- 10 Şubat 2019
- 4.350
- 5.610
- 63
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Kıyamam ya yavrum o anki çaresizliğini içimde hissettim resmenBunu benim annem de yapıyordu malesef ve çok tartışırdık. Kendisi aman nolacak ki diye baktığı için düzelme de olmuyordu. Hiç unutmuyorum çünkü bir yazım var bununla ilgili,kızım 20 aylıkken uyanmış,kimbilir kac kere annemi cagirmis aramis, en son merdivene cıkmış ve korkuyorum korkuyorum diye ağlamış,annem de üst katta kendi evinde işle güçle ugrasiyor. Bir de bana anlatmisti
Çocuğum üç buçuk yaşına geldi doğduğundan beri bir kere bile uyudu bi duşa gireyim diye yanlız bırakmadım kapının önüne çöp atarken bile sıkı sıkı tutarım hala rüzgar olur kapanır çocuğum kalır diye allah korusun sen önlemini alıcaksın gerisi tabiki takdiri ilahi çocuk bu güven olurmu dikkat etme bşy oluncada bnm suçum mu de yok öyle bir dünyaAllah Allah??
Çocuğun uyku sersemi pencereden atlayivermesi kayinvalidenin suçu olmaz bence. Evi güvenlikli hale getirmek lazım her zaman. Sonuçta çocuk uyuyor banyoya gireyim, bı wcye gireyim diyoruz. Bunlarda bile beş on dk çocuk yalnız kalıyor. Galiba genç anneler çoğu zaman k validelerin de bir zamanlar çocuk büyüttüğünü unutuyor
Tamam harika siz oturun çocuğunuza bakınÇocuğum üç buçuk yaşına geldi doğduğundan beri bir kere bile uyudu bi duşa gireyim diye yanlız bırakmadım kapının önüne çöp atarken bile sıkı sıkı tutarım hala rüzgar olur kapanır çocuğum kalır diye allah korusun sen önlemini alıcaksın gerisi tabiki takdiri ilahi çocuk bu güven olurmu dikkat etme bşy oluncada bnm suçum mu de yok öyle bir dünya
Kesinlikle katiliyorum..Eskiden çocuk ölümlerinin bu kadar fazla olmasının sebebi bu amaaan ne olacak 5 dkdan mantığı. Evet bilerek torununa zarar vermek istemez ama yine de tek bırakmak çok riskli. En basiti uykusunda kusabilir.
15 aylık bebeği nasıl yastıkla filan koruyorsun dönüp düşer emekler atlar. Saniyeler içerisinde sen hazırlanırken düşebilir. Birlikte yatmakta tehlikeli değil mi bebek boğulabilir. Ben kayınvalidenin hareketinden çok senin bu durumuna takıldım . Sen bebeğini daha çok riske atıyorsun gibi geldiCevap yazan herkese teşekkürler.
Oğlumu yatağımda yatırmama takılanlar çok olmuş ama benim sorunum salt ya yataktan düşerse değildi. Bu arada yatağım yer yatağından az yüksek fakat burdaki önerileri dikkate alarak yer yatağı seçeneğini hayata geçireceğim.
Önceki gün kayınvalideme tatlılıkla söyledim anne ben çok evham yaptım diye. Sen içini rahat tut bir şey olmaz dedi. Peki dedim ne diyim. Ama en azından rahatsızlığımı dike getirdim.
Kayınvalidem baktığında da sabah oğlumu yandırmaya karar verdim. Zaten benden 5 10 dk sonra uyanıyor en azından içim rahat etmiş olur.
Cevap yazan herkese teşekkürler.
Oğlumu yatağımda yatırmama takılanlar çok olmuş ama benim sorunum salt ya yataktan düşerse değildi. Bu arada yatağım yer yatağından az yüksek fakat burdaki önerileri dikkate alarak yer yatağı seçeneğini hayata geçireceğim.
Önceki gün kayınvalideme tatlılıkla söyledim anne ben çok evham yaptım diye. Sen içini rahat tut bir şey olmaz dedi. Peki dedim ne diyim. Ama en azından rahatsızlığımı dike getirdim.
Kayınvalidem baktığında da sabah oğlumu yandırmaya karar verdim. Zaten benden 5 10 dk sonra uyanıyor en azından içim rahat etmiş olur.
Dediklerinize katılıyorum, aynısı ütü yaparken başıma geldi. Oğlum yatakta yatıyordu, arkamı dönüp kontrol ettim 10 sn sonra pat diye kafa üstü düştü. Mutlaka yatağında ya da yer yatağında yatırın. Kayınvalidenizin yalnız bırakması kadar kendi yatağınızda yatırmanızda tehlikeli...cocuk park yatak ya da besikte uyuyor olsaydi tamam gidip hizlica camasiri cikarip serip gelsin derdim.ama ben bi gun 11 aylikken bebegim bizim yatakta yatmisti gece.sabah tuvalete gittim uyuyor diye.gum dedi dustu yere.bi daha da normal yatakta yalniz birakmadim.ucuz bi park yatak alin isterseniz idareten bi sureligine.
Allahım ne güzel bir hayat hem anane hem kayınvalide birer melek ve birbirlerine gıcık olmadan çocuğa güzelce bakiyolar bence bu kadar basit bişey için asla.huzurunuzu bozmayın 5 dk için uyuyan çocuğu bırakmak çok anormal değil o beş dk da uyanacak da kendi için tehlikeli bişey yapacak kadar ayilacak imkansız sorun yapmayın benceZaten normalde annem bakar oğluma. Annemin temizliği olduğundan kayınvalidem aldı. Zaman zaman annemi dinlendirmek için kayınvalidem bakar.
Benim kvde de 23 günlük bebegi koltugun üstünde birakip 5 kat asagi kapi acmaya inmis. Otomatin yerini bulamamis da.. kapiyi da acik birakip inmisti. Ona guvenip balkona cikmis camasir topluyordum o siradaGünaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
23 günlük bebek ne yapacak,koltuktan atlayacak mı?Benim kvde de 23 günlük bebegi koltugun üstünde birakip 5 kat asagi kapi acmaya inmis. Otomatin yerini bulamamis da.. kapiyi da acik birakip inmisti. Ona guvenip balkona cikmis camasir topluyordum o sirada
Bebekler refleks olarak donebiliyorlar.Benim bebeğim bir haftalıkken doktor muayenesinde ki sedyede dönmüştü ... doktorumuz bile şaşırmıştı.23 günlük bebek ne yapacak,koltuktan atlayacak mı?
Bu zihniyete Küfüru basacanda boyleleri için banlanmaya degmez zaten olacaksa olur ne demek ya. Herkes dogurur ama herkes Anne OLAMAZDüğmeyi kapatıp çamaşırları çıkarıp asmadan geri döner
Koksun mu çamaşırlar
Valla mum gibi başında beklesen de birşey olcak oldu mu oluyor
Bu kadar gerilmeye gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?