Bebegim

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.527
9.156
158
Arkadaslar benim 3 aylik dunya tatlisi bir bebegim var. Bana tarifi mumkun olmayan guzel duygular yasatan mini minnacik kokusuna bir turlu doyamadigim bir oglan. Hersey cok guzel ama beni neredeyse bunalima sokan bir sorunumuz var. Oglum hic durmuyor. Surekli agliyor uyumuyor gun boyu mizmizlaniyor. Sabah yedide basliyoruz gece bire kadar bes dakikadan fazla birakamiyorum yere. Uyutmaya calisiyorum tam uyudu diyorum yatiriyorum yerine aradan bir kac dakika geciyor basliyor aglamaya. Gun boyu emzireyim istiyor kucagima alayim istiyor hic bir ise yetisemiyorum. Pijamayla kalkip pijamayla yatiyorum kahvalti yapamiyorum gun icerisinde birseyler atistirmaya firsatim olmuyor bir bardak suyu bile zor iciyorum. Biraktigim gibi arkamdan katila katila aglamaya basliyor. Durum boyle olunca sutumde yetmiyor ek olarak mama vermek zorunda kaliyorum. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim Bir ara kaynanamlara gittik esim istedi biraz dinlenirsin orda dedi gittik bir sure kaldik ama rahat edemedim evimize donduk. Bir basima yetemiyorum bebegime hic bir isimi halledemiyorum dinlenemiyorum. Bir bebek durmadan aglarmi ya niye boyle yaptigini anlamiyorum. Bana bir yol gosterin. Hem fiziken hem psikolojik olarak cokmek uzereyim. Stres yapinca bebegimede yansiyor bu sefer vicdan azabi da cekmeye basliyorum Bu durumun ustesinden nasil gelebilirim ayni sorunu yasayan arkadaslar varmi siz neler yaptiniz nasil geldiniz ustesinden?

Aslında yanınızda bir destek çok iyi olurdu diye düşünüyorum. Çok normal ki böyle olmanız, belki nazar diyebilirim hurafe şeylere pek inanmasam da nazara inanırım.

Diş çıkarıyor olabilir böyle zamanlarda wc gitmek bile zulüm. Bi de kolik olabilir onu da araştırın bunun için de maflor önerebilirim bağırsak düzenleyici. Emin olun tempoya alisicaksiniz ilk çocuk mu bilmiyorum ama hep böyle gitmeyecek. Bi de arkanızdan ağlıyorsa hemen kucaklamayın bi obje ile dikkatni dagitin her ağladığında gelmiceginizi bilsin. Ya da gittiğiniz yere onu da götürün işinizi oyl e yapin

Çocuk bakmanın eğitimle alakalı olmadığını düşünmeye başladım
Bu tecrübe ve içgüdüsel birşey
Tanıdığım tüm annelerin mi çocukları problemli olur ki hepsi okıyan araştıran anneler
Konu sahibi birebir sizinle alakalı bir yorum değil

Emzik alıyorsa emzik kullanabilirsin.Gaz için kiraz çekirdeği kemeri var ısıtıp karnına koymak için birde acı elma yağı oluyor ondan karnına ve ayaklarına birer damla sürebilirsin .Gece rahat uyuması için banyo yaptırıp sonra bebek yağı ile masaj yapabilirsin. Ben bunları yapıyorum tavsiye ederim.

Benimki de 4aylik olmak uzere Benim melegim de yalniz kalmayi yatmayi hic sevmiyo bas bas bagiriyo bise var gibi :) oyun halisina koyuyoruz orda takiliyo biraz bi de altini acinca cok mutlu oluyo ama Ben fazla on dakka :) valla alistirmamaya Cali yoksa oyle gidiyo

Birak aglasin biraz. Senin gergin ve uykusuz olman bebegin icin daha kötü.

Ben bebegi parkina koyardim. Dönencesi vardi. Ilk basta aglardi, sonrada ilgisi dönercesine giderdi.

Yani agladiginda hemen yanina gitme. Baktin 5 dakika agliyor bir yanina git pişpişla ve tekrar atiyorum kahvaltina devam et. Ondan sonra 10 dakija, 15 dakika sonra. Artik cocuk yavaş yavaş kendine yetmeyi ögrenmeli. Bu ilerde sana cok kolaylik sağlayacak.

Ve bu sürecte birşeylere elbette yetişemiyeceksin. Gayet normal bu. Bir insani dünyaya getirdin yahu! Yani kendini sikma. Hepimiz bu süreçlerden geçtik. O yorgunluk nedir iyi bilirim ama geçiyor canim. Cidden geçiyor.

Kayınvalideniz eve gelse günde birkaç saatliğine? Ya da anneniz? Siz dinlenirsiniz sakinleşirsiniz belki bebek de sakinleşir. Sabır diliyorum size.
Tesekkur ederim. Annem uc ayligina yurt disina gitti kayinvalidemle ayni sehirdeyiz ama evlerimiz cok uzak gunluk gelip gitme imkani yok. Annemin gelmesine bir ay kaldi o geldikten sonra belki biraz olsun rahatlayabilirim.
Galiba ben en basindan beri orda dustum hataya. Her agladiginda kucagima aldigim icin oyle alisti. Bazen agladiginda cingirakla oylamaya calisiyorum ama onuda elimden birakir birakmaz basliyor yine aglamaya. Kucagima alana kadar durmuyor.
Emzigi bir sure aliyordu ama artik onuda istemiyor agzina veriyorum daha emmeden firlatiyor. Gaz icin damla kullaniyorum ama aglamasi uzerinde hic bir etkisi yok ne yazikki.

Maalesef bir çözümü yok, bazı bebekler öyledir.
1,5 yaşındaki oğlum hala saatte 5 6 kere ağlar, tuvalet dahi peşimi bırakmaz, hep kucak ister, uyku deseniz uyutmak yarım saat alır uyuduğu 15 dk.
Ben yetmezmiş gibi bir tane daha yaptım o da 3 aylik oldu ve yeniden aynı türle karşı karşıyayım.
Gen meselesi diyor ve kabullenmenizi öneriyorum.

Verdiginiz oneriler icin tesekkur ederim deneyecegim mutlaka. Dediginiz gibi birseylere yetisemiyor olmaya alisamadim galiba. Yetmedikce strese sokuyorum kendimi ve yavrumada yansitiyorum Insallah zamanla duzelir.

İnan bana hepsi geçicek.Delireceğim zannediyordum ama hala delirmedim :) Herşey normale dönüyor, dönecek :) Güzel günler ileride :) Ama ağlamasına biraz sabırlı davranıp kucak olayından vazgeçirmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…