcınız olsun..

Allah kolaylik versin cnm inşallah bir an once düzelirsin.rabbim hweseyin guzelini nasip etsin yavrularinida öpüyorum bu gun sizin icinde
Dua edicem.

Anlıyorum inan anlıyorum.
Ama inatla,sabırla devam etmelisin.
Eninde sonunda huzuru yakalayacaksın bana inan.

Bu bir hastalık arkadaşlar, kimisi "nasıl çocuklarını aksatırsın" şeklinde yükleniyor ancak anlamamız gereken nokta şu. İnsanın bedeni hastalandığında nasıl iş güç yapamıyorsa ruhu hastalandığında da aynı şekilde oluyor. Benim tavsiyem ilaç tedavisinin yanında terapi de almanız. Konudaki iki arkadaş için de diyorum. Bu insana gerçekten çok iyi geliyor. Bunun yanı sıra hayatınız sadece eş ve çocuklar olmasın, neden onlar için iyileşmeye çalışıyorsunuz? Siz kendiniz için iyileşmek isteyin. Daha kaliteli bir hayatı hak ediyorsunuz sonuçta. Bebeklerinizi umursamayın demiyorum ama kendinizi düşünün, koyun minikleri arabalarına çıkın dolaşın. Konu sahibinin bir de ufak çocuğu daha varmış. Hem onun da hoşuna gider bir parka gitmek, hava almak? Muhtemelen eve kapanmıştır o da. Hatta onu bir kreşe vs yazdırın derim ben şu dönemde. Hem sağlıklı beslenemiyor, hem de sağlıklı bir ortam yok şu an sizden yana. Kendi yaşıtlarıyla kaliteli zaman geçirir ve düzgün beslenir, sizin de içiniz rahat eder. Bir de buna gerilmemiş olursunuz

Canım Allah razı.olsun
Kalınca bi kitap mi? Öyle bir.kitap okudum ben de ama fayda etmedi. İnşirah okurum teşekkürler

evet çok olmasada biraz kalın bi kitaptı. depresyonun ilaçsız tedavisi yazıyordu üstünde.. Neyse inşallah Kur'an okumak iyi gelecektir eminim.Ben içim çok daraldığında şifa niyetine deyip kur'an okuyorum Allah'ın izniyle çok iyi geliyor. Namazlarımı huşu içinde kılamıyorum demişsin kim tam anlamıyla huşu içinde kılıyorki. Bence sen aksatma namazlarını şeytan vesvese veriyordur.Allah içine ferahlık ,hastalıklarına şifa versin ama dua çok önemli bende bu gece senin ve konu sahibi arkadaş için dua edicem.

Allah senden razi olsun inan icim biraz olsun acildi birileeinin insani durtuklemesi lazim bu depresyondan cikmak icin ama yanindakilerde beziyoe bir sure sonra

Butun dualarim seninle cok uzuldum.Insallah kendine gelirsin ve cocuklarina daha iyi bakabilirsin Rabbim yardimcin olsun.maddi durumun iyiyse kenfine bi yardimci tutsan

Canim senin norologda ne isin var? Psikiyatriye gitmen lazimdi

Evine bakamiyor diye birini gondermisler ya koyune falan o acidan kotu oldum okuyunca

senı uzmek ıcın yazmadım sadece bebeklerın ıcın bır an once kendıne gelmeye calış toparlanmaya calış dıye yazdım.bende anneyım çok uzuldum o kadının halıne daha dogrusu bebeklerıne cok uzuldum.nolcak şimdi o çoçuklar.düşündükçe çok uzuluyor kocasına ise çok çok kızıyorum ya...
nolur ıyıleşmeye calış bır bebegın evladın encok annesıne ıhtıyacı vardır.sorununu bılıyosan toparlanmak evlatlarına ıyı bır anne olmaya calışmak zorundasın arkadasım

Canim iyi bir psikiyatriye gitmelisin.maddi durimun azda olsa elveriyorsa arastir ozel bir dr ye git mutlaka.Allah yardimcin olsun.

2 cocugun da ac ve bakimsiz. Ilacla kendini topla da bebegin tek sorunu anne sutu kalsin. Cok da elzem bise degil madem kosullar bu kadar kotu

Anlıyorum inan anlıyorum.
Ama inatla,sabırla devam etmelisin.
Eninde sonunda huzuru yakalayacaksın bana inan.
İnşallah deneyeceğim ben de inanıyorum namazlarimi yoluna koysam biraz ferahlayacagima ama sikintimi bahane.edip namazlarimi aksattigim sürece bu.nasıl olacak bilmiyorum. Dua edin.lütfen

Allah razı olsun canım.

Canim senin norologda ne isin var? Psikiyatriye gitmen lazimdi
Benim otonom sinir.sistemim bozulmuş yani vucudun fonksiyonlari düzgün calismiyor nöroloji de sinir sistemiyle ilgili diye ona gidiyorum. Psikiyatristlerle çözüme varamadim canım

Cnm havalar guzellesiyor gunese cik parka git evde durma bir saat bile ciksan senin icin kar sevdigin sarkilari dinle temizlil yaparken bile aç .dua oku bol bol insanin kendisi için yaptigi dualar kabul olur.sen bir annesin ve guclusun icindeki gucu hisset.bugun face de okudum kedicik yangindan 5 tane yavrusunu kurtarmis ama kedinin yüzü yanmış yavrucugun cok üzüldüm ama bi okadarda ahhh iste annelik dedim

Arkadaşlar çocukları söylemeyin diyosunuz ama çok küçükler öncelikle onlara bi'çözüm bulmak gerekmiyo mu? Burada kimse tüü çocuğunu nasıl ihmal edersin demiyo tabii ki hastalık bu hangi anne isteyerek ihmal eder yavrusunu.

Ama lütfen ilaç alıyosanız zararı varsa bebeğe varsın emmesin sağın onu verin bağışıklığını korur o. Benim ablam sadece 40 gün emmiş mesela...

Çünkü yardımcı da almayıp bu şekilde devam ederseniz bi'de durup yetemiyorum diye strese giriyosunuz, iki katı üzülüyosunuz.

Ağlaya ağlaya okudum yazdıklarını...
Depresyonun nasıl birşey olduğunu yaşamayan bilemezmiş.

Ben her derdi görmezden gelir iç çeker dua ederdim. Bu da geçecek, seneye bugün bu yaşadığım şeyi hatırlamayacağım bile derdim.
Üniversitede arkadaşlarım hep pollyanna derdi bana. Derdi olan bana koşardı, çünkü herşeyin hayrıma olduğuna inanır etrafımdaki herkesi de bu şekilde olumlama yapmaya yönlendirirdim.
Ama insanız işte. Hepimizin sınavları var. Nasıl grip oluyorsak zatürre oluyorsak kanser oluyorsak, depresyona da girebiliyoruz.
Bir süredir bende kötü durumdayım zihimi susturamıyorum hayat enerjim sökülüp alınmış gibi sanki. Ağlama nöbetleri geçiriryorum, çok iyiyken berbat olabiliyorum. son 1 ayda 6 kilo verdim. Allahıma dua ediyorum hergün. Duha ve İnşirah surelerini okuyorum sürekli. Yasin okuyorum geceleri. Namaz kılıyorsan sabah namazlarına kalkmaya çalış canım. Sabah namazına kalktığım gün enerjim gerçekten diğer günlere nazaran farklı oluyor.

Psikiyatrist konusuna gelince, benim teyzem de doğumdan sonra depresyon tedavisi gördü çok sükür şuan çok iyi. Hepte söyler o ilaçları kullanmasaydım, terapileri almasaydım çok kötü olurdum diye. Bence mutlaka bi psikiyatriste görün. Bi fikir alırsın en azından.

Ve en önemli olan sensin asla unutma. Herkesi bırak kendini düşün önce. Senin kendine bi hayrın dokunmazsa, ailene eşine nasıl dokunsun zaten...
Umarım en kısa zamanda çok çok iyi olursun.
Allah şifa versin.

Allah yardim etsin zor durum. Bence tedavi olmaya bakin. Anne sutu onemli ama cocuklarin saglikli bir annelerinin olmasi daha onemli

samsung

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…