BEBEĞİM DOĞDUĞUNDAN BERİ EŞİMLE AYRI YATARAK YANLIŞMI YAPIYORUM :(

Ev değiştiremem canım bi süre hem kızın okula yakın hem bu mevkide çok pahalı kiralar ben uyguna oturuyorum odada bişey yapıcam artık büyük kızımlada çok ilgilenemediğim için izin verdm aslında kıskançlıklar başladı obada eskisi gibi bol bol vakit ayıramayınca suçluluk duygusu oluştu bende onıda aldım yanıma artık iyimi oldu kötümü yaptım bilemiyorum da kızlarımı gözümün önünde görmek onları hissetmek ayrı güzel :)

ben hiç bebeğimle uyumadım ...
bebeğimi gece uykumda ezerim düşer diye alamadım yanıma kocamıda bırakmadım şimdi yaşına giricek böyle rahat oluyo yanında zor oluyo yat kalk

Evet bi kızım daha var büyük o 8 yasında

Yanlis yapiyorsunuz. Sonra da dogumdan sonra kari-koca iliskisi kalmiyor, herkes birbirinden soguyor. Cocuk dogunca paso cocuga odaklanip esi bir kenara atmayi cook yanlis buluyorum. Yataginiza donun, cocugunuzu da cocuk odasina yatirin. Ses konusunda telsiz cihazlar var, sirf bu sebepten uretilmis, kullanabilirsiniz.

Akil diye verenler olmus, soyleyeyim. Asla ve asla bebekle yetiskin birlikte yatip uyuyamaz. Bebek olumlerinin en baslica sebeplerinden biri budur. Bir de kari-koca bebegi araya alip 3 kisi yatacakmissiniz. Bu devirde bu kadar cehalet olmasin artik ya, bunlari okurken kan beynime sicriyor.

Yaninda yatirsan yatakda 3nuz olmazmi

Hayır kesinlikle yapmayın. Ani bebek ölümlerinin en büyük nedeni anneyle aynı yatağı paylaşmaktır. Üzgünüm biraz sert bir tepki olabilir ama daha geçen bu tür bir vakayla karşılaştık. Çok üzücü bir durum. Sakın bu şekilde yatmayın.

Konunuza önerim ya çocuğu beşiğinde ayrı oda da yatırın ve bebek telsizi kullanın. Veya salonunuzla yatak odanızı değiştirin. Eşyaların sığmayacağını söylemişsiniz. Yemek masanızı kurmayın mesela. Zaten bu sıralar yemekli misafir ağırlayabileceğinizi zannetmiyorum.

Bebeğiniz için tekrar tebrik ederim. Hayırla büyütün inşallah.

Olmaz tabiki de ya, bu şeklide ölmüş bebekler varken genç bir anneye böyle akıl vermesek keşke.
Yatarak emzirme sonucu ölen bebekler oluyor maalesef :'( ama evebeyn yatağına bitişik beşik şeklinde yatılmasını biçok pedegog öneriyor. Emzir sonra beşiğine al ama aynı yatkta yat,yatağa cep formu vermek gibi.. 2 yaşına kadar aynı yatakta,4 yaşına kadar aynı odada yatılmasını çocuğun güvenli bağlanabilmesi için gerektiği yönünde birçok yazı var..asıl soruya gelince bence de imkanlarınızı zorlayın ve aynı yatakta yatın. Bunun güvenle falan alakası yok. Eşlerin illa ilişkiye girmesine gerek yok,sarılıp yatmaları bile bağlıyor birbirine. Bi de anne devamlı çpcukla ilgilendiğinde,eşin gözünde kadın olmanın ötesinde anne rolune giriyor ve bağ azalıyor. Cemil ipekçinin bunu anlatan bi röportajı vardı. Bulabilirsem yükleyeyim. Bence birlikte yatın. Anneler daha bebeği rahmine düştüğü andan itibaren hormonlarıyla annneliğe hazırlanıyor halbuki babalar bebek doğduktan sonra ve hatta bebekle bağ kurdukça baba old anlıyor. O da sıkıntısını çeksin bence.. bebek tek kişinin değil

Bebegiyle uyuyan asya toplumlarinda ani bebek olumu orani az iken bebeginin odasi dahi ayri olan gelismis toplumlarda ani bebek olumu daha cokgoruluyor.

Alkol, sigara kullanmayan uykusu agir olmayan bir anne bazi seylere dikkat ettikten sonra rahatlikla bebegiyle guvenli uyuyabilir.
Bebek kafasini kontrol edebiliyorsa tabii.
Odasini ayiracaksaniz da mutlaka telsiz bulundurun. Kusma, yuzune ortusunu cekme, yuz ustu yatip az oksiyenden bogulma gibi vakalar en cok ayri odalarda yatan bebeklerde goruluyor.
Bebekle ayni yatakta yatarken bebegi yastiklarin oldugu kisma koymaniz lazim.Usur diye yorgani bogazina kadar cekmemeniz lazim.
Yatagin sert olmasi carsaflarin guzel serilmis olmasi lazim.
Bunlara dikkat ettikten sonra bebekle yatabilirsiniz. Hatta hem anne hem de bebek icin faydalidir.

Ayrica odaniza yatagin yanina yapisik bir karyola da alabilirsiniz.

Bu arada ablamın arkadaşının başından geçen bişey anlatıcam;Allah kimsenin başına evlat acısı vermesin.. bebkleri çok küçük ayrı odada ve bebek telsizi var. Telsizden ses geliyor,tam kalkıp yanına gidecek annesi,ses kesiliyor. Uyudu herhalde denilip bebeğe bakmıyorlar. Halbuki bebek uyanıp ağlıyor,o sırada battaniye yüzüne geliyor ve ses o yüzden kesiliyor. Bebek maalesef ölüyor. Her ne kadar zorlukları olsa da çocuklarımı gözümün önünden ayırmak istemem. Yanı başınızda tutun bence hem eşinizi hem bebeğinizi

Aynı şekilde düşünüyormuşuz.Sadece atasözünün anlamını yanlış anlamışım.Zaten bu atasözlerini ya hiç anlamıyorum yada yanlış anlıyorum

Ilk 6 ay ayri odada yatirmak zaten tavsiye edilmeyen bir sey.
Allah sabir versin.

Tecrübe konuşuyor ac kulaklarinive beni iyi dinle yada vazgeçtim
kulaklarını kapat gözlerini iyi ac oku
-Büyük oğlum 10yasinda dogunca aynı sebeplerden yatakları bisureligine ayirmistik,oğlan oldu 2yas baktık olmadı yatağı ucledik
-Geceleri 3kisi olunca uykuları kabus oldu rahat edemedik
-Sonra ikinci oldu büyüğü ayirinca tek yatamadı bu sefer baba onu yatirip yanıma geliyodu bir noktadan sonra hep ikisi yattı
-Ikincisi oldu 2 YAS biz bu sefer yatigi 4ledikaglarmisin guletmisin her bu sürece kadar 7yil geçmişti yanlız
-ŞImdı durum ne artık herkes birbiri olmadan yaramıyor
gecenin yarısını ogullarimla diğer zamanını oğlumun tekkisilik bszadinda eşimle yatmaya çalışarak
eşimden aynı sekiilde☺
Sonuc10YILDIR RAHAT YATAK YUZU GORMEDIM
ADAMLARI RAHAT RAHAT DELIKSIZ UYKU YATAMIYORUZ
ASLINDA BIRLIKTE UYUMSSAKTA OLUR☺
Aldığımız yeni karara göre büyük oğlum çabalıyorlar şükür nihayet tek yatmayı başardı,fakat geceleri gala uyanıp babasını yada beni yanina çağırıyor,bsbayoksa yatağa giriyor
küçük hala bizler
-Sanki hep bunu anlatacağım birini arıyormuşum ☺
umarım aydınlatıcı olur ve hemen yataginizi eşinizle değil yavrunuxla yapmalısınız

Komik belki ama teyzemler çok fakirmiş beşik alamamışlar kendi yataklarıda küçükmüş oğlunu çamaşır sepetinde yatırmış bi fikir sadece yada şifonyerin vardır mutlaka açılıcak kadarda yer,boşalt bebeğine yatak yap ama eşim uyanır diyosan sana sabır eşinede anlayış diliyorum

Canim kendi yataginin bas ucuna özel bir yatak yaptirabilirsin kendi yatagina monte seklinde, hem bebegin icin ebatlarini biraz buyuk yaptirirsin birazda yüksek tutarsin korkuluk kismini , hareketlendigi dönemlerde en azindan düsme sikintn olmaz hazir almaktansa bir mobilyaciya siparis verebilirsin cok uçuk bir rakam olacaginida zannetmiyorm basit bir sistem cnku....

Bu tarz bir sey, modelini kendin kafanda tasarlarsin tabi.... Bu kadarcik da yerin vardir umarim... Olmadi yatak odandan fazla mobilyayi cikartip bebegin biraz buyuyene kadar diger odalarindan birine kaldirabilirisn....

İşte bu! Kastettiğim cep yatak formu.. hem tehlikesiz hem de anne yanında

belki biraz saçma gelebilir ama benimde yatak odam küçüktü ve kızımın beşiği sığmıyordu bende bebek arabasını düz yatak pozisyona getirip bebeğimi öyle uyutuyordum çokta rahat oluyordu hem eşimden uzak kslmış olmuyordum hemde bebeğim yanımda kalmış oluyordu

Sıkıntı etmeyin bu kadar içinize aynı şeyi bende yaşadım hatta üstüne bide ameliyat oldum oğlum 3 aylıkken iyice koptuk. Şimdi iyiyiz ayrı yatmıyoruz düzene giriyor belli bir süre sonra. Yatak odamda yer olduğu halde beşiği koymuyorum geceleri beyfendi eşimin uykusu bölünüyormuş sabah işe gidecekmiş falan filan. Onuda anlamak lazım tabi. İlk zamanlar eşimle uyumayı çok özlüyordum hasret kalmıştım ama şartlar gereği bi müddet uzak kaldık hiçte sorun olmadı. Olması gereken şekilde yatıp kalkın sonrası zaten düzeliyor sabredin acele etmeyin. Bebeğinize odaklanın şu anlık. Bebeğim 6 aylık haftasonları rahat rahat takılabiliyoruz anca, hafta içi tık yok bizde o manada yani hafta içi oğlan uyanıyor sonra paldır küldür banyoya koş gece geç saattede olmuyor adam uyuyup kalıyor erken yatmam lazım işe gidicem diyor napak :))

Bence bunu sorun etmeyin. Ayri yatacaginiz zamanda olacak hele suan çok küçük. Ama bence odada bulunan dolap yada aynalıgi baska odaya alip bebeğin beşiği için yer açmaniz. Bebeği diğer odada uyuttuktan sonra yerine yatirirsiniz sizde esinizin yanında uyursunuz...

Su ayri yatma isine ne kadar anlamlar yukluyorsunuz.dun gece uyku tutmadi beni mesela salona gectim sabahladim uyumadim.esim ne trip atti ne bisey.olagan boyle seyler.kaldiki mecburiyetten yapiyorsunuz.gecici bi durum.yazik adam 5 de kalkiyor..

Aa niye ayri yatiyorsunuz ki ???
Zor gelmiyor mu ya ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…