Bebeğim ve kaynana

valla bir gün gelinim olursa hiçbir şeyine karışmayacağım. evine de misafir gibi gider gelirim. o da bana misafir gibi gelip gidecek tabi. zerre kılımı kıpırdatmam. nasılsa yapan da yapmayan da yaranamıyor.

loğusa modlarını, hamilelik hormonlarını anlayabiliyorum ama herşeye de sinirlenmemek lazım bence. onun da yavrusunun yavrusu ve daha tecrübeli olduğu kesin. kimse çocuğun annesinden çok sevemez ama babaanne,anneanne de o kadar özen gösterip düşünebilir.

bu tepki içinizde büyüyüp en nihayetinde gene çocuğunuza zarar verecek. sizin gerginliğiniz ona geçecek. böyle düşünürseniz daha rahatlarsınız belki.
Zaten bu şekilde düşündüğüm için sessiz kalıyorum ama bana inat yapar gibi aynı şeyleri diretince çıldırıyorum. Hele oğlumun çükü pipisi diye sevince kendimi 20. Kattan atasım geliyo

Ben 40 yaşında anne oldum. Sütüm çok çok azdı. Annem, kendi annem ne dedi biliyor musunuz? “Köyde yaşlı ineklerin sütü çok az olurdu, yavrularını besleyemezlerdi. Demek ki insanlarda da aynıymış“.

Bunu kayınvalide söylese, neler olurdu düşünebiliyor musunuz? İlahi canım annem 😁
İlahi anneciğin yaa😀

Kızım şuan 6 yaşında konunuzu okuyunca birden annem ve kayınvalidem geldi . Neler neler dediler ne cinnetler geçirdim içimde ama onlara tek kelime edemedim iyi mi şimdi hatırladıkça gülüyorum sadece çünkü kendi bildiğimi okudum hep🤣🤣😂

Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Sütünüz geliyormu boyle sıkıntı sinir olunca kesilir diyorlar

Zaten bu şekilde düşündüğüm için sessiz kalıyorum ama bana inat yapar gibi aynı şeyleri diretince çıldırıyorum. Hele oğlumun çükü pipisi diye sevince kendimi 20. Kattan atasım geliyo

yoo inat değil bence, siz takıldığınız için inat gibi geliyor. kadın içinden geldiği gibi seviyor sadece :)

hande birsay'ın tedx konuşmasını dinleyin.. sosyolog ve cinsiyet eşitliği üzerine çalışmış kadın.. bakıcıları oğullarını "altın bülleli paşam" diye seviyor, o bile bunu aşmış :)

en nihayetinde torunu.. ve herkes söylüyor torun sevgisi başka diye. o da kendince tadını çıkarsın :)

Tamam iyi niyetli torununu düşünüyor ama kendimi yetersiz beceriksiz hissediyorum. Ben bebeğimi çok sıcağa alıştırmak istemiyorum hemen soğuğu görüp hastlanmasın diye kadına kalsa sarıp sarmalayayım bunalsın yavrum
Canm sicaga alistirmayim diyorsun ama bebekler en cok kafasindan usur, yeni dogana sapka takmak gerekir, bebek kafasin usuturse burnu akar ve burun akintisi cok cabuk bronsite cevirebilir..anliyorum lohusasin hassas donemdesin soylenen hersey batiyor insana ama biraz kulak vermekte fayda var 😊

Bizimkiler de daha çocuk doğmadan psikopatlaştılar. Çocuğuma vereceğim isme kadar karışıyorlar 😑 şimdiden tersliyorum herkesi ama nereye kadar. Çocuk sahibi olmayan arkadaşlarımı falan çağırayım diyorum ben de ilk dönemde. Sadece evin işine yardım ederler en azından bebeğime karışmazlar. Yanlışıyla doğrusuyla ben bakacağım çocuğuma yahu. İsteyen kendine tekrar doğursun baksın

Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.

Benimkide dogumum yaklastigindanmidir nedir gecen gun dediki ay bu lohusalik bizim donemimizde yoktu. Simarikligin adini lohusalik koymuşlar 😂😂😂 bende güldüm dedimki simariklik hiç sevmem ama cok guzel sinirlenirim. Hatta sinirlenirsem gozum hicbirsey gormez hatta ve hatta oglunun sucu olmamasina ragmen balkondan atabilirim 😂😂😂 hemen sustu.

Canim evet dogru de geç hic sıkma canini onlar bilmem kac tane dogurmuşlar ya ondan boyle yapiyorlar

Canm sicaga alistirmayim diyorsun ama bebekler en cok kafasindan usur, yeni dogana sapka takmak gerekir, bebek kafasin usuturse burnu akar ve burun akintisi cok cabuk bronsite cevirebilir..anliyorum lohusasin hassas donemdesin soylenen hersey batiyor insana ama biraz kulak vermekte fayda var 😊
Evet bu çocuk sıcağa alışmayacak bütün doktorlar kendi doktoru da dahil bunu söylüyor siz ne giyerseniz bir kay fazlası diyor. Çocuğumu doktorun söylediğine göre mi büyüteceğim cehalate göre mi? Ayrıca sıcağa alışacak diye dondurmuyorum yavrumu şu anda kafasında şapka var mesela ama olması gereken zamana ya da çıkarmam gereken zamana zaten dikkat ediyorum ilk bebeğim üstüne titriyorum ama insana hiç bi şeyi beceremiyo muamelesi yapıyo

Ben de anne de aşırın karışırdı tam bir bela ikilisi.
Bebekken ben üstünü açardım onlar örterdi. Tek bir sözleri vardı, hap kadar daha kuşun kanadından yel alır. İnat ettim ince gezdirdim hiç de hasta etmedik. Benim fiks lafım ben çok üşüyen biriyim sizin sarıp sarmalamanıza bağlıyorum ondan böyle yapmayacağım derdim. İşe de yaradı.
Sonra ekgıda süreci başladı. Ben blw yaptım onlar kaşık tepmedim diye aç bıraktın bebeği dediler. Küstüler hatta. Bir gıdım haşlanmış brokoliyi kim yesinmiş, kendin sevmiyorsun o bebek yer mi dediler. Şimdi kendi yemeğini seçmeden yiyor iyi yaptın diye millete beni örnek gösteriyorlar. Aylarca didiştiker benle ama unutuldu tabii.
Bu bitti dedik bu sefer de çocuğa bağırmak, sert konuşmak, ceza vermek yasak kavgası başladı. Vay çorbayı kasıtlı halıya dökmiş ben ne gevşekmişim, çocuk benim genişliğimden pasaklı olaxakmış, kimse beni evine çağırmazmış. Böyle ufak şeyler ççin zıtlaşmak üzmek istemiyorum arkadaş. Beğenmiyorsanız gelmeyin diyorum.
Geneli böyle devam edecek anladığım kadarıyla.
Ondan daha bu başlangıç daralmayın alışmaya bakın kendi yararınıza olur.
Üç yıl oldu ben bizimkileri geri çektiremedim zira. Kafla sözlw anlasalar benimkiler anlardı

Ben de anne de aşırın karışırdı tam bir bela ikilisi.
Bebekken ben üstünü açardım onlar örterdi. Tek bir sözleri vardı, hap kadar daha kuşun kanadından yel alır. İnat ettim ince gezdirdim hiç de hasta etmedik. Benim fiks lafım ben çok üşüyen biriyim sizin sarıp sarmalamanıza bağlıyorum ondan böyle yapmayacağım derdim. İşe de yaradı.
Sonra ekgıda süreci başladı. Ben blw yaptım onlar kaşık tepmedim diye aç bıraktın bebeği dediler. Küstüler hatta. Bir gıdım haşlanmış brokoliyi kim yesinmiş, kendin sevmiyorsun o bebek yer mi dediler. Şimdi kendi yemeğini seçmeden yiyor iyi yaptın diye millete beni örnek gösteriyorlar. Aylarca didiştiker benle ama unutuldu tabii.
Bu bitti dedik bu sefer de çocuğa bağırmak, sert konuşmak, ceza vermek yasak kavgası başladı. Vay çorbayı kasıtlı halıya dökmiş ben ne gevşekmişim, çocuk benim genişliğimden pasaklı olaxakmış, kimse beni evine çağırmazmış. Böyle ufak şeyler ççin zıtlaşmak üzmek istemiyorum arkadaş. Beğenmiyorsanız gelmeyin diyorum.
Geneli böyle devam edecek anladığım kadarıyla.
Ondan daha bu başlangıç daralmayın alışmaya bakın kendi yararınıza olur.
Üç yıl oldu ben bizimkileri geri çektiremedim zira. Kafla sözlw anlasalar benimkiler anlardı
Direnmenin faydası yok yani. Bu böyle gidecek ozaman😥

Direnmenin faydası yok yani. Bu böyle gidecek ozaman😥

Ama zaman öyle hızlı ki geçip gidiyor, ileride gülerek hatırlıyorsunuz.
Şimdi benim bir numaralı dalga konum, annem üşüdü mü kuşun kanadından yel geldi kesin diyorum ters ters bakıyor sonra basıyoruz kahkahayı😂😂
Ondan hiç bu tatlı zamanları kendinize zehir etmeyin. Eski devirdekiler üst üste yaşayıp hep büyüklerden akıl almışlar. Kitap pedagog hak getire ondan akıl vermek istiyorlar devrin değiştiğini anlayamadılar. İyilikten aslında sorsanız da işte... Siz he anne oldu anne diyin bildiğinizi okuyun. İnanın zamna akıp geçecek su yolunu bulacak.
Diyorum ya sonra onlar sizi övmeye başlayacaklar.
Şimdi tablet tv açmadan kendi kaşığıyla o gün ne yemek varsa yiyen oğlumu gün arkadaşlarına anlatıyorlar valla utanmadan. Kendi yedi hep başta döktü ama sildik ayol fln diyorlar. Aaa gelinim ekran açmadı hiç falan diyorlar. İçimden size rağmen diyorum dışımdan da iyi yaptık valla diyorum artık ne diyim.
Yada ayakta sallamadan uyuturken çocuğu ağlatıyorsun gaddar anne bak hepimiz öyle uyuduk derlerdi, odasını bir yaşında ayırdım diye kalpsiz demişlerdi. Beşikte yatmalıymış yanımda. Şimdi kendi kendine uyur kendi odasında diye hava atıyorlar🤓 size rağmen başardım diyorum yine içimden.
Geçti gitti işte şimdi üç yaşında, bebekliğini unuttum bile. Sanki o hengamede doyamadım, doya doya sevemedm, kucağıma çok almadım gibi geliyor. Ondan diyorum gelip geçecek hem de çok hızlı. Bunları düşünmeden doya dıya sevin. Su akıp yokunu buluyor, çok da güzel büyüyorlar 😍

Kotu bısey dememıs, ev soguk mus yazmıssınız alısmasın diye ama bebek usutur hasta olursa cok pısman olursunuz. Kafasında a cıkmıs sızın ruzgarınızdan bile usur bebek

Kotu bısey dememıs, ev soguk mus yazmıssınız alısmasın diye ama bebek usutur hasta olursa cok pısman olursunuz. Kafasında a cıkmıs sızın ruzgarınızdan bile usur bebek
Hahah donar donar 25 derece evde aman yanından geçmeyelim rüzgardan üşür😀 allah aşkına fikrini kendine sakla bi ya😀

Hahah donar donar 25 derece evde aman yanından geçmeyelim rüzgardan üşür😀 allah aşkına fikrini kendine sakla bi ya😀
evin soguk oldugunu kendin kabul etmıssın zaten, seninde oglun var gun olur devran doner. Senin karısına cıkan da sen gıbı susmazsa sasar kalırsın. Yorumları okudum o cocuk bronsıt olursa kafanı duvarlara vurursun evin kac derece napıyosun bilemem, ama yeni dogan bebek hasta edılmemeye calısılmalı. Sana ak dense b.k anlıyorsun zira. Allah kolaylık versin yanındakılere

Annem de kayınvalidem de bahsettiğiniz gibi. Kayınvalidem doğumdan sonra kızıma şekerli su içirmek istedi, tamam diyip aldım bardağı ve kaşığı odaya geçip eşime icirttim 😅 emdi mi emmedi, rengi mi sarı çocuğun, hadi kundak yapalım gibi bir sürü şey söylerdi. Genel olarak böyleler, art niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Bu kadar sinirlenmenize gerek yok bence. Bizim bilmediğimiz, görmediğimiz şeylerde uyardıkları da oluyor. Biraz daha sakin olmaya çalışın.

evin soguk oldugunu kendin kabul etmıssın zaten, seninde oglun var gun olur devran doner. Senin karısına cıkan da sen gıbı susmazsa sasar kalırsın. Yorumları okudum o cocuk bronsıt olursa kafanı duvarlara vurursun evin kac derece napıyosun bilemem, ama yeni dogan bebek hasta edılmemeye calısılmalı. Sana ak dense b.k anlıyorsun zira. Allah kolaylık versin yanındakılere
Herkes bebeğini bildiği gibi büyütsün ben de zamanı gelince yeni anneye elbette saygı duyucam ama sizin gibi yanından geçse rüzgarından üşür bebek gibi bir zihniyette olanların çocukları en ufak bir soğukta nezle grip oluyorlar. Bağışıklık sistemi çökük sürekli üşüyen bi çocuk olmasın diye kat kat giydirmiyorum çocuğumu. Hasta olursa da pişman olmıycam canım sen merak etme ne gerekirse yapılır illaki hasta olucak bu çocuklar.

Uygun bi dille anne sen buyutmussun sıra bizde bende yapa yapa öğreneceğim yaşım kucuk degil bebek sahibi olurken üstesinden gelebileceğini düşünerek istedik oyuzden herkes kendi çocuğuna bildiği yöntemi uygulasın de baktın hala anlamıyor eşine soyle o annesinin huyunu bilir ona gore cevap verir

Arkadaşlar herkese iyi geceler dilerim yorumlarınız bana çok iyi geldi. Tabii ki bildiğimi okumaya devam edeceğim ve tavsiyeler üzerine gülüp geçeceğim çok teşekkürler

Back
X