- 27 Mayıs 2023
- 866
- 2.429
- 33
Tabiki siz onun annesisiniz konunuzu almadan yatamaz ki bunlar geçici süreçler onlar kural koymadığı için çocuklar onları seçiyor, küçük ama çok akıllılar, oturmaya gittiğimizde her kalkisimiz da apartman ayağa kalkardı öyle diyeyim anlayın durumu onlardan kopmazdi bana gelmek istemezdi o anki ruh halimi anlatamam, sizi çok iyi anlıyorum. Ama şimdi dibimden ayrilmaz şakasına bana laf söylerler hemen beni savunur, markete götürürler anneme şunu alıyım bunu aliyım diye bana alışveriş yaptırırKızımda bana düşkün olur dimi yineyazınızı gözlerim dolu okudum beni sizler çok iyi anlarsınız. Kızım ağlarken ben susturdum ben büyüttüm tam herşeyden anlar hale gelince herkes annesi babası kesilir oldu
Bence bunun kız tarafı,erkek tarafı yok.Zaten kız tarafi saygı duyuyor erkke tarafı duymuyor, Oğullarının çocuğunu daha fazla benimsedikleri kendi çocukları olarak gördükleri için öyle davraniyorlardir, gorumcenin çocuğuyla eşit tutmuyorlardir eminim, ayrıca damattan da çekiniyor olabilirler
Bravo,gerçekten dışarıdan bakınca ablanız gibi anneleri katı görürdüm.Anne olunca ne kadar haklı olduklarını anladım.'my baby my rules' tavrıyla.
Sıkıyorsa annem çikolata versin, babam TV izletsin, ben oje süreyim. Daha çocuğu bayramdan bayrama görürdük
Aynen öyle . Benimde oğlum büyüdü aynı semtte olmamıza rağmen aylardır görüsmüyorlar.Bizde sorunlar olmustu benimde çok üzüldüğüm zamanlar oldu kızıma çok düşkünler annesi olmama rağmen kıskanıyordumsürekli kendilerine benzetmeler kendileri doğurmuş gibi davranmalar falan sanki ben değil halası doğurmuş gibi muamele ediyorlardı cok sinir olurdum, kızım eve gelmek istemezdi eve gelmemiz işkence idi sinir krizi geçirirdi resmen çocuk, ama hepsi geçici bizler kısıtladığımız kural koyduğumuz için onlara gidiyorlar şimdi kızım bana çok düşkün ben istesem de gitmiyor canınızı sıkmaya değmez emin olun sadece zamana bırakın
Aynen büyüdükçe anneci oluyorlar, iç içe olan ailelerde dengeyi kurmak zaman alıyor konu sahibinin de zamana ihtiyacı var, başka şehirlerde yaşasak yada ayda yılda bir gitsek kural koymak kolay ama bizimkiler torunlara baktıkları için insan onlari da cok kiramıyorAynen öyle . Benimde oğlum büyüdü aynı semtte olmamıza rağmen aylardır görüsmüyorlar.
Ay kıyamam. Hemde ne düşkün olur. Diyorum ya benim oğlumda öyleydi ordan gelmek istemezdi.Kızımda bana düşkün olur dimi yineyazınızı gözlerim dolu okudum beni sizler çok iyi anlarsınız. Kızım ağlarken ben susturdum ben büyüttüm tam herşeyden anlar hale gelince herkes annesi babası kesilir oldu
Asıl sıkıntıyi da 2 3 yaşından sonra yaşamaya başlarsınız. Siz hayır dedikçe onlar taviz verir. Ortada tutarsızlıkla büyüyen hırçın bir cocuk olur. Net olun, kural koyun ve kırma pahasına vazgeçmeyin. Benim de 18 aylık bebeğim var. Kurallarımizin dışına kimse çıkamaz. Geniş ailede büyüyen bazi ogrencilerimde de ciddi sıkıntılar görüyorum. İlerde sıkıntı yasamak istemiyorsanız şimdiden tavrınızı koyun.Böyle güzel yorumlar için saolun evet kayınvalidem daha anlayışlı olmaya başladı artık fakat kayınpederim çok anlayışsız bir insan bana karşı
Gerekirse eşiniz konussun. Anladığım kadarıyla kendi de rahatsız.Hanımlar hepiniz o kadar haklısınız ki benim eksikliğim pasif kalmam. Herşey bu yüzden oluyor
Aynen öyle . Benimde oğlum büyüdü aynı semtte olmamıza rağmen aylardır görüsmüyorlar.
Aynen öyle . Benimde oğlum büyüdü aynı semtte olmamıza rağmen aylardır görüsmüyorlar.
Kızın ve erkeğin çocuğunu eşit tutmayan bir dede vardı şahit olmuştum ve çok üzülmüştüm kızda çok bozuluyordu çocuğuna elin çocuğu gözüyle bakılıyordu maalesef bu çağda böyle insanlar var halaBence bunun kız tarafı,erkek tarafı yok.
Eğer kişi 'aman ayıp olmasın, tadımız kaçmasın' diye çocuğuna çikolata verilmesine göz yumuyorsa - kalp kirmiyorsa o kişinin sınırları ihlal edilir. Hem kendi ailesi tarafından, hem es ailesi tarafından.
Ben iki örnek verdim, benim yeğenime karşı eş ailesi de aynı bizim gibi - anne baba kurallarına saygili, bahsettiğim arkadaşımın çocuğuna karşı kendi ailesi de aynı kayın ailesi gibi - annenin fikrini ciddiye almaz haldeler.
Biz de böyle yetiştik, hem anne tarafında hem baba tarafında bir sürü torun/yeğen var. Bu yaşımızda hala anası, babası yumuşak yüzlü olanın çocuğuna ağzı olan karışıyor. Okuluna, şehir dışına okumaya gitmesine, evlenmesine,evlenmemesine, giydiğine, internette paylaştığına. Ama aile biraz tersse - çocuğuna laf soyletmeyecek biriyse kimse gık diyemiyor.
Ben ülke ülke gezerim, imam amcamin eşi gülerek 'senin evlenecegin yok' der, bana hazırladığı elişi çeyiz hediyelerini erkenden verir, aynı amcamın eşi diğer amcanın kizi biraz özgür takılıyor diye ailesini doldururya da benim de eteğim elbisem çoktur,bir allahin kulu bana asla bir şey diyemez. Ama kuzenim yırtık pantalon giyiyor diye laf sokarlar.
Bunların hepsi sınır ihlaline izin vermekten.
Bir baska örnek, biri evlenecekken damadın memleketini begenmese annem gidip 'oylelerinden adam cikmaz' falan diye ailesini doldurur, ya da bir seylerini beğenmezse söz hakkı olur konuşur. Ama ben eve yabancı damat da getirsem kimse asla yorum yapamaz
Asla kendinizi eksik yada pasif görmeyin burda hepimiz kendi yaşantımiza göre yorum yapıyoruz hiç birimiz aile ilişkinizi bilmiyoruz ve herkesin aile ilişkileri çok farklı, bazı durumlarda kural koymak zor olur ama kayınpederiniz saygısızlık yapıyorsa sizi dinlemiyorsa tepkinizi koyun, benim hayır dediğime itiraz etmezlerdi, bebeğim var diye kızımı bazen onlara gönderirim dışarı çıkarırken yada yiyecek verirken beni arayıp izin alırlar, ben kısa bir süre sorun yaşadım onların da ilk torunlari olunca başta dozu biraz kacirmislardi zamanla oturttuk sistemi tepkinizi gösterin gerekirse sık gitmeyin ve zamana bırakınHanımlar hepiniz o kadar haklısınız ki benim eksikliğim pasif kalmam. Herşey bu yüzden oluyor
Cehalet. Halbuki mitokondri anneden geçer. Aslında soy olarak anneden yürüyor bence ama anlamazlarKızın ve erkeğin çocuğunu eşit tutmayan bir dede vardı şahit olmuştum ve çok üzülmüştüm kızda çok bozuluyordu çocuğuna elin çocuğu gözüyle bakılıyordu maalesef bu çağda böyle insanlar var hala
Teşekkür ederim yorumunuz için ben kızımla elimden geldiği kadar oynuyorum evden iş yaptıgım için illa vakit ayıramadıpım zamanlar oluyor fakat dedisi haftada 1 görüyor her istediklerini yapıyorlar bu yüzdenÖncelikle kurallarınızı sert olarak yaptırın. Ben şekeri ilk seneler verdirmedim. Kayınpeder vir iki gofret verecek oldu. Çocuğu ağlatsam da aldım elinden vermiyoruz dedim. Bir süre sonra pes ettiler bana sormadan çorba veremez oldular şu an.
Bir de Çocuklar en çok oyun oynayanlarda duruyorlar. Endişenizi anlıyorum. Sizi herkesten ayrı seviyor ileride bınu göreceksiniz. O zamana kadar ama sizde de dursun diyorsanız eğlenceli oyunlar uydurun. Mesela taklit yapma oyunu, kedi köpek olma oyunu. Yakalamaca, saklanbaç gibi yaşına göre eğlenceli oyunlar araştırın oynayın. Kimseye gitmeyeceğine emin olabilirsiniz.
Allah razı olsun gerçekten de o kadar yüzle yorum yapıyorsunuz ki sizi dinleyeceğimAsla kendinizi eksik yada pasif görmeyin burda hepimiz kendi yaşantımiza göre yorum yapıyoruz hiç birimiz aile ilişkinizi bilmiyoruz ve herkesin aile ilişkileri çok farklı, bazı durumlarda kural koymak zor olur ama kayınpederiniz saygısızlık yapıyorsa sizi dinlemiyorsa tepkinizi koyun, benim hayır dediğime itiraz etmezlerdi, bebeğim var diye kızımı bazen onlara gönderirim dışarı çıkarırken yada yiyecek verirken beni arayıp izin alırlar, ben kısa bir süre sorun yaşadım onların da ilk torunlari olunca başta dozu biraz kacirmislardi zamanla oturttuk sistemi tepkinizi gösterin gerekirse sık gitmeyin ve zamana bırakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?