Bebegime isim

Hayata mudahale etmeyen kv kp varmi acaba herseyi onlar cok biliyor.esimde onlar bizim buyuklerimiz dedigi olacak kafasinda napiyim olayi buyutsem kavga cikcak huzurum kacmasin diye sabrediyorun
Evet büyüklerimiz saygı sevgi tamam ama
Her zaman büyükler doğru düşünecek diye birşey yok ki
Kendi yaşadıklarını yaşatmak istiyorlar
ismi
istiyorlarsa konulsun
Zoraki konulduğu zaman ne manasi kalacak ki
Kv ismi ne ki

Bi arkadasim bu kv ismi yuzunden bosanma noktasina geldi. Dogumdan once 9 ay kavga gurultu koyacaz koymayacaz gecti bunlarin zatwn birbirlerini yediler bebek dogunca karara baglamadan gitmis kimligine yazdirmis bosanacaklardi. Be kv denen bosansalar dahami iyi koyma benim ismimi deyiver iste onu goze aldida koyacaksiniz diye tutturdu sirret kadin biizmkide yaparmi yapar. Bu yuzden tartusmiyorun huzurum kacmasin diue ilerde kizim hesap sorunca ne bicim isim diye babana soyle kizim o koydu diyecem

Ya ben bile bilmiyorum.
Bebegim yok olursa kesin bir isim kargasasi yasanilacak.
Halbukim bana gore annenin hakki. Adam zevkine bise yapıyo biz dogum yapiyoruz. Biz hamilelik herseyini cekiyoruz.
Isim koymakta bizim hakkimiz.

Bende korkuyorum bana firsat kalmazsa diye.

Gecen sene kv. Bebeginiz olursa ben bakamam diyor. Sonrada torun olursa adini arda kayacagim diyor. Dedim en nefret ettigim isimlerden biri dedim. Kadina bak. Bakamam demesini biliyor (sanki ben cocugumu ona teslim edecegimde) ama isim koyuyor. Kimse kusura bakmasin kendi cocugumun adini kendim koyarım.

Sende oyle yap. Senin kv cocuklarinin isimini kaynanasimi koymuş?

Ya ben bile bilmiyorum.
Bebegim yok olursa kesin bir isim kargasasi yasanilacak.
Halbukim bana gore annenin hakki. Adam zevkine bise yapıyo biz dogum yapiyoruz. Biz hamilelik herseyini cekiyoruz.
Isim koymakta bizim hakkimiz.

Bende korkuyorum bana firsat kalmazsa diye.

Gecen sene kv. Bebeginiz olursa ben bakamam diyor. Sonrada torun olursa adini arda kayacagim diyor. Dedim en nefret ettigim isimlerden biri dedim. Kadina bak. Bakamam demesini biliyor (sanki ben cocugumu ona teslim edecegimde) ama isim koyuyor. Kimse kusura bakmasin kendi cocugumun adini kendim koyarım.

Sende oyle yap. Senin kv cocuklarinin isimini kaynanasimi koymuş?
Kendi koymus bide ben kaynanamdan cok cektim diyor madem bana niye cektiriyon kadin ama yok kv iste illa geline muhalefet olacak hayatini zorlastiracak

Madem oyle simdiden basla sen de bebegine ismiyle hitap etmeye kız biraz kvnin ismiyle. Mesela kv adi ayse ise bebegine konusuyormus gibi aman Ayse durmadin bugun de yaramaz mi olucan ne uyumadın uyutmadin gozun kor olmasin falan- hatta daha agir bile konusabilirsin ki esin de kv de yanlisini anlasin biraz :süslü:

Gelde laf anlat insanlara iste

Eğer öyle bir isteği olursa "Benim annemde kendi adını istiyor. Seninli ana da benim ki baca mı. Bende kıramam annemi ikisinin de adını koyalım" de.

Ya da annenin adı kötüyse annenle anlaş. De ki "Annem rüyasında görmüş adının Eylül olmasını. Onu kıramam annem o bebim. Hem onu hem annenin adını koyalım" de

Hayır derse demektir ki senin annene değer vermiyor. Sende onun annesine değer verme

Kesinlikle koymayın kayınvalidenizinkini..

Anlamıyorum bitmeyecek mi bu zihniyet, ne isim merakı bu yaa!

Eylül güzel, kibar bir kız canlanıyor gözümde..
Ama sonbahar, hazan, hüzün gibi anlamlar bana pek de anlammış gibi gelmiyor.
Ama güzel yine de ;)

Koyacağınız isimin anlamını bilerek ve araştırarak koyun ileride çocuğunuz üzerinde etkisi olur taşıyacağı ismin

Kizlar esim annem isterse ismini koyariz ben istemiyorum ama o isterse onu kiramam diyor bizimki de kesin ister eminim o ayri sıkıntı bizim icin. Onun disinda birsuru isim saydim esim EYLÜL ismini begendi. Bazilari da eylul sonbahar hazan mutsuzluk demek cocugu etkileyebilir ice kapanik olabilir diyor sizce nasil?
saka gıbı bu yıl eylul yılı sanırım sordugum kım varsa eylul koycaz ısmını dıyo ya ve ewet ısımler kısıyı etkıler ama eylul o kadarda kotu ısım degıl guzel bı ısım her omrun bır eylulu vardır dıye bosuna dememısler hos ısım bence :)

Eylül adında tanıdığım dört kişinin dördü de sosyal, girişken insanlar.
Etkisi oluyor mudur bilemem tabii ama Eylül ortak kararınız ise güzel bence :)

eylül düşündüğüm isimlerden biri bence çok çok zarif bir isim diğeri de leyla..

o yüzden bence harika bir seçim eylül.
kv adını da koymayın bence ölmüş olsa neyse anıdır vs dicem de yaşayan kadının adını koymak nedir yani ?

Doktorun bırı bebeğime kız, diğeri erkek dedı.. bızım ıkısı ıcınde ısımlerımız hazır :) eşım öztürk ısımlerıne hayran

kızıma Bigem Su
ogluma Yağız adını vereceğiz.. hayırlısı :KK36:

Eylül o kadar da soğuk buz gibi hazin bi ay değil ki... Yazdan neredeyse bi farkı yok. Bence anlamında onu aramayın. Çok güzel bi aydır eylül, sıcacık bir sonbahar girişi, kalabalığın telaşın tekrar başlayışı, bir çok şeyin yıllık rutinine girişi, düzene dönüş.. Benim için çağrışımı çok çok güzel

Back
X