Bebeğim sürekli hasta

Çok geçmiş olsun, allah dermansız hastalık vermesin canım. Çocuklar malesef fanusada kapatsan hasta olabilliyorlar, hiç suçlama kendini ama anne olarakda evladının hasta halini görmek çok zor bir süreç seni çok iyi anlıyorum. Hastalıgı hakkında bir fikrim yok öne çıksın diyr yazıyorum.

Ben hamileliğimde de sonrasında da doktoruma binkac kez sordum, öyle bişey yok. Allerjik bebek değilse... Enfeksiyonun zaten alerjiyle alakası yok.

Kedinin kakasını yese de dizanteri ya da gram basil bulaşmaz. Başka bakteriler bulaşır, tokso falan olur ama bu ikisi ı ıh.

Dizanteri sudan kapılan bir mikroptur; çeşme suyundan, denizden, havuzdan (tamamen mikrobu yeninceye kadar) uzak tutun. Verdiginiz sebze ve meyveleri bol suda yıkadiktan sonra en az 15 dk sirkeli suda bekletin, kabuklu meyve ve sebzeleri soyarak tüketin. 1 ayda 3 hastalik demissiniz, dizanteri öyle hemen bir haftada atlatilabilinen bir hastalik zaten degil ki. Mikrop bagirsaklara tutunuyor zaten, bagirsaklar tutundugu icinde bagirsaklar normal islevini yerine getiremedigi icin gaz birikmesi ve sonrasinda da haliyle sanciya sebep oluyor. Bagirsak düğümlenmesi yasanmasinin sebebi de yine buna bagli olan bir seydir bence. Bir de öyle ki; bu miktobu vücut yense bile tamamen ondan kurtulamıyor. Mantar enfeksiyonu gibi düşünün, bagirsaklarda pasif olarak varligini devam ettiriyor ve vucit bagisikligi dusuk oldugu ve tekrar su mikrobu vucuda girdigi anda tekrardan atağa gecebiliyor. Musluk suyu tüketiyorsanız da tüketmemeniz gerekiyor.

Konu uzerinden bir bucuk ay gecmiş gerci yorum yaptiktan sonra fark ettim.

Süt veriyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…