Bebeğim beni istemiyor

Bu sorunları yaşamayan var mı acaba. Gerçekten çok yoruluyorum bazen benim babam kızımı sürekli markete götürüp ayran alır. Kızım ayranı çok seviyor diye evde eşim sürekli ev yoğurdu ile ayran yapar. Ayran dolaptan eksik olmaz zaten ne diye hazır ayran alır ki kayinbabam da sürekli yemeklerden önce çikolata verir her seferinde kızıyorum iki babaya da ama anlatmak ne mümkün. Eşimde benim babama bişey diyemiyor ama kendi babasına çok kızıyor tabi dinleyen yok. Benim kızım 4 yaşında dedelerinden benim olmadığım bir zaman da gizlice çikolata ve ayran istiyor onlarda dayanamıyor.

Istemez olur mu? Oyle şeyler dusunmeyin. Çocuklar bu yaşta kim naziyla oynarsa onun kucagina biner. Malesef kayinpederiniz çok bencil. Annesine gitmedi diye sevinmek ne demek? Hiç moralinizi bozmayin. O gulunce de çocugu kim şimartirsa çocuk tabi onun kucagini ister. Diyin

Ben dövme kısmına takıldım. Merak etmeyin hicbisey yapmazlar. Bende beş yaşında yeğenim var çok severim bazen bakıyorum şakasına annesinin yanında dayak dayak diyorum gülüyor önceden de derdim mesela. Ama asla yeltenmem çünkü cokk seviyorum gülsun diye. Oda gülüyor mesela.

Bende vermiyorum mesela dile getiriyorum benden gizli veriyorlar ne olcakki ver diyorlar bişey olmaz diyorlar dokuz aylık bebeğim illa sert şekilde konuşmani bekliyorlar elinden geldiğince çok görüşme unutur bebeğin senin annelik yapamama gibi bir durumun yok

Ne münasebet ya. Alır o mamayı annesinin eline veririm. Kocama da afiyet olsun derim. Sonra KV ye döner "Alın oğlunuza yedirin. Bu bebek benim çocuğum. Herkes kendininkini beslesin" derim.

Bu konuda net olmanız gerekiyor hem sizin hem eşinizin.
Tavrınız üzülmek değil dik durmak olmalı.

Onlara gittiğiniz zaman dedesi sevsin baksın hiç seslenme dinleneyim deyip öyle inatlaşacak, üzülecek bir mesele yok gibi davran.

Eşin de vermek istemediğiniz besinler ve davranışları noktasında dik dursun.

Ben rahat bir anneyim. Kayınvalidemler ve ailem 1 yaşından beri bakıyorlar. Kuralları evdeki kadar keskin çizmem mümkün olmuyor ama hassas olduğumuz noktalara da dikkat ediyorlar ellerinden geldiğince. Bu noktada eşimin tavrı çok önemli oldu.

Ne münasebet ya. Alır o mamayı annesinin eline veririm. Kocama da afiyet olsun derim. Sonra KV ye döner "Alın oğlunuza yedirin. Bu bebek benim çocuğum. Herkes kendininkini beslesin" derim.
İşte bunu diyemeyenler ipin ucunu bir kaçıyor, daha da tutamiyor maalesef

Mesafe koymalısınız ama oturduğunuz evi bile kayınpeder almıştı zaten size. Bu şartlarda çok zor.

Görümcemin oğlu 8 yaşında, doğduğundan beri elimde, hatta minnak haline bakmayıp harçlıklarını biriktirip bana anneler günü hediyesi alıp sen benim ikinci annemden der. Yiyecek ve oyuncak konusunda asla görümceme sormadan bişey almam, görümcem evet derse alırım. Bu görümceme sevgim ve saygımdan dolayı. Ama işin şu kısmı da var ben görümceme sormadan alırsam görümcem çocuğuna karşı kurallar koyup görüşmemize sınır getirir ki en doğal hakkıdır.
O kırılır, bu üzülür, diğeri yanlış anlar diye düşünmeyin. Özellikle çocuğunuza karşı sizin kurallarınıza herkes uymalı, size saygı göstermeli, yapmıyorlarsa araya sınır koyacaksınız.

Asla taviz vermeyin.benzer olayları bizde yaşadık ama artık kafam rahat.kızım her iki tarafında ilk torunuydu bu yüzden şımarttılar hep.bazı insanlar sınır bilmez o sınırları siz göstereceksiniz.bebeğiniz asla sizi istememezlik yapmaz merak etmeyin siz onun annesisiniz.bu durumda iş eşinizde bitiyor.o size destek olursa kimse karışamaz.abimler yurtdışında yaşıyor.yeğenim ilk geldiğinde 9 aylıktı abim herkesi tembihledi annesine sormadan kimse bir şey yedirmesin diye.yapmak isteyene de sert çıktı "benim bebeğim,benim kurallarım."

Kız benzer şeyleri ben yaşıyorum. Bende çocuğun yemeği konusunda kavga bile ettim annem sen kimsin dedi bana. Takmıyorlar beni. Ne karar alsam çocuğumla ilgili karşı çıkıyorlar.

Sağlıksız diye yedirmek istemezseniz anlarım da sertliğinden dolayı endişe ediyorsanız 14 aylık bebek çikolata mısır tarzı yiyecekleri yiyebilir gibime geliyor dişleri çıkmış çünkü

Benim babam da çok ilgilendi bebeğimle sürekli gezdirdi abim de öyle. Onları görünce ağlamaya başlıyor onların kucağında durmak istiyor. Çünkü onlar onu dışarı çıkarıyor. Bundan dolayı kocunmuyorum.

Hanımlar hepiniz o kadar haklısınız ki benim eksikliğim pasif kalmam. Herşey bu yüzden oluyor
Aslında tam bu da değil. Kendi kızları vermeyin yedirmeyin dediği zaman dinliyorlarmış. Yani "annesi böyle söylüyor demek ki çocuğa zararı var" diye düşünebiliyorlar. O çocuğa zararlıysa buna da zararlıdır vermeyelim niye demiyorlar? En azından biraz cesaretlenin de bunu sorun, kızınız verme deyince vermiyorsunuz ben söyleyince niye dinlemiyorsunuz, ikisi de sizin torununuz değil mi deyin.

Benim oglum bebekken amcasi nispet yaparak seker vericem hep bana gelecek vs gibi sacma salak laflar etti. Edis o edis. Uzun sure bebegimi goremedi. Pandemi sagolsun. Ben de ogluma uzun sure seker vermedim. Hic alismadi. Su anda cikolata disinda asla sekerli bir sey yemez. Seker verseniz almaz bile. Onune seker jelibon yigsaniz ben sevmem deyip geri cevirir. cikolataya zaafi var yalan yok ama sinirini bilen bir cocuk. Eline verseler annem izin vermez bugun yedim, eve gotureyim yarin yerim der. Siz de kurallarinizi cocugunuza tatlilikla ogretin. Neden cok yememesi gerektigini bilsin. Sagliga zararli oldugunu bilsin. Verseler bile annem simdi yememe izin vermiyor desin. Bunu ancak guzellikle, anlatarak yapabilirsiniz. Kucuk demeyin anliyorlar.

Diger konu malesef densizlik. Bir cocugun annesinin yaninda annesini istemiyor, bizi istiyor imasini cok cirkin buluyorum. Gulun gecin sadece. Ben olsam bir sekilde mesafe koyar uzun sure gorusmezdim. Bebegim dogdugunda 2 gun eltim kaldi bende. Kv de ay cok emegi gecti ikinci annesi oldu, ona da x anne der artik falan dedi. Gozumden atesler cikti bir daha uzun uzun sure gorusmedim.

Yorumunuz için teşekkür ederim fakat kızımın dişleri var ama çiğneme özelliği yok çocuk da. Herşeyi yutuyor ne kadar uğraştıysam çiğnemediği için boğuluyor malesef doktor zamanla gelişir merak etmeyin dedi

Konunuzdan bağımsız olacak ama ben de ek gıdaya yakın zamanda geçecek bir anneyim. Acaba püre ce çorba tarzı mı beslendi hep kızınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…