- 25 Kasım 2015
- 59
- 14
- 3
- Konu Sahibi Yenianne45
Allahım yardımcın olsun benim bebeğim 7 aylık onu büyütebilmek için hep yanında olabilmek için mis gibi işimi bıraktım. Çok şükür ki çalışmak zorunda kalmadım.Zor bir süreç alışıcaktır mutlaka
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ah ah evet ben evdeyken de agliodu ama gel de bunu abaneye anlat kadincagiz ben bakamıyorum psikolojisine girdi. Zaten panik olmus komsumuzu cagirmis beraber mama vermeye çalışmışlar filan. Biraz sakinleştirmis.bu arada bakici iciyo sandim şok oldum yazdiginizi yanlis anlayinca :))başlangıç zor olur alışırsınız
kötüyü söyleyeyim siz kendinize teselli veirn
3,5 aylık iken günde 11 saat haftanın 6 günü lşirketten bulduğum hiç tanımadığım bakıcıya bıraktım
emzik dahi vermediğim için biberon istemedi
bakıcısı uyutup da içerdi, anne de öyle yapabilir
bir de anneanneler duygusal olabilir başlangıçta biraz daha ketum birisi yardım etse iyi olur
hem bak erkenden geliyorsun, alışırsınız yakında ikiniz de
gün içinde ağlamış demişsin de bebek bu ağlar; sen evdeyken de ağlıyordu hatırla
Evet canim dedigin gibi insan hele ki bi anne tabi ki hep cocugunun yaninda olsun ister ama calisan olunca simdi birakmasaniz da illa ki belli bi yasa gelince ki bu 2 yil ucretsiz iznin sonunda bile olsa yine ayrilacaksiniz. Anca ev hanimi olursaniz surekli yaninda olabilirsiniz. Ben ogretmenim ve isimi cook seviyorum. Ordaki ogrenciler de benim birer evladim . cocugumun psikolojisi bozulmustu ozellikle ilk gun onun icin cok endiselendim. Daha iyi olacagini ins umuyorum. Dualarinizi rksik etmeyin arkadaslarBen bu konilarda bwn ucretsiz izin aldim isimi biraktim cocugumu ben büyüttü lm vs yazanlara sasiriyorum. Konu Sahibi suan kendini kotu hissediyor ve isi birakma gibi bi durumu yok. Siz niye nispet yapar gibi seyler yazıyorsunuz. Bu arada ben de 4 aylikken basladim ise ilk zamanlar zordu kokusu hep burnumda olurdu ama sonra alistik. Eve geldigimde oper koklar dururum. Hem surekli evde durmak da insani bunaltiyor dışarıda arkadaslarla sohbet degisik insan görmek iyi geliyor. Ikiniz de alisirsiniz.
Benim de kredi borcum var 3000 tl. Birakacak gibi degil yani. Hesap carsiya uymuyo bi turlu. Ben kadar sksmis olsaydiniz birakirdiniz malesef yapabilcek bisey yok. Zaten dogum oncesini sonraya aktaramadim. Bu zamana kadar da raporla idare ettim. O yuzden baska secenegim yoktu.Benim evim kira ev borcumuz var ama calismaya devam etmedim benimde isim oglen bitmesine ragmen bebegimi birakip gidemedim agladigindanda ne annem ne babasini istiyo kucama aldigimda susuyor biraz daha ileri zamanda calissaniz olmazmi para bulunuyor sonrada yavrunuzun bu gunleri geri gelmiyor
saglik olsun ve kolayda alisir insallahBenim de kredi borcum var 3000 tl. Birakacak gibi degil yani. Hesap carsiya uymuyo bi turlu. Ben kadar sksmis olsaydiniz birakirdiniz malesef yapabilcek bisey yok. Zaten dogum oncesini sonraya aktaramadim. Bu zamana kadar da raporla idare ettim. O yuzden baska secenegim yoktu.
Beni en iyi siz anlarsiniz gercekten kucucukken birakip gitmek cok zor ama calismak faydali verimli olmak cok guzel bir duygu. Bir psikolog yazisinda okumustum diodu ki cocugunuzla gecireceginiz zamanin miktarindan cok kalitesi onemlidir. Evde camasir utu bulasik yikayip cocukla sadece ayni ortami teneffus etmek yerine ya da oyun oyna demek yerine onunla kaliteli zaman gecirmelisiniz. Oyunun beraber oynamalisiniz vs. Ben de bunu yapmaya calisacagim . ek gidaya basladik Kizimda yeme problemi yoktu yogurt meyve puresi havuc patates puresi vs. Yiyorduk. Ayrica biberon dan da devam ve anne sutu iciyordu. Ben birakip gittigim gun agzina hic bir sey koymamis olmasi beni endiselendirdi. Sanirim zamanla gececek bu durum ama ilk gun cok huzursuzdumne kadar güzel sevdiğiniz bir mesleğiniz var öğretmensiniz.bırakmayın işinizi,hem anneniz bakıyor bebeğinize çok şanslısınız,saatleriniz de çok uzun değildir bu durumda.
ben oğlumu 3 aylıkken bırakıp başladım işe.bakıcı bakıyordu üstelik de.annem ,kv yakın oturuyorlardı hergün gelip kontrol ettiler :)
bugünleri geri gelmez diyenlere,birşey kaçırmıyoruz merak etmeyin,oğluma ayırdığım vakit,o kadar değerli ve güzel ki.çok şükür ne ilgi alakası ne sevgisi eksik oğlumun.işe başlayınca kendimi daha iyi hissettim,oğlum kolikti ve uyku bilmedim.çalışırken de uykusuz gittim işe çok uzun süre.buna rağmen işi bırakmayı da düşünmedim hiç.ben işe gittim oğlum evde uyudu:) olsun mutlu anne mutlu bebekler demek.
bu arada ek gıda zamanı gelmiş zaten,başlamış mıydınız işe başlamadan önce ek gıdaya?
notğlum 6 yaşına geldi bile.:)
Sizi emiyor dimi onu birakmayin sizi ozledigi zamanlari annesinin kokusunu duyarak emerek guven duygusu zedelenmezBeni en iyi siz anlarsiniz gercekten kucucukken birakip gitmek cok zor ama calismak faydali verimli olmak cok guzel bir duygu. Bir psikolog yazisinda okumustum diodu ki cocugunuzla gecireceginiz zamanin miktarindan cok kalitesi onemlidir. Evde camasir utu bulasik yikayip cocukla sadece ayni ortami teneffus etmek yerine ya da oyun oyna demek yerine onunla kaliteli zaman gecirmelisiniz. Oyunun beraber oynamalisiniz vs. Ben de bunu yapmaya calisacagim . ek gidaya basladik Kizimda yeme problemi yoktu yogurt meyve puresi havuc patates puresi vs. Yiyorduk. Ayrica biberon dan da devam ve anne sutu iciyordu. Ben birakip gittigim gun agzina hic bir sey koymamis olmasi beni endiselendirdi. Sanirim zamanla gececek bu durum ama ilk gun cok huzursuzdum
Evet emiyor hatta okuldan geldiğim ilk gun 6 dan ogle 2 ye kadar hicbisey yemediği icin iki gogsumu birden emdi kuzum. Belli cok acikmisti bilerek yememis bunalima girmis bebegim. Sasiyorum kucucuk bebek nasil anliyo annesi olmayinca. Ertesi gun babasi gec gitti okula. O vakte kadar babasinin elinden de birsey yememis. Sanirim annenin yerini hickimse tutmuyor.Sizi emiyor dimi onu birakmayin sizi ozledigi zamanlari annesinin kokusunu duyarak emerek guven duygusu zedelenmez
aynen öyle ,birlikte geçirilen vakit çok kıymetli.oğlum bebekken eve geldikten sonra yatana kadar her anımı beraber geçirdim.sofrayı bile bırakıyordum ,uyuduktan sonra yaparım diye.büyüdkçe aynı durum devam ediyor.yemeği hazırlarken yanımda olur sohbet ederiz,beraber yaparız bazen yemeği..sonrasından oyun,aktivite,ne canımız isterse.h.sonu tüm gün beraber olunca bile mecburen evle iligli bişeyler yapmak zorunda kalıyor insan.tüm gün evde olunca da ,saatlerce oyun oynayacak değilsin:)Beni en iyi siz anlarsiniz gercekten kucucukken birakip gitmek cok zor ama calismak faydali verimli olmak cok guzel bir duygu. Bir psikolog yazisinda okumustum diodu ki cocugunuzla gecireceginiz zamanin miktarindan cok kalitesi onemlidir. Evde camasir utu bulasik yikayip cocukla sadece ayni ortami teneffus etmek yerine ya da oyun oyna demek yerine onunla kaliteli zaman gecirmelisiniz. Oyunun beraber oynamalisiniz vs. Ben de bunu yapmaya calisacagim . ek gidaya basladik Kizimda yeme problemi yoktu yogurt meyve puresi havuc patates puresi vs. Yiyorduk. Ayrica biberon dan da devam ve anne sutu iciyordu. Ben birakip gittigim gun agzina hic bir sey koymamis olmasi beni endiselendirdi. Sanirim zamanla gececek bu durum ama ilk gun cok huzursuzdum
Desteginiz icin cok tesekkur ederim. Insan in hayatindaki dönüm noktalarindan biri annelik. Ve zor zanaat ins hakkini verebilirimaynen öyle ,birlikte geçirilen vakit çok kıymetli.oğlum bebekken eve geldikten sonra yatana kadar her anımı beraber geçirdim.sofrayı bile bırakıyordum ,uyuduktan sonra yaparım diye.büyüdkçe aynı durum devam ediyor.yemeği hazırlarken yanımda olur sohbet ederiz,beraber yaparız bazen yemeği..sonrasından oyun,aktivite,ne canımız isterse.h.sonu tüm gün beraber olunca bile mecburen evle iligli bişeyler yapmak zorunda kalıyor insan.tüm gün evde olunca da ,saatlerce oyun oynayacak değilsin:)
şu anki durumunuz ikiniz için hatta üçünüz için de çok yeni.alışma evresi biraz sıkıntı olur sonrasında alışırsınız hepiniz:)
annenle kızın da birbirine alışıp bir düzen kuracaklardır kendilerine göre.