Bebeğim İçin Kayınvalidemin Yanına Taşınmalı mıyım?

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
Slm kızlar 29 aylık kreşe giden bir oğlum var.Şimdi de 27 haftalık 2.bebeğime hamileyim.Bebeğim planlı bir bebek değildi o yüzden bakım sorunum var çalışıyorum.
OĞluma kayınvalidem ve annem dönüşümlü olarak bakmışlardı.Ama o zaman kayınvalidem gidip geldi yada ara sıra kaldı evlerimiz uzak.Annemde rahatsız bakma şansı yok .Bu bebeğime de kayınvalidem yakınıma(karşı apartman yada aynı aprtman vs.) taşınırsanız bakarım yoksa git gel yapamam dedi haklı olarak.Kaldığı zaman da normalde çok iyi anlaşmamıza rağmen aramızda sorun oluyor ve aklı evinde kocası ve kaynımda kalıyor.Ben kayınvalidemin yanına taşınmak istemiyorum çünkü herşeyin daha da kötü olmasından çok içli dışlı olmaktan korkuyorum.Ha taşınırsam maddi manevi yardımı olur ama sanki bebeğimi onlara doğuracak mışım gibi geliyor.Her akşam beraber yemek yemek, her yere birlikte gitmek, erken aldın, geç aldın oturmadın vs gibi sorunlarla karşılaşmakta istiyorum.Artı yanına taşınırsam oğlumun kreşi de işyerime yakın 2 vesait yapmak zorunda kalıcaz.Ve ben 2 yaşında da bu bebeğimi işyerimin kreşe vermek istiyorum.Bakıcı tutmak istiyorum ama bizi çok zorluyacak evimiz kira bankadaki paradan ödüycez ve güvenilir birini bulmak zor çok kararsız kaldım.Yada kayınvalidemin tam yanına değilde metroya yakın taşınsam(evleri metroya yakın sayılır ama dolmuşa binme si gerek 10 dk.) bu sefer o gidip gelmek zorunda kalacak ama iş yerim ve oğlumun kreşi metroyla daha kolay.ALtlı üstlü yada kayınvalidesine yakın oturup çocuğuna baktıranlar ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz yardımcı olursanız çok sveinirim...
Bakıcı bulup bebeğimi baktır malıyım 2 yaşına kadar yoksa kayınvalidemin yanına mı taşınmalımıyım çok kararsızım.Siz olsanız ne yapardınız?Eşim de bebek doğunca dayanamaz gelir diyor ama bilmiyorum bakmak gibi bir zorunluluğu da yok çok şey bekliyorum zannedersem...

Son düzenleme:
Ev ev üstüne olmaz diye güzel bir söz var.. Zaten bu konuda yaram var benim bence sakın böyle şeylere kalkışma nedeni ne olursa olsun..

kayınvalidenizle altlı üstlü mü oturacaksınız ?
bir evin içinde mi

eğer altlı üstlü ise bence bir sorun olmaz zaten siz birlikte oturmuşsunuz , anne kız arasında sorunlar oluyor onunla da illa ki olur

ama eğer bir evin içiyse tavsiye etmem
çok yakın bir yere olabilir...ev üstüne ev olmaz

kaynanan bana uzaksınız gelemem derken çok mantıklı şimdi sırf kaynana diye yemeyelim teyze hanımı..ev ev üstünde olmaz ama madem çalışmak zorundasın ona yürüme mesafesi 10 dklık yani bir kaç sokak etrafında bir ev tutabilirsin sabahları çocuklarını bırakırsın rahat olur...

Ev ev üstüne olmaz diye güzel bir söz var.. Zaten bu konuda yaram var benim bence sakın böyle şeylere kalkışma nedeni ne olursa olsun..
neyin yarası kız daha sözlüsün kaynananla altlı üstlü komşumusunuz yoksa

Valla kadin senin cocuguna bakmak zorunda degil. Yakina tasinman gerekiyosa oyle yapacaksin. Isleri onun icin kolaylastiracaksin. Bebegimi onlara dogurucam gibi hissediyorum demissin de umurlarinda degildir senin bebegin emin ol. Allah rizasi icin baktigi belli. Cok meraklisi olsa senin evinde de kalir. Ya bakici tut, ya da gucun yetmiyosa insanlara kulfet bindirme tasi evini yakina

Sendemi kayınvalidende oturuyorsun ki
bizim aramızda koca İnegöl var ben bursadayım o eskişehirde biz tayinciyiz yani ben dğeil de benim adam tayinci..Allah ömür verirsede 7-8 sene bursadayız..bu durumda kaynanamın gelme ihtimali yok ben çağırıyom keyfi gel kalak diye ona bile gelmiyor şu an..tahminim hakkını geleceğe saklıyor

Yok kızlar yanına değik yakınına istiyor karşı apartman yada aynı apartman daha oğluma bakarken bizde kaldığında sorunlar yaşamıştık çok iyi anlaşmamıza rağmen...

Ooo ne güzel işte daha ne istiyorsun sen

Yok kızlar yanına değik yakınına istiyor karşı apartman yada aynı apartman daha oğluma bakarken bizde kaldığında sorunlar yaşamıştık çok iyi anlaşmamıza rağmen...

Canım karşı apartmansa git o zaman biz kendi evine çağırıyor sandık madem bakmayı kabul ediyor bakıcıdansa babaannesinin bakması daha iyi bana sorarsan..

Bakıcı tutun, anneniz de bakıcıyla birlikte bakamaz mı? Güven sorunu olmasın diye dedim...

benim çocuğuma da kendi annem bakıyor
ilk zamanlar evime geldi gitti baktı olmuyor ki araba ile mesafemiz 5 dk
sonra biz araba aldık tabii bu arada çok sıkıştık ama yapacak bişi yok
onlar bakıyorlarsa bizim cocuklarımıza kolaylaştırmak gerek
sabah getirip akşam alıyorum kızımı

onların düzenini bozmuyorum

Sen çok pozitifsin maşallah:)
gel bide içime söyle herkesin derdi var işte ama terzi kendi söküğünü dikemiyor..Çok şükür benim sıkıntılarım psikolojik onu biliyorum bu sebeple dış dünyaya fazla fazla pozitifim gün gelip içime de işleyecek diye umut ediyorum tatlım

Ben şöyle anladım kv aslında ikinci çocuğa da bakmak istemiyor ama kıyamadığı için siz uygun şartları sağlarsanız bakacak. Yaptığı çok büyük fedakarlık. Bakmak zorunda da değil. Kocası, başka çocuğu da varmış, yalnız olsa hadi neyse dicem. Bu durumda siz onu rahat ettirmek zorundasınız. Gerekirse büyük çocuğun kreşini değiştirin ne biliyim kv nasıl daha rahat bakacak ve yollarda helak olmayacaksa öyle işte. Kaç yaşında kadın kimbilir baktığına şükredin bence.

Bu arada kv ile oturmak çok zordur. Bak ne diyorsun normalde iyiyiz ama beraber kalınca sorun çıkıyor. Dünyanın en iyi insanları da olsa aynı evde sorun çıkar. Aynı bina bile olmasın mümkünse. Ona da zor sana da. Bir alt sokak filan ancak. Ya da 2 sene sık dişini bakıcı tut. Ya da mümkünse işten ayrıl bir iki yıllığına, zaten kazandığını bakıcıya vereceksin. Ama çok iyi kazanıyorum ayrılamam işten dersen onu bilemem :) öle ben ve çocuklarım rahat etsin, kv uğraşsın olmaz yazıktır bak annene kıyabiliyor musun?
Hakikaten çok şey bekliyorsun bence. Biraz sen yollarda uğraşacaksın. Büyük çocuğu da iki vasıta getirip götürmek olmaz o da kv ye yakın kreşe gidecek. Sen sabah büyüğü kreşe küçüğü kv ye bırakıp işe gideceksin. Zor ama çocuğun senin sorumluluğun sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…