bebeğim, ben ve çaresizliğim......

Kendiniz dışarı çıkmıyor musunuz hiç ne biliyim komşulara olsun dolaşmaya olsun?

Canim gununun 100 de 100 umu aymi oluyor bazi saatler iyi olmuyormusun. Ben mesela gunduLeri kotu aksamlari iyi oluyorum

Maalesef devamlı aynı canım. Gece yatana kadar aynı uykuda rahatım uyanınca aynı kabus devam ediyor tabi uyku dediysem saat başı falan yeni doğmuş bebek.gibi.emmek istiyor kızım uyku denirse artık

Kizlar disariya ciksamda benimle geliyor bu depresyon. Kafami evde birakamiyorumki o mutsuzluk nereye gidersen git seninle geliyor . Ben yalnizliktan bu hale geldim. Kendime olan guvenimi kaybettim. Annemde kronik depresyon hastasi sanirim genetik

Insan kendi kendinin ilacidir.mutlaka sikilsanda cikmak istmesende cikmalisin disari arkadaslarin olmali.bende cok depresyondaydim dogumdan sonra kemdime bakmadim ama ona baktim yemegini ihmal etmedim.bir meyve kesip verdim sagligina dikkat ettim.bazen ise sadece uyumak istedigim icin aglasa bile almadigim oldu..cok kotuydum.ama insan ne yaparsa kemdine yapar.ayaga kalk suam kendinle anlas..sen yalniz degilsin iki dunya guzelin var.onlarla vakit gecirmekten zevj almaya bak.grzdir yedir icir bi dondurmaciya gotur.sanadaxiyi gelir onlaei mutlu gormek.seninki kisir dongu gibi cocugunu o duruma sokuyorsun ama soktugun icinde uzuluyorsun.mkendine gel allah askina..deprrsyonda neyin nesi ya onceden depresyon mu varmis. Biz yeni nesil insanlar bi tuafiz..her yapamadigimiz kendimize yetemedigimz zmanlarda adi depresyon oluyor.lutfen kemdine gel sana senden iyi kimse yardim edemez.cikmaya disari bemimde hic halim istegim olmazdi ruh gibi cikardim ama iyi gelirdi cikmak dik dur.cocuklarina sigin onlara bak eylrn onlarla buyugum kucuge davranislari bile insani neselendirir.surekli yoruldum biktim deme iyi olmak icin yap mutlu olacagin seyler vardir.yok deme insan nefsi yasayan her canlida var bu istek..sendede var iste onlari yap..ve mumkunse mutsuzlugunu bi sure tek yasa onlari uyut oyle mutsuz ol:)ben oyle yapiyordum kizimi uyuttuktan sonra o canavari serbest birakiyordum:) gececek hersry.bucyasadigin bosluk sadece yalnizlijtan kimseszlikten..kendini yalniz birakma.. cocuklarina sigin..bu kadar gucsuz olak icin senin icin luks o cocuklar var cunku..hakkin yok mutsuz olmaya. Oyle dunya tatlisi iki cocukla onlarla otur yemek ye cakt grxir evde fazla kalmaldiyin bol bol cikin arkadas edinin. Bemim tavsiyelerim bumlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada sende 2012 den beri calkantilar varmis..bende hala dort dortluk iyi drgilim ama genede kendim evde kalmiyorym kizimlazkaliteli vakit grcitmeye arkadaslarla bulusmaya hel calisiyorum.yutdisina gelinxgeldim cok zor donemler atlattim kimsem yok ama cevre ediniyorum hep gumxgittikce kacmiyorym herkestn.evi sabah tan temizleyil disari cimarim her gum kizima viseyler alir onu mutlu ederim falan beraber salincaga bile bineriz.o bemim dunyam.2012 den vero farkindasin hemen hemen ayni dinemler seninle bende hala normal gitmeyen tepkiler sinir ve kintorolsuzlul zman zman mutsizluk var ama inan bem kemdi kemdimi tedavi ettim..cunku intohar bile ettim ve bunum ne oldugunu anladim..sen kotu oldukca kimsenin umrunda olmassin.burdaki herkes seni ubutur.sen boyle devam edersen butun herkes u untue ve kimse yardim etmrz sana.hatta edemez cunku sen kendine yardim etmelisin.virak allah askina ya insan ne kadsr mutsiz olsada cocullarini ihmal etmemeli..cok abartmissinz.

Allah senden razi olsun inan icim biraz olsun acildi birileeinin insani durtuklemesi lazim bu depresyondan cikmak icin ama yanindakilerde beziyoe bir sure sonra

Siz de sağ olun, ben de birkaç sene önce bu durumun benzerini yaşadım yani depresyonun, o yüzden geçeceğini söylemek istedim, aileniz de zaman zaman bezebilir tabi ama bu sizin suçunuz olan bir şey değil ki, hem depresyon haliyle belki de onların tepkileri sizi normalde olduğundan daha çok yaralıyordur yani bu benim tahminim, ben birkaç sene önce depresyondayken annemin babamın söyledikleri öyle demek istememiş olsalar bile çok ağırıma gidiyordu normalde alınmayacağım şeyler beni üzüyordu, sanki benden bezmişler gibi geliyordu, oysaki öyle değilmiş. Siz bir de çocuklardan dolayı kendinizi zaten suçlu hissediyordunuzdur, anneliğinizi sorguıluyorsunuzdur, ben bir yerde okumuştum, bu da doğum sonrası depresyonun nedenlerinden biriymiş (Hatta Elif Şafak bile bu konuda Siyah Süt diye kitap yazmıştı :) ) yani siz kendinizi suçladıkça daha çok depresyona gireceksiniz, ben acaba kötü bir anne miyim diye düşündükçe daha çok bunalıp hareketsiz hale geleceksiniz, bu kısır döngü sürecek. Şey gibi düşünün, acaba ben bu işi kötü mü yapıyorum diye sürekli kendine baskı yapan biri gidip o işi yapabilir mi yoksa daha çok mu korkup kendini çeker? Kendinize yüklenmediğiniz zaman çocuklarla da istediğiniz gibi ilgilenebileceksiniz örneğin "ben de ne kötü anneyim, bir yemek bile yapamıyorum" diye düşününce içinizden giidip yemek yapmak gelir mi? Yok gidip ölmek, uyumak istersiniz. Ama "ben doğum sonrası depresyon geçiriyorum, olabilir, herkesin başına gelebilir, yavaş yavaş atlatacağım inşallah, gidip beni anlayacak bir arkadaşımla konuşayım, azıcık hava alayım" derseniz sizin için daha yararlı. Sonuçta eskiden çok da güzel bütün işlerinizi görevlerinizi yapıyordunuz. Yani siz iyi bir annesiniz. Ama benim tavsiyem psikologa veya doktora gitmeniz. Burda bizim dediğimiz şeyler sizin moraliniz için iyi olmayabilir, hatta ters tepebilir... Sizin için dua edeceğim ben de kendinize iyi bakın :)

kendine gell kendine deger ver...once bir bumu yap..beni inan kimse anlamadi kendim drdim kemdime bu ne boyle diye..kendime deger vermeyi virakmadim herseyim hekrse inat cocullarini krndine deger ver..mutsuz olmak icin cok vuyuk sebeplerin yok..bu neyim mutsuzligi acisi anlamadim ki..oglunun gozune hic baktin mi sanaxnasil bakiyor.??? kusura bakma bemim uslubum biraz serttir.alinma kirilma.ama bazen sert olacaksim insanin gozunu acmak icin.uyann ve viraz vicdana gell.vuraya yazabildigine gore hala deli yada olu degilsin..yikilirsan yok olursum ki sen hala dussende yikilmamissin.ayaga kalk ve kendinle beraber o cocuklarida yok etme.ilerde iyi olursun ama o bes yasimdaki cocul senim ona lan dacranisini anlamaz ve beliide hayati boyunca icerler...ben sana kiziyorum.hiccbirsey anneligin onune gecemez.. senin mutsuzlugun bile...bu isteksizligi cok iyi taniyorum ama yenmesine izin verme.bemim hep vicdanim on plana grcti...aklina basina al git doktora falan ..kemdine de kendin viraz ilac ol ve yarim kalk cocuiara kahvalti ver sonra cilar frz toz aksma kadsr aklina eseni yap don evine..yazik ya.acimami bekleme lutfen..delirecek kadsr yada hayaller gorecek kadar kotu defilsin belli anlattiklarindan ama coxuga bakamak be demek yaaaa emzirdigim icin ilac alamam bebefe uzuluyorsun ama biskuvi veriyorsun cocuga.... hic vir anne suriyedeki anneleri dusun o savas kam icinde coculari yrsin icsin diye yasoyor hatta yurlarini terkediyorlar bu yaptiginiz inlara haksizlik..yaslilar ve cocuklar bemim en hassas konumdir kusura bakma..ama biz insanlrin mutsuz olmaya hakki yok dunyada ne oislikler var sukretmeliyiz.ve mutlu olmaliyiz.

Ah canim ya.bebegin cok kucuk.sutune o kadar ihtiyaci var ki.
Herkes sorunlu artik.zaman cok kotu.bin tane dert herkeste.
Iki cocuk var bende de.13 yildir maddi sikintimiz bitmek bilmedi.esimin ailesi,benim ailem cok sorunlu.evimiz hap gibi.tikis tikis.esimle sinirlerimiz tavan yapti.didisip duruyoruz.kilo sorunum var.cok uzuluyorum.emziriyorum rejim yapamiyorum.hic arkadasim yok.of iste bir suru dert sorun.bazen cinnet gecirecek gibi sinirleniyorum.biliyorum,sorunlarim var,ama o ennn bunaldigim anda oyle bir icten Allahhh derim.sana siginiyorum.deriiin bir nefes,Rabbe teslimiyet.sıkılirim bunalirim imdat ederim O na.
Evlatlarim saglikli.esim hala ilk gunku gibi asik.ocakta yemegim var.elim ayagim gozum saglam.basimizda dam.daha ne olsun.ölüm var bu dunyada be.neyin kavgasini yapiyoruz.aha gelmisim 34 yasima.yolu yarilamisim.bebelerim pacamda ana ana diye gezer.ben kimim ki neyim ki isyan edeyim.kendimi bunalima sokayim.toparlan silkelen kendine gel,derim.
Uzun oldu ama kendimden ornek vermek istedim.kimse bu dunyaya bosuna gelmemistir.dunya nimetlerinden faydalanmak ve Allah a hamd etmek icin yaratildik.
Ne olursun yavrularini ac bilac birakip sefil etme.hasta olurlar,yanarsin.sapasaglam iki evlat vermis mevla sana.sukret.
Konusmak istersen buradayim.

ilaç kullanıp kullanmamanız konusunda en iyi bilgiyi doktorlar verebilir tabi ki ama bence çareyi sadece ilaçlardan beklemek doğru değil terapi alabilir ve de bu durumun üstesinden gelebilmek için uğraşlar bulabilirsiniz.Çıkın gezin kitap okuyun güzel müzikler dinleyin aklınızı elinizi meşgul edecek güzel şeyler düşündürecek aktivitelerde bulunmaya çalışın derim.Sevdiklerinizle de birlikte vakit geçirmek iyi gelecektir diye düşünüyotum.Allah yardımcınız olsun

Depresyon maalesef gunumuzun en trend rahatsizliklarindan bir tanesi, bende depresyon degil ama anksiyete ve panikle ugrasiyorum..
Su anda ilac alman bebegin icin saglikli olmayacak canim uzulcek birseyim yok ama depresyondayim diyorsun dusun bak ne guzel evladin var, yuvan var ve sagligin yerinde. Icindeki dusunceleri kontrol ederek kendini iyi hissedebilirsin. Sirf sagliklari yerinde olsun diye hastanelerde yasiyan veya olume mahkum edilmis insanlar var ve buna ragmen hayata tum gucleriyle sariliyorlar. Bak bebegin var ben o kadar cok bebek hasretiyle yanip tutusan ugrasan insan taniyorum ki hayatindaki bu guzelligin tadini cikar ve sukret, dua et bunlar yardimci olucaktir. Dogumdan sonra depresyon olabiliyor ama artik hayatinda kendinden daha onemli bir varlik daha var ve onun her turlu sagligi senin ellerinde. ilactan once terapiye filan baslasan dusuncelerimiz bizi cok cikilmaz yollara goturebiliyor biraz daha pozitif bakmaya calissan belki duzelir bu durumun. Allah yardimcin olsun

Yazın çok içten,çok samimi olmuş.Tam da herşeyi Allah'a bırakmam ,ona güvenmem gereken ama pimpiriklenmekten yapamadığım bir anda çok güzel ifade etmişsin.Bana çok iyi geldi.Gerçekten eninde sonunda Allah ne derse o.Elimizde olan her bir nimet için şükretmeliyiz.

Yorum yapmadan geçemedim inşallah size bir örnek olurum.......
Oğlum 3 yaşındayken tam ilkbahar girişinde mevsim değişikliği (ki depresyon bu geçişlerde çok oluyor) zamanında ağır bi depresyon geçirdim..akşama kadar ruh gibi geziyordumm tek şansım oğluma bakacak yardımcım vardı. Akşam kendimi iyi hissettiğim tek zaman dilimiydi (sabah olsun o hisle tekrar uyanmak istemezdim......)
gezmediğim dr. Psikolog psikiyatri kalmadı bi tane dr. Cmb...a diye bi ilaç verdi ve bu beni dahada kötü yaptı. Sonra lus.....l kullandım ve iyileşme sürecim başladı.
Ben hastalığımın çok üstüne gittim
gezdim (istemesemde)
çok yakın bi arkadaşımla her zaman dertleştim
psikoloğumu aksatmadım ve ben 2,5 ayda eskisinden daha iyi oldum
ilacımı 6 ay kullandım yavaş yavaş dr. Kontrolünde bıraktım
şu an okadar iyiyimki daha güçlüyüm ve 2. Bebeğim 1,5 yaşını geçti

psikoloğa her gidişimde aynı soruyu sorardım
........dr. Bey ben iyileşecekmiyim?
Onun verdiği cevap bıkmadan usanmadan aynıydı
.........bağlasan durmaz.... Ilaçla kısa sürede ilaçsız biraz uzun ama eninde sonunda geçecek......
Mücadeleyi bırakma kayınvalidene git ve onlar çocuklarla ilgilenirken sen yürüyüşler yap iyi bir psikolog bul ve gidemediğin zamanlar tlf. Görüş

geçiip gidecekk merak etme

Doktorunuza gidin, size pasiflora şurup vericektir.
Emzirirken kullanılabiliyor.
Sizi bu noktaya getiren nedir çok merak ettim. Bebekden sonra mı oldu, yoksa hep varmıydı

merhaba yazılarınızı okurken cocugun onune bıskuvı koyuyorum demenız ıcımı paramparca ettı ınanın. bende ogulumun onune tabakla kraker koyarım ama karnı tok yemegını yemıs olur sız cok ıyı anlıyorum allah sızı cocuklaırınıza bagıslasın ıns gecer hastalıgınızz benımde babam psıkolojık rahatsızlıgı var doktor ılaclar verdı sureklı kulllanması lazımmıs ama devamlı kullanmadı ıyıce dengesızestı ne konustugunu bılmeyen bı ınsan oldu ıyıcee bu psıkolojık rahatsızlık ıhmale gelmez bebegınıze keske anne sutu verebılseydınız ama sızınde ona bakabılmenız ıcın saglıgınıza kavusmanız onemlı degılmıı devam sutlerı var bılıyorsunuzdur onlardan kullanabıllırsınız arkadasın bırısı yazmıss cocuk devam mamalarıyla da buyuyebılır fakat onemlı olan yanında saglıklı ona sevgı veren anne baba olması ıyılesmenızı canı gonulden dılıyorum

Tatlım merhaba,
Bu öyle ,Hayatının ne güzel olduğunu ,çok şükür aç açıkta olmadığnı falan düşünürek çözümlencek bir şey değil. Bir doktor ile mutlaka görüş ve içinde bulunduğun durumun şiddetine göre gerekiyorsa emzirmeyi bırakıp ilaca başlamalısın.İnan bana çocuklarının sağlıklı olabilmesi öncelikle için senin sağlıklı olman gerekiyor. ve yeri gelir psikolojik rahatsızlıklar normal rahatsızlıklardan daha zor olabilir .Başka bir hastalık geçiriyor olsan doktor ilaç kullanmalısın derse kullanmayacakmısın....Heleki varsa doğum sonrası psikozu hiç mi hiç ihmal etmemen gereken bir şeydir..
Geçmiş olsun...

Faydali olduysam,gonlune bir parca ferahlik verebildiysem,ne mutlu bana.
Yavrularimiz bizim en buyuk nimetimiz,ilacimiz.kiymetini bilmek lazim.insan fiziki olarak bir engeli yoksa,beyninde patalojik birsey yoksa,en kotusu,sizofren vs degilse Allah korusun,herseyi aşar.halleder.tevekkul,elindekiyle mutlu olma duygulari bu zamanda biraz unutuldu galiba.bu benim icinde gecerli.istedigim seyler olmayinca,problemlerle karsilasinca ayarim kaciyor fena.
Ama o en dibe vurmusken beni birsey frenliyor.Allah aşki.
O na siginiyorum.susuyorum.kalbimden konusuyorum.yalvariyorum yakariyorum.o beni rahatlatiyor.
Dedigim gibi oyle kriz aninda aklima ölüm gelir.bosuna paralama kendini ölüm var derim.ölümden korkumdan degil.hatta hic korkmam.sadece butun bu dunyayla kavgam bosuna derim.

çocukların sağlıklı bir anneye ihtiyacı var, kötü durumdaysanız anne sütü konusunda ısrarcı olmayın, doktorunuz ilaç kullanmanızı uygun görüyorsa kullanın, hamilelik, lohusalık depresyonu olabilir kendinizi genetik diye şartlamayın, herşey beyinde bitiyor ailemin bana ihtiyacı var güçlü olmam gerekiyor diye düşünün, yalnızlıktan olduğunu düşünüyorsanız çevre edinin kolay değil biliyorum ama çocuğunuzu parka götürdüğünüzde bile gelen annelerle arkadaş olabiliyorsunuz, 5 yaşındaki çocuğunuz anaokuluna giitmiyor mu okul ortamı da sosyalleştiriyor biraz, burda kk da anne grupları var onlarla da arkadaş olabilirsiniz, çocuğunuza büskivi süt yerine, meyve, kahvaltılık, sandviç gibi kolay yiyecekler hazırlayın yediğini görmek size mutluluk verir, temizlik yapın, örgü yapın, kitap okuyun iki çocukla çok zordur eminim kendinize vakit ayırmak ama birşeyler yaptıkça geçiyor depresyon, umarım çabuk atlatırsınız Allah yardımcınız olsun.

Durumunuza cok üzüldüm... Keske yakininizda olsamda yardiminiza kossam sizden ricam lütfen ama lütfen dualarinizi hergün düzenli yapin.. Sifa Allah'tan! Cok güclü dualar var,yer gök dualarla ayakta dururmus... Rabbimize acalim yüreklerimizi,dualarimizi eksik etmeyelim. Siz cok iyi bir annesiniz aslinda,sadece biraz rahatsizlanmissiniz. Ama hala ve her zaman cok iyi bir anne olacaksiniz bence! Yoksa cocuklarinizin esinizin durumuna üzülmez sadece kendinizi düsünürdünüz! Bu hasta halinizle eliniz kolunuz kalkmazken,ruhunuz yaraliyken kendinizi birakmamis yavrularinizi düsünüyorsunuz tebrik ederim... Lütfen kendiniz birakmayin hicbir zaman,dua dua dua... Bende cook sikintili bir dönemden gectim cok kötüydüm ama Rabbime sigindim ve destek aldim simdi cok sükür cok iyiyim... InsAllah sende cabucak iyilesirsin Allah yar ve yardimcin olsun amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…