• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Saçmalığa bak..
Bebeğinizi ne kadar emzirirseniz o kadar da çok sütünüz çoğalır. Yokk işte kardeşim, bir kereliğine vs dedi diye karıştırmayın.

Çok ama çok özel ve bi o kadar da güzel bir an ilk emzirmeye çalıştığın zaman.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Ne münasebet ya, ne saçmalıktır. Hastanede odaya giren doktor, hemşire bile şok olur. Ayıp yani bunu düşünmek bile. Her anne kendi bebeğini yapabildiğince, gücü yettiğince emzirsin, diğerleri bi sussun bi zahmet. Sütün geldi mi diye bile sorup anneyi germesin.

Sizi niye deneyeyim yahu sabahin 7 sinde🙄
Bunu normal karşılamanızı şaka olarak görmek istiyoruz da ondan. (11 aylık kızım var, sütümün gelmediği an da oldu, çok da zordu, pes etmedik memeyi hep verdik, çok şükür hala emiyo. O sırada ay sütün gelmedi mi ben emziriyim deseydi, ben lohusa kafasıyla neler yapardım düşünemedim)

Aslinda o da iyi niyetle soyluyordur. Baska ne gibi bir dusunce yatabilirki altinda..ben de hamilelik psikolojisinden dolayi abarttigimi dusunuyordum
Bence de iyi niyetli ama sınırlarınıza girmiş biraz. Emzirmezseniz sütünüz artmaz kısır döngüye girersiniz. Mama yerine ille anne sütü derseniz sağıp çok az belki olabilir ama ilk anda direk onun memesini tutmasın bence bebek sizinkine alışsın.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Böyle saçma birşey hiç duymamıştım
Emzirdikçe sütünüz artacak
Emzirdikçe bebeğiniz sizi tanıyacak alışacak güvenecek rahatlayacak
Gerekirse sütünüz gelene kadar siz de mama takviyesi verin ki ben sezeryan doğum yapmama rağmen sütüm hemen geldi doğum yapar yapmaz
İyi niyetle işgüzarlığı birbirine karıştırmaya ne meraklı oluyor bazı insanlar ya
Kardeşiniz emzirince bebeğinizi sizin sütünüz nasıl artacak? İlk gelen süte kolostum denir çok rica ediyorum internetten okur musunuz bebek için faydalarını nekadar gerekli olduğunu

Ayy millet ne anlıyor başkasının bebeğini emzirmekten anlamıyorum. Yani Allah korusun da son çare olmadığı sğrece kimsenin çocuğunu emzirmem kimseye de çocuğumu emzirtmem. Ne olacak yani 1 gün mama içmekle ölmez ya bebekler

Amne sutunun icindeki icerikler o annenin bebegine ozeldir. Her annenin sutu ayni degildir. Neden bu kadar emzirme meraklisi ben onu anlamadim.

Hastanede ebeye sorun, buradaki arkadaşlardan çok farklı bir cevap vermez gibi geliyor. Onuda kardeşinizle paylaşırsınız. İlk süt, ten tene temas çok önemli adımlar. Sütünüz gelmezse olur derse ebe, kardeşinize sağıp verebileceğinizi söylersiniz. Kendince yardım etmeye çalışıyor olabilir kardeşiniz, benim sütüm gelmedi çok zorlandık, ablamında gelmezse yardımcı olayım diye düşünüyordur belki. Hemen bilenmeyin, kötü niyet değil cahillik olarak bakın.
Ebe doğum yaptırmaktan anlar bebek sağlığından değil

Kolostrum da öylesine oluyor ztn, böyle bir mantıkta herkes doğum sonrası için süt annesi tutardı di mi? Yanlış anlamayın ama soyleyec3gim, kafalar pırıl pırıl...

Yorum yazdım için soğumadı resmen 😂

Ilk o emzirecek sen de annesi olarak uzaktan izleyeceksin, sanmam o duygusallikta yüreğinin bunu kaldırabileceğini zaten de... erken gelip bebeği emzirecekmiş, 3yasina kdr hep o mu emzirecek hiç sütün gelmezse bu mantıkta? Ben şok...

🙄🙄🙄🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮

Konusu bile geçmesi abes bişey.

Emzirmek bir başarı olarak algılanıyor çoğu zaman, tabi ki kıymetli ve uğraştırıcı ama başarı algısı da olunca kardeşinizi iyi niyetli görmedim

işgüzarlık yapıyor gibi bak ben emziriyorum ailede de böyle mi bilinmek istiyor ne yapılıyor bilemedim

gerek yok sağol diye çok net kesin bence cidden de gerek yok, mama var ki sütün de gelir niye gelmesin

Kusura bakmayın ama anne sütü ve emzirme konusunda çok cahilsiniz. Lütfen doğum yapmadan önce kolostrum nedir, anne sütü nasıl çoğalır, içeriği nedir, yenidoğan bebeğin midesi kaç ml süt alır gibi şeyleri açıp okuyun. Doğumdan hemen sonra süt gelmez diye bir şey yok. Daha hamilelikte üretiliyor o süt. 2-3 damla gelecek zaten o da yenidoğana yeter. En faydalı en yoğun süttür o. Üstelik her annenin sütünün içeriği bebeğine özelidir.

Aslinda o da iyi niyetle soyluyordur. Baska ne gibi bir dusunce yatabilirki altinda..ben de hamilelik psikolojisinden dolayi abarttigimi dusunuyordum
Ben izin verdim (hemde sizin gibi baya gonulluydum) aynı sizin gibi ilk çocuğumda çünkü sağlıkla ilgili durum vardı ama yeni doğum yapmış lohusa haliyle ikinci emzirmesini görmek dahi zor geldi ve ağladım surekli. Suan düşünsem asla izin vermezdim. Beni emsin olmadi mama alsın. İkincide sut gelmedi hemen mama verdim simdi sütte var gayette emiyor. O dogum psikolojisiyle çocuğunu benimsemek ve ona anne olabilmek kavramlarını çok kötü etkiliyor asla yapmayın derim.

Bende kardesinizi iyi niyetli gormedim. Kendi egosunu tatmin etmeye calisiyor.Sizin sutunuzun gelmesi icin bebegin emmesi lazim . Baska sute alisirsa belki sizi bile emmeyebilir. süt bebekle anne arasindaki guclu bir bag bu ,sut haricinde memenin dokusu , sizin kokunuz bile bu baga dahil .siz dururken cocugunuz baskasinin kokusunu taniyip ilk onun memesini emecek . Silkelenin ve kendinize gelin o bebegin annesi sizsiniz kardesiniz darilcak diye dusunmeyin oncelik sizin bebeginiz .bebeginizle aranizdaki bagi kardesiniz kirilmasin diye tehlikeye atmayin . Kardes mi oncelikli evlat mi ?
Kardesiniz otursun oturdugu yerde.emzirmek istiyo yeni bitane dogursun .doktorun kesinlikle olmaz dedigini soyleyin yada acikca istemiyorum diyin .sizde baska kimsenin memesi yeni dogan bebege degmesin.

Back
X