- Konu Sahibi AskKirintisi
-
Arkadaşlar çocukları söylemeyin diyosunuz ama çok küçükler öncelikle onlara bi'çözüm bulmak gerekmiyo mu? Burada kimse tüü çocuğunu nasıl ihmal edersin demiyo tabii ki hastalık bu hangi anne isteyerek ihmal eder yavrusunu.
Ama lütfen ilaç alıyosanız zararı varsa bebeğe varsın emmesin sağın onu verin bağışıklığını korur o. Benim ablam sadece 40 gün emmiş mesela...
Çünkü yardımcı da almayıp bu şekilde devam ederseniz bi'de durup yetemiyorum diye strese giriyosunuz, iki katı üzülüyosunuz.
Herkes bana suan o kadar sasiriyorki sen cok guclu biriydin nasil bu hale geldin die senin hayat enerjine imeenirdik diyolar. Ama buda benim sinavimmis.Ağlaya ağlaya okudum yazdıklarını...
Depresyonun nasıl birşey olduğunu yaşamayan bilemezmiş.
Ben her derdi görmezden gelir iç çeker dua ederdim. Bu da geçecek, seneye bugün bu yaşadığım şeyi hatırlamayacağım bile derdim.
Üniversitede arkadaşlarım hep pollyanna derdi bana. Derdi olan bana koşardı, çünkü herşeyin hayrıma olduğuna inanır etrafımdaki herkesi de bu şekilde olumlama yapmaya yönlendirirdim.
Ama insanız işte. Hepimizin sınavları var. Nasıl grip oluyorsak zatürre oluyorsak kanser oluyorsak, depresyona da girebiliyoruz.
Bir süredir bende kötü durumdayım zihimi susturamıyorum hayat enerjim sökülüp alınmış gibi sanki. Ağlama nöbetleri geçiriryorum, çok iyiyken berbat olabiliyorum. son 1 ayda 6 kilo verdim. Allahıma dua ediyorum hergün. Duha ve İnşirah surelerini okuyorum sürekli. Yasin okuyorum geceleri. Namaz kılıyorsan sabah namazlarına kalkmaya çalış canım. Sabah namazına kalktığım gün enerjim gerçekten diğer günlere nazaran farklı oluyor.
Psikiyatrist konusuna gelince, benim teyzem de doğumdan sonra depresyon tedavisi gördü çok sükür şuan çok iyi. Hepte söyler o ilaçları kullanmasaydım, terapileri almasaydım çok kötü olurdum diye. Bence mutlaka bi psikiyatriste görün. Bi fikir alırsın en azından.
Ve en önemli olan sensin asla unutma. Herkesi bırak kendini düşün önce. Senin kendine bi hayrın dokunmazsa, ailene eşine nasıl dokunsun zaten...
Umarım en kısa zamanda çok çok iyi olursun.
Allah şifa versin.
kaç yıldır ilaç kullanıyorsunuz antidepresanlar sizde olumsuz değişiklilkler yaptımı?
yıllar geçtikçe ilaç dozunda artma yada isim değişikliği oldumu?
ben 5 aydır depresyondayım 27 günlük bebeğim var ilaç alsam süt veremem almasam bakamıyorum eşimi işe göndermiyorum yada kayınvalidemi uzak yoldan getirtiyorum. çaresiz kaldım yok olmak istiyorum 2 çocuğum var ama öyle bir an geliyorki gözüm bişeyi görmüyor, onlara o kadar üzülüyorumki bakamıyorum diye. çocuk acıktım diyor 5 yaşında süt veriyorum. sonrada vicdan azabı.
o kadar kötü bir çaresizlik duygusuki şaştım kaldım..
terapi aldım faydası olmadı.
ilaçlar hakkındada o kadar kötü şeyler söylüyorlarki, beyni sildiğini bağımlılık yaptığını, uyuttuğunu, saflaştırdığını vs....
bana bir çözüm yolu önerirmisiniz.
salı günü doktor randevum var emzirmeyi bırak ilaca başlıycaz dese ne yapayım. daha oğlum 27 günlük 10 gün küvezde kaldı düşük kiloda anne sütüne o kadar ihtiyacı var ki....
yardımcı alacak maddi.imkanımız.yok şu an. Konu komşu da Allah.razı.olsun.ama herkesin.işi gücü var bir yere kadar yardımcı olabiliyorlar
Süt vermekte ben ısrar etmiyorum sanırım aciklayici olamadım.o yüzden net ifade edeyim bebeğim süte değil.emmeye yani memeye duskun. Yani sagip biberonla versem emmez biberonu sevmiyor yani caresizim tahmin edebileceginizden daha çok
Durumunuza çok üzüldüm. Eşiniz destek oluyor mu? Bu çok önemli bence. Mümkün olduğunca yalnız kalmamaya dikkat edin yalnızlık depresyonu tetikleyen bir durum. Bugün kandil bol bol dua edin rabbim şifa versin inşallah
Herkes bana suan o kadar sasiriyorki sen cok guclu biriydin nasil bu hale geldin die senin hayat enerjine imeenirdik diyolar. Ama buda benim sinavimmis.
Peki canim senin ailende varmi boyle depresyon oykusu genetikmi die arastiriyorum da.
Teyzenden bahsetmissin emzirirken ilac kullandimi o
Ben zaten yalnizliktan bu hale geldim. Esim once evdeydi 5 ay once cok calismam lazim dedi pazartesi sabahi evden bir ciktimi cuma yada cumartesi gecwsi gelirdi en sonunda bu hale geldim . Yalnizlik bu hale getirdi tek basima kaldim hamileydim harekwtlweim kisitliydi bunaldim sonuc bu isde...
kızlar ne olur 2 dakikanızı ayırın ve içten bir şekilde dua edin bugün dualar geri çevrilmezmiş, kendim için değil çocuklarım için iyileşmek istiyorum. bu illet hastalık bıraksın beni istiyorum.
Kafamı taktığım bir durum da yok, sanırım benim beyin kimyam bozuldu...
Sanırım annemin yokluğunu kabullenemedim her sikintimda o olsa böyle olmazdi dedim isyan oldu sanırım..
Bir de sanırım mükemmeliyetcilik var bende. Çok hatalarım oldu.kendime yakistiramadimben bu hatayı nasıl yaparım dedim .. Sonuç bu
Rabbim tez zamanda sifa veesin inan kendi derdimi unutup sanada cok uzuldum.
Canim ilaclarin etki etmemesine cok sasiriyorum dozu yeterli gelmiyormu acaba. Yada sen ilac beni iyilestirmiyor diye dusunuyorsan ondanda iyi olamiyorsundur. Lutfen yakin bir zamanda tekrar git zaten ilac aliyorsun kaybedecek biseyin yok
Benimde annem yok sayilir yani vardi ama aslında yoktu.. hic sevgisini almadim hep sıkıntısıni yasatti bana.. bende de var mukemmeliyetcilik ama baktim gittikce kotu oluyorum artik hiçbirşeyi sallamiyorun Allah can sagligi versin amaaan napim deyip geciyorum . Benimde cok hatalarim oldu ama biraz kaderci olmak lazim. Bundan sonraki hayatima bakiyorum daha kotusude olabilirdi sonucta . Sende boyle dusunebilirsin aslında
Yanlış anlaşılmak istemem.
Sizleri asla üzmek istemem.
Ancak aklıma gelenleri paylaşmak istedim.
Eğer ki kontrollerinizde hiç bir sorun olmadığı halde depresyon teşhisi konuyorsa maneviyatınızda eksiklik vardır bana göre.
Rica ediyorum eğer ki inancınız varsa namaza başlayın,boş kaldığınız her an Allahıma sığının.
Bıkmadan,usanmadan abdest alıp dua edin.
Hiç bir şey sebepsiz değildir bana inanın.
İnsan maddi manevi sorun yoksa ve kendini toparlamıyorsa eksiklik bellidir.
Rica ederim yanlış anlamayın beni. Ben de dört dörtlük müslüman değilim sadece duanın gücüne çok inanıyorum.
Asla ölüm istemeyin,aklınıza bile getirmeyin.
Bunun bir sınav olduğunu,Rabbimin izniyle atlatacağınıza inanın. Elinizdekilerin kıymetini bilin,bol boş şükredin lütfen.
çok kere ilaç başlayıp biraktim sanıyorum bundan etki etmiyor yüksek.dozda alıyorum üstelik.. 20 gün.sonra kontrole gideceğim bakalım ya nasip..
Bu saatten sonra düşünsem ne.degisir bilmiyorum.canım olan olmus artık
Oyle deme canim Allah bilir .. bak benim cok yakin bi arkadaşım vardi kiz dqha on yasindayken annesi ruhsal olarak çöktü şizofreni dediler . Kadin mutfaktaki tencereyi alip tuvalete koyuyomus hani suyu bununla dokersiniz diyodu. Evde temizlik urunu olarak camasir suyu filan ne varsa beni zehirleyeceksiniz deyip atiyodu camdan asagi... garibim arkadaşım da küçük kardesine annelik yapti resmen o yaşta babalari olacak serefsiz birakti gitti... aradan yıllar geçti bunlar bi sekilde idare ettiler iyi kotu simdi kardeşi hemsire oldu kizda polis oldu.... annelerine bakiyolar hala babalarindan nefret ediyorlar... Allah korusun ya durumun bu kadar kotu olsaydi napacaktin sukret bence......
Ailede var mı bilmiyorum canım çok araştırmadım daha doğrusu.
Teyzem ilk doğumunu yaptıktan sonra uzun süre reddetti tedavi görmeyi eniştem sağolsun zar zor ikna etti doğumdan 1 yıl sonra filan yanlış hatırlamıyorsam. Emzirdiği dönemde kullanmadı sanıyorum.
Ama çok sıkıntılı bi dönem geçirdi. Bize söylemiyordu ama anlaşılıyordu bi problem olduğu. Bana demişti ki iyileştikten sonra, inan çocouğumu bile görmek istemiyodum. O kadar şaşırmıştım ki teyzemden bunu duyduğum zaman. Çünkü teyzem mükemmel bir insan ve annedir. Depresyonu atlatalı 15 sene oluyor. tedaviden 3--4 sene sonra 2. defa hamile kaldı ve çok rahat bi hamilelik, çok güzel bi hamilelik sonrası geçirdi. Kızları deli oluyorlar onun için. Öyle bi anne olmak isterim bende. Düşün olumlu değişimi. Akıl sağlığı hiçbişeye benzemiyor.
Mutlaka doktora danış, Eğer emzirmene sorun teşkil edecek bi durum varsa zaten doktor yazmaz o ilacı.
Ayrıca iyiki internet var. Yazarsın ilacın adını araştırırsın netten, kullanan annelerin yorumlarını okursun. Ona göre ister kullanırsın ister kullanmazsın.
Ama lütfen git. Önümde teyzem örnektir benim. O yüzden bu kadar ısrar ediyorum sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?