- 26 Eylül 2018
- 781
- 2.229
- 113
- 35
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Kv ya da bir başkası baktığı için bu kadar hassaslar bence kendileri baksa böyle olmaz mesala çocugu kendi yatağına koymuş o normal kv koysaydı neler olurdu Allah bilirLinç yeme ihtimalim büyük ama söylemeden geçemeyeceğim, bence torun bakan annelere çok yükleniliyor. İnsanlar zaten belli bir yaşın üzerinde, yaşanmışlıklar ve yıpranmışlıklar var üzerlerinde. Haliyle gençler kadar özenli olamayabilirler.
Çocuk bakmak başlı başına zor bir iş, bir de başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak torunun bile olsa çok daha zor.
Kayınvalidenizi kırmadan dökmeden, güzelce izah etseniz hassasiyetinizi anlayışla karşılayacaktır bence. Kimse kimsenin çocuğuna bakmakla mükellef değilken daha büyük tepki verilmemeli gibi geliyor bana.
Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
Bende iki dönem oldu oğlumu sürüklüyorum okula,uykusundan uyandırdığımda oluyor,genelde okul çıkış saati gelmeden uyuyup uyanabileceği şekilde ayarlamaya çalışıyorum uyku saatini. Geçen sene daha cok uyuyordu zorlandim ama bu sene daha rahatım,kızım 4 de çıkacak oğlum uyudu,uyandı bile bugün öglen uykusunu. Sizde yakinda olsa bırakmayın derim,ya uyku saatini değiştirin,gerekirse geç uyutun ama bırakmayın.Bırakacak kimsem yok maalesef. Bir kac kere komsuya biraktim. Alerjisi var, uyarmama ragmen sürekli öpmüş. çocuğun yüzü hep tükürük Uyanık olunca arabasıyla gidiyoruz zaten. Ama bazen uyuyor. Eğer alıp arabaya koysan hemen uyanır ve fizahi koparır.
Servisler de almıyorlar kısa mesafe olduğu için.
Eşim sabah bırakıyor ama alma şansı olmuyor
Bunların hepsini tabiki de düşünüyorum. Çaresizlik kötü bir şey
Oğlum henüz yürüyemiyor. Sanırım bundan dolayı.
babaanneden bahsediyorsunuz düşmandan değil. Taviz derken. Kadın lutfetmiş bakıyor bi de tok taviz verme yok bilen nee. Hatlarınız karıştı heralde tavizi kendinden babaanne veriyor annesi değil. Sanarsın ki mecbur bakmaya. Allah razı olsun diyeceği yerde bir de taviz verme oyle mi. Bu nasıl bir kafadır anlayamıyorumİlki 5dkka olur bakar bişey olmuyor çocuga markete fırına gıtmeye kadar gıder taviz tavizi doğurur bence rahatsızlığınız söyleyin kırmadan
Az sakin olun. Babaannesi diye her şeyi doğru mu yapıyor oluyor yanlış yanlıştır kim yaparsa yapsın aynı şeyi bakıcı yapsa belki işine son verilirdi. 'taviz tavizi doğurur' halk arasında kullanımı yaygın bir kalıptır bu konuya uygun gördüm yazdım size ne. Ayrıca babaanne isterse tabii bakmaz en dogal hakkı. Bakmak onun görevi değil ama bu sorumluluğu üstüne aldıysa da en güzel şekilde bakmalı baştan savma değil.babaanneden bahsediyorsunuz düşmandan değil. Taviz derken. Kadın lutfetmiş bakıyor bi de tok taviz verme yok bilen nee. Hatlarınız karıştı heralde tavizi kendinden babaanne veriyor annesi değil. Sanarsın ki mecbur bakmaya. Allah razı olsun diyeceği yerde bir de taviz verme oyle mi. Bu nasıl bir kafadır anlayamıyorum
Bırakacak kimsem yok maalesef. Bir kac kere komsuya biraktim. Alerjisi var, uyarmama ragmen sürekli öpmüş. çocuğun yüzü hep tükürük Uyanık olunca arabasıyla gidiyoruz zaten. Ama bazen uyuyor. Eğer alıp arabaya koysan hemen uyanır ve fizahi koparır.
Servisler de almıyorlar kısa mesafe olduğu için.
Eşim sabah bırakıyor ama alma şansı olmuyor
Bunların hepsini tabiki de düşünüyorum. Çaresizlik kötü bir şey
cocugun senin yatagında işi nedir yatırsana yatagına burda zaten sen hatalısın kusura bakma ve birkerede düşdu dıye yazmısınGünaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
Bir ile üç yaş arası azami dikkat gerektiren, tehlikeye açık bir süreçtir. Ölüme sebebiyet verebilecek kazalar anlık gelişir. Gerekli önlemler alınmadığında bu felaketlerin yaşanması öyle dediğiniz gibi de ender bir olay değildir. Evrene pozitif enerji göndererek olabilecek muhtemel tehlikeleri ekarte edemezsiniz.Yoo
Sadece konu sahibini savunduğunuz yer komiğime gitti
Konu sahibi pimpirik mi yapıyorum demiş bende kendi düşüncemi söyledim
Neden kvyi hatalı bulanlar diğer insanların görüşünü alıntılayıp bakın ama şöyle.... tarzında mesaj yazıyorlar anlamıyorum
Benim düşüncem bu kadar prenses modda olmaya gerek yok
Yok uyar yok nasıl gider ya asansör bozulsaydı falan sdfhjk fazla abartı şeyler
Kvden mum duruşu çocuğun başında durması bekleniyor sanırım
Birkaç kişinin başına geldi diye felaket tellalı olmaya gerek yok evrene negatif enerjiler göndermeyelim
Çok hassas olan çalışmaz çocuğuna bakar
Asgari ücretle tek maaşla evini geçindirebilen insanlar var ya tutumlu olup evinde durup çocuğa bakılır ya da bu kadar mızmız olunmaz
Günümüzde prensesler türedi..neyse
Oturma odasında ki güvenlik önlemleri ni alıp, arada kontrol ettiğiniz sürece tabiki sürekli dibinde durmanıza gerek yok.Bilemedim şimdi.
Yani siz mesela çocuk oturma odasında iken mutfakta iş yapmıyor musunuz?
O da tehlikeli bence.
Çocuk sonuçta..
Bir daha yaparsa uyarırsınız
O saatlerde uyutmamaya çalışıyorum. Uykusu bölününce de çok kötü oluyor.Ayni durumu yasadim, kucugun uyku saatinde buyugun okuldan alinmasi gerekiyordu, ben her zaman uyuyorsa uyandirip kangurusuna koyup goturdum veya direk kangurusunda uyuttum. Birakmayin yanliz, care bulursunuz elbet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?