Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

bu benim.anneme ozgu degil ki. eskiden daha cok vardi ev kazalari. cunku tabi ki hem isleri de coktu ama bu kadar bilinc de yoktu. unutmayin onlarda buyuttu demistiniz ya 20_30 yil onceki bilgilerle ayni degil ki. 4 yil arayla 2. kez anne oldum o zaman bile bilgilerim sıfırlanmış gibiydi.

tecrubeliler diye tamamen onlara birakmak gerekmiyor bunu anlatmak istedim.

zaten konu sahibi baya ılımlı. ben olsam o an uyarmistim.

benim kvalidem de cocuk buyuttu. oglum da o bakti. ama mesela balkona cikip dusmesin diye vaktiyle orda seytn var su var bu var demis. sonradan farkettik. cocuk evde bask odada tek duramiyor su an. illa biz de olacağız. bunu yaptığını anladigim an uyardim. esime de ekstr belirttim onu daha iyi dinler diye.

yoksa o da cocuk buyuttu diye tamamen ona biraksak bambaşka sonuclar olabiliyor. annem icin de aynisi gecerli. sonradan neden uyarmadim diye uzulecegime o an söylerim.

ay cok kötü oldum. Allah göstermesin
gercekten cok uzucu ve bu kısıler benım akrabam uzuntulerıne oyle tanık olduk kı cok korkuyorum bende nerdeyse 4 yasayacak cocugum var daha kımseye bırakmadım mesela evlılık yıl donumu dogum gunu dugun gıbı seylerde bana bırak dıyorlar . kusura bakmayın dıyorum keyfı olarak bırakamam aılece gıdeceksek gıderız yoksa yok hastane gıbı amelıyat gıbı durum olur onda da babasına bırakırım bır cocuga hıc kımse annesı gıbı bakamıyor anne dıkkatı bırtek o cocugun annesınde oluyor . tabıkı onlarda evlat buyuttu ama gercekten herkes kendı cocuguna daha dıkkatlı

ben hep kreslerden yanayım . kendı doktoru var 3 aylıktan ıtıbaren alan yerler var ılacı beslenmesı nasıl ıstersen oyle yerler var . torun sevme zamanı hala cocuk buyutuyor buyukler cocuk buyutmek gercekten ınanılmaz zor . yaslılar ıcın uygun degıl cocuk buyutmek. onlarda gencken buyuttuler zaten 50-60 lı yaslardakı ınsandan 30 yasındakı dıkkatı gucu de bekleyemeyız

herkesın basına gelebılecek acı bır olay allah korusun . oyuzden herkes ısını saglama almalı ıkı dk dan bırsey olmaz dememek gerek hayatda hersey olur

gecen sene de komsum dersını aldı
hep cocuklarını eve kılıtler dısarı cıkardı 2 yas arayla kız cocuklar... markete gezmeye falan . ustlerıne de kılıtlerdı

bırgun evlerıne hırsız gırdı ama ogunle ılgılı tek duası dısarı cocuklarıyla cıkmıs olması. ya ogunde cocuklarını evde bırakmıs olsaydı ?

Kv lerde çocuk bakmış muhabbetine ben hiç katılmıyorum açıkçası, daha önce çocuk bakmış ve o çocuğun başına bir şey gelmemiş olması bir referans değil.Kaldı ki insanlar yaşlanıyor, bakış açıları vizyonları, enerjileri, dikkat düzeyleri değişiyor.

Kayınvalidem de eşime bakmış mesela ama ben ona asla çocuk bırakmak istemem.Yeni dönmeye başlayan çocuğu, bilgisayarın başına oturup kucağına hiç tutmadan yatırıyor ve bilgisayarla uğraşıyor, düşeceği yer fayans olmasına rağmen hiç aldırmıyor, daha iki gün önce doğmuş bebeği, taşlı yolda ilerleyen taksinin içinde yine aynı şekilde hiç tutmadan kucağına bırakıp, uyarınca da azarlama hadsizliğinde bulunabiliyor.

En son ben kuzulara baktırayım mı sana deyip iki buçuk yaşındaki bebeğimi bahçeye çıkardı, bahçenin duvarları yok gecenin karanlığı dışarda ışık bile yok, bir baktım yanında oğlum yok evden bir şey almaya gelmiş, her şeyden evvel bebek korkabilir, başını alıp gidebilir, dışarıda bir köpeğin saldırısına uğrayabilir, hiç ummadığımız kötü bir insan tarafından alınıp götürülebilir.Hiçbir olasılığı değerlendirmeden gecenin köründe çocuğu dışarda bırakıp gelmiş ben telaşlanınca da problemli insan oldum, trip yedim ben çocuk bakmayı bilmiyor muyum diye.Kadını tanıyorum iki dakika önce gördüğü ve yüzüne gülen bir insana bile çocuğa beş dak bak ben şuraya gidip geleyim diyebilecek karakterde.

Eee şimdi bu kadın eşime bakmış, sonra diğer toruna bakmış bir şey olmamış, ama yaptığı şeyler tehlikeli, tedbirsiz bir kadın, yarın bir şey olmayacağının garantisi olmadığı gibi, olma ihtimali daha yüksek.O yüzden ben bu referansları pek ciddiye almıyorum.

Neyse mesajımın küçük bir kısmını alintilayip cevap verdiğinize göre diğer şeyler yerine ulaşmış demek ki
Yoo
Sadece konu sahibini savunduğunuz yer komiğime gitti
Konu sahibi pimpirik mi yapıyorum demiş bende kendi düşüncemi söyledim
Neden kvyi hatalı bulanlar diğer insanların görüşünü alıntılayıp bakın ama şöyle.... tarzında mesaj yazıyorlar anlamıyorum
Benim düşüncem bu kadar prenses modda olmaya gerek yok
Yok uyar yok nasıl gider ya asansör bozulsaydı falan sdfhjk fazla abartı şeyler
Kvden mum duruşu çocuğun başında durması bekleniyor sanırım
Birkaç kişinin başına geldi diye felaket tellalı olmaya gerek yok evrene negatif enerjiler göndermeyelim
Çok hassas olan çalışmaz çocuğuna bakar
Asgari ücretle tek maaşla evini geçindirebilen insanlar var ya tutumlu olup evinde durup çocuğa bakılır ya da bu kadar mızmız olunmaz
Günümüzde prensesler türedi..neyse

ama kreside iyi secmek lazim. tvlerde neler duyuyoruz.

bizim mahalledeki kresde annenin teki cocugunu birakirken kapi kapanmiyor annede farketmeden gidiyor. cocugun teki cikiyor. kresde kimse fark etmiyor. Allahtan sessiz mahalle öyle zirt zirt araba gecmez kenarinda park var orda tek basina oyniyor.

mahallede herkez bir birinin cocugunu tanidigi icin tanisin biri durumu fark edip cocugu tekrar krese götürüyor... rezillik...

Evet tedirgin olurdum ama şuna da inanıyorum olacağı varsa gözünün önünde de oluyor. Kv niz eve gidip makineyi kapatıp çamaşırları çıkarmış sadece. O da huzursuz olmuştur zaten acele etmiştir. Ama şu da var aynı evde olsa da başında beklemeyecekti. Farzet ki sizin evde makine bitti onu kapatıp sepete aldı. Böyle düşün ki için rahatlasın Allah bütün çocukları korusun

Ben size fikir dayatmak ya da fikrinizi degistirmek için alıntı yapmadım yanlış anlamayın, bakış açınızı merak ettim. Bahsettiğim kötü durumlar olsaydı ne düşünürdünüz diye merak ettim yani, siz de pek sorularıma cevap vermediniz ama neyse :))
İnsallah yaşlanıp torun sahibi olursanız gelininiz ya da kızınız size bırakmaz çocuğunu evinde oturur kendisi bakar diyeyim o halde ne diyelim

Bilemedim şimdi.
Yani siz mesela çocuk oturma odasında iken mutfakta iş yapmıyor musunuz?
O da tehlikeli bence.
Çocuk sonuçta..
Bir daha yaparsa uyarırsınız

Yanlış anlamayın da, benim annem de dört cocuk buyutmuş bır kadın. Hıcbırımızın balkondan duşme, yanma hikayesi yok.

Neyse Siz de haklısınıx ne diyeyim ben cocuklarıma kendim baktığım ve torun bakmayı da düşünmediğim için konu beni cok ilgilendirmiyor aslında. :)

Ya o değil de hem anne hem kayinvalide aynı apartmanda sorun olmuyor mu?

Tehlikeli buldum umarim bir daha yapmaz.

1 saatte kokmaz diyorsunuz da o zaman anneniz 1 saat geç başlayabilirdi temizliğe çocuğu sonradan bırakabilirdi
Dar düşünmemek lazım
aman kokarsa koksun..
siz sanki çamaşırları dakkasında hemen çıkarıp serebiliyor musunuz her zaman
ortada bir çocuğun güvenliği söz konusu..
çamaşır da neymiş..
benim çocuğuma öyle bir şey yapan kvye neler derdim düşünemiyorum...

Bebekle uyumanız çok yanlış . Cok eskiden bir tanıdığım bebeğini emzirmek için yanına almış, uyumuş ve bebek boğulmuş . Çok kötü günler geçirmişler. Şu an 80 yaşında hala vijdan azabından kahroluyor.

Çıkarıp asmamak dedim

Bencede derdiniz tahmin edebiliyorum

Son düzenleme:
evim dubleks ve cocugum 2 yasinda, o uyurken ust kata bisey almaya ciktigimda bile telsiz kuruyorum ya da hemen iniyorum 1-2 dakika icinde. hersey olabilir allah korusun, yangin cikar deprem olur, cocuk tikanir kusar bogulur... sesini duyamayacagin bir mesafede olmak bana tehlikeli geliyor. dusa da girmem ben cocugum uyurken birakip, bence buyuk dusuncesizlik etmis.

kaygilarimi yerinde olsam guzelce anltirdim. hatta kayinvalideme degil annemle ikisini oturtup yanyana (annemle gerekirse onceden konusarak) ikinize de soyluyorum diye mutlaka anlatirdim.

Oğluma babam bakıyordu tam da sizin oğlunuz gibi 15 aylıktı. Babam çöpü kapının önüne koyarken oğlum kapıyı arkadan kapatmış. Babamda ne anahtar var ne telefon, kalakalmış öyle. Ben de is yerindeyim, eve 15 km uzaklıkta. Babam komşuları dolaşmış, ara ara da evin kapısına gelip oğlum korkma ben gelicem, sen bekle falan diyormuş, oğlum da dede nerdesin gel diyormuş. Sonra babam annemi arıyor komşunun telefonundan çünkü benim numaramı ezbere bilmiyor, annem de başka ilde tabi, o beni arıyor falan yani ben gidene kadar bir saati buluyor ve çok şükür bir şey olmamış. Ev oğluma göre ayarlandı tehlikeli bir şey yok ama yine de ömrümden ömür gitmişti o gün. Bence 1 dk olsa dahi yalnız bırakılmamalı.

Camasir makinada kokar mi hemen? En fazla kirisir. Valla benim gozumun onunde dustu kizim.. digerleride dustu..yani ben kendimi kime sikayet edeyim:) oluyo boyle seylerde..su camdan dusme vs cok kotu vakalar, Allah kimsenin basina vermesin

15 aylık bebeği yatağınıza yatırmaniz çok sağlıksız. zaten önceden de düşmüş. evde olsa bile kayinvalideniz düşmesini engelleyemez Allah göstermesin. diğer problem için kayinvalidenizle sakince konuşursanız anlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…