Bebeğime bakıyor diye...

Konu sahibinin kayınvalidesi işte öyle yapıyor. Kayınvalidesinin çocuğuna bakarken çok mutlu olduğunu söylüyor ama yaşlı kadının ayaklar suyun altında durmadan çalışıyor. Yaşlı bir kadına mecburiyeti olmadığı halde çocuk baktırılmasına laf söyleniyor burada.

Tebrik ederim siz hem çok sevilmişsiniz hem de istedikleriniz hep olmuş ama üyeleri eleştirip felsefe yapacağınıza siz de fikrinizi belirtin aydınlatın bizi. Bu foruma sevgisiz kadınlar tespiti yapmaya mı yoksa bilginiz tecrübeniz dahilinde yorum yapmaya mı geldiniz? Aldığın hizmetin parasını ödersin, memnun değilsen söylenirsin uyarırsın veya o kişiden almazsın o hizmeti. Ben de uzun yıllardır yurt dışındayım. Yurtdışında var mı beleş bakıcılık? Arkadaşına akşam iki saat çocuk emanet ederken bile para ödemeyi teklif edersin, genelde para kabul etmezler istemezler ama yine de teşekkür kartıyla bir hediye çeki yollarsın.

Doktora her götürdüğümüzde hiçbir şeyi çıkmıyor ..
Psikolojik olamazmı ? Demekki bulunduğu ortamdan rahatsız ve belkide çocuğunuza mecburiyetten bakıyordur. Sizde mesela sevmediğiniz işi yaparken mızmızlanmaz mısınız ? Rahat bırakın kadını, o sizin bakıcınız degil kendi çocuğunuza kendiniz bakın.

Bakıcı tutalım sen de basında dur dediğimizde bakıcıya boşuna para vermeyin dedi !
İkinci çocuğu planlarken eşiniz ve ailenizin tavrını tahmin edemediniz mi? 10yildan fazla evlisiniz , hadi ilk çocukta bakıcı bulmanıza, iş bırakmaniza engel oldular diyelim, ikinci çocuğu da mı zorla yaptırdılar? Cebinizden para verip bakıcı tutma fikrinde ısrar edip reddedildiginiz iddiası bana hiç geçmedi şahsen...sizin de işinize gelmiş ,bedava full time dadı kimin işine gelmez ki?

Kayınvalidesi istemiş, kocası uygulamış konu sahibi kabullenmiştir kesin. Kendi hayatı hakkında pek söz sahibi değil anlattığı kadarıyla. Ya da yanlışlıkla olmuş olabilir. Burada çok meşhur yanlışlıkla hamile kalmak

Pandemi dönemini çoğu kişi çocuk planlarını yerine getirmek için kullandı. Herkes yaptığı hareketin ardında dursa , sorumluluklarını yerine getirse sorun kalmayacak.

Kv. boşuna para verip yabancıya bırakmayın ben elimden geldiğince bakarım kızım diyince emir kulu olan gelinler, aynı kadın beni bı doktora goturuverin yavrum deyince ameliyatlik bişeyi yok diye sağlık müşaviri gibi ceza kesiyor maşallah. İşine gelince emredersiniz anneciğim işine gelmeyince bin bını çikmik zırındı miyim?

İşe zorla sokmadı ama işten çıkmam sorun oluyor ! Altta detayı yazdım

Daha önce işten ayrılmışsınız , çalışma kararı size aitmiş ; kayınvalidenizi neden günah keçisi ilan etmeye çalışıyorsunuz ?

Tam olarak 13 yaşında mı çalışmaya başladınız?

Bir yerlerde bir yalan söylüyorsunuz da, bakalım bulacağız inşallah.

Valla ne desem yalan olur.Kv benim oglanlara bakiyordu.Bir yere kadar sinirler olup ama asla bisey demeden sabredip idare ediyordum ta ki gecen yil bu zamanlar hepberaber karantinamizin son gunune kadar.Esimle hala konusmadiklari bir kavga ettiler.Ben de nasibimi aldim saydirdi bir ton laf bana da ama tek kelime edip cevap vermedim.O gun son oldu bize gelmesi ve cocuklarima bakmasi.Kayinpederim bakiyor 8 aydır.Dunya varmis.Yargilayici bakislar yok,evi bok goturse bile asla sallamaz,cocuklarima harika bakiyor,bana her konuda yardimci,nazim geciyor ve cok iyi anlasiyoruz nazar degmesin.Tansiyonlarim duzeldi o derece Allah herkese bu huzuru nasip etsin.

Aklıma her şey geliyor valla. Babasının tükkanı üzerinden sigortalı gösterilmiş bile olabilir. Ama 13 yaşında çocuğa da sigorta başlatılır mi bilemedim.
10 sene çalıştığım işimden bebek için ayrıldım diyor ama. Dükkan falan olsa sigortasını ödemeye devam ederdi babası. İstediği zaman da geri dönerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…