Doğru söylüyorsunuz ben de böyle olmasından korkuyorum o yüzden pek müdahale etmek istemiyorum ama yine de içime sinmiyorÇocuğunuza dokulmamasini istemeniz elbette sizin hakkınız fakat anne babalar o kadar yabani ki şu noktayı unutuyolar siz çocuğunuzu insanlar aman sapik pis mikropsunuz öğkk diğer insanlar yaptıkça insanlarda bebeklerden uzaklasiyo ve yarın öbür gün sosyal bir ortamda bebek ağlayınca da insanlar anlayış göstermeyecek ağlatma burda çekemem çocuk mizirdamasi, ağlaması dışarı cikar diyecek ki diyolarda veya çoğu kişi hamile kadınlara yer vermiyo umursamiyo bana mı doğurdun diyo çünkü insanlar birbirine artık öcü gibi bakiyo içinde bir anlık bebeğin tatliligindan masumlugundan hoş his olusuyo anında sapik damgası yiyo. Not: anaokuluna başlayınca öğretmenleri sapır şupur opcek çocuğunuzu eski anaokulu öğretmeniyim
Evet yok. Daha okul öncesi yaşta bunu aşılıyorlar. Kimsenin bedenine izinsiz dokunamazsın kimse de senin bedenine dokunamaz. Önünüzde yere düşen çocuğu bile tutup kaldırmazsınız, ebeveyni veya o an kim sorumluysa o gelip ilgilenir çocukla. Bize ters geliyor, ne acımasız millet diyoruz ama ileride böyle sıkıntılar çıkmıyor işte.Yurtdisinda bu olay yok. Burdaki anneler soguk duruyorlar ve insan yeltenemiyor bile. Olan anında bebeginizi kucaginiza alın, önünü kesmeye çalışın. Yabancıların dokunmasını bende istemem. Fotoğraf konusunda da haklisiniz. Geçen haberlerde sisme insanlara bebeklerin, çocuklarında yapıldığını okudum. Dünya çok kötü bir yere gidiyor. Çocuklar konusunda çok hassas olunmalı.
İlk çocuk heralde yazdıklarınızdan onu tahmin ediyorumMerhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.
Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.
Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.
Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlarSonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.
Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
O sosyallil 9. Ayda oluyor. 1 yasindan sonra insanları kendinden uzaklastıriyor merak etmeyin:)Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.
Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.
Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.
Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlarSonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.
Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Sakinan göze çöp batar.Hijyen konularında haklısın ama abartı geldi bana korumaciligin.Düşün çocuğu olmayan bir bayan başını oksasa falan ters tepki versen hali ne olur kadının?Biraz rahat ol bu korumacılıgin ilerleyen zamanlara da yayılırsa hem çocuğun hem sen hem cevren sıkıntı çeker.Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.
bu konuda bir şey yazmak istedim.Çocuğunuza dokulmamasini istemeniz elbette sizin hakkınız fakat anne babalar o kadar yabani ki şu noktayı unutuyolar siz çocuğunuzu insanlar aman sapik pis mikropsunuz öğkk diğer insanlar yaptıkça insanlarda bebeklerden uzaklasiyo ve yarın öbür gün sosyal bir ortamda bebek ağlayınca da insanlar anlayış göstermeyecek ağlatma burda çekemem çocuk mizirdamasi, ağlaması dışarı cikar diyecek ki diyolarda veya çoğu kişi hamile kadınlara yer vermiyo umursamiyo bana mı doğurdun diyo çünkü insanlar birbirine artık öcü gibi bakiyo içinde bir anlık bebeğin tatliligindan masumlugundan hoş his olusuyo anında sapik damgası yiyo. Not: anaokuluna başlayınca öğretmenleri sapır şupur opcek çocuğunuzu eski anaokulu öğretmeniyim
Ayy çok kötü olmuş o dahası çok kabaÇocuklara izinsiz dokunmamak gerekiyor kesinlikle, ama bazı aileler çok ürkütücü lütfen yapmayın. Restoranda kendi oğlumla konuşurken arka masamdaki kız çocuğu ( çok kalabalıktı, adeta sırt sırta oturuyoruz) tüm dikkatini bize vermiş, bir anda fark edip gülümsedim. Çocuk kendi iletişime geçmeye çalıştı tepkiler veriyor(3-4 yaş gibi) annesi hemen dön önüne deyip çevirdi. Öpüp sarılacak olsam kendi çocuklarım var onları severim. Belki iki kelime sohbet edeceğiz hemen alıp çeviriyor çocuğu. Hayır çok da önemli değil bence bende daha güzelleri varçocuklarınızı bu derece dışarıya kapatmayın, sosyalleşsinler.
Komşunun 6 yaşındaki oğlu ile bir araya geliyor. Her seferinde oğlunun dokunduğu oyuncakları yıkıyorum. Çünkü çocuk tuvaletten çıkınca elini yıkamıyor. Ne yapayım şimdi yıkamayayım mı?Tekrar yazayım ben öyle takıntılı aşırı korumacı bir anne değilimKişisel alanıma saygı duyulmasını istiyorum sadece
Çocuk zaten birkaç ay sonra yerleri yalamaya başlayacak onun da farkındayım (hatta şimdiden kumsalın yarısını, dağı taşı yedi). Oyuncak silme olayını azaltmaya çalışıyorum ama bu kadar çok tuvaletten çıkınca elini yıkamayan insanın olduğu ortamda silmeme konusunda içim rahat edemiyor hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?