Bebeğim İçin Kayınvalidemin Yanına Taşınmalı mıyım?

Mesela benim mutlu olma fobim var ne zaman mutlu olsam bir halt çıkıyor İnşallah bir gün hepimiz mutlu oluruz

Mesela benim mutlu olma fobim var ne zaman mutlu olsam bir halt çıkıyor İnşallah bir gün hepimiz mutlu oluruz
hahaha sen benim konularıma baktın mı hiç lil
olsun burda pozitifizm akımını güçlendircez..dün bir psikolog üye olmuş kk ya muhabbet ettik bugün yarın bir de yogacı üye olursa ,yakında hep beraber yogaya başlarız sanırsam

Bakmadım an itibariyle bakıp sana dönüyorum özelden yazarım Mune bizi kovalamadan

ben de bakıcı tutamayanlardanım.
kızım 4 yaşında ve hep annem baktı. güzel ve kolay tarafları olduğu gibi zor tarafları da var. ama kvalidemle yapabilir miydim bilmiyorum.
bir kere aklım evde kalmıyor. ne yedi ne içti, şimdi nasıl ne yapıyor demiyorum. kafam huzurlu. hatta annem şimdi Ankara'da okul açılana kadar orada kalacak kızım da onun yanında. ben 15 gün senelik izin kullandım orada gelirken kızım bizi öptü el salladı gönderdi. "gel" desem gelmezdi zaten.
içim çok rahat..
ama müthiş zorlukları da var.
aynı ev olmadığı sürece ben sorun olmaz diye düşüyorum. ve kadının dediğini yapıp ona yakın bir yere taşınmalısın.

aynı durumu senelerce yaşadım tam artık rahatım derken bende 2. oğlumu doğurdum.yeni doğan bebişime bakmayacağını söylediği halde bakıyor benimde başka şansım yok.
her türlü sıkıntısına rağmen kayın valideme yakın oturuyorum.yazı var kışı var.ne çocuğum yollarda telef olsun ne de kayınvalidem.
sonuçta KV hasta olursa hem çocuğuma bakamaz hem ben ona bakmak zorunda kalırım.hemde yaşını almış kadın yazık değil mi diyerek geçti 13 yılım :)
aynı ev olmadıktan sonra bir şekilde yolu bulunur.güvenle ve sağlıklı büyüyen fakat yeterince şımartılmış çocukların olacaktır.

ne yap et bakıcı tut
benim evim de kv ye yakın
kızıma kv bakıyor.her sabah bırakıp her akşam alıyorum ama o kadar pişmanım ki
keşke bakıcı baksaydı
herşeyimize karışma hakkını kendinde görüyor,kocamla özel bi hayatımız yok,bizim adımıza plan yapıyorlar haftasonu için ve işim var dediğinde huzursuzluk çıkıyor,seni maddi manevi her anlamda kullanıyor, evimde yemek yapıp evimde yemek istediğimde aman uğraşma ben yaptım zaten diyor ama orada yemeye başlayınca da yemeğinize kadar yapıyorum diye söyleniyor,her istediğini almak zorunda kalıyorsun çünkü çocuğuna baktığı için elin mahkum oluyor,onlardan azıcık erken kalkıp evine gitmek istediğinde laf oluyor suratları asılıyor,
kısacası ne evliliğinin ne de senin tadı tuzu kalmıyor,sinirlerin bozuluyor ve yüz göz oluyorsun.çocuğunla bir güzel tehdit ediliyorsun "bak böyle yaparsan bakmam" diye.
benden sana tavsiye maddi durumunu zorla bakıcı tut.az yersin ama huzurla yersin

hafta içi gelsin hafta sonu gitsin zaten büyük oğlun kreşe gidiyomuş doğum iznin yokmu bebişte büyür o zamana

ben bakıcıyı sevmiyorum. bir kere içinde sevgi olmadığı için olayın en azından %70 inden fazlası öyle ki kimse kimsenin çocuğuna bedava bakmaz. sadece bakım işini yapar, yedirir, uyutur, tv açar kendi işine bakaer gibi..
ama arada kan bağı olan anneanne babanne gibi kişiler oyun oynar, sosyalleştirir, gezmelere götürür başka çocuklarla oynasın diye. benm annem evi mahallenin çocuklarıyla dolduruyor kızım oynasın diye gibi...ayrıca şu devirde ben korkuyorum, dünyanın kırk türlü hali var bir de sapıkları çıktı şimdi.

Sanki kendimi okuyormuş gibi hissettim :)
Çalışan her kadının sorunu bu herhalde. Ben kayınvalidemin yanına taşınmayı göze alamıyorum, senin bi de oğlun var. Bence taşınma. İlkine nasıl gelip gidip baktıysa buna da bakar. Eğer bakmazsa da bakıcı tutacaksın. O da biraz pahalıya geliyor...

canım kv ile bir sokak var aramızda sabah bazen biz bırakıyoruz bazen o biz çıkamdan gelip alıyo
ikinci bebek fikri çok sıcak gelsede sırf bu sebeplerden erteledim
yakın olmak iyidir her zaman eger fırsatın varsa kvne yakın bir kreşe yazdırabilirsin
en iyi bakıcıdansa kv daha iyidir yani ben bırakamam 4 aylık küçücük çocugu bakıcıya bu benim fikrim

Herkesin kayınvalidesi farklıdır,çocuğunun huyu farklıdır,herkesin kendi farklıdır.Şartlarını,kendini,kayınvalideni sen bilirsin.Eşinin söylediği şey çok yanlış.Varsayımla iş olmaz.Tamam kadın dayanamaz gelir diyelim sonuçta onun da kocası oğlu evi barkı var.Eee bir de yaş faktörü var.Birşeyden fedakarlık yapman gerekiyor.Bakıcı işi de hem maddi hem manevi zor iş.

Herkesin kayınvalidesi farklıdır,çocuğunun huyu farklıdır,herkesin kendi farklıdır.Şartlarını,kendini,kayınvalideni sen bilirsin.Eşinin söylediği şey çok yanlış.Varsayımla iş olmaz.Tamam kadın dayanamaz gelir diyelim sonuçta onun da kocası oğlu evi barkı var.Eee bir de yaş faktörü var.Birşeyden fedakarlık yapman gerekiyor.Bakıcı işi de hem maddi hem manevi zor iş.

Benim buyuk ogluma 2.5 yil annem bakti. Hatta farkli sehirlerdeyiz. Simdi 5 aylik oglum var. Ama anem bu na da bakarim diyo .bakiciya vermeye kiyamyor.
Bence de k.v nin yakinina bir yere tasin .senin cekecegin sorunlar bence el kadar bebegin yabanci bi bakicinin yaninda cekecegi sorunlardan ikinci planda olmali .hep anne olarak kendimizi ikinci plana attigimiz gibi .

2 veya 3 sene sonra geri tasinirsin.

Ah canım aynı sorun bende de var malesef kayınvalidem 2.5 yaşında kızıma bakıyor bende bursada oturuyorum oturduğumuz semtler epey uzak birbirine iş yerimde kayınvalideme çok yakın 10 dk mesafe var bende hergün kızımı arabayla götürüp getirmek zorunda kalıyorum kızım hergün yollarda mahfoluyor herşeyi geçtim götürüp getirmesi bişey değil ama gidiş geliş saatim hep trafiğe denk geliyor sabah 8 de evden çıkmak zorundayım akşamda 6 da çıkıyorum 7.30 8 de evde oluyorum bıktım artık bu yol probleminden taşınmak istiyorum ama eşim çok rahat ve ilgisiz bir de her akşam eleman taşıyorum arabayı da yeni aldık kapılarını çarpıyorlar sigara içiyorlar hele bir de benzin parası cabası.. şimdi diyeceksiniz bu kadar şikayetçisin çık o zaman işten diye 9 senedir aynı iş yerindeyim burada ki patronlarım çalışma arkadaşlarımla aile gibi olduk e bir de sorumluluk verdiler müdürlüğe yükseltmek için eğitim bile aldırmak istiyorlar çıksam bile eşim şuanda tek maaşla eve bakması çok zor bende çok dertliyim ama sabrederek herşeyde bir hayır vardır diyerek her gün gidip geliyorum işte çok zor hem çalışmak hem de anne olmak ..

Bana ne saçma geliyor biliyormusunuz sizi kastederek demiyorum maddi durumu olupta çalışan sonra çocukları ortada perişan eden kadınlar konu gelmişken söylemek istedim. Sizin yerinizde ben olsam eğer eşimin maaşı yetiyorsa işten çıkar çocuklarıma bakarım valla kreşidir , kaynanasıdır hiç çekmem

bence bakıcı tut... çok yakın olursanız melek olsa bile aranız bozulur
insan kendı annesıyle anlaşamıyor. o ev tasındı mı kalır orada artık
zorlansan da bakıcı tutacaksın.

Ben sana bisey söyliyimmi sen zaten sordugun sorunun cevabınıda vermissin kayınvaldenin yanına tasınırsan belliki zor durumda kalcan bakıcı tut bence yada yok tutmam diyosan kayınvaldenin yanına diilde cevresinde biyere tasına bilirsin calıstıgın icin görmiyceksinde kafan rahat olur en azından

canım keşke dediğin gibi olsaydı işten çıkma şansım yok evimiz kira eşimin maaşıyla tek geçinemeyiz.Bakıcı tutrasak da parasını bankada paramız var oradan ödüycez yoksa inan bende çalışmaz çocuklarıma kendim bakmazk isterdim ama herkesin şartları bir değil maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…