- 30 Aralık 2009
- 24.022
- 97.016
- 1.123
- Konu Sahibi 06kelebek_s
-
Boşanmayı son çare olarak düşünüyorum bir de doktora gidelim dedim. Evi terketmem ise planlı bir şekilde olmadı ama eşimin yaptıklarından dolayı dönmemeye karar verdim. O kendini düzeltirse ancak dönerim ya da söz verirse bir takım hususlar konusunda. Terapi süresinde eşlerin ayrı kalması da tavsiye edilen bir durum. Zaten yeni bir tartışmayı da kaldıracak durumda değilim. Millet ciddiye almayadursun işin ciddiyetini belki zamanla anlarlar...Madem boşanmayacaksınız, neden evi terk ettiniz?
Madem iletişim kurmak istemiyorsunuz, neden terapi falan görmek istediğinizden bahsediyorsunuz?
Madem terapi görmek istiyorsunuz, neden kendi evinizde değilsiniz ve eşinizi ikna etmiyorsunuz?
Boşanmayacaksınız, ama evde yoksunuz. Öesajlara cevap vermiyorsunuz. İnsanların sizi ciddiye almasını bekliyorsunuz. Bu şekilde sorun çözülmez ki. Rölantiye almışsınız her şeyi bekletiyorsunuz. Millet sizi ciddiye almıyormuş söylediğinize göre. Eve döneceğinden emin oldukları birini neden “eve dön” diye ikna etmeye çalışsınlar ki?
Aynen dediğiniz gibi ben bunlara katlanamadığım için uzaklaştım. Belki emin olabilir ama böyle yaptığı sürece her şeyi daha beter hale getirdiğini de anlar belki bendeki değişimden. Yani Allah akıl fikir versin ne diyeceğimi şaşırdım!Valla adam senin blof yaptığıni paşa paşa döneceğini zaten biliyor.
Özür dileyecek adam dikkatli davranır.
Onu terkedeceginden korkar.
Adam önemsemiyor.
Çocuğu bile götüreceğim diyebiliyor senin sinir olacağını bile bile.
Ayrıca şiddet sadece fiziki olmaz. Davranışları, hakaretleri kisacasi psikolojik baskı uygulayarak şiddeti fiziki boyuttan çekip psikolojik boyuta taşımış.
Önceden vurduğu yeriniz acirken şimdi ruhunuz acimis.
Kendisi istedi gitmeyi. O yüzden bir de terapi aşalım dedimÖzür bile dilemedi diyorsun. Bu adam mi aile terapistine gidecek, hiç sanmıyorum. Bebeğini de gönderme alıkoyup sana karşı kullanabilir.
Uzak kalmak çift olarak danışıklı yapılınca sağlıklı olur. Evden kendi rızanızla uzaklaşmanız bir yaptırım değildir. Eninde sonunda o eve döneceksiniz eş düzelse de, düzelmese de. Bu meydanda. Olay örgüsü mantıklı değil. Sıralamanız yanlış. Bu şekilde isteğinize ulaşacağınızı sanmıyorum.Boşanmayı son çare olarak düşünüyorum bir de doktora gidelim dedim. Evi terketmem ise planlı bir şekilde olmadı ama eşimin yaptıklarından dolayı dönmemeye karar verdim. O kendini düzeltirse ancak dönerim ya da söz verirse bir takım hususlar konusunda. Terapi süresinde eşlerin ayrı kalması da tavsiye edilen bir durum. Zaten yeni bir tartışmayı da kaldıracak durumda değilim. Millet ciddiye almayadursun işin ciddiyetini belki zamanla anlarlar...
Haklısınız, ama bu şartlarda dönmek istemiyorum. İşin ucu boşanmaya gidecek böyle devam ederse farkında değil... Her şeyi yıkacak olan da kendisi toparlayacak olan da...Uzak kalmak çift olarak danışıklı yapılınca sağlıklı olur. Evden kendi rızanızla uzaklaşmanız bir yaptırım değildir. Eninde sonunda o eve döneceksiniz eş düzelse de, düzelmese de. Bu meydanda. Olay örgüsü mantıklı değil. Sıralamanız yanlış. Bu şekilde isteğinize ulaşacağınızı sanmıyorum.
Eşinizle konuşun şu şu olmazsa boşanmayı düşünüyorum diye. Siz kendi kendinize “yuva kolay kurulmuyor, boşanmayacağım” derseniz evdeki düzen kaldığı yerden devam eder. Karşı tarafı sarsmanız lazım. Sarsılmamış, döneceğinizi biliyor ve bekliyor. Hatta sizi daha da tahrik etmeye çalışıyor sabrınızı sınamak için.
Dediğiniz gibi annesi de babası da oğullarını pamuk gibi görüyorlar ama yaşadıklarımı da bildikleri için çok savunamıyorlar bana hak verdikleri oluyor. Ama yine de herkesin kendi evladı sonuçta. Eşim çabalarsa ne ala yoksa işin somu kötüye gidiyor...Aslında kayinvalidenizin de yapacağı bişi yok. Genelde erkek anneleri gelinde suç arar bı de . Oğulları ne kadar problemli olsa da, ona inanmak isterler . Eşinizin korkması ve evliliği kurtarması için çabası lazım . Siz herşeyi yapmışsınız zaten . Bundan sonra top eşinizde . Bı de işte fiziksel şiddet gibi şeyler olmayınca/devam etmeyince , belki KV ye veya esinizin ailesine kronik sıkıntılar ( ki bunlar da çok önemli , en az fiziksel şiddet gibi ) önemsiz gelebilir. Eşiniz ne kadar farkındalık kazanır . Ne kadar kendini düzeltir bilemiyorum . Zor hepsi ... Allah yardımcınız olsun .
Yok göndermedim geldi gördü gitti kendisi...Gönderme kaçırma ihtimali var.
Merhaba Hanımlar,
Konularımı biliyorsunuz belki ama özet geçecek olursam eşimle tartıştığım için annemlere geldim. 1 haftadır annemlerde kalıyorum. Aile terapistine gideceğiz ama bu sürede evime dönmek istemiyorum eşimin hatalarını anladığını düşünmüyorum. 6 aylık bir kızım var. Az önce eşim bebekle bir yere çıkarsan haberim olsun yazmış hiç cevap vermedim. Tamam mı demiş ben yine cevap vermedim. Sonra yarın kızımı dedesine götüreceğim yazmış. Dedesi isterse annemlere kv ile gelip torununu görebilir. Sağlık ya da başka bir engeli yok. Ki kızım bensiz durmaz emiyor. Yani cevap vermedim ama eşimle yeni bir tartışmaya girmek de istemiyorum. Ne diyeceğimi şaşırdım! Gece gece stres oldumSizce yarın kv mi arayıp görmek istiyorsanız buyrun gelin ama ben şu an annemlerde kaldığım sürede gelemem bensiz de bebek durmaz mı diyeyim? KV istemez eminim çünkü ağladığı an bana verirdi. Minnacık kızım bensiz ne yapar bu adam niye düşünmüyor!
Bakın siz dayak oldu bir daha olmayacak konu başka diyorsunuz ama etrafınızdaki insanlar kocanız da dahil dayağı affeden herşeyi affeder gözüyle bakıyor. Konuyu nasıl hariç tutup buraya yazabiliyorsunuz? Ayrıca eski konumu bilenler bilir diyerek referans gösteren sizsiniz. Tabiki yorumlar da ona göre gelecek.KV ile konuştum onun da haberi yok eşimin böyle bebeği götürmek istemesinden. Söylediğimde de tamam işte gelin birlikte dedi ben de olanları biliyorsun dedim be oldu ki bu kadar dedi. Barışmak için öyle demiş demek ki dedi. Durumun ciddiyetini sanırım kimse anlamıyor
bu sebeplerden diyorum, oluru varsa boşanmayın diye...Daha şimdiden böyle bazı mevzular...Terapist felan para tuzağı canım. Seinde hataların vardır mutlaka, sen onları gözden geçir, eşinle inatlaşma, güzelce git evine dön. Tatlı dille her erkek yola gelir. Sürekli tartışmayın, tartışma sırasında eşin sinirliyse cevap verme geç başka odaya. Sakinleşince bağırmadan konuş.Merhaba Hanımlar,
Konularımı biliyorsunuz belki ama özet geçecek olursam eşimle tartıştığım için annemlere geldim. 1 haftadır annemlerde kalıyorum. Aile terapistine gideceğiz ama bu sürede evime dönmek istemiyorum eşimin hatalarını anladığını düşünmüyorum. 6 aylık bir kızım var. Az önce eşim bebekle bir yere çıkarsan haberim olsun yazmış hiç cevap vermedim. Tamam mı demiş ben yine cevap vermedim. Sonra yarın kızımı dedesine götüreceğim yazmış. Dedesi isterse annemlere kv ile gelip torununu görebilir. Sağlık ya da başka bir engeli yok. Ki kızım bensiz durmaz emiyor. Yani cevap vermedim ama eşimle yeni bir tartışmaya girmek de istemiyorum. Ne diyeceğimi şaşırdım! Gece gece stres oldumSizce yarın kv mi arayıp görmek istiyorsanız buyrun gelin ama ben şu an annemlerde kaldığım sürede gelemem bensiz de bebek durmaz mı diyeyim? KV istemez eminim çünkü ağladığı an bana verirdi. Minnacık kızım bensiz ne yapar bu adam niye düşünmüyor!
Tabiki 6 aylik bir bebek annesiz bir yere cikamaz bunu sizin tepkinizi olcmek icin yapmis olabilir esiniz, sakin yollamayin emen bir bebek anneden ayrilamaz deyin,gormek isteyen gelip uygun bir ortamda gorebilir,ayrica ayrilik durumu vs ne olacagi bellimi olur ya evladinizi kacirirsa babasi,hergun tv de neler duyuyoruz,lutfen dikkatli olun..Merhaba Hanımlar,
Eski konumu bilen bilir derken baba evindeyim olan konumdan bahsediyorum. Annemlere gelme sebebim ve gelişen olayları kastediyorum. Dayağı affeden her şeyi affeder diye düşünenler yanılıyor sonuçta o dayak tekrarlansaydı bitecekti ki bunu o da bildiği için tekrarlanmadı.Bakın siz dayak oldu bir daha olmayacak konu başka diyorsunuz ama etrafınızdaki insanlar kocanız da dahil dayağı affeden herşeyi affeder gözüyle bakıyor. Konuyu nasıl hariç tutup buraya yazabiliyorsunuz? Ayrıca eski konumu bilenler bilir diyerek referans gösteren sizsiniz. Tabiki yorumlar da ona göre gelecek.
Bende de hata vardır illaki ama benim sustuğum çok şey zaten var. Tartışmamak için odaya geçip konuyu tatlılıkla çözmeyi çok denedim. Anlamıyor deyip son çare olayları büyüttüğü için bu noktaya geldimbu sebeplerden diyorum, oluru varsa boşanmayın diye...Daha şimdiden böyle bazı mevzular...Terapist felan para tuzağı canım. Seinde hataların vardır mutlaka, sen onları gözden geçir, eşinle inatlaşma, güzelce git evine dön. Tatlı dille her erkek yola gelir. Sürekli tartışmayın, tartışma sırasında eşin sinirliyse cevap verme geç başka odaya. Sakinleşince bağırmadan konuş.
Yok göndermedim geldi sevdi gitti.Delimisin sakın gönderme
Alır da geri vermez çocuğu
Böyle numune bir kütüğü nereden bulduğunuzu merak ediyorum.Az önce geldi bebeğini sevdi. Hoşgeldin dememişim nazımı çekiyormuş falan üste çıkmalar her zamanki gibi. Ben de bağırdım sonra sustuk annem girdi araya. Kahvaltı masasındaydık oturdu çay içti kahvaltısını yaptı. Arkadaşı aradı sonra gezmelere gitti muhtemelen. Ah ne güzel babalık görevini de yaptı!!! Ardından sinirle bakakaldım ben tabi! Hoşgeldin bekliyor bir de!!!... Sinirlerim bozuldu....
Şu msjda yazdıkların burada bizim yazdıklarımızı ne kadar destekliyor farkındasındır umarım...Az önce geldi bebeğini sevdi. Hoşgeldin dememişim nazımı çekiyormuş falan üste çıkmalar her zamanki gibi. Ben de bağırdım sonra sustuk annem girdi araya. Kahvaltı masasındaydık oturdu çay içti kahvaltısını yaptı. Arkadaşı aradı sonra gezmelere gitti muhtemelen. Ah ne güzel babalık görevini de yaptı!!! Ardından sinirle bakakaldım ben tabi! Hoşgeldin bekliyor bir de!!!... Sinirlerim bozuldu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?