Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Kazalar 5 dakikada degil saniyede gerceklesen durumlar.Allah korusun.5 dakikadan ne olur diye yazmislar.

Kıyamam ya yavrum o anki çaresizliğini içimde hissettim resmen

Çocuğum üç buçuk yaşına geldi doğduğundan beri bir kere bile uyudu bi duşa gireyim diye yanlız bırakmadım kapının önüne çöp atarken bile sıkı sıkı tutarım hala rüzgar olur kapanır çocuğum kalır diye allah korusun sen önlemini alıcaksın gerisi tabiki takdiri ilahi çocuk bu güven olurmu dikkat etme bşy oluncada bnm suçum mu de yok öyle bir dünya

Tamam harika siz oturun çocuğunuza bakın
Herkes aynı disipline sahip değil
Bu kadar sorun eden oturur kendi bakar zaten

Eskiden çocuk ölümlerinin bu kadar fazla olmasının sebebi bu amaaan ne olacak 5 dkdan mantığı. Evet bilerek torununa zarar vermek istemez ama yine de tek bırakmak çok riskli. En basiti uykusunda kusabilir.

Cevap yazan herkese teşekkürler.
Oğlumu yatağımda yatırmama takılanlar çok olmuş ama benim sorunum salt ya yataktan düşerse değildi. Bu arada yatağım yer yatağından az yüksek fakat burdaki önerileri dikkate alarak yer yatağı seçeneğini hayata geçireceğim.
Önceki gün kayınvalideme tatlılıkla söyledim anne ben çok evham yaptım diye. Sen içini rahat tut bir şey olmaz dedi. Peki dedim ne diyim. Ama en azından rahatsızlığımı dike getirdim.
Kayınvalidem baktığında da sabah oğlumu yandırmaya karar verdim. Zaten benden 5 10 dk sonra uyanıyor en azından içim rahat etmiş olur.

15 aylık bebeği nasıl yastıkla filan koruyorsun dönüp düşer emekler atlar. Saniyeler içerisinde sen hazırlanırken düşebilir. Birlikte yatmakta tehlikeli değil mi bebek boğulabilir. Ben kayınvalidenin hareketinden çok senin bu durumuna takıldım . Sen bebeğini daha çok riske atıyorsun gibi geldi

bence kv bunu hep yapıyor olabilir

yani makine bitmiş olsaydı hazır çocuk uyuyor diye onları asardı da

sadece makine bitmemiş diye geri dönmüştür bence

zira makine bitti ise neyini kapatacak

benim makinem kendisi duruyor durmayan kaldı mı

yani makine bitti ise durur zaten o hazır çocuk uyurken asıvereyim moduna girmiş bence

o makina durduysa birde asılması var çamaşırların. durmuş olsaydı hazır çocuk uyuyor diye onları asacaktı da muhtemelen..

gözümüzün önündeklerken bile her an herşey olabiliyorken, işi şansa bırakmak olmaz. bebek o daha, kapı açık unutulur olmadık birşeyler olur apartman boşluğuna bile çıkabilir 15 aylık bebek.

Dediklerinize katılıyorum, aynısı ütü yaparken başıma geldi. Oğlum yatakta yatıyordu, arkamı dönüp kontrol ettim 10 sn sonra pat diye kafa üstü düştü. Mutlaka yatağında ya da yer yatağında yatırın. Kayınvalidenizin yalnız bırakması kadar kendi yatağınızda yatırmanızda tehlikeli...

kapiyi kapatir cikarsiniz 2 dakila diye anahtar kirilir kapi acilmaz asansorde ariza cikar kalirsiniz iceride bu ihtimaller dusuk degil ayni evin icinde kaza olsa elden birsey gelmez tabi ama cocugu evde birakip 2 dakika bile disari ciksaniz cocugun basina bir is gelse tamamen sizin sucunuz olur

Ben de torunumu buyuttum. Su an 6.5 yasinda, simdi bile yalniz birakmam. Degil 15 aylikken birakmak. O kotu kazalar bir kac dk, hatta sn icinde oluyor. Cocuk asla ihmale gelmez. Kayinvalidenizle tedirginliginizi lutfen konusun...

Zaten normalde annem bakar oğluma. Annemin temizliği olduğundan kayınvalidem aldı. Zaman zaman annemi dinlendirmek için kayınvalidem bakar.
Allahım ne güzel bir hayat hem anane hem kayınvalide birer melek ve birbirlerine gıcık olmadan çocuğa güzelce bakiyolar bence bu kadar basit bişey için asla.huzurunuzu bozmayın 5 dk için uyuyan çocuğu bırakmak çok anormal değil o beş dk da uyanacak da kendi için tehlikeli bişey yapacak kadar ayilacak imkansız sorun yapmayın bence

Benim kvde de 23 günlük bebegi koltugun üstünde birakip 5 kat asagi kapi acmaya inmis. Otomatin yerini bulamamis da.. kapiyi da acik birakip inmisti. Ona guvenip balkona cikmis camasir topluyordum o sirada

Bu bir ihmal ve kazalarin cogu ihmal sebebiyle oluyor. Evet yanindayken de bir sey olabilir ama ihmal varsa olma ihtimali daha fazla. Kapida kalsa falan nolucak. Endiselenmekte haklidiniz. Madem kayinvalidenizle araniz iyi, ona kendini kotu hissettirmeden soyleyin.

Bu arada 15 aylik bebegi, korunaksiz yatakta yatirmayin. Bu da ihmal. Allah korusun duser, basini carpar. En guzeli yer yatagi, done done uyusun kuzu...

Benim kvde de 23 günlük bebegi koltugun üstünde birakip 5 kat asagi kapi acmaya inmis. Otomatin yerini bulamamis da.. kapiyi da acik birakip inmisti. Ona guvenip balkona cikmis camasir topluyordum o sirada
23 günlük bebek ne yapacak,koltuktan atlayacak mı?

Düğmeyi kapatıp çamaşırları çıkarıp asmadan geri döner
Koksun mu çamaşırlar
Valla mum gibi başında beklesen de birşey olcak oldu mu oluyor
Bu kadar gerilmeye gerek yok
Bu zihniyete Küfüru basacanda boyleleri için banlanmaya degmez zaten olacaksa olur ne demek ya. Herkes dogurur ama herkes Anne OLAMAZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…