- Konu Sahibi Waweylaaaa
-
Benimde bebeğim erkek 21.haftadayım. ve aynı dediğiniz gibi 17.haftadan beri hareketlerini kasıklarımda bazen de göbek deliğimin altında hissediyorum normal oldugunu söylüyorlar bugun detaylı ultrasonum var perinatologa gideceğim bu durumu bizzat sorucam sizede yazarımSuanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Benimde ayni sekilde yorumunuzu bekliyorumBenimde bebeğim erkek 21.haftadayım. ve aynı dediğiniz gibi 17.haftadan beri hareketlerini kasıklarımda bazen de göbek deliğimin altında hissediyorum normal oldugunu söylüyorlar bugun detaylı ultrasonum var perinatologa gideceğim bu durumu bizzat sorucam sizede yazarım
29. Haftadan sonra da bebek doğum pozisyonu alabilir. Benim oğlum son 1 ay doğum pozisyonu almıştı, ondan önce ters duruyordu. Şimdi de 33 haftalık hamileyim geçem hafta doktor kafa büyüklüğünün 3 hafta önde olduğunu söyledi hiç gerilmedim. Oğlumun da kafası 1-2 hafta önden gidiyordu ve normal doğum yapyım. 1 hafta önde olması 1 cm bile farkettirmiyor. Ve doğumda ölçümler tutmayabiliyor yani gerilmeyin. Bebek de inşallah doğum pozisyonuna bir sonraki kontrole kadar döner bence, bol su üçün.Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Evet kesinlikle kafa boyuna takilmadim umursamadim bile. Sadece dogumda olsa sezaryandan biraz korktugum icin doktorun oyle demesini kafama taktim ama erken oldugunu yinede donebilecegini yazanlardan sonra rahatladim. Ayrica kendi icimde de bi sekilde dogacak rabbim kolaylikla saglikla olanini nasip etsin29. Haftadan sonra da bebek doğum pozisyonu alabilir. Benim oğlum son 1 ay doğum pozisyonu almıştı, ondan önce ters duruyordu. Şimdi de 33 haftalık hamileyim geçem hafta doktor kafa büyüklüğünün 3 hafta önde olduğunu söyledi hiç gerilmedim. Oğlumun da kafası 1-2 hafta önden gidiyordu ve normal doğum yapyım. 1 hafta önde olması 1 cm bile farkettirmiyor. Ve doğumda ölçümler tutmayabiliyor yani gerilmeyin. Bebek de inşallah doğum pozisyonuna bir sonraki kontrole kadar döner bence, bol su üçün.
DOktor secemiyorum malesef devlet hastanesi kullaniyorum bu surecte. Her kontrolde baska doktor oluyor dosyami okuyup muayene ediyor ve dosya doldurup yorum yapiyor. Su zamana kadar kesinlikle rahattim sadece donmez cok zor gibi kesin cumleler aklimi karistirmisti oda yorumlardan sonra gecti cok erken dahaHerkesin dediği gibi böyle bir yorum için daha çok erken. Doktorlara herseyi söylemek çok kolay bunun anne üzerinde etkisini hiç umursamıyorlar. Her zaman denir ya çocuk hisseder yok üzülme yok sinirlenme. Çok duyduğumuz için umursamıyoruz ama bunlar doğru sizin şu anki tedirginliğinizdir bebeğe zarar veren ters yüz olması değil. Bu stresiniz doğunca çocuğa öfke olur içine kapanıklık olur korku olur ve daha başka şeyler hatta yıllar sonra bile bir rahatsızlık olarak kendini gösterebilir. Lütfen sadece tevekkül edin hayırlısı Allah'tandır deyin ve hamileliğin tadını çıkarın ha bide doktorunuzi değiştirin
Kontrolleri düzenli gidiyorsan korkma sıkma canını stres çok etkiliyor. Ben doğumumla bir gün önce çok büyük bir üzüntü ve stres yaşamıştım bu durumun çok etkilediğini düşünüyorum. Doğum esnasında her şey olabiliyor benim bebeğim doğma esnasında ters döndü doğum sürecim çok uzadı çok sıkıntılı oldu çok şükür kucağıma alabildim. Eğer sezeryan önerirlerse normal doğum vesaire için diretme ve merhametli doktorlara gelebilmek için bol bol dua et doktor çok önemli hele ki normal doğumda motive olabilmen için doktorun anlayışlı olması yaklaşımı aşırı etkiliyor..Hamdolsun ekstra bi degisiklik yok normal hamilelik zorluklari yasiyorum sadece. Kontrollerimi ihmal etmiyorum sadece dogumu kesinlestirmek icin erken oldugunu dusundum yazanlardan da erken oldugu belli oldu. Umarim oglum doner bende normal dogum yapabilirim.
DOktor secemiyorum malesef devlet hastanesi kullaniyorum bu surecte. Her kontrolde baska doktor oluyor dosyami okuyup muayene ediyor ve dosya doldurup yorum yapiyor. Su zamana kadar kesinlikle rahattim sadece donmez cok zor gibi kesin cumleler aklimi karistirmisti oda yorumlardan sonra gecti cok erken daha
Bu mesajını yeni fark ettim maalesef devlet hastanesi bu şekilde ben de ilk kontrollerimi hep devlete gittim ultrasondan bakıp her şey normal olduğunu söyleyip ayrıntı hiçbir şey söylemiyorlardı özele gidince bir şeylerin ters gittiğini öğrenmiş oldum erken doğum olduğu için o an farklı bir hastanede devlet Hastanesi'nde doğum yaptım gece gelen doktorların yaklaşımı çok kötüydü aşırı tersleyerek doğum yaptırtmaya çalışmışlardı fakat bir şeyler ters gidince sıra başka doktorlara geldi nların sayesinde doğum yapabildiğimi düşünüyorum çok motive etmişlerdi beni İnşallah iyi doktorlara denk gelirsin gerçekten bunun için çok dua et çünkü agresif Doktorlar artık doğum yapamayacağımi masada falan kalacağım bana düşündürtmüşlerdi o kadar kötüydüler çok şükür onların mesaisi bitince gitmişlerdi sonrası benim için daha iyi olduDevlet hastanesine gidiyorum desteklemediklerini soylerken cok kolay sekilde insanlarin kafasina bunu yerlestiriyolar anlam veremedim. Hayirlisi
Tabiki hiç belli olmaz dönen dönüyor o zaman herkese 29. Haftada doğum şeklini söylerlerlerdi kesin olarak..Cok zor doner sanmam donecegini gibi bi kelimeler kullandi ve erken oldugunu soyledigimde boyle buyuyo yeri daralicak hic donemez dedi. Insallah bende normal dogum yaparim bebegimin donecegine inaniyorum.
Canım merhaba benim kızıma da sezaryen demişlerdi çünkü dönmemişti şuan tam haftasını hatırlamıorum ama 8. Ayın ortalarında yada sonlarına doğru dönmüştü o zmnki doktorum şaşırmıştı hattaSuanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Döner canım sıkma canını stres yapmaUmarim doner ve saglikla kolaylikla normal dogum olur. Olmasada bi sekilde dogacak allahin izniyle
Tabiki diretmem bu bebekle ilgili ters olmasindan kaynakli normal dogum olamayabilir vucudumla ilgili bi durumdan yada bambaska bi sebepten olabilir. Suan cok rahatim gun sayarak kavusacagimiz gunu bekliyorumKontrolleri düzenli gidiyorsan korkma sıkma canını stres çok etkiliyor. Ben doğumumla bir gün önce çok büyük bir üzüntü ve stres yaşamıştım bu durumun çok etkilediğini düşünüyorum. Doğum esnasında her şey olabiliyor benim bebeğim doğma esnasında ters döndü doğum sürecim çok uzadı çok sıkıntılı oldu çok şükür kucağıma alabildim. Eğer sezeryan önerirlerse normal doğum vesaire için diretme ve merhametli doktorlara gelebilmek için bol bol dua et doktor çok önemli hele ki normal doğumda motive olabilmen için doktorun anlayışlı olması yaklaşımı aşırı etkiliyor..
Rabbim herkese kolay saglikli dogumlar versin. Hastaneden ve doktorlardan memnunum. Zaten tavsiyler uzerine sectim ve gayet iyi gidiyor acikliyolar cevap veriyolar zaten cok eski sistem bu uni.hastanesi elimizde dosyalar olacak kadar eski... dogum icinde tabiki dua ediyorum bebegim icin kendim icin umarim en iyi sekilde yasariz o gunuBu mesajını yeni fark ettim maalesef devlet hastanesi bu şekilde ben de ilk kontrollerimi hep devlete gittim ultrasondan bakıp her şey normal olduğunu söyleyip ayrıntı hiçbir şey söylemiyorlardı özele gidince bir şeylerin ters gittiğini öğrenmiş oldum erken doğum olduğu için o an farklı bir hastanede devlet Hastanesi'nde doğum yaptım gece gelen doktorların yaklaşımı çok kötüydü aşırı tersleyerek doğum yaptırtmaya çalışmışlardı fakat bir şeyler ters gidince sıra başka doktorlara geldi nların sayesinde doğum yapabildiğimi düşünüyorum çok motive etmişlerdi beni İnşallah iyi doktorlara denk gelirsin gerçekten bunun için çok dua et çünkü agresif Doktorlar artık doğum yapamayacağımi masada falan kalacağım bana düşündürtmüşlerdi o kadar kötüydüler çok şükür onların mesaisi bitince gitmişlerdi sonrası benim için daha iyi oldu
Donmezse de bi sekilde dogucak orda kalacak hali yok elbet kavusucazTabiki hiç belli olmaz dönen dönüyor o zaman herkese 29. Haftada doğum şeklini söylerlerlerdi kesin olarak..
Umarim benim oglanda doner normal dogum istiyo gonlum olmazsa da yapicak bisey yok iyi olsunda korksamda gecerCanım merhaba benim kızıma da sezaryen demişlerdi çünkü dönmemişti şuan tam haftasını hatırlamıorum ama 8. Ayın ortalarında yada sonlarına doğru dönmüştü o zmnki doktorum şaşırmıştı hatta
Bende tam tersi dönmesini istemiodum çok korkuyodum normal doğumdan yaşımda küçüktü tabi o zmnlarUmarim benim oglanda doner normal dogum istiyo gonlum olmazsa da yapicak bisey yok iyi olsunda korksamda gecer
Tabiki aynen oyle saglicakla kolaylikla gelsinler gecer diye dusunuyorum. Yasamadim nedense sezaryan diyince bi korku geliyor onunda sebebi yari uyanikken yapilmasi yoksa ilk dogum basima neler gelicek asla bilmiyorumBende tam tersi dönmesini istemiodum çok korkuyodum normal doğumdan yaşımda küçüktü tabi o zmnlarister normal ister sezaryen hiç korkmayın endişelenmeyin sağ salim kavuşun yavrunuza gerisi hiiçç önemli değil bak şuan gülerek anlatıorum bu durumu
Aynen öyle hep olumlu düşün inşallah her şey yolunda gider içini ferah tut her zaman moral o kadar önemli ki doğduktan sonra daha iyi anlıyor insanTabiki diretmem bu bebekle ilgili ters olmasindan kaynakli normal dogum olamayabilir vucudumla ilgili bi durumdan yada bambaska bi sebepten olabilir. Suan cok rahatim gun sayarak kavusacagimiz gunu bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?