- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 38
- 27
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Evli değilsin ama eşin var orayı anlamdım açıkçası öncelikle umarım sağlıkla büyür bebişin tek başına çocuk bakmak öyle kolay değil mağlesef kim çalışacak kim evi geçindirecek ne bileyim bunlar da önemli olan olmuş şimdi bunları düşünmekte fayda var ama sana bakabilecek biri var mı maaş var mı bunlar varsa çocuk bakmak için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum 20 çok küçük bir yaş değilArkadaşlar belki açtığım konulara denk geleniniz vardır. 6 haftalık hamileyim,evli değilim,plansız bi gebelikti,ilk ve tek ilişkimde tutturdum. :) Yalnız şöyle bi durum var ben bebeğimi dünyaya getirmek için ailemi ve eşimin ailesini karşıma aldım onlarsız bi hayat kurmaya başladık bu ayın sonunda da evimize geçeceğiz allahın izniyle. Yaşım itibariyle biraz korkuyorum bebeğime tek başıma bakamamaktan yetememekten onu anlayamamaktan. Acaba siz kaç yaşında anne oldunuz? Bebek bakımı zor mu yani 20 yaşındaki bir bayan başarabilir mi? Bilmiyorum bu konuda kendimi çok eksik hissediyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var.
30 nisanda zaten nikahımız vardı yani o yüzden eşim diyorum canım 13 gün sonra kocam olacak. Evet kendisinin iyi bir mesleği var evi geçindirebileceğiz yani :) yorumuniçin teşekkür ederim..Evli değilsin ama eşin var orayı anlamdım açıkçası öncelikle umarım sağlıkla büyür bebişin tek başına çocuk bakmak öyle kolay değil mağlesef kim çalışacak kim evi geçindirecek ne bileyim bunlar da önemli olan olmuş şimdi bunları düşünmekte fayda var ama sana bakabilecek biri var mı maaş var mı bunlar varsa çocuk bakmak için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum 20 çok küçük bir yaş değil
Anladım kafam karıştı yazıyı okuyunca30 nisanda zaten nikahımız vardı yani o yüzden eşim diyorum canım 13 gün sonra kocam olacak. Evet kendisinin iyi bir mesleği var evi geçindirebileceğiz yani :) yorumuniçin teşekkür ederim..
Amin canım inşallah Allah sana da nasip etsin en güzel günler senin olsun inşallah :)Anladım kafam karıştı yazıyı okuyuncahayırlısı olsun hakkında hiç takılma ozaman tek başına gayet iyi bakarsın eşinde yardım eder kimseye gerek kalmaz Allah’ın İzniyle
Valla ben bir gebelik geçirdim kürtajla sonuçlandı çok şükür rabbim bir daha nasip etti daha çok küçüğüz ama :) ikimizin de hamile olan herkesin de rabbim bebişlerini korusun inş sen gidio keseni gördün müAmin canım inşallah Allah sana da nasip etsin en güzel günler senin olsun inşallah :)
Evet bende ondan korkuyorum ama ona kıymakta istemiyorum sonuçta alacağı nefes varmış ki allahım bana onu nasip etti2.5 aylik bir bebegim var. Suan 32 yasindayim. 20 li yaslarimi dusunuyorum kendime bakamıyordum birak cocugu. Ve eminim suan bakabildigim gibi bakamazdim olgunlukla karsilayamazdim cogu seyi.
Yani annesin sende ne kadar güzel canım :) Hayır canım yarın göreceğim allahın izniyle. Sadece çok şiddetli gece sancılarım var ve bazen kanamam geliyor doktor normal dedi umarım kötü bişey yoktur küçüğüz ama bebeğimizle büyüyoruz onu anlayabiliyoruz bence en güzeli de bu :)Valla ben bir gebelik geçirdim kürtajla sonuçlandı çok şükür rabbim bir daha nasip etti daha çok küçüğüz ama :) ikimizin de hamile olan herkesin de rabbim bebişlerini korusun inş sen gidio keseni gördün mü
Aynen öyle hayırlısı olsun hakkımız da en güzeli olsun inş :)Yani annesin sende ne kadar güzel canım :) Hayır canım yarın göreceğim allahın izniyle. Sadece çok şiddetli gece sancılarım var ve bazen kanamam geliyor doktor normal dedi umarım kötü bişey yoktur küçüğüz ama bebeğimizle büyüyoruz onu anlayabiliyoruz bence en güzeli de bu :)
Prosgestan kullanıyor musunuz? Kanamanız varsa doktora gidip progestana başlayın bence. 10. Haftamda bende kanama geçirdim ve 200 mg progestana başladım çok şükür şimdi iyiyiz. Sizde dinlenin ayaklarınızı yastıkla destekleyip yukarda tutun ve bu dönemlerde nane ve maydanoz yemeyin. Sağlıcakla kavuşun yavrunuzaYani annesin sende ne kadar güzel canım :) Hayır canım yarın göreceğim allahın izniyle. Sadece çok şiddetli gece sancılarım var ve bazen kanamam geliyor doktor normal dedi umarım kötü bişey yoktur küçüğüz ama bebeğimizle büyüyoruz onu anlayabiliyoruz bence en güzeli de bu :)
Uzun olur mu estağfurullah çok güzel yazı yazmışsınız :) evet eskiden imkan yokken imkansızlık içindeyken kadınlar çocuk bakıp tarlada hamile hamile iş yaparlarmış o halde bile maşallah annelerimizi babalarımızı büyütmüşler. Annelik çok farklı bişey ben içimde olduğunu hissettiğin ilk günden itibaren kendimin değil de onun ne kadar değerli olduğunu anladım. Ona bişey olmasın bana bişey olsun hesabı :) teşekkür ederim canım sende şimdiden araştırmaya başlamışsın seninde çok iyi çok güzel bi anne olacağın burdan belli. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım da gerisinin çokta önemi yok.. :)Öncelikle sağlıcakla kavuşun yavrunuza :)
Durumunun ne olursa olsun sonuçta evlenecekmişsiniz ve yanlız değil eşiniz yanınızda olacak.
Eskide annelerimin daha büyüklerimiz tek başlarına ard arda çocuk dogurup tarlalarda çalışıp büyütmüşler yardım eden yok cahillik vardı ama bu bize verilmiş bir iç güdü yani başarabilirsiniz. Şimdiden yavrunuzu bu kadar düşünüp hayatına son vermeyişiniz ona ne kadar iyi bakabileceğinizin annelik iç güdünüzün sonucu ne olursa olsun bunu istediğinde belli. :)
Bu arada yaşım 20. :) benimde kimsem yok annem yok ki olsa da yavrumu kendim istediğim yöntemlerle büyütmek isterim.
Şimdiden araştırmalara forumlara dergilere bakmaya okumaya başladım. Annelik çok farklı kucağımıza alıp bir kaç gün geçirdikten sonra ona alışacağız. Niye ağladığını niye güldüğünü bileceğiz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın sağ sağlim kavuşun yavrunuza. :)
İnşallah canım benim :)Aynen öyle hayırlısı olsun hakkımız da en güzeli olsun inş :)
Amin inşallah yaşınız kaç sizde genç annesiniz heralde. Bizde evlatlarımızla büyüyeceğiz allahın izniyle :)Uzun olur mu estağfurullah çok güzel yazı yazmışsınız :) evet eskiden imkan yokken imkansızlık içindeyken kadınlar çocuk bakıp tarlada hamile hamile iş yaparlarmış o halde bile maşallah annelerimizi babalarımızı büyütmüşler. Annelik çok farklı bişey ben içimde olduğunu hissettiğin ilk günden itibaren kendimin değil de onun ne kadar değerli olduğunu anladım. Ona bişey olmasın bana bişey olsun hesabı :) teşekkür ederim canım sende şimdiden araştırmaya başlamışsın seninde çok iyi çok güzel bi anne olacağın burdan belli. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım da gerisinin çokta önemi yok.. :)
Maydonoz ve nane yemedim ama sanırım yerleşme kanaması dedi önemli bişey olduğunu sanmıyorum dedi. Umarım dediği gibidir eğer gerekirse progestana da başlamayı düşünüyorum yarın soracağım bakalım. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :)Prosgestan kullanıyor musunuz? Kanamanız varsa doktora gidip progestana başlayın bence. 10. Haftamda bende kanama geçirdim ve 200 mg progestana başladım çok şükür şimdi iyiyiz. Sizde dinlenin ayaklarınızı yastıkla destekleyip yukarda tutun ve bu dönemlerde nane ve maydanoz yemeyin. Sağlıcakla kavuşun yavrunuza
Inşallah sorunsuz atlatırsınız.Maydonoz ve nane yemedim ama sanırım yerleşme kanaması dedi önemli bişey olduğunu sanmıyorum dedi. Umarım dediği gibidir eğer gerekirse progestana da başlamayı düşünüyorum yarın soracağım bakalım. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :)
İnşallah canım teşekkür ederim güzel mesajın için. :)Inşallah sorunsuz atlatırsınız.
İnşallah canım ama çok ağır konuştular ikimizde istemiyoruz kimsenin yardımını. Hem evet öyle 9 ay karnında taşıyorsun doğduğunda da ağlayışından bile ne istediğini anlayabilirsin.. Umarım bende anlayabilirim de ona yetebilirim :)Allah hakkınızda hayırlısını versin. Ben 22 yaşında anne oldum şükür. Allahtan gelen bir durum sanırım ki insan kendi evladına herkesten iyi bakıyor. Onun ne istediğini ağlama şeklinden bile anliyor. Ben doğunca annelerin de yanınızda olacağına inanıyorum . Allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin cümlesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?