bebeğim, ben ve çaresizliğim......

Off kizlar bende sastim ne yapacagimi.
Kaynanamin yanina ilceye gidecegiz 1 ay falan kalsam cocuk 2 aylik olmis olur hem belki bende ortam degisikliginden iyilwsirim ama eve gelince nasil olue bilmiyorum. Orasida sikici bir yer ama 5 yasindaki oglum sokakta oynar karni doyar en azindan. Birimizin huzuru olsun bari..

Iyi hissetmek kitabini okudum ama bu kitapla duzelecek bisey dwgil kizlar beyin kimyasinin bozulmasi oyle olumlamalarla yada iyi dusuncelerle falan gecmiyor.

yardımcı alacak maddi.imkanımız.yok şu an. Konu komşu da Allah.razı.olsun.ama herkesin.işi gücü var bir yere kadar yardımcı olabiliyorlar
Süt vermekte ben ısrar etmiyorum sanırım aciklayici olamadım.o yüzden net ifade edeyim bebeğim süte değil.emmeye yani memeye duskun. Yani sagip biberonla versem emmez biberonu sevmiyor yani caresizim tahmin edebileceginizden daha çok

Herkes bana suan o kadar sasiriyorki sen cok guclu biriydin nasil bu hale geldin die senin hayat enerjine imeenirdik diyolar. Ama buda benim sinavimmis.
Peki canim senin ailende varmi boyle depresyon oykusu genetikmi die arastiriyorum da.
Teyzenden bahsetmissin emzirirken ilac kullandimi o

Durumunuza çok üzüldüm. Eşiniz destek oluyor mu? Bu çok önemli bence. Mümkün olduğunca yalnız kalmamaya dikkat edin yalnızlık depresyonu tetikleyen bir durum. Bugün kandil bol bol dua edin rabbim şifa versin inşallah

Şu mübarek günde oturun boool bol Kurani Kerim okuyun Rabbim sıhhat versin iç huzuru versin evlatlariniza bakacak güç versin inşallah dualarimdasiniz..

Rabbim tez zamanda sifa veesin inan kendi derdimi unutup sanada cok uzuldum.
Canim ilaclarin etki etmemesine cok sasiriyorum dozu yeterli gelmiyormu acaba. Yada sen ilac beni iyilestirmiyor diye dusunuyorsan ondanda iyi olamiyorsundur. Lutfen yakin bir zamanda tekrar git zaten ilac aliyorsun kaybedecek biseyin yok

Ben zaten yalnizliktan bu hale geldim. Esim once evdeydi 5 ay once cok calismam lazim dedi pazartesi sabahi evden bir ciktimi cuma yada cumartesi gecwsi gelirdi en sonunda bu hale geldim . Yalnizlik bu hale getirdi tek basima kaldim hamileydim harekwtlweim kisitliydi bunaldim sonuc bu isde...

Ailede var mı bilmiyorum canım çok araştırmadım daha doğrusu.
Teyzem ilk doğumunu yaptıktan sonra uzun süre reddetti tedavi görmeyi eniştem sağolsun zar zor ikna etti doğumdan 1 yıl sonra filan yanlış hatırlamıyorsam. Emzirdiği dönemde kullanmadı sanıyorum.
Ama çok sıkıntılı bi dönem geçirdi. Bize söylemiyordu ama anlaşılıyordu bi problem olduğu. Bana demişti ki iyileştikten sonra, inan çocouğumu bile görmek istemiyodum. O kadar şaşırmıştım ki teyzemden bunu duyduğum zaman. Çünkü teyzem mükemmel bir insan ve annedir. Depresyonu atlatalı 15 sene oluyor. tedaviden 3--4 sene sonra 2. defa hamile kaldı ve çok rahat bi hamilelik, çok güzel bi hamilelik sonrası geçirdi. Kızları deli oluyorlar onun için. Öyle bi anne olmak isterim bende. Düşün olumlu değişimi. Akıl sağlığı hiçbişeye benzemiyor.

Mutlaka doktora danış, Eğer emzirmene sorun teşkil edecek bi durum varsa zaten doktor yazmaz o ilacı.
Ayrıca iyiki internet var. Yazarsın ilacın adını araştırırsın netten, kullanan annelerin yorumlarını okursun. Ona göre ister kullanırsın ister kullanmazsın.
Ama lütfen git. Önümde teyzem örnektir benim. O yüzden bu kadar ısrar ediyorum sana.

Son düzenleme:

Kendiniz dışarı çıkmıyor musunuz hiç ne biliyim komşulara olsun dolaşmaya olsun?

yazılarınızı okudum gerçekten anlamadım cahilliğime verin ne gibi bi sorun bu. Allah göstermesin çok zor gibi anlattığınıza göre.
Allah yardımcınız olsun. ama keşke o çocuklarınızı yapmasaydınız heder oluyorlar. dirayetli olmaya çalışın.

Benimde annem yok sayilir yani vardi ama aslında yoktu.. hic sevgisini almadim hep sıkıntısıni yasatti bana.. bende de var mukemmeliyetcilik ama baktim gittikce kotu oluyorum artik hiçbirşeyi sallamiyorun Allah can sagligi versin amaaan napim deyip geciyorum . Benimde cok hatalarim oldu ama biraz kaderci olmak lazim. Bundan sonraki hayatima bakiyorum daha kotusude olabilirdi sonucta . Sende boyle dusunebilirsin aslında

canım benım inan okuduklarım benı çok üzdü çok duygulandım benı çok ıyı anlıyorum çünkü esım rahatsızdı uzun sure sukur sımdı ıyı sesler duyuyordu her seyı kafasına takıyodu ıstah falan yoktu gergındı korkumuzdan ağzımızı açamıyoduk gıtmış gızlı gızlı sılah almış sonra apar topar hastaneye yatrdık annem kadın bana da bı sey yapacak dıye korkuyodu ben esıme uzuluyodum neyse atlattık ama nasıl atlattk ben bılırım ıkızım vardı kuçuklerdı hem onalara bakıyodum he esıme hem de işe gıdıyodum ev temzlıği,yemek çocuk derken Allahıma şukur ben ıyıydım bana da bır sey olsaydı psıkoljjık olarak ne olacaktı hıçbılmıyom bu munarek mırac kandılı yuzu suyu hurmetıne ALLAHIM TUM HASTALARA ACIL ŞİFALAR VERSIN EVLATLARINIZI SIZE BAGIŞLASIN CANIM

arkadaşım öncelikle acil şifalar dilerim sanırım hamilelik depresyonuna girmişsin sonrasındada doğum ve lohusa bunalımı asla yanlızlık kaldırmayan birşeydir kayınvalidenle anlaşabiliyorsan kaldığı evin sıkıcı olmasını düşünme ailenin yanıda olabilir annen vs varsa bakabilecek bir doktora git emziriyorum ne yapayım dediğinde bırakman lazım derse ciddi durumun derse ki sen daha iyi bilirsin mama kulanırsın bende iki ay zor emzirdim kesildi üstelik bebeğimin reflüsü var ona rağmen maşalahı var turp gibi anne sütü kutsal ve çok faydalı tamam ama bu durumda yapacak bir şeyin yok vizdan azabıda duyma biraz mantıklı düşünki göğüslerin süt dolu olabilirdi ama doğduğundan itibaren bebeğin emmeyebilirdi yada bir ay sonra sütün kesilebilir ki zaten budurumdayken fazla uzun sürmez sütünün gelmesi lohusalıkda ki depresyon ciddi birşeydir bende anneyim senin ne düşündüğünü hissedebiliyorum bu yüzden bu kadar net konuşuyorum şimdi için sıkılmasa güzel güzel bebeklerinle ilgilensen birine mamasını verip doyursan diyeriyle birlikde oturup birşeyler yeseiz oynasanız hepsine yetebilsen fenamı olur sen üzgün olunca onlar daha kötü oluyor ve onlardaki hasar kalıcı oluyor maddi durumunuz nasıl anne göğsüne benzeyen biberonlar var benim kızım sütüm kesilince çok zorluk yaşamıştı ben chigo nun o biberonunu aldım çok iyi oldu mama verdim 3 aylıkken mamasına tahıl katmaya başladımki oda süper oldu ben az emdiği için reflüsü olduğu içinde tabi biraz fazla özen gösterdim beslenmesine o yüzden sordum

çok kere ilaç başlayıp biraktim sanıyorum bundan etki etmiyor yüksek.dozda alıyorum üstelik.. 20 gün.sonra kontrole gideceğim bakalım ya nasip..

Bu saatten sonra düşünsem ne.degisir bilmiyorum.canım olan olmus artık

Katılıyorum size. Biraz maneviyatini güçlendirse bu kadar sıkıntı çekmezsiniz tabiki biz yaşamadık bilemeyiz ama biraz kendinizi toplamaya çalışsaniz. Namaza yönelmesiniz bile bolbol abdest alıp seccadenizi serip ellerini açıp samimiyetle duanizi edin bu bile sizi rahatlatır sıkıntıya düşünce abdest alın inanın yararı olacaktır. Bir de mümkünse psikiyatriste giderken maneviyati kuvvetli doktorları tercih edin gerçekten hem ilaçla tedavi hemde maneviyatinizi güçlendirmeye yardımcı oluyorlar nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama istanbuldaysaniz çok iyi bi doktor tavsiye edebilirim size. Ya da o doktordan size yakın şehirlerde bildiği doktor varsa tavsiye edebilir belki. Bugün mübarek gün sizin için bolbol dua edeceğim. RABBIM size şifa versin.

öncelikle çok üzüldüm ,bence süt değil sennin ruh sağlığın önemli iyi bir dr git ilaçlarını al,çocuklarının ve eşinin desteğe sana ihtiyaçları var.Annen konusunu niye bu kadar içine dert ettin güzel kardeşim allah hepimizi sınıyo ,12 yaşında çokkk zor ama bak sende annesin çocukların için dik ol ,benimde babam yok annem 53 yaşında alzhemeir oldu doğum yaptım yanımda kalcak kimsem yoktu,ama güçlü duruyorun şu an hem okula gidiyorum ,hem anneme bakıyorum na yapalım hepsimizin imtihanı başka lütfen ben yaparım de ,bak çocuk sahibi olamayan bir sürü depresyona giren arkadaşım var ,çocuklarına ve kendine bakkk lütfen güçlü ol tanımıyorum ama yanındayız yaparsın.....

konu sahibi ve üzümyerkenboğluyorum nikli arkadaşım. çok üzüldüm ikiniz içinde. Rabbim şifa versin. aşk kırıntısı arkadaşım bende yeni doğum yaptığım zamanlar deprasyona girmiştim. çok zor günlerdi. yanlızlık çok kötü. çok iyi anlıyorum seni. bak ne diycem. havalar ısındı. iki çocuğunuda al dışarı çık dolaş. komşu edin. yanına bişeylar al dışarda yeyin. gezin dolaşın. çok iyi gelecek inan. eve tıkanıp kalmayın.

Oyle deme canim Allah bilir .. bak benim cok yakin bi arkadaşım vardi kiz dqha on yasindayken annesi ruhsal olarak çöktü şizofreni dediler . Kadin mutfaktaki tencereyi alip tuvalete koyuyomus hani suyu bununla dokersiniz diyodu. Evde temizlik urunu olarak camasir suyu filan ne varsa beni zehirleyeceksiniz deyip atiyodu camdan asagi... garibim arkadaşım da küçük kardesine annelik yapti resmen o yaşta babalari olacak serefsiz birakti gitti... aradan yıllar geçti bunlar bi sekilde idare ettiler iyi kotu simdi kardeşi hemsire oldu kizda polis oldu.... annelerine bakiyolar hala babalarindan nefret ediyorlar... Allah korusun ya durumun bu kadar kotu olsaydi napacaktin sukret bence......

Evet canım biliyorum beterin beteri var sahip olduklarima hep şükrediyorum ama hayattan zerrece lezzet alamiyorum sürekli sikinti icindeyim sağlıklı insanlara imreniyorum yüzüm sürekli asik bebegimle eşimle dahası.kendimle bile ilgilenmiyorum göğsümde bir ağırlık boğazımda bir elle yaşamaya daha.doğrusu olmemeye çalışıyorum çok.yoruldum çok

Son düzenleme:

Sali gunu gidicem canim cok saol boyle ornekler rahatlatiyor insani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…