Bebeğim olmuyor ve eşim bana karşı ilgisiz önerilerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
inşallah. akapunktur olayının sakıncalarının farkındayım ama yapan kişi yakın arkadaşım sürekli destek oluyor bana. yürüyüş yapmaya da çalışıyorum. inaşşah olacak.
her ay düzenli tahlil yapıyorum. değerleri takip ediyorum.
hormonal bozukluk çok fazla

Gıda takviyesi desteği alın, moral sizin en büyük avantajınız. Önce kendinizi düşünün, siz sağlıklı olursanız, herşey yoluna girecektir

Öncelikle kendini sevmeyi dene bunun için sonra kilo vermeyi kafana koy düzgün bi diyet listesi miğden küçülene kadar savaş bendede dediğin hastalıkların hepsi mevcut ama kilo verdim güzelleştim insülin direnci artık zorlamıyor

Belkide kilonuzu begenmiyordur esiniz ama sizi kirmak uzmek istemediginden bunu acik bir dille ifade edemiyordur. Bence once kilo verin sonra gerisi duzelir insallah.

Pko hastalarında bildiğim kadarıyla kilo hamile kalmaya engel ben de senin kilolarında hamile kaldım imkansız değil ama benim pko yok. Çok kilo almadım hamile kaldığımdan beri 10 kilo aldım doktorum normal diyo ama inan çok zorlanıyorum artık bi de çalışıyorum 3 hafta kaldı iznime sürüne sürüne gidiyorum işyerine. Bu nedenle kilo vermeni şiddetle tavsiye ederim hem özgüvenin artar biraz da evliliğini hareketlendirmek istiyosan güzel güzel gecelikler falan alırsın kendine kilo verince sanki çok kilo vermiş gibi inceliyo insan giydiği de daha fazla yakışıyo. Bende de vardı hamile kalmadan önce insülin direnci hastalığına uygun beslenirsen zaten kilo verirsin bi de insülin direncine en iyi dukan diyeti iyi geliyo bilgin olsun.

tatlım tavsiylerin için teşeşkkür eederim. dukan diyetini sağlıklı bulmuyorum. proteinın fazla alınması da sorun yaratabılır.
bunun dışında şu an gerçekten eski 2diyet deneyimime rağmen iyi gidiyorum. ekmek tüketmiyorum. hipoglisemi biraz zorluyor ama o da doğal yollarla kontrol altında . inşallah olacak . evet öncelikle kend,n, düşünmeli insan ama ben bebeğimin eksikiliğini çok yaşıyorum. hayatıma bakınca kariyerim eviliğim genel olarak yolunda. sonucta mükemmel hayat yok.

1-Eşim dış görünüşe önem vermiyor diye bir sey yok kendiniz ve sağlığınız için kilo verin. Onun demesi önemli değil ki muhtemelen politik davranıp hiç bir şey söylemiyor önem vermemek değil bu.

2-Zaten kilo ve sağlık probleminiz var hamile kalamazsınız. Çok çok düşük ihtimal hadi kaldınız diyelim çocuğunuzun sağlıksız olma ihmimali çok yüksek ki sizin de sağlığınız bozulacak bir de üstüne hamilelik kiloları gelecek. Bile bile lades bu

3-Önceliğininz çocuk değil eşinizin ve kendinizin sağlığını düsünmek olmalı

4-Çocuk konusunda yorum yapan birine 'maddiyatım iyi, neden istemiyeyim' demişsiniz ya o maddiyatı eşinizin ve kendi sağlık problemleriniz için kuruşuna kadar dökün gerekirse. Her şeyin başı sağlık. Çalışmak, kazanmak bunun için var. Gürkan Kubilay gibi doktorlara gidebilirsiniz.

5- Cinsellik sadece ille de çocuk çocuk diye yaşanırsa inanın bana bile uzaktan itici geldi şunu lütfen yapmayın. İnsanlar dünyaya ille de evlenmek, üremek için gelen robotlar degil. Doğanın kanunu değil bu. Biraz kendinize bakın bir şeylerden zevk alın. Sağa sola klişe 'evli mutlu çocuklu' pozlarını bırakalım artık. Bu kadar dar fikirli olmayalım. Size değil sadece lafım başka hiç mi hayat amacı olmaz insanın. Bu mudur yani. Zaten max 80 yıl yaşanacak dünyaya bir tane daha ailesinin prensesi/prensi bir çocuk daha gelmeyi versin. Evlat edinebilirsiniz. Bu kişisel ego ve hırslarla doldurulmuş ebeveyn olma yarışından çok çok daha onurlu bir hareket olur. Sakın dünyanızı başınıza yıkmayın çocuk sahibi olamazsanız.

6-Bir birey olarak birinin eşi, ablası, annesi vs den bağımsız değerlisiniz bunu unutmayın. Kendinize bu değeri gösterin.

ay bazı yorumlar nasıl sinir bozuzu. yok kendine güvensizmiş de, yok eşi aldırmıyor diye obez mi olmalıymış da bilmem ne. empati güzel şey keşke azıcık yapılabilse.

Uzun uzun cevap yazmanız beni çok mutlu etti.
Öncelikle eşimin sağlığı için yapilacak her şeyi yaptık ki hala da yapıyoruz . Bazı şeylerib çözümü yoktur hayatta. Yani yurt dışı yurt içi bıkmadan her şeyi denedim peşinden gittim. Eşimi hayata bağlamak isterken yoruldum kendimi unttum taktir edersiniz ki tüm enerjinizi birine vermek ki bunu severek yapmak sizi tüketir. Şimdi geldiğimiz nokta iyi bir nokta ve bebek sahibi olmak istiyorum.zira hem hazırım hem de eşim belki bir daha asla bu kadar iyi olamayacak. Doktorlara göre yürümesi bile mucizeydi .
Özgüven sorunum elbette var. Birini ne kadar severseniz Sevin evlilik her zaman zordur. Güllük olmaz o yollar. Hele ki sizin fedakarliginizi görmek istemeyen sürekli açık arayan insanlar varsa karşınızda.
Ben eşimi her haliyle sevdim. Her haliyle. Onun için vazgeçtim çok hayalimden. O da elbette değişti. Lise de tanıdığım o insan kayboldu zamanla . Ama yine de sevgimiz evliliği hak ediyordu. Onsuz yapamıyordum. Kendimi unuttuğumun farkındaydim ama kader iste .
Kilo sorununu gerçekten takmaz diyorum çünkü eşim beden denen varlıktan bağımsız düşünüyor. Bundan eminim aciklayamayacahim şeyler yaşadım.

ay bazı yorumlar nasıl sinir bozuzu. yok kendine güvensizmiş de, yok eşi aldırmıyor diye obez mi olmalıymış da bilmem ne. empati güzel şey keşke azıcık yapılabilse.
Tüm arkadaslara saygı duymak la birlikte çok haklisiniz . Az empati. Bir de ironik olan başkası için kilo vermeyin deyip erkekler kilolu sevmez diyenler.

Bayan değil ,kadın.Ayrıca 98 de olur 48 de olur .Ne demek olamaz...

Az öncede söyledim bir arkadasa. Kadın kendisi icin kilolu olamaz ve erkekler kilolu sevmez diyorlar.
Hangisiyiz biz . Erkekler için yaşayanlar mi yoksa kendimiz.için yaşayanlar mi acaba. Çok değişik .
O kadar çok yazacak şey var ki klavyenin arkasından konuşmak çoğu insana çok kolay canım.
Ben işin sağlık kısmını konuşmayacağım şu an ama bu dünya üzerinde şekilci olmayan insanlar da var..Etrafımdaki insanların çoğu o kadar sekilci olmuşlar ki gerçek sevgiyi çoğu insan unutmuş.Hep güzeli en güzeli sever olmuş insanlar ..Tabi neye göre kime göre güzel bilemiyorum.
Ben senden daha kiloluyum Allah bana bir evlat nasip etti,tanıdığım bir ablam var benden kat be kat fazla kilolu onun da çocuğu oldu.Allah nasip ettiyse mutlaka olur bebeğin.Canını sıkma lütfen.

Saglıgınız için elbette yüklerinizden fiziki ve zihinsel olarak kurtulmanız önemli. Fakat siz buna gerek duymuyorsanız, yük olarak görmüyorsanız kim karışabilir ki?

Haddim degil bunu söylemek ama siz bir şikayet olarak belirttiginiz için yazıyorum:
Yine de çocuk sahibi olmak istiyorsanız kilo vermenizi öneriyorum. Gebelige engel oldugu için degil, onun peşinden daha rahat koşturabilmeniz ve sizin ileride kronik hastalıklarınızın olması durumunda cocugunuzun yalnızlık hissetmemesi, hayatınızın bir nebze kolaylaşması için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…