- 5 Nisan 2023
- 4.408
- 14.189
- 138
- 27
Nobet cikis saatine sevk almiyoruz genelde komuta cok elzem durumlarda veriyor ondada diyelim ki sevk var 7de soyluyor gelecek ekip arkadaslariniz erken gelsin 9da cikis yapilsin deniyor, ayda yilda bir olur olursa ondada annem evime 5dk uzaklikta o gelir 1-2 saat cikamadim dersem yada esim derse, nobete gecene kadarda (24aya kadar diyelim ki 9-5tesin) 1 saat erken geliyo nobete gelen ekip olasi bi vaka cikarsa cikis uzamasin diye 9-5 sistemse 4te geliyo nobetciler yanisabaha karsi sevk cikarsa sorun olmaz mi mesela .bizim 112 ekibinin hep bakicisi vardi nobet cikis saatleri tutmazdi cunku vaka cikinca
İnan bu sistemde kim çalışsa çok yıpranıyor, belki size birşey demiyorlar ama yazık değil mi caniniza hem çalış hem dönüşümlü çocuk bak, çocuk da anne baba bir arada isteyecek zamanla inan davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya o hesap, bence siz küçükken anneanne veya bakıcı düşünün büyüyünce yani 3 -3 .5 yaş cocugu idare etmesi daha kolay...ben de çalışıyorum zmaaninda aman hem maddi hem de çocuk için iyi olur diye yaptığım fedakarlıklara çok pişmanım keşke biraz daha canımın kiymetini bilseydim,Ay inşallah biz böyle sorunlar yaşamayız 3-3,5 yaşa kadar dusunuyoruz bu sistemi sonra ananede kalacak ayda 2 nobet
Ben de şimdi sağlık ocağındayim bazen kızımı bir iki saatlik mecbur yanıma aliyorrum ama çok zor oluyor, o işler göründüğü gibi kolay olmuyormuş malesefEvet ona bi cozum bulmalari lazim hastanede daha zor hastalar falan oldugu icin, benim nobetlerimde esim kesin getirir 3-4, saat yanima
Ama bizim cok yakinlarimiz bu sekilde calisanlar yani yalandan fikir vermezler calisan anne her turlu zor zaten ama 2-2,5 yasinsa bir cocugu 24 saat birakmak onun icin cokta dogru degil (bunu cocuk gelisimcilerin onerisi ile diyorum) 1 sene donusumlu donusumlu bakmakta kararliyiz daha sonra ayda 1-2 nobeti ayni getirerek ananeye birakicaz ki kres donemi olacak. Örnegin Pazartesi esim ve ben nobete gittik diyelim aksam anane kresten alacak bi dahaki nobet cuma olur o gun yine ayni gun tutup haftasonu ortak sonra esim yada ben nobete gidicez seklinde.İnan bu sistemde kim çalışsa çok yıpranıyor, belki size birşey demiyorlar ama yazık değil mi caniniza hem çalış hem dönüşümlü çocuk bak, çocuk da anne baba bir arada isteyecek zamanla inan davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya o hesap, bence siz küçükken anneanne veya bakıcı düşünün büyüyünce yani 3 -3 .5 yaş cocugu idare etmesi daha kolay...ben de çalışıyorum zmaaninda aman hem maddi hem de çocuk için iyi olur diye yaptığım fedakarlıklara çok pişmanım keşke biraz daha canımın kiymetini bilseydim,
Ben de şimdi sağlık ocağındayim bazen kızımı bir iki saatlik mecbur yanıma aliyorrum ama çok zor oluyor, o işler göründüğü gibi kolay olmuyormuş malesef
benim cevremde hic niyetlenen olmamisti acikcasi cok zor kaldirabilene masallah Allah,kNobet cikis saatine sevk almiyoruz genelde komuta cok elzem durumlarda veriyor ondada diyelim ki sevk var 7de soyluyor gelecek ekip arkadaslariniz erken gelsin 9da cikis yapilsin deniyor, ayda yilda bir olur olursa ondada annem evime 5dk uzaklikta o gelir 1-2 saat cikamadim dersem yada esim derse, nobete gecene kadarda (24aya kadar diyelim ki 9-5tesin) 1 saat erken geliyo nobete gelen ekip olasi bi vaka cikarsa cikis uzamasin diye 9-5 sistemse 4te geliyo nobetciler yani
Sanırım 24e alisinca hergun ise gitmek cok zor geliyor cunku 21-22 gun full evde olmak tatil icin haftasonunu beklememek ve 6-7 gün yillik izin almadan ara acmak cazip geliyor bende hamileyken hergun giderken zorlandim hic aliskin olmadigima. Birde cocugu buyuk olanlar haftaici evde olmak okul acisindan iyi oluyo demisti ama ben o evrede degilim ne acidan hic bilmiyorumbenim cevremde hic niyetlenen olmamisti acikcasi cok zor kaldirabilene masallah Allah,k
Tabi ki sağlık ocağı çok iyi ama burdan önce hastanedeydim kızım 1.5 yaşındayken geçtim sağlık ocağına, o zamana kadar da nöbet değil de gündüz çalıştım, tabi ki çocuğu 24 saat bırakmak çok kötü ama bir çocuğa 24 saat tek ebeveynin işten gelip bakması da çok yıpratıcı misal, nöbet çıkışı olduğunuz gün bebekken de akşama kadar annede ya da bakicida kalsın akşam dinlenmis bir şekilde alın bu eşin için de geçerli, hani 24 saat tam zamanlı bakacaksaniz kreş yaşında bakmak daha mantıklı hem o zamanlar karakter olarak daha dikkat edilmesi gereken dönemler oluyor yani kreş dönemi, ailelerden ya da bakıcı desteğinden çekinmeyin çünkü çok yıpratıcı bir süreç dediğim gibi ve kısa bir dönem de değilAma bizim cok yakinlarimiz bu sekilde calisanlar yani yalandan fikir vermezler calisan anne her turlu zor zaten ama 2-2,5 yasinsa bir cocugu 24 saat birakmak onun icin cokta dogru degil (bunu cocuk gelisimcilerin onerisi ile diyorum) 1 sene donusumlu donusumlu bakmakta kararliyiz daha sonra ayda 1-2 nobeti ayni getirerek ananeye birakicaz ki kres donemi olacak. Örnegin Pazartesi esim ve ben nobete gittik diyelim aksam anane kresten alacak bi dahaki nobet cuma olur o gun yine ayni gun tutup haftasonu ortak sonra esim yada ben nobete gidicez seklinde.
Bende cok dusundum cok darlandim bu konuda ama daha cok cocuk icin duygusal anlamda ise gitme psikolojisi beni gerdi.
Esimle cocuktan önce de fiks ayni tutmuyoduk zaten karma duzenimiz vardi sizin saglik ocagiymis daha iyi degil mi keske bende saglik ocaginda calisabilsem diyorum
Haklisiniz onerinizi kesinlikle dikkate alicam ben daha o yaş donemlerini tecrube etmedim ilk cocugum yasayarak tecrube edicez artikTabi ki sağlık ocağı çok iyi ama burdan önce hastanedeydim kızım 1.5 yaşındayken geçtim sağlık ocağına, o zamana kadar da nöbet değil de gündüz çalıştım, tabi ki çocuğu 24 saat bırakmak çok kötü ama bir çocuğa 24 saat tek ebeveynin işten gelip bakması da çok yıpratıcı misal, nöbet çıkışı olduğunuz gün bebekken de akşama kadar annede ya da bakicida kalsın akşam dinlenmis bir şekilde alın bu eşin için de geçerli, hani 24 saat tam zamanlı bakacaksaniz kreş yaşında bakmak daha mantıklı hem o zamanlar karakter olarak daha dikkat edilmesi gereken dönemler oluyor yani kreş dönemi, ailelerden ya da bakıcı desteğinden çekinmeyin çünkü çok yıpratıcı bir süreç dediğim gibi ve kısa bir dönem de değil
yok valla nobet cikisi cocuk bakmak ne ben ne esime uyar biz yapamazdikSanırım 24e alisinca hergun ise gitmek cok zor geliyor cunku 21-22 gun full evde olmak tatil icin haftasonunu beklememek ve 6-7 gün yillik izin almadan ara acmak cazip geliyor bende hamileyken hergun giderken zorlandim hic aliskin olmadigima. Birde cocugu buyuk olanlar haftaici evde olmak okul acisindan iyi oluyo demisti ama ben o evrede degilim ne acidan hic bilmiyorumben daha 9 aylik evredeyim taze ve enerjik
Şuan ben evdeyim esim bazen nobetten gelip bebegi aliyor kahvalti hazirlayip beni kaldiriyor gece cok kalkiyorum diyeyok valla nobet cikisi cocuk bakmak ne ben ne esime uyar biz yapamazdik
Canım eşim nöbet tutmuyor ben tutuyorum o hep gündüz ben hep gece olacak şekilde bir ayarlama yapabilirsek yapacağız bakalımCanım birde eşinin çalisma saatinin boyle olmasi cok iyi en fazla 3 yasina gelene kadar zor olur, sonra krese verirsin esin sabah giderken birakir donerken alir. 2 sene nobete girme 1-1,5 senede boyle idare donusumlu sonra haftasonu nobet almazsin ayda kac nobetiniz var bizde 8-9 24 saat seklinde hep
Kayınvalidemle uğraşamam bacım başkasına vermemede izin vermezler sen söyle ben napıyım mecburuyku saati, dinlenme saati, ev işleri ekstra işler hastalığı vs.
kendinize bu kadar yüklenmeyin, gerekiyorsa parayla destek alın. Kime güvenirseniz artık, sözünüz kime geçerse.
böyle yazınca robot gibi, aynı şeyler... bir süre sonra nefes almak, baş başa kalmak birlikte vakit geçirmek isteyeceksiniz.
En kötü çocuğunuz için sağlıklı şeyler pişirmeniz gerekecek. hepsine yetmeye çalışacaksınız, yetişemedikçe stres olucaksınız.
yani dilerim öyle olmaz iş temponuz, ev işi durumunuzda önemli bu noktada.
Canım işte sizlere danışıyorum böyle bir sistem kurabilen varsa nasıl kurdu diyeHem işe giderken hem işten dönerken oluşan bir zaman dilimi var. Onda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Çok haklısın canım şimdiden zaten iletişimimiz çatırdadı ama kayınvalide kendi bakmak ister baksa bin türlü sorun olur bakıcıya versek küser yani ne yapayımBakıcı tutun bence, çocuk olana kadar uyku isteğiniz olmasa da çocuktan sonra çok yorulduğunuz için kaldıramazsınız.
Benim ikizlerim var, çalışmıyorum.
Bizde mesela eşim işten gelince çocuklarla oynuyor, 8:30 gibi ben uyutuyorum. Eşim gece bir bebekle uyuyup mamasıyla, bezi taşarsa giydirmesiyle uğraşıyor.
İletişimimiz çok zayıfladı, akşamları 2 saat anca oturabiliyoruz, onda da ben çocukların yorgunluğuyla konuşmak istemiyorum, o iş yorgunluğunu dizi, film izleyerek atıyor. Cinsel hayatımız yüzünden sorun yaşamasak da büyük sekteye uğradı, bazen 10 günü buluyor ve sözsüz bir gerginlik oluşturuyor bu durum ister istemez.
Siz eşinizle hiç karşılaşmayacaksınız, büyük problem. Çocuk için iyi olabilir ancak eşler arasında iletişim bozukluğu olunca en ufak şey kavga sebebi olabiliyor. Bence uygun olanı bakıcı tutmanız
Çok güzel olur ama bizim sistemde öyle bir saat yok00-08 nöbeti alsanız nasıl olur? Eviniz çok yakınmış, eşiniz işten çıkmadan yetisirsiniz. Nöbetten sonra uyumuyorum demiştiniz, gün icinde çocukla oynar yemek falan yaparsınız,eşiniz gelince hemen yemek yer, az sohbet eder, kıvrılır uyursunuz. Gece uyanıp eş ile bir çay içip, bir şeyler atistirip ise gidersiniz. O da gece uyanırsa çocukla ilgilenir.
Bence çok iyi düşünmüşsünüz hem bakıcı masrafı yok hem kimseye agız eğmek yok.Merhaba hanımlar sağlıkçıyım eşim gündüz mesaili işte çalışıyor ben nöbetli onun nöbeti yok ama akşam 17-17.30 da evde oluyor sabah 08.20-30 da işe gidiyor ben doğum iznine ayrıldım bebeğim 3 aylık çok şükür bir yaşına kadar kendim bakmaya karar verdim aslında süt iznimi kullansam çok daha iyi olurdu ama hem kendim bakmak istedim miniğime hemde işe başlayınca bebeğime kimin bakacağına karar veremedim. Şöyleki kendi annem uzakta kayınvalidemle yakınız ancak o evime gelip vakmaz kendi evlerinde bakarsa da hergün onlarda durmak zorunda kalırız hemde bebeğim benim kurallarım dışında buyur (görümcemden biliyorum) düşüncemiz şu yönde oldu eşimle ben sürekli nöbete gitsem gündüz bebeğime bakarım haftasonlarında da nöbet isterim diye düşündüm nöbetten geldiğimde eşim henüz işe gitmemiş olacak ancak ben akşam nöbete gittiğimde nöbetim 16da başlıyor eşim ise 17-1730 gibi eve geliyor aklımız karıştı nasıl bir yol izlemeliyiz önerileriniz var mı
Zor.gozukuyor. ve gerçekten yorucu. Biriniz trafiğe takılsa yada acil kalması gerekse sorun bence. Bir de iş yeri kabul edecek mi ben hep nöbet tutayım durumunu. Başka personelle dönüşümlü ise diğer kişiler ne der ona da bakmak lazım. En güzeli kadın tutmanız. Aile büyükleri ile sizin kuraliniz falan kalmıyor tecrübe ile sabit. Benim de kv ogluma baktı 2yil. Oğluma kazandırdıklari davranışları düzeltmek için hala ugrasiyoruz biz.Merhaba hanımlar sağlıkçıyım eşim gündüz mesaili işte çalışıyor ben nöbetli onun nöbeti yok ama akşam 17-17.30 da evde oluyor sabah 08.20-30 da işe gidiyor ben doğum iznine ayrıldım bebeğim 3 aylık çok şükür bir yaşına kadar kendim bakmaya karar verdim aslında süt iznimi kullansam çok daha iyi olurdu ama hem kendim bakmak istedim miniğime hemde işe başlayınca bebeğime kimin bakacağına karar veremedim. Şöyleki kendi annem uzakta kayınvalidemle yakınız ancak o evime gelip vakmaz kendi evlerinde bakarsa da hergün onlarda durmak zorunda kalırız hemde bebeğim benim kurallarım dışında buyur (görümcemden biliyorum) düşüncemiz şu yönde oldu eşimle ben sürekli nöbete gitsem gündüz bebeğime bakarım haftasonlarında da nöbet isterim diye düşündüm nöbetten geldiğimde eşim henüz işe gitmemiş olacak ancak ben akşam nöbete gittiğimde nöbetim 16da başlıyor eşim ise 17-1730 gibi eve geliyor aklımız karıştı nasıl bir yol izlemeliyiz önerileriniz var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?