bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

eşinize beni ve benim gibileri anlatırsanız hatasını anlar kendine gelir belki !
ben 6 buçuk senelik evliyim ve 6 senedir tedavi görüyorum hiç gebelik yaşamadım doktorlara ilaçlara verdiğim paralar belki bir ev parası olmuştur. bu bile başlı başına bir şükür sebebi eşiniz için. bende hadi parayı geçtim çok şükür yetebiliyoruz taksitlerle filan.ama maddiyattan öte maneviyatı çoookk zor. mesela o bebek eşinle paylaştığın en özel anda sessiz sedasız karnına geliverecekken bir sürü doktorlara hemşireler embriyologlar eşliğinde gelmesi başka .yeri geliyor kendi doktorum olmadığında diğer doktorlara gitmek icap ediyor .cinsel organımızda göz burun el ayak gibi kolay kolay açılıp kontrol ettirilen birşey değilki.her ne kadar tamam hastayım desemde yinede açmak zor .sonra hergün kendi kendimize vurduğumuz iğneler ki acıları aylarca geçmiyor.
ben 5 kere tüp bebek denedim sadece 1 kere transfere gidebildik öbür 4 seferde işlemler iptal oldu o iptaller ve o 1 sefer negatifin acısını yaşamayan bilemez heyecanla şevkle çıktığın yolu yıkılarak geri dönmenin acısını çekmeyen bilmez. Allahım kimseye yaşatmasın .benden çok seneler uğraşanlar ve çok defalar tüp bebek yaptıranlarda var
gerçi dediğim gibi yaşamayanda anlamıyor .............

boşver ya,erkekler böyle işte...onlar beynini bizler kadar kullanamıyo bence..benim eşimde cinsiyeti öğrenirken yanımdaydı,doktor kız diyince,, tü.. dedi elini sallayarak, eve gelene kadar tek kelime konuşmadı,dediğin gibi bütün ilgisi bi anda kesildi... ben onun bu tavırlarını fazla takmadım biliyodum doğunca değişecek,doğdugunda kucağına yeni doğmuş bebek alamayan adam bi anda kucağına aldı kızını,şimdi ölüyo ona belki benden çok seviyodur,saçının teline kıyamıyo,işte o en duygusal en özel zamanlarımı zehir ettiği kaldı sadece,boşver sen kafana takma hamileliğinin tadını çıkar,kayınvaldenide umursama,klasik kayınvalide işte...

canım ALLAH kolaylık versın aynı sorunu benzer sekılde bende yasadım 32 haftalık gebeyım ılk bebegım tüp bebektı kız oldu ıkıncısıde kendınden oldu oda kız oldu ilk bebegımın tüp bebek oldugunu esımın aılesı bılmıyordu üstelık sorun esımden kaynaklanıyordu esım pek bısey demedı ama erkek cocugu ıstıyor bellı kaynanam gılde sacma sapan konustu ve en sonunda soyle dedı busene kız senesıymıs bılseymıs bana dogurma dermıs ne dusunuyordu bunu söylerken kız olunca aldırmam gerektıgını felanmı delıye döndum bende esımde vardı dedımkı bızım secme sansımız yok az kalsın anne olma lutfunu sayenızde yasayamıycaktım ALLAH bahsettı verdı dua edın oglunuzun cocugu oluyor dedım ama catlama boyutundaydım ogun bugundur daha bısey demedıler acaba ogularının hıc cocukları olmasaydı neyaparlardı bırdusunseler kız erkek ayrımı yaparlarmıydı merak edıyorum ALLAH akıl fıkır versın boyle ınsanlara

çok üzüldüm duruma.
öncelikle bilmeleri gerekir ki kız olmasının sebebi eşinizden gelen kromozom. cinsiyeti erkek belirler çünkü.
kocanıza sizi üzen şeyleri anlatın bence ve elindekinin kıymetini bilmezse veren Allahımın ,alabileceğini de söyleyin.
kaynanaya gelince; onunla da konuşup tatlıca anlatın. anlatırken yalnız olmayın çünkü kaynana cinsinin olayları başkalarına bambaşka türlü anlatma huyları vardır. en iyisi eşinizi ve onun ailesini ve size destek olabilcek sizden birilerini ( kuzeniniz teyzeniz gibi) toplayıp öyle konuşun

Allah yardımcınız olsun

canımm bak sana kendimden örnek veriyim biz hep kızız...babaannemle aynı mahalledeydik.sürekli anneme erkek cocuk isteriz diye baskı yaptılar bizi dısladılar daha neler neler...bizi kucagına alıp sevdiklerini bilmem kuzenime herseyi alırdı onu severdi gizli gizli alısverise götürürdü o erkek ya hani.... kapıdan dahi kovdular bizi hatta miras paylasımında amcamın erkek cocuğu var die haksızlık yaptılar tabi biz hep cocukmu kaldık büyüdük simdi devran döndü... istemem ama babaanneme suan erkek kuzenım küfrediyor cok utanc werici bi durum bizse okuduk hepimiz güzel mevkilerdeyiz simdi....babaanneme gelince suan bizim için ölüyorrrrr

Yanlış anlamayın arkadaşlarım ama hiç öyle Xmiş, Ymiş, cinsiyeti erkek belirlermiş olaylarına girip de kız çocuklarını daha da aşağılamaya gerek yok. Bebeğin cinsiyetinin kız olması suç değil, kusur değil, "kız olmıuşsa senin hata, hayır yok benim hatam" muhabbeti gereksiz. Adama "cinsiyetin kız olmasına senin spermin yol açtı!" diyeceksiniz de ne olacak? Sizi suçlamayacak da kendini suçlayacak, ha ama kız çocuk sahibi olmak bu mantaliteyle bile halen bir "suç".

Allah dilediğine kız çocuk verir,dilediğine erkek. Dilediğine de hiç çocuk vermez. Herkesin nasibi kendine, 3 durumu yaşayan insanlar da pekala mutlu bir hayat sürdürebilirler, şayet nasipleri değilse çok mutsuz bir hayat da sürdürebilirler. Çocuğun olmuş olmamış, cinsiyeti şuymuş buymuş mesele bu değil. Şükürsüzlerden olmayalım inşallah. Ha tabi Allah hepimizin gönlüne göre versin, daha doğrusu bizim için hayırlı olanı gönlümüze koysun.

Bu devirde cinsiyeti erkeğin belirlediğini bilmeyen kaldı mı yahu! Hele de en kötüsü; bu devirde halen kız-erkek ayrımı yapanların olması. Sinir oluyorum böylelerine. Ağır konuşucam forum yasaklayacak; susuyorum. Erkek olunca çok çok özel bir varlık mı oluyorlar sanki. Sağlıklı olsun, hayırlı evlat olsun diyen yok...

canım alt komşum 7 aylık hamileydi karı koca hep erkek bebek diye tutturdular cinsiyeti öğrendiler kız olucakmış ikisininde morali bozuk , doktor %99 kız demiş bunlar hala %1 ihtimal erkek olabilir umuduyla falan yaşıyolardı kocası hep diyodu Allah bize erkek vermedi üstelik ilk bebekleri nitekim geçen hafta komşumun suyu geldi kanaması oldu ve bebek karnında öldü Allah'ın imtihanı işte öyle çok kolayda hamile kalamamıştı ama olan evladı da gitti sen kimseyi takma Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin bize gerisi hikaye millet hep konuşucak,kaynana görümce hep laf edecek bu dünyanın düzeni bu sen sadece kızını düşün

tekrar söylüyorum çok şanslısın.
kimsenin lafına kulak asma kız daha hayırlı oluyor büyüyünce...

eşine de kulak asma hiç cevap verme... dogunca degısecek ınsallah... Allah hidayet nasib eylesin böyle cahiliye devrindeki gibi düşünen zihniyetlere!

Kuranda lanetlendiler böyle kimseler!

kız çocuklarını begenmeyıp gömenler vardı onlar geldi aklıma!

millet çocuk için gitmediği denemediği tedavi kalmamış bunlar da Allahın bahşettiğini begenmiyorlar!

bunların allahtan korkusu yok galiba, bebeğin kızsa cinsiyetini kocandan almış ne hakla sana tavır yapıyo kendine yapsın

tatlım sen boşver kimin ne dediğini bebeğine odaklan

sen doğum yaptığında emin ol eşin kızına aşık olacak sen de şimdi üzüldüğünle kalacaksın

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Canım Allah kucağına sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah. Erkekler kız çocuklarına daha düşkün olur merak etme. Söylediklerine çooook pişman olacak.

tatlım benimde 7 buçuk aylık bir kızım var eşim hep erkek isterdi sebebi ailedeki tek erkek olması ve ölmüş babasının ismini koymak istemesi tabi birde çevre baskısıda var ne yazıkki ülkemizde kız babasıyla dalga geçer çoğunluk, eşine çok kızma yinede hamileliğinin tadını çıkarmaya bak kimseye kulak asma inan doğumdan sonra onu gördüğünde aşık olacak kızına ne yazıkki erkekler doğmadan bizim kadar yoğun duygular besleyemiyorlar, şuan kzıımla kocamın aşkını bazen kıskanmıyor değilim kızına deli oluyor, erkek çocuğu çok isteyen adam iyiki kızım olmuş diyor, bence eşin çok şanslı ilk çocuğu kız, kız çocuk aileyi toplar anne gibidir kardeşlerine sahip çıkar babasına çocuğu gibi bakar merhametlidir bunları muhakkak anlayacak
şöyle de bir söz var kız evlat ölene kadar evlat, erkek evlat evlenene kadar evlat derler, erkek anneleri sakın kızmayın ama çoğunluğu böyle tabi Allah iksininde yokluğunu göstermesin her eve bir kız bir erkek lazım, Allah isteyen herkese nasip etsin.

birinin kocana bebeğin cinsiyetini erkekten gelen kromozomların belirlediğini anlatması lazım madem o kadar surat yapıyo Allah olmayanlarada bir bebek nasip etsin....inşallah

Geçmiş zamanın büyük alimlerinden birinin sözüydü sanırım tam olmasa da aklımda kalmış.

10 tane erkek evladı da olsa kızı olmayan evladım var demesin.

Rabbim isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Bir de çok inandığım bir durum var, erkekler erkek evlat ister ama en çok kız evladı severler.

Süper yorummmm

Allah'ın hikmetinden sual olunmaz demişler ama bazen içimden geçiyor elimde değil, insanlar yanıp tutuşuyor evlat diye, birileri de cinsiyetini beğenmiyor.

Allah'a havale et arkadaşım, sen hamileliğini sıhhatle geçirmeye bak, hele bir gelsin güzel kızın köle eder babasını kendine. Rabbim her isteyene nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…