Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Bu sureci yasayan var mi
Benim kızıma da dawn sendromu dediler 23 haftalıktım ama aldırmadım hamileliğim zehir oldu bana ama doğunca sağlıklı bir kız dünyaya geldi Allah ne nasip ederse olur bir de şöyle bir şey daha var hepimiz birer engelli adayı değilmiyiz bizim başımıza ne gelecek hiç kimse bilmez yaradan dan başka

konu sahibi seni anlamasaydım keske ama ne yazikki anlıyorum.. benim bebegim 18 di ve bu karari vermek zorunda kaldim 17 ci haftada.ikiz hamileydim ona mezar oldum aylarca.. kardeşini sağlıklı dogurdum ama, hala atlatmış degilim18 ay bitti ve her aldigim nefeste her anim daa… yavrunu dusundum icim yandi.seni düşündum sen nasil atlatacaksın.ben birini saglikla dunya getirmis olsam da atlatamiyirum. yaşamış biri olarak seni üzmek istemiyorum ama, bilmelisin ki allah alsa diyor insan kabul ediyor zamanla takdiri diyorsun. ama sensen acisini bir tarafa o vicdan azabi nefes aldırmıyor. diyorsun ki onu oyle gormim oyle seyler yasamasin ben cehennemlik olayim aci cekmesin sonra diyorsun ki eyyyy insan sen kimdin kiydin belki söyle belki boyle olucakti nerden biliyordun. lütfen bir psikolokla konus farkinda olmadiklarini farkedersin belki daha net olursun belki belki.. ondan sonra kararini ver verki sonra sana sen kalabilesin .. şartlarini bilmiyorum yavrun adina cok üzgünüm dilegim insallah seni ona bagislar ona seni,kokusuyla bir omur sağlıkla yasarsin evladinla. seni buna zorlayan sana bu aciyi yukleyip vicdan yukunu onun gunahina girdiren ese umarim bir evlatla ödüllendirmezsin. senin öz kararinsa diyecek birseyim yok.
Konu sahibi bu süreci yaşayan birini istemişsiniz. Buyurun hanıfemefendi süreci ve sonrasını gayet net anlatmış.
Bizim yorumları beğenmediniz bunu beğenirsiniz belki.

Teselli mi veriyorsunuz, nedir bu mesajın amacı! Karşınızda acılı bir insan var. Biraz düşünüp de yazın
Aile gecmisimizden engelli birey oldugu icin kizim da bu oran yuksek cikmisti doktor sivi alalim dedi hayir dedim
Oglum da 3 aylikken dr ye gittim ayni islemleri yasamamak icin dr yine yuzde yuksek dedi hatta kalbinde iki delik var deyip yuregime indiriyordu yine sivi alimi onerdi ben kobay olmam dedim yaptirmadim oglumda sadece dil bagi vardi
Kimseyi teselli etmiyorum nasipte varsa dogar engelli olur yine olur
Dini inancinizi bilmiyorum
Ama benim rabbim kader de yazdiysa 1. De olmaz 2. De 3. De yine verir bilinmez bunu soyledim
Ustelik yuzde 99 da ciksa bile yuzde 1 olmayacagini nerden bilebiliriz ki
Sahsi fikrim
Adak adanip dogmasini beklemek
Tabi konu sahibi kendi bilir

.

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-02-10-22-42.webp
    Screenshot_2021-10-02-10-22-42.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 337
Konu sahibi durumunuzu pasifleştirmişsiniz ama belki dışarıdan okuyorsunuz diye yazıyorum. Keşke böyle konu açmasaydınız sırf moralinizi bozacakları belliydi. Başlığı görünce bile anladım.

Ben yaşamadım ama yaşım 35 olduğu için down sendromu riskim vardı. Bu nedenle hamileliğimde çok sevinmemeye çalıştım ki çok çaba sonucu 3. tüp bebekle olmuş bir hamilelik. 10.haftada hemen fetal dna yaptım ve sonucu beklerken öldüm öldüm dirildim. Hasta çıksaydı aldıracaktım. Down sendromu bazen çok hafif olabiliyor evet normal zekaya yakın. Normal iş sahibi olaniliyor ve endokrin, kalp damar hastalıkları, alzheimer, obezite gibi problemlerle karşılaşmayabiliyor ama gayet orta zeka geriliği olup hiçbir ilte çalışamayan, erken yaşta ölen, ağır kalp, endokrin hastalıklarla uğraşan çocuklar da olabilir. Çok iyi eğitim ve bakım şart. Çocuğunuz ölene kadar ölmemeniz tercih sebebi ve ölürseniz de biri bakar mı emin olmanız lazım. Öyle ay çok güzel melek çocuk keşke benim çocuğum down olsaydı da ne güzel olurdu denecek bir durum kesinlikle ve kesinlikle değil. Keşke hiç kimsenin başına gelmese denecek bir durum benim açımdan.

Bazen böyle araştırmamış aileler pahalı da olunca fetal dna yaptıramıyor, 2li 3lü test kesin sonuç vermez, oran verir onlar da çok kötü olmayınca ayrıntılı ultrasonda anomali bakınca anlaşılabiliyor maalesef. Sizin durumunuzda çok şanssızlık olmuş çok gecikmiş. Amniyosentez sonucu da 1 ayda çıkıyor.

Umarım en doğru kararı verirsiniz. Burada aldırma cinayet diyenler sizin çocuğunuza bakmayacak. Aldır diyenler de aldırırken yanınızda olmayacak. Bu çok kişisel bireysel bir karar ve eşinizle birlikte kendi açınızdan en doğru kararı alın. Her iki durumda da mutlaka psikolojik destek alın. İki karar da çok zor çünkü. Bir dahaki de down olur diyenlere aldırmayın. Bu down döllenme sırasında olan bir hatadan oluşuyor. Tekrar down olma olasılığı çok çok düşük. Garanti de olsun isterseniz genetikli tüp bebek yaparsınız, sağlıklı embriyo koyarsınız.

Sonradan sakat kalabiliriz mantığını da hiç anlamıyorum. Sonradan elbette sakat kalabiliriz ama sakatlığı önlemek için büyük çaba harcıyoruz. Ne bileyim arabayı düzgün kullanıyoruz, kemer takıyoruz. Her türlü önlemi aldıktan sonra olursa yapacak bir şey yok çekeriz de ben anne karnında sakat olsaydım ve annem bilerek doğursaydı ona çok kızardım hatta amerikada böyle bebekler dava da açıyor anne babasına. Herkes herkesle aynı düşünmek zorunda değil. Hele de dini inanç herkesin kendine. Kimse kimsenin dini inançlarına göre hareket etmek zorunda hiç değil.

Ablamın bebeği için down sendromlu dendi riskli bölümde muayne oldu hamileliği çok zor geçti ama aldırmak istemedi olsada benim imtihanim dedi doğumdan sonra 10 doktor muayene etti ve sağlıklı bir bebek dünyaya geldi

Bu sureci yasayan var mi
Öncelikle sizi yargılamak kimseye düşmez sizin hayatınız sizin bedeniniz. Down sendromlu insanlar özel ilgi istiyen insanlar sabır istiyen insanlar. Eğer bebeğiniz için yeterince ilgili olacağınızı cabaliyabiluceginizi ne olursa olsun sabredebileceginizi maddi manevi düşünmüyorsanız doğurmak doğru değil çünkü bu hem ona hemde size haksızlık olur ikinizinde hayatı zehir olur. Onu mutlu ediceginize eminseniz normal bir çocuktan daha fazla ilgi alaka beklediğini bilip bunu basarabilicekseniz dogurun. Unutmayın o bu hayatı seçmedi siz ona bu hayatı verdiniz veya vermiyceksiniz seçimlerinizi yaparken ona haksızlık etmiyerek bir seçim yapın doğurup hayatınız zehir olsa ne anlamı var bu her iki tarafa eziyet. Umarım düşünüp en doğru kararı verirsiniz. Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun.

Sizler konu sahibine ağzınıza gelen herşeyi söylerken sorun yok konu sahibi o sinirle inşallah başınıza gelir de anlarsınız diyince sorun var ama.Siz alistiniz tabi milleti lincleyip burdan kaçırtmaya.
therealsinner therealsinner yazdığımı beğenmemene cidden saygı duyarım ama kalkıp insanlara ettiği bedduayı ve hakareti beğenmene saygı duyamam. Kafalar aynı çalışıyor galiba. Neyse ya sabah sabah bu zihniyetle münakaşa edip tadımı kaçıramam.

Eki Görüntüle 2925723
Beni alintilamayin lütfen.Once kendi kafanıza bakın.Benim kafam sizi hiç alakadar etmez.

Sizler konu sahibine ağzınıza gelen herşeyi söylerken sorun yok konu sahibi o sinirle inşallah başınıza gelir de anlarsınız diyince sorun var ama.Siz alistiniz tabi milleti lincleyip burdan kaçırtmaya.

Beni alintilamayin lütfen.Once kendi kafanıza bakın.Benim kafam sizi hiç alakadar etmez.

Sizler ne kim ? Ben bu vakte kadar kimseyi linçlemedim burda. Pişkin ve yüzsüz olan metres tayfası dışında ki onlar da linç değil gerçekler oluyordu genelde. Yazdığım yorum yukarda duruyor. Senin kendince attığın çamur bana bulaşmaz.

Birde böyle biri linçleniyor diye ortalığı yıkan adil bir tipmiş gibi ortadan konuşma. Beğendiğin yorum hamile o kadar kadına hakaret ve beddua içeriyor. Hani çok biliyorsun ya insanlara edilen beddua ve hakareti de beğenme o zaman. O yazılan niye seni rahatsız etmedi ?

Etmez tabi yeter ki sizinle aynı pencereden bakan birini bulun. Anında adalet terazisi error veriyor değil mi. ? Neyse ya anlayacak gibi de yazıyorum şurda o kadar şeyi.

Ablam doğum yapana kadar sürekli doktorlar bebeğin sakat kafatasının bı kısmı yok fln diyorlardı tam hatırlamıyorum küçüktüm o zaman bir gün bile aldırmayı düşünmedi bebeği doğdu dünya guzeli bı kızı oldu yüzü öyle gu,el ve parlak ki

Benim pamuk kızıma da ikili testte olma ihtimali var dediler. Asla ama asla aldırmayı aklımın ucundan geçirmedim. Başka herhangi bir test, amniyosentez yaptırmadım. Çünkü %99 dön sendromlu deseler bile aldırma niyetimiz yoktu. Hiç üzülüp hamileliğimi de zehir etmedim kendime, keyfini sürdüm. Rabbim ne verirsen kabulüm dedim. Bebeğim doğdu. Rabbime hamd olsun sağlıklı ve dünya güzeli bi kızım oldu. Allah'ım sağlıkla uzun ömür versin evlatlarımıza. Çok duydum bu durumu yaşayanları da kıymayın bebeğinize.

Sizler ne kim ? Ben bu vakte kadar kimseyi linçlemedim burda. Pişkin ve yüzsüz olan metres tayfası dışında ki onlar da linç değil gerçekler oluyordu genelde. Yazdığım yorum yukarda duruyor. Senin kendince attığın çamur bana bulaşmaz.

Birde böyle biri linçleniyor diye ortalığı yıkan adil bir tipmiş gibi ortadan konuşma. Beğendiğin yorum hamile o kadar kadına hakaret ve beddua içeriyor. Hani çok biliyorsun ya insanlara edilen beddua ve hakareti de beğenme o zaman. O yazılan niye seni rahatsız etmedi ?

Etmez tabi yeter ki sizinle aynı pencereden bakan birini bulun. Anında adalet terazisi error veriyor değil mi. ? Neyse ya anlayacak gibi de yazıyorum şurda o kadar şeyi.
Beni alintilamayin.Sizene benim fikirlerimden.Ben de hamileyim ve hiç üstüme alınmadım.Sizene benden ya.Yazmayin artık bana

Mune bahsettiğiniz durum çok farklı, burada down sendromundan bahsediyoruz. Bu durumda olan kişilerde dediğiniz durumlar olmuyor sonuçta.
Bahsettiğimiz durumda olan annelere Allah yardım etsin asla kolay değil.
Evet çok farklı bir zihinsel engelden bahsettim ama nasıl anlatsam da incitmesem bilemiyorum zira insanın bedensel veya zihinsel engeliyle alakalı bazı şeyleri anlatırken engelli bir arkadaşımızı, engelli çocuğu olan bir kadını kırma ihtimali çok yüksek ve çok hassas bir konu.

Özellikle zihinsel engellerde engelin derecesi ne olursa olsun ailelerin bunu kabullenmesi kolay olmuyor, yalnız yazıdan şu çıkmasın lütfen aldırmak isteyenler haklı demiyorum, tamamen duygulardan arınarak bir gerçeği dile getiriyorum, toplum da zihinsel engelli çocuklara hastalıklı muamelesi yapıyor, çocuklarının aynı ortamda bulunmasını istemiyor, hafif zihinsel engelli çocukların kendi çocuklarıyla aynı sınıfta okumasını istemiyor, bulaşıcı hastalığı varmış gibi çocuklarını kaçırıyorlar, garip garip bakışlar atıyorlar.

Özel çocuklar ve aileleri zorluk yaşarken toplumun dışlamasıyla hepten yalnızlığa itiliyorlar, sizler biz yapmıyoruz diyebilirsiniz fakat yapanlar var, özel çocukları içlerine almayan insanların sayıları az da değil.
Bu yalnızca bizde olan bir şey de değil, özel çocuklarla ilgili yurtdışı programlarını da seyrediyorum, bu çocuklar herkes tarafından terk ediliyorlar.

Evet bir evladın hayatı üzerine konuşmak insanın kanının çekilmesine neden oluyor ve evet evladımızın ya da bizim sonradan engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yok, ki daha dün tvde 19 yaşında güzeller güzeli bir kızın dershane çıkışı uğradığı saldırı sonrası başına aldığı darbelerden ne hale geldiğini gördüm, babası ağlayarak kök hücre naklinin tek şans olduğunu söylüyordu.

Ama öte yandan insanların genel davranışlarına bakıyorsunuz bedensel engelli birini darp ediyorlar, konuşma ve duyma engeli olan birini kızlarına layık görmüyorlar okuduysanız böyle bir topikte var, yürüme engelli bir çocuk okul merdivenlerini babasının sırtında çıkıyor, eğitim alma imkanları dahi daha kısıtlıyken, toplum olarak bu insanların hayatlarını kolaylaştıracak birçok şeyi bile tam yapamamışken engelli çocukların ailelerinin korkularını anlamak lazım.

Bu sureci yasayan var mi
Çok zor bir karar ama insan evladından hasta diye vazgeçe bilirmi empati yapmya çalışıyorum ama gerçekten bir cana kıymanin bahanesi olmuyor siz ikinci kez anne olmaya karar verdiginizde aynı durumu yasamayacaginizin garantisi varmı..?? Evlat sizin kiydiginiz can sizin Allah yardımcınız olsun

Evet çok farklı bir zihinsel engelden bahsettim ama nasıl anlatsam da incitmesem bilemiyorum zira insanın bedensel veya zihinsel engeliyle alakalı bazı şeyleri anlatırken engelli bir arkadaşımızı, engelli çocuğu olan bir kadını kırma ihtimali çok yüksek ve çok hassas bir konu.

Özellikle zihinsel engellerde engelin derecesi ne olursa olsun ailelerin bunu kabullenmesi kolay olmuyor, yalnız yazıdan şu çıkmasın lütfen aldırmak isteyenler haklı demiyorum, tamamen duygulardan arınarak bir gerçeği dile getiriyorum, toplum da zihinsel engelli çocuklara hastalıklı muamelesi yapıyor, çocuklarının aynı ortamda bulunmasını istemiyor, hafif zihinsel engelli çocukların kendi çocuklarıyla aynı sınıfta okumasını istemiyor, bulaşıcı hastalığı varmış gibi çocuklarını kaçırıyorlar, garip garip bakışlar atıyorlar.

Özel çocuklar ve aileleri zorluk yaşarken toplumun dışlamasıyla hepten yalnızlığa itiliyorlar, sizler biz yapmıyoruz diyebilirsiniz fakat yapanlar var, özel çocukları içlerine almayan insanların sayıları az da değil.
Bu yalnızca bizde olan bir şey de değil, özel çocuklarla ilgili yurtdışı programlarını da seyrediyorum, bu çocuklar herkes tarafından terk ediliyorlar.

Evet bir evladın hayatı üzerine konuşmak insanın kanının çekilmesine neden oluyor ve evet evladımızın ya da bizim sonradan engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yok, ki daha dün tvde 19 yaşında güzeller güzeli bir kızın dershane çıkışı uğradığı saldırı sonrası başına aldığı darbelerden ne hale geldiğini gördüm, babası ağlayarak kök hücre naklinin tek şans olduğunu söylüyordu.

Ama öte yandan insanların genel davranışlarına bakıyorsunuz bedensel engelli birini darp ediyorlar, konuşma ve duyma engeli olan birini kızlarına layık görmüyorlar okuduysanız böyle bir topikte var, yürüme engelli bir çocuk okul merdivenlerini babasının sırtında çıkıyor, eğitim alma imkanları dahi daha kısıtlıyken, toplum olarak bu insanların hayatlarını kolaylaştıracak birçok şeyi bile tam yapamamışken engelli çocukların ailelerinin korkularını anlamak lazım.
Sevgili Mune. Kalp atışı o kadar erken başlıyor ki 9 haftalıkken embriyo fetus adını alıyor artık ultrasonda hareketleri hozlemlenebiliyor. Ve 24. hafta sonrası doğarsa yaşayabilecek gelişmişlikte olanlar var. 26. Haftaya gelince bu oran çok çok artıyor. Yasalar kürtajı cinayet kabul etse, engel gibi durumlarda gebelik sonlandırmayla ilgili biraz daha katı kurallar olsa. Insanların zihniyeti de buna göre şekillenmiş olacak. Olmalı demiyorum haddim değil. Ama öyle olurdu. Şimdi kürtaj 10 haftaya kadar yasal diye bebek kabul edilmiyor bile aldırılan bir çok kişi tarafından. Her neyse. 20. Haftadan sonra ben sürekli tekmeleniyorum çok net. Inanılmaz bir hismiş. Rabbim tüm dileyenlere nasip etsin inşallah. 🤲🏻 Tüm evlatlara da hayırlı ömürler nasip etsin. 🤲🏻 Tüm engelli, ya da tek yaşayamayacak bireylere ve ailelerine yardım etsin. 🤲🏻
Sizin verdiğiniz örnek baştan sona toplumun hastalıklı kafa yapısını içeriyor. Yani toplumun bu zorbalığı için can almak (Ki bunun başka adı yok. Atan kalp durduruluyor doğumla büyüyen bir cana son veriliyor.) tepki çekecektir. Ve o kadar fazla örneği var ki hakikaten downlu denip normal kromozom sayısıyla doğan bebeklerin. Bu gebelik sonlandırmaları normal kabul etmeler bu durumun da önüne geçiyor.
Ayrıca eklemek istiyorum ki benim tarama testinde risk 847de 1di. Tüm kemik ölçümleri ve ayrıntılı ultrason da normaldi. Bana dendi ki downlu bebeklerin %10unda hiç bir bulguya rastlanmaz. Dilersen amniyosentez ya da fetal dna testleri yaptır. Ben kabul etmedim. Şahsi görüşüm bu. Ama demek istediğim burda her şeyin yolunda olduğunu sanan tüm gebe arkadaşlarımızın da bu yüzde onluk dilime girme ihtimalleri var.
Bu hassas konularda konuşulan can çünkü üzülüp yargılamadan yorum yapılabilmesi mümkün değil.

Büyük bir imtihanın ortasindasiniz Allah yardımcınız olsun kürtaj kelimesi bile insanı korkutmaya yetiyor 6aylik bir gebelik çok iyi düşünün lütfen :(

Back
X