- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Nasil hemen boyle bosanmayi dusunuyorsunuz anlamiyorum. Dogumdan sonra zaten kadinlarda ilk planda bebekler yer aliyor. Iste erkekler bunu sorun ediyorlar. Bebek olmadan onceki hayatinizda nasil ilgi gosteriyorsaniz oyle gostermeye devam edin. Erkekleri cocuklardan sonra basi bos birakmayin bence.
böyle düşünmemnize çok sevindim:)Allah kolaylık versin sizin mesajınızdan sonra abartıyorum sanırım dedim
Merhaba hanımlar
Ben 2 yıldır evliyim ve 2 aylık bir bebeğim var hamilelik Doğum vs geçti çok şükür problemim şu ki eşimle tartışmalarımız
Bizim evliliğimiz baştan beri sorumluydu ama son 6 7 aydır baya toparlamıştık her şeyi ta ki son bir haftaya kadar ben Doğum öncesine kadar baya ilgili bir kadındım eşimi öper sarılır masaj yapar evde onun için süslenirdim doğumdan sonra bunlar bitti farketmemişim ama eşim hep beklemiş cinsel hayatta öyle doğumdan sonra 3 defa birlikte olduk onuda bir an önce bitsin diye uğraştım afedersiniz ama ön sevişmeyi bile istemedim eşim geçen yatakta bana masaj yapsana falan dedi boşver dedim arkamı dönüp uyudum meğer buna çok kırılmış geçen gün başka bir konu için tartıştık anne babasının resmini çerçeveye koyup asmak istedi bende onları değil bizim resmimizi koy dedim başta tepki vermedi ben yine üsteleyince kalktı sonra ne oldu falan dedim sen zaten benim aileme soğuksundan başladı eski tartışmalarımız esnasında annesiyle ilgili söylediklerimi bana sundu ve zaten ilgisizsin evde yaptığın her şeye üşeniyorsun yemek yapmaya dahi böyle sabahları uyanma diye kahvaltı bile istemiyorum senden ama sen hiç kendini eleştirmiyorsun vs dedi ve ben şu cümlesine çok alındım annelerde kaldım ben 15 gün farklı şehirlerde onlar bana dedi ki oradayken sen kafam rahattı seni özledim dedim ama palavraydı çocuk olmasaydı bitsin bu iş bile derdim vs dedi bide ailemi istemiyorsun ya onlar illede seninle kalacağız derlerse gelirler YÖK istemiyorsun istersen çocukla bile gidersin dedi çok kızgındı ama bunları söyledi oysa ki beni annemlerden almaya geldiğinde seni çok özledim dedi 2 3 gün evde iş yaparken ben bırak karşıma otur seni göreyim sohbet edelim vs demişti bu adama be oluyor böyle iyiyken çok iyi kötüykende çok kötü dünden beri ciddi ciddi düşünüyorum boşanmayı ama bebeğime de üzülüyorum ve dün o kadar tartıştık gece yatakta uykusunun arasında sarıldı yine bana ben ne yapayım bana bi akıl verin lütfen
Loğusayken bende öyley3 kere dogum yaptim ucunde de kocam ve tum cevrem gozume seytan gibi gorunuyordu. Hep agresif alingan gergin mutsuz ve herseye aglayan biriydim. Bebegin 5 6 aylik olunca bu haller geciyor merak etme. Esin senden once girmis lohusa sendromuna masallah destek olacagina. Senin tek hatan kendini fazla koyvermek canim. Kocan icin degil sadece kendin icin kendine bakmaya ozenmeye devam et bence daha mutlu hissedersin. Kocan icin yap demiyorum cunku ne yaparsan yap onlara yaranamazsin.
haklılık haksızlık değil benim derdim bana ailem temelli benimle beraber yaşamak isterse ve sen bunu kabul etmezsen gerekirse çocukla gidersin onlar benim kırmızı çizgim demesi ve bana seni çok özledim demişken onların palavra olduğunu ben yokken daha rahat olduğunu söylemesiiki taraf da haksız. boşanmayı düşünmeniz ise çok saçma.
Anlatıyorum elbette ama kızım şaka gibi eşim gelince çık uslu oluyor ve ağladığı zamanlar da eşim kendisi alıyor bakıyor tabi huysuzlanmaya başlayınca balonik al şu çocuğu ya oluyorilk dogum yaptigimda annemler falan cekilince inanin duş bile alamadigim zamanlar oldu bebegim kolikti surekli kucagimda sallamak zorundaydim sirtinda sensor vardi sanki 5 dk besigine birakip dusa giremiyordum esim gelip nobeti devraliyordu ama yok yani iki kisi bir bebekle bas edemedik yorgunluktan tansiyonlarimiz dustu bazen sacimi tarayamadim bazen uzerimi degisemedim bunlar hic sorun olmadi esiniz fazla beklenti icerisinde suan bence
esim isten gelir yemek yiyebildinmi hayatim derdi cunku yemek yiyemezdim cocugu bi yere birakip katiksiz ekmek atiyordum agzima cogu zaman esinize gun iicinde neler yaptiginizi anlatmiyormusunuz hayatinizi gulluk gulistanlik saniyor suan sanirim
Asmasında sıkıntı yok toplu çerçevede kızımın benim ve eşimin ayrı ayrı fotoğrafları olsun istedim bu yüzden bunu ona ifade ettim ama bu onu çok kızdırdıEvliliğinize karşı biraz daha özenli olabilirsiniz, ayrıca anne babasının fotoğrafını assın ne kötülük var ki bunda
Yorumunuz için teşekkür ederim söyledikleriniz çok doğru şeylerMerhaba sevgili arkadaşım, hayat onu paylaştığımız hayat arkadaşımızla daha anlamlı hale gelir.
Hamilelik ve çeşitli zamanlarda etkilenen hormonlar insanı etkileyebiliyor, bununla beraber biz insanlar( kadin ve erkek ayırt etmeden) bencillikten uzak karşımızdakini düşünebiliyorsak güzelleşiyor hayat ve sorunlar azalıyor...
Eşiniz sizden sevgi-şevkat-ilgi beklemiş, bu çok güzel beklentiler, bazan iliskilerde bir taraf digerinden daha hassas ya da beklenti icerisinde olabiliyor, onemli olan da zaten sevdiğimiz uğrunda onun ihtitaclarini fedakarlikla sunabilmekte. Sizden bana masaj yapar misin dediginde, arkanizi donup uyumak onun gözünde ; ben onun icin önemli değilim, bana değer vermiyor gibi ifadeleri uyandırıp kendini tek ve çaresiz hissetmesine yol açmiş olabilir ve bu birikim sonrasinda onda birikip öfke patlamasına sebep vermiş olabilir. Arkanızı dönmek yerine belki canım seni çok seviyorum ve inan ben de çok isterdim, seninle ilgilenmek ve vakit gecirmek hosuma gidiyor ama sanirim bu hormonlar beni etkiledi, kendimi iyi hissetmiyorum ya da uykum var, ama soz sana kendimi iyi hissettigim ilk vakit yaparim ve hatta sen de ba a yapabilirsin diyerek beklentiyi göğüslemek, eşinizi yıpratmayabilir.
Ayrılmak, öfke ile düşünceler arasında sıkışmam çok değerli olan aile biriminde uzak durulması gereken kavramlardan, sevgi ile kalbimizi besledikçe hayatımızda sevgi artar, siz onun size nasıl davranmasını diliyorsanız bir reçete gibi kendiniz davranın eşinòze emin olun, aşk, ilgi sevgi insanı besler ve korur. Her kim ki daha değerli olabilir yuvanızdan, ailenizden... evet kisisel olarak ama ben diyoruz, lakin unutmamali ki gercekten sevgi emek istiyor, ve karsiliksiz yapilan seyler aslinda gerçektir, yoksa sadece alışveriş... bugün dert olarak gördüğunuz seyler, biraz gercekten hissederek cennetiniz olabilir.
Ve bu donemlerde ben ne hissediyorum yerine, acaba ona boyle hissettirecek ne yapmis olabilirim, benden ne bekliyor ve en onun icin ne yapabilirim dediginiz sürece öfkeyle bakmak yerine anlamaya baslayabilirsiniz. Tabi sizde kendi beklentilerinizi ona anlatarak, ancak bagira cagira degil ellerini avuclariniza alip, sevgiyle, hissederek.
Sizin icin güzellikleri diliyor olacağım, minik bebeginiz, güzel yuvaniz hep korunsun.
aslında onu yapma bunu yap demek hepimizi kızdırır, eşinize hiç bişey demeyip, siz de kendi aile çerçevenizi oluştursanız hem eşinizin gönlü olurdu hem de siz kırılmamış olurdunuzAsmasında sıkıntı yok toplu çerçevede kızımın benim ve eşimin ayrı ayrı fotoğrafları olsun istedim bu yüzden bunu ona ifade ettim ama bu onu çok kızdırdı
Çoğu kişi birlikte olamıyor bu elzem bir durum değil çoğu kişiye de yasak vss nedir bu uçkur sevdası arkadaşım hayatına hep evli olarak mı başlamış bu adam nasıl yapiyorduysa bakarken yine öyle yapsın alıştırmayın ışte geç kalmış sayılmazsınız nedir yani bebeğini alıp evden gidersin onu bana diyecek adamın valla yakarım çırasını hamilelik boyunca da ben ona değil o bana masaj yapti bu herkes de böyledir bitek bende değil evlat vermişsiniz ona evlat kendine gelsin biraz kolay bişey değil bu kimse çocuktan sonra 2 ayda jett hızıyla eskiye dönemez bana sorarsanız hicbizaman hicbisey eskisi gibi olamaz çocuktan ve çocuklardan sonra..İnanın öyle yapıyorum o yüzden böyle tepkiler veriyor hamile kalmadan önce fazla ilgiye alıştırmışım onu eşimin dediği bebekten sonra eskiye dönersin diye düşünmüştüm çünkü hamileliğimde de son 3 ay hiç birlikte olmadık
Ayrıca bebekten önce fazla ilgiye alışmış ya paşa hazretleri o zaman şöyle yapalım siz bebeği bırakın yine kocanıza gösterin tüm ilginizi,, bıraksın Allah aşkına baba oldu baba onun tadını çıkarsın bu boş işlerle yeni doğum yapmış eşinin kalbini kırmasın sizde biraz eşinizden bekleyin yaptıklarınızı herşeyi sizden bekmeye alışmasın yolun başındasınız ileriki hayatınız için şimdiden değişmesi lazım biseylerin yoksa çok canınız yanacaga benziyor.İnanın öyle yapıyorum o yüzden böyle tepkiler veriyor hamile kalmadan önce fazla ilgiye alıştırmışım onu eşimin dediği bebekten sonra eskiye dönersin diye düşünmüştüm çünkü hamileliğimde de son 3 ay hiç birlikte olmadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?