- 30 Aralık 2009
- 23.958
- 96.558
- 1.123
augmentin için prospektüste gebeliğin ilk 3 ayı kullanmayınız yazıyor
Rovamycine için ise gerekli hallerde gebelerde kullanılabilir yazıyor.
,ilacın içindeki prospektüsü okudun mu
Ben mesela hamileliğinin basinsan sonuna antibiyotik kullandim ducoid di sanirim mecbur kullandim enfeksiyon cok fazlaydi agri kesici surekli aldim yetmeyince dicloron igne bile vuruldum bas agrim geçmiyordu ilac icmeyince agridan kafami kaldıramıyordum surekli kusuyordum serumlar yiyordum bebeklerim saglikli şükür ..Pekı yapayım olabıldıgunce tanıdık dktr eczacı kım varsa danıstım ınternette bu ılac hamılelerde kullanılmıs ama hıc bes haftalıkken antıbıyotık ıcene rastlamadım
8 haftalık gebeyken dişim apse yaptı hem agrı kesici hem de antibiyotik kullandım.
Hamdolsun bir sıkıntı yaşamadım.
Apse kana karışırsa daha kötü bebegin için.
Ben mesela hamileliğinin basinsan sonuna antibiyotik kullandim ducoid di sanirim mecbur kullandim enfeksiyon cok fazlaydi agri kesici surekli aldim yetmeyince dicloron igne bile vuruldum bas agrim geçmiyordu ilac icmeyince agridan kafami kaldıramıyordum surekli kusuyordum serumlar yiyordum bebeklerim saglikli şükür ..
Alternatif olarak karanfil yağı kullan disin için canım.Allah şifa versin..
Doktorunuzu değiştirin. Kendinden emin ve mesuliyet kabul edebilen doğru düzgün bir doktor bulun. Iciniz rahat olsun.
Bu kadar helak etme kendini. Beslenmesine cooook dikkat edip Allah korusun hastalıklı bebekler dünyaya gelebiliyor.maşallah ya ınsallah benımkıne de bısey olmaz cok uzuluyrum cok hapı ıcerken agladım zehır verıyormusum yavruma gıbı hıssettım cok endıselıyım kac haftalıkken basladınız benımkı kadar kucuk muydu
D vitamini damlasinin bile gebelik kategorisi c. Ama her hamileye leblebi gibi veriyor doktorlar, ben bile iciyorum her gün.
Keske 12 haftayi bitirmis olsaydiniz ama cok uzak, beklenecek gibi değil. Artıp kana karismasi bebek için daha tehlikeli olabilir
Korkmayın.Maşallah tesekkur ederım cevabınız ıcın byle orneklerı dıydukca moralım duzelıyor sagolun
Bu kadar helak etme kendini. Beslenmesine cooook dikkat edip Allah korusun hastalıklı bebekler dünyaya gelebiliyor.
Annem her hamileliginde ustune gormus, fark ettiginde neredeyse 3 aylıkmış bebekler. Her türlü ilacı da içmiş. Hepimiz çok saglikliyiz.
Doktor verdiyse içmelisin. Besmele çek, iç. Ama boool su iç, en az 3 litre.
Sagolun . Arkadaslar da demis zaten ileri boyutta iltihap bebege daha cok zarar verir bende ilk aylarda başladım bol bol su icin yapacak bir sey yok malesef bende cok direndim drumla cok konustum enfeksiuon dusuge sebep olur icmezsen dedi zaten riskliydi gebeliğim agri kesici de parol ic dedi fayda etmiyordu malesef dayanıyordum aama.nereye kadar hastanelik oluyordum mide bos ogurmekten kafam daha bi zonkluyordu yani sen saglikli ol ki bebegin de olsun.maşallah ya ınsallah benımkıne de bısey olmaz cok uzuluyrum cok hapı ıcerken agladım zehır verıyormusum yavruma gıbı hıssettım cok endıselıyım kac haftalıkken basladınız benımkı kadar kucuk muydu
Daha ıyı bı hastaneden randevu aldım ptesıye gıtcem ınsallah
Geçmiş olsun acil şifalar.Kızlar merhaba bes haftalık hamıleyım ama 20 lık dısım apse yaptı yuzumun yarısı şişti resmen gunlerdır yerde mıyım gokte mıyım bılmeden yasıyorum cok acım ve agrım var. Doktora gıttım rovamycıne (antıbıyotık) verdı bana, kadın dogum dıktoruma sordum ıcebılırsın ama receteyı dıs hekımın yazdı mesulıyet ona aıt dedı bende ıcmeyeyım en ufak bı zarar gelecekse dedım, ıltıhap bebege daha zararılı kana gecerse dedı velhasıl ıcmedım dayandım ama yuzumun sıslıgı arttı artık dun gece dayanamadım esımınde ısrarıyla antıboyotıgı ıctım bı kac saat agrım kesıldı butun gece yıne uyuyamadım sımdı tekrar ıcmem gerek ama cok korkuyorum ya bebegıme bısey olursabenzer seylerı yasayan var mı? Internette arastrdım cok ıcen var ama onların bebeklerı buyuk benım daha bes hafta cok uzgunum hapı ıctım dıye annem de perısan oldu o konuya hıc grmıyorum
Not: mune bu konu bır dert, kadın dogum konusu degıl lutfen tasıma
Korkmayın.
Doktoronuza danışın.
Bana minoset ile alfoxil vermişti.
Üstelik antibiyotik 1000 mg idi ve bitene kadar kullanmıştım.
Geçmiş olsun acil şifalar.
Bende hamileyken kanal tedavisi gördüm,ilaçta kullanmıştım,kendi doktorum tedavi ol demişti diş konusunda,onun onayıyla ilaçta kullandım,kanal tedaviside oldum.
Sizin doktorunuzda sorun var bence. Doğum sonrası emzirirken bile sezeryan olduğum için antibiyotik kullandım,sadece bol suyla iç demişti ilacı.
Tedavi olmanız gerekiyor,iltihap antibiyotikten daha zararlı olabilir belkide bilemeyiz. Hamilelikte,emzirirken kullanılabilen antibiyotikler var,onlar yazılır onlar kullanılır. Ne saçma sorumluluk almıyorum demesi. Başka bir doktora gidin mümkünse.
Başladıysan içmeye devam et. Saatinde iç mutlaka. İnşallah birşey olmaz. Dişin öyle olması daha büyük risk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?