bebeğim ne zaman hareket edecek?

vivace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
65
0
Gebeler bebeğin hareketlerini ilk gebeliklerinin 20. haftasında (4,5 - 5.ay) hissetmeye başlarlar. Sonraki gebeliklerde bundan iki hafta daha önce hissedilir (18.hafta). Bebek rahim içinde uyku ve uyanıklık dönemleri geçirir. Uykudaki bebek az oynar ya da hiç oynamaz. Bu nedenle zaman zaman hareketsiz dönemler olması normaldir. Ayrıca anne adayının hissedemediği hareketler olabilir. Anne günlük çalışma temposu içinde bu hareketlerin farkına varamayabilir. Akşam ve geceleri istirahat halindeyken daha fazla hareket hissedilebilir. Ancak, gebeliğin son iki ayında bebeğin her zaman alışkın olunandan daha az hareket ettiğinin fark edilmesi mutlaka doktora haber verilmesini gerektirir.

Kaynak: gebeyim.com
 
kızlar bu arada ben 18 haftamın içindeyim ama benim oğlum sanırım biraz yaramaz ben şimdiden hissediyorum kıpır kıpır gerçi hareket ederken içim çekiliyo gibi oluyo bi de kasıklarımda ağrı oluyo o sırada ama çok güzel bi duygu
 
kızlar ben 15.haftamda hissettim ve bu benim ilk gebeliğim.gerçi prensesim biraz yaramaz açken bile baya hareketli.doktor bile ne bu hareket diyor:)
 
peki nasıl bir şey hissedeceğiz gıdıklanmamı? dokunmamı? gaz dolaşması gibimi_? kalp atışı gibi atışlarımı ? tekme gibimi?
 
valla benim sanki içim çekiliyo gibi oluyo bide hafif yumurta gibi bi şişlik çıkıyo zaman zaman sağda zaman zaman solda elimi o yumurta gibi şişliğin üstüne koyuyorum bir süre sonra bööle pıt pıt diye bi şey tekmeliyo benim eşşek sıpam tekmeliyo annem benim yerim ben onuuuuuuuu
 
kızlar ne kadar güzel duygular bunlar. tadını çıkarın derim ben, doğumdan sonra
bazen o tekmeleri özlüyo insan.
 
önce küçük seyirmeler seklinde oluyor.hani gözünüz seyirir ya onun gibi birşey ama sonraları baya bir tekmeliyor hatta dişarıdan seyredebiliyorsunuz.hatta döndüğünü bile hissediyorsunuz.rabbim eksik etmesin bebişlerimizin tepiklerini:KK66:
 
X