- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Ev değiştiremem canım bi süre hem kızın okula yakın hem bu mevkide çok pahalı kiralar ben uyguna oturuyorum odada bişey yapıcam artık büyük kızımlada çok ilgilenemediğim için izin verdm aslında kıskançlıklar başladı obada eskisi gibi bol bol vakit ayıramayınca suçluluk duygusu oluştu bende onıda aldım yanıma artık iyimi oldu kötümü yaptım bilemiyorum da kızlarımı gözümün önünde görmek onları hissetmek ayrı güzel :)Kullanıyolar bizi anacım fena halde.4 yaşında benim büyük olan çok etkileniyo yada etkileniyomuş gibi yapıyo bilmiyorum.
Daha düzgün bi eve çıkma ihtimalin yokmu veya odanın şeklini değiştirerek beşiği sığdırmaya çalışsan..
Evet bi kızım daha var büyük o 8 yasındabaya uzun bir şey yazmıştım ayrı yatmamalısınız, gerekirse odasıni ayirin diye ama bu kızınız da varmış. yaşı uygunsa aynı odaya alabilirsiniz ikisini ama o da küçükse zor. salonda birlikte yatabilirsiniz eşinizle 1 koltuk aciliyorsa bnce yeterlidir. biz de bir ara oyle yattik kizimin odasindaki kanepede. yanyana ancak sigiyorduk o kadar dardı.
Yaninda yatirsan yatakda 3nuz olmazmi
Yatarak emzirme sonucu ölen bebekler oluyor maalesef :'( ama evebeyn yatağına bitişik beşik şeklinde yatılmasını biçok pedegog öneriyor. Emzir sonra beşiğine al ama aynı yatkta yat,yatağa cep formu vermek gibi.. 2 yaşına kadar aynı yatakta,4 yaşına kadar aynı odada yatılmasını çocuğun güvenli bağlanabilmesi için gerektiği yönünde birçok yazı var..asıl soruya gelince bence de imkanlarınızı zorlayın ve aynı yatakta yatın. Bunun güvenle falan alakası yok. Eşlerin illa ilişkiye girmesine gerek yok,sarılıp yatmaları bile bağlıyor birbirine. Bi de anne devamlı çpcukla ilgilendiğinde,eşin gözünde kadın olmanın ötesinde anne rolune giriyor ve bağ azalıyor. Cemil ipekçinin bunu anlatan bi röportajı vardı. Bulabilirsem yükleyeyim. Bence birlikte yatın. Anneler daha bebeği rahmine düştüğü andan itibaren hormonlarıyla annneliğe hazırlanıyor halbuki babalar bebek doğduktan sonra ve hatta bebekle bağ kurdukça baba old anlıyor. O da sıkıntısını çeksin bence.. bebek tek kişinin değilOlmaz tabiki de ya, bu şeklide ölmüş bebekler varken genç bir anneye böyle akıl vermesek keşke.
cocugu cocuk odasında yatıramıyorum dıyor
dogru olan; evın duzenı karı kocanın aynı yatagı aynı odayı paylasmasıdır
cocugu odasında yatıramıyorsa 5 aya kadar yatakodasına alsın en azından
karı koca ayrı yatmasın
tuvalet masası evın duzenını saglamaz , hanımın odasını ayırması daha buyuk bı durum
cocuk olunca esler nıye bırbırınden ayrı yatarkı ?
ben elbıse dolabını cıkarın demedım netıcede
Ilk 6 ay ayri odada yatirmak zaten tavsiye edilmeyen bir sey.Bu arada ablamın arkadaşının başından geçen bişey anlatıcam;Allah kimsenin başına evlat acısı vermesin.. bebkleri çok küçük ayrı odada ve bebek telsizi var. Telsizden ses geliyor,tam kalkıp yanına gidecek annesi,ses kesiliyor. Uyudu herhalde denilip bebeğe bakmıyorlar. Halbuki bebek uyanıp ağlıyor,o sırada battaniye yüzüne geliyor ve ses o yüzden kesiliyor. Bebek maalesef ölüyor. Her ne kadar zorlukları olsa da çocuklarımı gözümün önünden ayırmak istemem. Yanı başınızda tutun bence hem eşinizi hem bebeğinizi
İşte bu! Kastettiğim cep yatak formu.. hem tehlikesiz hem de anne yanındaCanim kendi yataginin bas ucuna özel bir yatak yaptirabilirsin kendi yatagina monte seklinde, hem bebegin icin ebatlarini biraz buyuk yaptirirsin birazda yüksek tutarsin korkuluk kismini , hareketlendigi dönemlerde en azindan düsme sikintn olmaz hazir almaktansa bir mobilyaciya siparis verebilirsin cok uçuk bir rakam olacaginida zannetmiyorm basit bir sistem cnku....
Eki Görüntüle 1719263
Bu tarz bir sey, modelini kendin kafanda tasarlarsin tabi.... Bu kadarcik da yerin vardir umarim... Olmadi yatak odandan fazla mobilyayi cikartip bebegin biraz buyuyene kadar diger odalarindan birine kaldirabilirisn....
İşte bu! Kastettiğim cep yatak formu.. hem tehlikesiz hem de anne yanında
Sıkıntı etmeyin bu kadar içinize aynı şeyi bende yaşadım hatta üstüne bide ameliyat oldum oğlum 3 aylıkken iyice koptuk. Şimdi iyiyiz ayrı yatmıyoruz düzene giriyor belli bir süre sonra. Yatak odamda yer olduğu halde beşiği koymuyorum geceleri beyfendi eşimin uykusu bölünüyormuş sabah işe gidecekmiş falan filan. Onuda anlamak lazım tabi. İlk zamanlar eşimle uyumayı çok özlüyordum hasret kalmıştım ama şartlar gereği bi müddet uzak kaldık hiçte sorun olmadı. Olması gereken şekilde yatıp kalkın sonrası zaten düzeliyor sabredin acele etmeyin. Bebeğinize odaklanın şu anlık. Bebeğim 6 aylık haftasonları rahat rahat takılabiliyoruz anca, hafta içi tık yok bizde o manada yaniDoğum Yapalı 3 ay oldu elimden ayrı yatıyorum halaama istemeyerek yatak odam çok küçük küçük sepet beşiğime bile yer yok yatagımın yanında.Oturma odasında koltuk takımımın biri açılıyor orda yatıyorum bebeğimle birlikte yatak odasında yatamıyorum beşiğe yer yok diye eşimde içerde yatamıyor bi koltuğun açılıyor sadece sabah işe 5 buçuk da gittiği için erkenden yatıyor zaten ben ve kızım 12ye kadar ayaktayız haline odada ses oluyor hiç memnun değilim bu durumdan birlikte yatalım istiyorum ama çözüm bulamıyorum eşiminde biraz işine geliyor sanki ses olmadığından rahat uyuyor yaza kadar böyle devam etse off yanlışmı yapıyorum sizce böyle ayrı yatarak ne yapsam ki bu durumu yaşayan oldumu zaten birbirimizi zor görüyoruz eşim akşam 6 da geliyor bebeğim 6dan sonra uyumuyor 12 ye kadar eşimde yatmış oluyor çoktan sakin bir bebek değil kucak istiyor durmuyor eşimde sabahta erkenden gidiyor bi izinli gününde başbaşa kalıp vakit geçiriyoruz birlikte. (
Aa niye ayri yatiyorsunuz ki ???biz 9 aydır ayrı yatıyoruzbebek olunca 1 ay daha o sekılde devam edıp yataga dönüş yapıcam
ama bizim durum senın durum gibi degıl, eşim daha fazla evde oluyor. senınkı 5 de kalkıyor ve yatak odasında bebek aglayınca uykusu bölünecek. ama bu sekılde de olmaz tabii ki. bılemıyorum, eşin için bu sorun degılse, guvenıyorsan eşine bazı seyler konusunda bir müddet daha bu sekılde gıdebılırsın belkı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?