- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Eski hayatı (kısmen) yakalayabilenler:
Ücretsiz izin yerine bakıcıyı tercih edip, işe başlayanlar
Mama verenler
Anne ve kayınvalide ile aynı ilde yaşayıp bebek bakımında yardım alanlar
Bunun dışında mümkün değil. İlk kuaföre bebeğim üç aylıkken gidebildim. Annem şehrime gelmişti.. Kimsem yok çünkü. Biraz büyüyünce daha kolaylaşabiliyor bazı şeyler ama bazı şeyler (yemek/temizlik/gece hayatı) bebeğiniz piyango bebek denilen uyumlu olmak için doğanlardan değilse asla düzene girmiyor.
Ya allah aşkına daha bebeğiniz 2 aylık bu kadar kendinize yüklenmek neden??Haklısınız kendimi çok saldım saçımı taramaya üzerimi değiştirmeye bile üşenir oldum
Yardım ediyor ama son zamanlarda bunu söylemeye başladı ben senin için o kadar şey yapıyorum sen neden ilgisizsin vsEsiniz bosanmayi falan dusunmuyor amaci sizi suclu hissettirmek..
2aylik bebek varken geyşa hizmetinize devam edemezsiniz..Aşçılık da aynı sekilde zorlaşır..Paşa bey masaj isteyecegine masaj yapsin 2 ayda 3 diye sayıya takılmak komik mesele bu iste..hormon isi bu ayda 1 de olur ayda 10 da zamanı planı olmaz...
Cocuk olunca cocuksuzmus gibi devam edilmez hayata..
Umarim size yardim ediyordur..
Bende bu şekilde kendimi izah ettim ama bana söylediği ben senden çok bir şey mi istiyorum sana yardım ediyorum ben uyuyunca geceleri çocuğa bakıyor acıkınca uyandırıyor emzirmem için ama buna rağmen sürekli üşengeçsinSırf şu konular yüzünden 30 yıl daha çocuksuz evlilik yürütebilirmişim gibi geliyor
Şunu düşünüyorum; bir kadın çocuğu osla da 7/24 bakımlı ve mükemmel olmaya mecbur mu?
Bu dayatılan bir düşünce değil mi bizlere?
Hem çalış, hem evli ol, hem süslen, hamile kal, ama hamile kalınca serme sakın haa bu işin daha doğumu var.
Kocanı ihmal etme, cinselliğin de devam etsin bu arada, uykusuz kalabilirsin ama modunu asla aşağıya çekme...Hep bakımlı ol Vs.
Gerçekten bunları mükemmel bir şekilde yapabilir miyiz yoksa yapmaya mecbur mu hissediyoruz kendimizi? Bunu bi düşünmek lazım.
İçinden geliyorsa yap, ama gelmiyorsa da her konuda düzenli tertipli mükemmel olmaya zorlamayın bence kendinizi.
Bu arada eşinin ailesiyle fotoğrafı konusunda sizi haksız buldum. O konuda abartılacak bir şey yok.
Babamın bana daha yeni söylediği bir söz bakın o da erkek; kızım eşin ne kadar yardımcı da olsa bir bebeğin sorumluluğunun çok büyük kısmı annededir, anneleri bu kadar kutsal yapan şeylerden biri de budur zaten. İnanın benim eşim bulaşık,çamaşır, yemek,ütü, evin toplanması,alışverişi vs her şeye ama her şeye benden fazla koşan yapan bir adam, bunlara rağmen ne biçim kadınsın biraz çeki düzen ver kendine demez sen araştırmanı tamamla, sen çalışmanı bitir huzursuz olma der. Böyle bir adama dahi güvenip bebek yapamıyorum şimdilik:) Biliyorum ki üzerimdeki sorumluluk çok büyük olacak. Eşiniz önce bunun bir farkına varsın. Üç beş şeye yardımcı olması sizin sorumluluğunuzun da çok büyük olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sadece üslup yanlış olmuş, onu da düzgünce karşılıklı konuşarak halledersiniz.Bende bu şekilde kendimi izah ettim ama bana söylediği ben senden çok bir şey mi istiyorum sana yardım ediyorum ben uyuyunca geceleri çocuğa bakıyor acıkınca uyandırıyor emzirmem için ama buna rağmen sürekli üşengeçsin
Kimse yok annemde Kayınvalidem de başka şehirde eşim yardım ediyor allah için özellikle geceleri eğer uyumuyorsa çocuğa o bakıyor eşşminde işi erken bitiyor 4 gibi evde oluyor çıkıp gitmezde birlikte de çıkamıyorum çocuk yüzünden oda ilgisizliğime sardıAnne topuzu diye bir kavram var:)
Allah aşkına kendinizde suç aramayın.
Günde kaç saat uyuyabiliyorsunuz? Yemek bulaşık çamaşır vs için vaktiniz oluyor mu? Sağlıklı hissediyor musunuz kendinizi? Üç beş ay bakımsız kalmak zorunda olmak kimseyi üzmemeli. Beklenti içinde olan da yanlış yapıyordur. Siz bebeğe yalnız mı bakıyorsunuz? Anne -kv var mı şehrinizde? Yalnız bebek bakanla anne-kv ile aynı şehirde bebek bakan mümkün değil bir olamaz.
Haklısınız ona bu tavrı yapmasında ben ön ayak oldum çok fazla ilgiden ilgi azalınca damdan düşer gibi oldu ama demiyor ki ben ilgi göstereyim bu kadına iki güzel söz öpücük ilgi oluyor ona göreYa allah aşkına daha bebeğiniz 2 aylık bu kadar kendinize yüklenmek neden??
Hani aradan 6 ay geçer anlarım da zaten 3 kez birliktelik olmuş daha ne istiyor bu adam ?
Yok bana masaj yapsana diyor bir de pardon da çok istiyorsa önce o size yapsın madem ayy ne şımarık bi tavır ya ??
Demiyor ki bu kadın 2 ay önce doğum yaptı toparlanacak hormonları düzene girecek anneliğe emzirmeye alışacak vs.vs.
Neymiş masaj yapmadınız diye kirilmismis peeh vallahi şöyle adamları simartip tepenize çıkartıyorsunuz ya pes !!!
?Çok tatlısınız bence
Yok hiçte damdan düşer gibi olmasına gerek yok insan olan biraz halden anlar.Haklısınız ona bu tavrı yapmasında ben ön ayak oldum çok fazla ilgiden ilgi azalınca damdan düşer gibi oldu ama demiyor ki ben ilgi göstereyim bu kadına iki güzel söz öpücük ilgi oluyor ona göre
Hamile değilim çocuk da yok ben bile saçımı başımı öylesine toplarım evdeyken. Yaptığım tek bakım diş fırçalamak. Valla merak ediyorum acaba sorun bende mi.Haklısınız kendimi çok saldım saçımı taramaya üzerimi değiştirmeye bile üşenir oldum
Kendisi bunu iyi yapar haklı olduğum inanırken bir anda suçlu bulurum kendimiKocan suclu oldugunu hissettirmek istemis sana yorumlarindan da anlasilan o. Sen kendini suclu goruyosun
İlgim azaldi aslinda hakli saldim kendimi bıla bıla bıla
Az oteye gitsin daha 2 ay once dogum yapmissin
Ne iliskisi ya dogum agrilarin gecti mi ki
Hayret biseysin tavrini koy yoksa ustune cikar herseyde
Ya aslında evde rahat kıyafetler giymesem onderdi bana rahat şeyler giy diye sma ben özellikle saçlarımla çok ilgilenirdim tamamen bıraktım artık öyle üşengeç oldum ki bebeğimin kustuğu tişörtümü çıkarmaya bile üşenip kusmuklu yeri ıslak mendille sildiğimi uyuduğumu biliyorumHamile değilim çocuk da yok ben bile saçımı başımı öylesine toplarım evdeyken. Yaptığım tek bakım diş fırçalamak. Valla merak ediyorum acaba sorun bende mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?