Bebeğim ve dilindeki beyaz leke

Matunumm

Canım oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
790
386
23
Arkadaşlar meraba. üç buçuk aylık bebeğim var. Dilinde beyaz lekeler oluştu. Daha önce bebeğinin dili böyle olan anneler varsa yardimci olabilir mi? Nasıl geçer bu lekeler hiç bilmiyorum ne yapacağımı. Herkese şimdiden teşekkürler. İyi bayramlar.

Anne değilim ama kuzenimde falan görmüştüm sanırım Pamukçuk deniyor İnternetten yazıp resimlere bak bakalım aynısından mı Eğer öyleyse çok ciddi bişey değil Elma sirkesine pamuk batırıp günde iki üç defa ağzının içini silerdi annem teyzem çocuklarının Hemen geçiyodu

Anne değilim ama kuzenimde falan görmüştüm sanırım Pamukçuk deniyor İnternetten yazıp resimlere bak bakalım aynısından mı Eğer öyleyse çok ciddi bişey değil Elma sirkesine pamuk batırıp günde iki üç defa ağzının içini silerdi annem teyzem çocuklarının Hemen geçiyodu
Canim cok teşekkür ederim. Netten baktım evet dediğin gibi pamukçuk olmuş.

TE="yooook, post: 42750541, member: 546459"]Geçmiş olsun :) neredeyse her bebekte oluyor sanırım Endişelenmeyin[/QUOTE]
İçim rahatladi valla Sağol ;)

benim kızım da bebekken olmuştu dr. buco bleuu vermişti. hani şu mavi damla var ya o. geçmişti.
kendi ağzınıza değen birşey vermeyin, meme biberon falan iyice kaynatın.

Hemen hemen butun bebeklerde olur pamukcuk :) Agzini sirkeli suyla silerler eskiler endiselenmeyin :)

ben de karbonat tedavisini duymuştum zaten karbonatla sirke birbirinin muadili asit-baz bünyeye hangisi iyi gelirse,
ama bebişe sirkeden ziyade karbonatlı su daha iyi olur sanki sirke kötü kokuyor ya :(
bu kocakarı tavsiyelerini değerlendirecekseniz karbonatı ya da sirkeyi mutlaka kaynamış suyla seyreltin
bir de emziriyorsanız göğüs ucunuzu da o karışımla dezenfekte edin ve hijyenine dikkat edin çünkü pamukçuk bir tür mantar enfeksiyonu, kuru tutun göğüs uçlarını.
geçmiş olsun :)

Kızımda çok cıddı sekılde olmusdu karbonatı suyla seyreltıp küçük sargı bezıyle sılmıstım ise yaramıştı dr bu sekılde anlatmıştı. Fakat altı aydan küçük olup olmadığını hatırlamıyorum .

Normal bir durum. karbonatli su yapip temiz ince bir mendille silin.bir kaç kere. hemen gecer.ben öyle yaptim..yada dr.ilac veriyo mavi damla . Geçmiş olsun

Normal bir durum. karbonatli su yapip temiz ince bir mendille silin.bir kaç kere. hemen gecer.ben öyle yaptim..yada dr.ilac veriyo mavi damla . Geçmiş olsun
Altı ayı dolmayan bebeklere anne sütü ya da mama dışında bişey verilmez. Sirke hele vermeyin. Doktora sorun. Netten bakıp teşhis tedavi yapmayın.
Yeni emzik aldim. Ondan sonra böyle oldu. Halbuki kaynatmistim.

Kızımda çok cıddı sekılde olmusdu karbonatı suyla seyreltıp küçük sargı bezıyle sılmıstım ise yaramıştı dr bu sekılde anlatmıştı. Fakat altı aydan küçük olup olmadığını hatırlamıyorum .
Teşekkürler. Allahtan ağrı sizi yok.

="carmenares, post: 42752399, member: 377801"]ben de karbonat tedavisini duymuştum zaten karbonatla sirke birbirinin muadili asit-baz bünyeye hangisi iyi gelirse,
ama bebişe sirkeden ziyade karbonatlı su daha iyi olur sanki sirke kötü kokuyor ya :KK43:
bu kocakarı tavsiyelerini değerlendirecekseniz karbonatı ya da sirkeyi mutlaka kaynamış suyla seyreltin
bir de emziriyorsanız göğüs ucunuzu da o karışımla dezenfekte edin ve hijyenine dikkat edin çünkü pamukçuk bir tür mantar enfeksiyonu, kuru tutun göğüs uçlarını.
geçmiş olsun :)[/QUOTE]
Teşekkürler. Aynen karbonat daha mantikli.

Arkadaşlar meraba. üç buçuk aylık bebeğim var. Dilinde beyaz lekeler oluştu. Daha önce bebeğinin dili böyle olan anneler varsa yardimci olabilir mi? Nasıl geçer bu lekeler hiç bilmiyorum ne yapacağımı. Herkese şimdiden teşekkürler. İyi bayramlar.
Pamukçuk olmuş kuzum ya.benim kızımda da oldu.önce emzirmeden önce ve sonra göğsünü güzelce yıka kurut.eğer çok yayılmadıysa pamukçuk karbonatlı su ile dilini sil.steril gazlı bezler var eczanelerde.onu işaret parnağına dola karbonatlı suya baturıp ağzının içini özellikle lekeli yerleri sil.eğer tüm dilini ve yanak içlerini kapladıysa mikostatin denen bi solüsyon var onunla sil.
Geçmiş olsun.eğer önlem almazsan bu mantar çok çabuk yayılıyor.

Back
X