Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Linç yeme ihtimalim büyük ama söylemeden geçemeyeceğim, bence torun bakan annelere çok yükleniliyor. İnsanlar zaten belli bir yaşın üzerinde, yaşanmışlıklar ve yıpranmışlıklar var üzerlerinde. Haliyle gençler kadar özenli olamayabilirler.
Çocuk bakmak başlı başına zor bir iş, bir de başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak torunun bile olsa çok daha zor.
Kayınvalidenizi kırmadan dökmeden, güzelce izah etseniz hassasiyetinizi anlayışla karşılayacaktır bence. Kimse kimsenin çocuğuna bakmakla mükellef değilken daha büyük tepki verilmemeli gibi geliyor bana.

Abartılacak bişey yok insan wc yede giriyor düşeceği varsa o zamanda düşer makinaya bakıp çıkacakmış içinizin çekilmeside bir tuhaf daha yürümüyornuş oğlunuz bizde uyurken balkonda çamaşır asabiliyoruz VS

Kv ya da bir başkası baktığı için bu kadar hassaslar bence kendileri baksa böyle olmaz mesala çocugu kendi yatağına koymuş o normal kv koysaydı neler olurdu Allah bilir

günler geçmiş

sayfalar da okuyamadım hepsini

konu sahibi sadece sana değil aman 5 dakika ne olacak diyen herkese bir olay anlatayım

ben liseye gidiyorum, yeni eve taşındık

yan apartmanın altında mobilyacı var oraya gidip mobilya seçeceğiz

babam geldi hadi gidelim dedi ocakta yemek vardı

annem de nasılsa yakın diye bıraktı yemeği

gittik geldik ve kapı açılmıyor

evirdik çevirdik ve açtık

evet yemekte su vardı ama yine de soğuk terler döktük

yine iki yaz önce 2-3 geceliğine tatile gittik

evin anahtarını görümceme bıraktık ki kediyi gelip kontrol etsin

görümcem gelmiş kapıyı açamamış konu komşu uğraşmışlar vs

evdeki kediydi yemeği suyu vardı vs ama yine stres olup çilingirle açmışlar

evet belki 5 dakikada bir şey olmaz ama kapı açılmayabilir bizim örneklerdeki gibi daha kötü deprem yangın vs olabilir

kv ile güzelce konuşun çocuk uyanınca alıp giderdi mesela

oğluma bakıcı baktı aylarca bakıcının anahtarı yoktu

örneğin çamaşır asarken düşer evde çocuğu bırakıp almaya gider vs vs diye düşünüp vermemiştim

hatta eşim oğlum 3-4 yaşında iken eşim evde uyurken evde bıraktım diye dahi bayağı söylenmişti uyandırsaydın beni diye

kv düşünememiş ama anlatın bence anlayış gösterir

Size hak verdim. 18 aylik bi bebegim var arkami dondugumde dahi bi yaramazlik bisey yapabiliyor en tehlikeli aylari bunlar cunku kendilerine nerden zarar gelir bilmiyorlar. Saniyelik hersey. Birakmasi asiri yanlis geldi bana.

Hiç kimse çocuğunuzu sizin kadar düşünemez onu en iyi siz tanırsınız neler yapacağını siz bilirsiniz bir defa bebegin sizin yataginizda uyuması zaten yanlış etrafta yastıkla olmuyor benim kızım 8 aylik ben yine de yatağa koyup etrafına yastık koyamam çünkü artık kalkıyor yastığı itip atar ki sizinki 15 aylik bunu hayli hayli yapar yerde yatirmaniz daha sağlıklı.Evet bebeğinizin başından da 1 dk bile ayrılmayacak iş bir defa olur geri dönüşü de olmaz bu kadar umursamaz olmayın sevgili bayanlar işte bu yüzden çocuklar camlardan düşüyor yangın çıkıyor ağzına bisey atıp boğuluyor makinaya sıkışıyor siz çıkmadan 2 dk önce bakıp gelseymis makinasına konuşmak şart çok tehlikeli bir durum bana gore.

Acaba hep mi böyle yapıyor diye düşün dur..
Kötü bi durum cidden..birşey desen yanlış anlaşılacak hiç yere dargınlık olacak..demesen kendini yiyeceksin..
Allah çalışan annelere kolaylık versin diyorum..
Işte ben bu yüzden hep Allah nasip ederde çocuk sahibi olursam işten çıkmayı düşünüyorum..
Kendi anneme dahi emanet etmek istemem..iyi ya da kötü ben bakmalıyız evladıma..

Oğlum 15 aylık ve kızımla bile (7 yaş)tek bırakmıyorum. Bazen alişverişten dönerken poşetler için bile kucağımda oğlumla gidiyorum arabaya,kızımı da yanima alarak. Hele depremden sonra asla bırakamam. Bence gayet haklısınız,artık inmeye çalışır yataktan,ayağa kalkabilir ,çok tehlikeli. Ayrıca siz inmeden baksaymış madem,hemen geri döndüm diyorsunuz,neden arkanızdan çıkıyor hemen, 5 dakika geç çıkardınız yani size dese makineye bakacağım diye.

Bende iki dönem oldu oğlumu sürüklüyorum okula,uykusundan uyandırdığımda oluyor,genelde okul çıkış saati gelmeden uyuyup uyanabileceği şekilde ayarlamaya çalışıyorum uyku saatini. Geçen sene daha cok uyuyordu zorlandim ama bu sene daha rahatım,kızım 4 de çıkacak oğlum uyudu,uyandı bile bugün öglen uykusunu. Sizde yakinda olsa bırakmayın derim,ya uyku saatini değiştirin,gerekirse geç uyutun ama bırakmayın.

Oğlum henüz yürüyemiyor. Sanırım bundan dolayı.

Emeklemesi ve dönmesi bence kendi yatağınızda sadece yastıkla bırakmamanız için de yeterli bir sebep..

Benim, oğlumu iki defa uyurken üç beş dakika yalnız bırakıp koşa koşa markete gitmişliğim var. Market dibimde sayılır zaten. Uyanıkken aklıma gelmemişti alacaklarım. Sırf o uyurken bir şeyleri halledebileyim diye gittim..
Ama benim oğlum 1,5-2 yaş civarıydı. Yürüyor ve yataktan kendi iniyordu. Ki evde zaten tamamen ona göre güvenliydi. Kapıyı da açamazdı..
Ona rağmen derin uykudayken gittiğim halde kalbim ağzımda atardı senaryo yazardım o dakikalarda..

Onun dışında şartlar bu kadar savunmasızken yalnız bırakmaya karşıyım. Sizinki 5 dakika bile olsa yalnız bırakılmak için çok küçük. Kv ile konuşun bir daha yapmasın. Çamaşıra bir şey olmaz hemen..

İlki 5dkka olur bakar bişey olmuyor çocuga markete fırına gıtmeye kadar gıder taviz tavizi doğurur bence rahatsızlığınız söyleyin kırmadan
babaanneden bahsediyorsunuz düşmandan değil. Taviz derken. Kadın lutfetmiş bakıyor bi de tok taviz verme yok bilen nee. Hatlarınız karıştı heralde tavizi kendinden babaanne veriyor annesi değil. Sanarsın ki mecbur bakmaya. Allah razı olsun diyeceği yerde bir de taviz verme oyle mi. Bu nasıl bir kafadır anlayamıyorum

Az sakin olun. Babaannesi diye her şeyi doğru mu yapıyor oluyor yanlış yanlıştır kim yaparsa yapsın aynı şeyi bakıcı yapsa belki işine son verilirdi. 'taviz tavizi doğurur' halk arasında kullanımı yaygın bir kalıptır bu konuya uygun gördüm yazdım size ne. Ayrıca babaanne isterse tabii bakmaz en dogal hakkı. Bakmak onun görevi değil ama bu sorumluluğu üstüne aldıysa da en güzel şekilde bakmalı baştan savma değil.

Ayni durumu yasadim, kucugun uyku saatinde buyugun okuldan alinmasi gerekiyordu, ben her zaman uyuyorsa uyandirip kangurusuna koyup goturdum veya direk kangurusunda uyuttum. Birakmayin yanliz, care bulursunuz elbet.

Benim kv de de çöp atmaya inecekmiş de çocuk uyanmış gidememiş. 3 aylık falandı. Gina geldi bazı insanların sorumsuzluklarından.

cocugun senin yatagında işi nedir yatırsana yatagına burda zaten sen hatalısın kusura bakma ve birkerede düşdu dıye yazmısın

Bir ile üç yaş arası azami dikkat gerektiren, tehlikeye açık bir süreçtir. Ölüme sebebiyet verebilecek kazalar anlık gelişir. Gerekli önlemler alınmadığında bu felaketlerin yaşanması öyle dediğiniz gibi de ender bir olay değildir. Evrene pozitif enerji göndererek olabilecek muhtemel tehlikeleri ekarte edemezsiniz.
Çocuğa kim bakıyorsa, çocuğun güvenlik sorumluluğunu da kabul etmiş demektir.
Son zamanlarda prenseslerin türediği konusuna bende katılıyorum. Ama bu konu ondan çok ayrı

Bilemedim şimdi.
Yani siz mesela çocuk oturma odasında iken mutfakta iş yapmıyor musunuz?
O da tehlikeli bence.
Çocuk sonuçta..
Bir daha yaparsa uyarırsınız
Oturma odasında ki güvenlik önlemleri ni alıp, arada kontrol ettiğiniz sürece tabiki sürekli dibinde durmanıza gerek yok.

Ayni durumu yasadim, kucugun uyku saatinde buyugun okuldan alinmasi gerekiyordu, ben her zaman uyuyorsa uyandirip kangurusuna koyup goturdum veya direk kangurusunda uyuttum. Birakmayin yanliz, care bulursunuz elbet.
O saatlerde uyutmamaya çalışıyorum. Uykusu bölününce de çok kötü oluyor.

Milletteki rahatlığa şaşırıyorum. Endişelenmekte cok haklisiniz. Uygun bir dille bir daha cok kisa süreliğine bile olsa yalnız bırakmamak gerektiğini söyleyin kvalidenize. Bugün bunu yapan yarin daha uzun sure yalnız bırakır nasılsa bir sey olmaz diye

valla benim iki oğlum var zorda kalınca heryeri kapatıp herşeyi kaldırıp koşa koşa karşı bakkala gidiyorum
olacak olan varsa yanında olsanızda oluyor zaten bebekleri rabbim koruyor tabiki tedbiri elden bırakmamalıyız ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…