- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
Şimdi ilaçların gebelik kategorisi var yani gebelikte içilebilir, zorda kalırsa içilebilir, hic icilemez gibisinden. Augmentin b grubu ilaç yani ilk icilebilirler listesinde. Rovamycin ise c grubu ilaç yani zorda kalınırsa içilebilir listesinde. Bu listeleri koskoca konseyler bilim adamları hazırlıyor. Bir doktor iyi veya kötü dedi diye bu listeleri görmezden gelemeyiz.Neden rovamycne kotu bı ılac mı ıkıncı gıttıgım dıscı agumentın ıcme kesınlıkle dedı bunu verdı
sarımsak ve bırsuru sey denedım tabı bır gun byunca agzımda tutmadım o ayrı sızın sıslık varmıydı benım bogazımda bı beze okustu yutkunmama engel oluyo cok agrı yapıyr onun harıcınde yızumde sıstı bu durumda bana etkı eder mı
Böyle söyleyip insanı daha da telaşa sokan bir doktor da ilk defa gördüm.
Doktorunuzu değiştirin bence..
Ayrıca ben de 12 haftalık hamileyim.
Doktor rahim girişinde küçük bi enfeksiyon olduğunu ve temizlemek gerektiğini söyledi. Antibiyotik verdi.
Endişe etmeden kullandım çünkü gayet memnunum ve güveniyorum doktoruma.
Merak etmeyin hamileler de antibiyotik kullanabilir gerekli durumda.. Tabi hamileler için olanlarini.
Doktorunuzu da değiştirin lütfen..
Şimdi ilaçların gebelik kategorisi var yani gebelikte içilebilir, zorda kalırsa içilebilir, hic icilemez gibisinden. Augmentin b grubu ilaç yani ilk icilebilirler listesinde. Rovamycin ise c grubu ilaç yani zorda kalınırsa içilebilir listesinde. Bu listeleri koskoca konseyler bilim adamları hazırlıyor. Bir doktor iyi veya kötü dedi diye bu listeleri görmezden gelemeyiz.
Yine korkmaniza gerek yok. Birşey olmaz endişe etmeyin. Allah kucağıniza almayı da nasip etsin sağlıkla inşallah.Tesekkur ederım ılk uc ayım bıtmıs olsa hıc korkmazdım ama henuz bes hafta dıye korkuyorm dktra zaten gtmeye gnlum yktu ama burada bır tane kadın dgumcu var artık merkeze gıderım zaten dgumu burda yapmıycaktım
Çok kötü olmuştum bende ilk kez yiyip içemeyecek duruma geldim o apse yüzünden. Ben şu şekilde yaptım; irice bi sarımsağı ikiye böldüm ilk beş dk bi yarısını tam apsenin üstünde tuttum yanıyo zaten aonra siğer yarısını acısı geçtikçe yenisini koydum yine tam apsenin üstüne zaten böyle böyle küçülüyo tam gün üstünde durmasına gerek kalmıyo, antibiyotikler zaten bi günde işe yaramıyor hem bebeğinize zarar hem aynı acı devam edecek.
Yine korkmaniza gerek yok. Birşey olmaz endişe etmeyin. Allah kucağıniza almayı da nasip etsin sağlıkla inşallah.
apse boynumda yanı sarımsagı dısardan mı koymam gerekıyor agzımın ıcınde sadece yara gıbu kavarcıklar var asıl yutkunmaya engel olan sıslık bademcıklerımın yanında gıbı nasıl anlatayım gıdıgımda ınsallah anlatabılmısımdır
İçmek zorundasın.
İltihap bebeğe daha çok zararlı. Asıl zehir o.
Bişey olmaz.
İyi bir doktor iyi bir ilaç yazsın ve iç.
Diş iltihabı beynine kadar ilerleyebilir.
Hayatını tehlikeye atıyorsun.
20lik dişinizin üstünde yok mu? Benim de boğazımda gibiydi ama dişimin üstünde şişlik ve beyazlık vardı kaynağı oydu ben onun üstüne uyguladım
Rovamycıne c grubu dedı bır arkadas bı hastaneyı arayıp trkrar bı doktora danısayım baska bır hastane ve doktora oyle ıceyım
belkı uc hapla apse dagılır dıye umud edıyrumdagılınca ıcmıycem
Autmentin internetteki prospektuste öyle bişey yazmıyor ama? Hatta gebelikte membran yırtılması falan fistan kullanılır yazıyor. Sizin elinizde var galiba bu ilactanaugmentin için prospektüste gebeliğin ilk 3 ayı kullanmayınız yazıyor
Rovamycine için ise gerekli hallerde gebelerde kullanılabilir yazıyor.
,ilacın içindeki prospektüsü okudun mu
Ahh adasim hic korkma ben tüp bebek alınca ister istememz ara sira sanci oluyor o zaman kadin dogumcu bana antibiyotik vermisti agrin olunca kulan diye bence zararli olsaydi hemde tarnsferin günü vermezdi banaKızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma
Aynen ben de transferden itibaren 5 gun veya 1 hafta antibiyotik kullandım. Siz deyince hatırladım.Ahh adasim hic korkma ben tüp bebek alınca ister istememz ara sira sanci oluyor o zaman kadin dogumcu bana antibiyotik vermisti agrin olunca kulan diye bence zararli olsaydi hemde tarnsferin günü vermezdi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?