bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ne eşinize ne de kv'nize birşey demiyorum.
eminim bebek doğunca onun etrafından ayrılamayacaklar.
O gün umarım şimdi yaptıklarından utanırlar.
Evlat olsun, hayırlısı olsun, sağlıklı olsun yetmez mi?

Bu devirde hala dogacak bebegin cinsiyetinin erkekten gelen kromozomla belirlendigini bilmeyen kaldi mi? Siz de esinize ve kayinvalidenize söylenin sakaciktan takilin. Hayatim bebegimizin cinsiyeti senin sayende kiz oldu deyin. Hadi annesini anladik eski kafali, esinize ne demeli? Hic mi kitap dergi gazete okumuyor? Ben sizin yerinizde olsam bununla ilgili yazilari keser görebilecegi heryere yapistirir cehaletini giderirdim.

canım kocana şunu söyle' bana bir x gönderemedin onunda mı suçlusu benim' benimde kocam kız istiyordu erkek oldu. allaha çok şükür elii ayağı düzgün insan sıfatında. daha ne olsun. Allahıma bir değil bin defa şükür ki sağlıklı. sende öyle düşün önce bebeğinin sağlığı. kucağına alınca anlayacak kocan yaptığı hatayı. şimdi kocam bende önce oğlum der kucağından yere indirmez senin kide öyle olcak emin ol. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin evladınla güzel günler geçirirsin inşalllah

hamileliğimin üçüncü ayında doktor erkek gibi dedi kayınvalideme söyledim sağlıklı hayırlı evlat olsun dedi dördüncü ayda ise doktorum %100 kesin kız deyince kayınvalidemi aradım anne kız olacakmış bebeğimiz diye kadıncağız bir sevindi kahkahalar atıyor ne yalan söylim valla kız deyince daha çok sevindim gönlümden geçen kız bebekti demesin mi

afedersin arkadaşım ama cahiliye devrindeki insanlar gibi yaklaşıyorlar, terbiyesizlik bu. hem bu eğer bir suç ise kötü birşey ise, bunu senin eşin düşünecekti x kromozomunu vermeseydi, cinsiyeti belirleyen erkektir. nekadar ayıp yaptıkları kız erkek ayrımı olurmu. yaratılanı yargılamak hangi insan evledına düşmüş. allah sana öyle hayırlı bir evlat versin ki canım herkes bu tavırlarından, dediklerinden bin kez utansın

şükürsüzlük resmen..
tedavisiz olmaz denirken mucize olmuş resmen ama biz insan oğlunun şükrü o kadar az ki bunu bile farkedemiyoruz..
şimdi anne karnında olna o bebek konuşulanları, annenin neler hissettiğini çok iyi biliyo. yarın büyüdüğünde babasıyla babannesine sokulmazsa seni suçlamaya kalkmasınlar hiç ektiklerini biçiyor olurlar çünkü.
neyse sen kızınla bu güzel zamanın keyfini çıkarmaya bak çünkü insan doğduktan sonra çok özlüyo :)
Allah sağlık sıhhat versin sana da bebeğine de :)

Son düzenleme:
benim anlamadığım herkes erkek doğurursa ileride erkekleri kim doğuracak acaba

şanslı annelerin ilk çocuğu kız olurmuş derler :) gerçekten de ana-babaya vefada kız çocukları erkeklerin bir adım önünde. tabi ki istisnaların dışında bir genelleme bu. ama ördüğüm örnekler bana hep bu genellemeyi ispat etti. ancak, soy devam ettirir ya erkekler bu cahilliğin hala devam etmesinin tek nedeni. evladın kızı erkeği mi olurmuş yoksa. güzeller güzeli bir kızım var çok şükür. eşim, annem, babanne herkes pervane etrafında. dedesinin de biriciği (eşimin babası). öyle seviyor, canını verir. ama ikinci çocuğumun erkek olduğunu öğrenince bombayı patlattı: erkek olsun diye adak adamış, doğumumdan sonra kurban kesecekmiş. soyadı devam edecek ya :) bir de emekli öğretmen bu adam. ama ister üniversite mezunu olsun, ister kör cahil, zihniyet hep aynı.

Ne erkek çocuklar var, bir kızın vefasını asla gösteremiyorlar aileye yıllarca ızdırap veriyorlar.
Aynı şekilde kız çocuklarıda bazı erkek çocuklarına göre vefasız olabiliyor.
Allah hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin bizlere.

Kuran-ı Kerimde (şuan ayet aklımda değil) kız çocuk doğuduğunda verilen tepkiye lanet ediliyor.
Cahiliye döneminden kalan insanlar malesef ki hala aramızda var.
İnşaallah yakında nesilleri tükenecek.
..........

Evet y kromozumu erkekten alır anne.
Evet erkek belirler cinsiyeti ama biz toplum olarak neden böyle bir savunma yapacak hale geliyoruz bunu düşünmek gerekiyor.
Tıbben açıklamak zorunda mı kadınlar bu durumu ? Cahil olan kendi cahilliğinden utanması gerekirken birde onlara açıklama yapılmak zorunda kalınıyor.
Allah'ın taktiri neyse o olur. Y kormozumu verende O' dur benim inancıma göre.

Bu devirde hala bu erkek-kız konusuyla beynini meşgul eden insanları kınıyorum.
Onlar için kendimi üzmem bile.

Bu konuşmaları kayıt etmek lazım, yarın kızlar nasipse büyüdüğünde dinletip yüzlerinin halini görmek gerekiyor.

Tovbe yarabbim tovbe....hala boyle insanlar kalmismi ya,,,esinizede cok kizdim bu arada,,ac burdaki topikleri okut esine? Yillarca bebek tedavisi gorenler,,tup bebek icin bilmemkacinci denemesini yapipta hayal kirikligina ugrayanlar,,evlat hasretiyle yanip tutusanlar...bu ne ya gercekten ne bicim insanlar var su hayatta....sen takma hicbirisini ne esini ne kv,,hamisliginin tadini cikart...ama emin ol ki o esin dogduktan sonra bir yuzunu gorsun,,cok affedersiniz ama operken sumuklerini bile yaliycak,,ozaman hatirlatirsiniz bugunlerde yaptigi tavirlari,,hatirlatin ki UTANSIN......cok ozur dilerim biraz kaba yazdim ama inanin sinirlendim kib

Tovbe yarabbim tovbe....hala boyle insanlar kalmismi ya,,,esinizede cok kizdim bu arada,,ac burdaki topikleri okut esine? Yillarca bebek tedavisi gorenler,,tup bebek icin bilmemkacinci denemesini yapipta hayal kirikligina ugrayanlar,,evlat hasretiyle yanip tutusanlar...bu ne ya gercekten ne bicim insanlar var su hayatta....sen takma hicbirisini ne esini ne kv,,hamisliginin tadini cikart...ama emin ol ki o esin dogduktan sonra bir yuzunu gorsun,,cok affedersiniz ama operken sumuklerini bile yaliycak,,ozaman hatirlatirsiniz bugunlerde yaptigi tavirlari,,hatirlatin ki UTANSIN......cok ozur dilerim biraz kaba yazdim ama inanin cok sinirlendim.....optm tatlim uzme kendini sevin mutlu ol tamammi..dunyaya bir evlat getireceksin...

1 senedir evlat için yanıp tutuşuyoruz, ortada bilinen bir neden yok ama gelmiyor bebiş. Rabbim nasip etmiyor... öyle şanslısınız ki siz. yazık ki eşiniz bunun farkında değil...hem hiç tedavisiz bebek sahibi olduğunuz için hem de bir kız evlat beklediğiniz için... bugün seçme şansım olsa, sağlıklı evlattan sonra isteyeceğim cinsiyet kız olurdu...
Allah akıl fikir versin eşinize de annesine de..
k.valide neyse de, eşinizin tavrı sizi daha çok üzüyordur eminim. inşallah hatasını anlar

pess diyorumm baskada bide diyemiyorummm :/ nasıl bir cahilliktir bu yaaa evlat ayrımı yapanları anlamıyorum siparislermi oluyo bi isler yada bole konusarak yıllardır evlat ozlemi cekenleri hic mi dusunmuyorlar ya hic cocugu olmasaydı bu duyguyu tatmasaydı pess yaaa valla bende suan hamileyim 12. haftada doktora cinsiyetini sordugumda tam belli degil ama kıza benziyo dedi inan ben o anda doktorun yanında holeyyy demisim tabiki saglıklı olmaları onemli ama iciden hep kız geciyodu muaneden cıktık esim alnımdan optu o an cok duygulandım birde evlendgmzden beridir esim akulu arabalara heves etmistir oglum olursa bundan alacagm diye bende bir hos oldum yoksa uzuldumu diye cıktıktan sonra sordum canım kızımız gelecek heralde dedim cok sukur allah hayılısını versin bende ona pembis akulu araba alırım dedi hemen :)) tabi herkezin icinden gecenler olabilir ama allah bize neyi takdir ettiyse onu kabul etmeliyiz sukretmeliyiz yoksa allah korusun verende allah alanda allah imtihan dunyasındayız yarıne ne olacagı belli degil 2 hafta sonra bebegimin cinsiyeti belli olacak ben her gece dua ediyorum allahım hayırlısı neyse o olsun saglıklı olsun yeterki dyorum ve allahım tum bebek bekleyen kısılerde bu kutsal duyguyu yasat diyorum insallhhhhhhhhhhh

benim anlamadığım herkes erkek doğurursa ileride erkekleri kim doğuracak acaba

sporla üremeyi planlıyor olabilirler

şaka bır yana, konu sahıbesı o şirin kızını kucagına alınca sevmek için yanıp tutusacak o baba ve babaanne...
o zaman cok pısman olacaklar o yuzden tekrar dıyorum hıc uzme arkadasım kendını onlar hatalarını anlayacaklar sonunda...

Canım kayınvalidene cinsiyetini sor, sen niye doğdun o zaman de!!! Uyuz oluyorum böyle insanlara ya...

3 kızım var çok da mutluyum bu durumdan
şu cahilce düşünen insanları da Allaha havale etmek çok da umursamamak gerek
sende umursama boşver canım hamileleğinin tadını çıkar

Tatlşım biliyoruz ki hassas dönemdesin ,hem kendinin hemde bebişinin sağlığı için umursama güzelim kim ne derse desin allah nasip etmiş ,bir bebeğin olacak üstelik kız ,ki kız çocuğu çok hayırlıdır,

bizim bazı tanıdıklarımızda da böyle durumlar oldu ,bebeğin doğup biraz ele gelince babasıda sevicek herşey düzelicek üzülme ,

üstelik ultrason bile hatalı olabilir ,bu durumlarda çok yaşanıyor ,

kısacası kafaya hiçbir şeyi takma ,kimseyi umursama ,bir bebek için sahip olduğu herşeyi verecek insanlar var .......

sağlıkla dünyaya gelsin hayırlı evlat olsun ..

bu nasıl zihniyet hiç anlamış değilim doğrusu
keşke bizim de bi bebeğimiz olsada kız olsa cinsiyet hiç farketmez bence eşim de kız çocuklarını daha çok seviyor zaten
biz 7 yıldır o bebeğin tırnağına muhtaçken, ona sahip olabilmek için türlü türlü tedavilerle uğraşırken kimileride burun kıvırıyo bu nasıl dünya ALLAHIMMMMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…