Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

Doğru söylüyorsunuz ben de böyle olmasından korkuyorum o yüzden pek müdahale etmek istemiyorum ama yine de içime sinmiyor Aslında izin istense bu kadar rahatsız hissetmem sanırım, millet direkt dalınca ekstra irrite oluyorum.

Abartılı olmadığı sürece başının okşanması gibi şeylere müdahale etmemeye karar verdim kendi adıma, bebekler de insanlar, özel yaratıklar değiller, soğuğa karşı kat kat giydirmek falan gibi geliyor bu aşırı koruma hali bana, ben kendimce nacizane böyle düşünüyorum ve abartmadan koruyacağım inşallah ama annenin içinden gelen doğrudur her zaman. Doğurunca kimse dokunmasın diye hissedersem öyle davranırım, bence çocuk için en doğru olanı anne hisseder

Çok.haklisiniz bence. Ebeveyn izni olmadan kimse cocugun fotosunu da çekmemeli ya da dokunmamalı. Net olun ters desinler önemli değil çocuğun güven ortamı daha önemli bence. Pedofili falan aldı başını gitti haklisiniz o yuzden

Konu sahibi çok haklı ben köpeğimin yavrularını bile çok sonra elleyerek sevmiştim. Bebek bu bünyesi çok hassas. Tamam çok tatlı oluyorlar ama böyle de bir gerçek var. İnsanların niyetleri de belli olmuyor ki. Kaldı ki çocuğun fotoğrafının paylaşılması da doğru değil bence. Deep Web olaylarından haberdar olduğumdan beri bu düşüncemde ne kadar haklı olduğumu anladım. İzah ederdim nedenleri ile birlikte ben.

Evet yok. Daha okul öncesi yaşta bunu aşılıyorlar. Kimsenin bedenine izinsiz dokunamazsın kimse de senin bedenine dokunamaz. Önünüzde yere düşen çocuğu bile tutup kaldırmazsınız, ebeveyni veya o an kim sorumluysa o gelip ilgilenir çocukla. Bize ters geliyor, ne acımasız millet diyoruz ama ileride böyle sıkıntılar çıkmıyor işte.

Ama bakmak, gülücük atmak, bebek sizinle ilgileniyorsa karşılık vermek veya konuşmaya başlamışsa cevap vermek falan bunlar serbest. Oyuncağını size veriyorsa almak geri vermek bunlara bişey demezler. Çocuğumun oyuncağını elledi hemen yıkayayım demek abartı. Kafeye restorana götürüyorsanız, otobüse dolmuşa falan biniyorsanız oraları da mı devamlı temizleyecekseniz ?

Fotoğraf çekmeye ben de izin vermezdim, kızlar sevimli bulmuşlardır ama sosyal medyada her türlü pis sapık insan var.

İlk çocuk heralde yazdıklarınızdan onu tahmin ediyorum inanın aynı durumdayım dışardan misafir gelse ellerini yıkamazlar bide o mikroplu ellerle çocuğumu severler , kayınvalidem cahil işler yapar bebeğime bişeyler tattırır cips falan komşunun çocuğu sevecem diye parmağını ağzına sokar inanın çok yoruldum insanları uyarmaktan .İnsanların sevmesinden sakınmam ama bebeğimin mikrop almasından sakınırım

O sosyallil 9. Ayda oluyor. 1 yasindan sonra insanları kendinden uzaklastıriyor merak etmeyin:)

Sakinan göze çöp batar.Hijyen konularında haklısın ama abartı geldi bana korumaciligin.Düşün çocuğu olmayan bir bayan başını oksasa falan ters tepki versen hali ne olur kadının?Biraz rahat ol bu korumacılıgin ilerleyen zamanlara da yayılırsa hem çocuğun hem sen hem cevren sıkıntı çeker.

3 bucuk aylik bebegim var. Hic de umrumda bile olmuyor. Herkes de gayet sevebilir. Kimse temas etti diye de oyuncagini yikamiyorum. Cok sacma. Takintilarla cocuk buyutemem valla. Ben kafa rahat, cocuk rahat mantigindayim sahsen. Boyle hayat cok daha kolay. Ama zorlastirmak isteyen de kendisi bilir kendi hayati tabi

Çocuklara izinsiz dokunmamak gerekiyor kesinlikle, ama bazı aileler çok ürkütücü lütfen yapmayın. Restoranda kendi oğlumla konuşurken arka masamdaki kız çocuğu ( çok kalabalıktı, adeta sırt sırta oturuyoruz) tüm dikkatini bize vermiş, bir anda fark edip gülümsedim. Çocuk kendi iletişime geçmeye çalıştı tepkiler veriyor(3-4 yaş gibi) annesi hemen dön önüne deyip çevirdi. Öpüp sarılacak olsam kendi çocuklarım var onları severim. Belki iki kelime sohbet edeceğiz hemen alıp çeviriyor çocuğu. Hayır çok da önemli değil bence bende daha güzelleri var çocuklarınızı bu derece dışarıya kapatmayın, sosyalleşsinler.

bu konuda bir şey yazmak istedim.
Yurt dışında yaşıyorum çocuktan fazla çocuk var maşallah hepsi ayrl tatlı ve ben çocuklara bayılıyorum ama uzaktan izliyorum hiçbirisini hiç sevmedim annesine sorarakta sevmedim, sormadan da sevmedim çünkü nasılsa onlara mikrop bulaşabildigi gibi benimde bünyem zaulf ve şuan tüm çocukların burnu aklyor öksürüyor o yuzden bana da bulaşabilir diye uzak kalmak en güvenilir yol. Ama geçen bir çocuk bebek arabasinda nasıl aglıyor nasıl ağlıyor annesi markete girmiş çocugu sokak ortasınfa bırakmış dayanaamadım uzaktan ağlama noldu annen nerde simdi annen gelicek vs dedim kadın çıktı valla öldürcekti öyle bir tepki verdiki benim bebegimle ne konusuyor dun diyor yahu bebek aglamaktan öldü öldü koyup gitmişsin bir de suçlu biz olduk. bir şey demeden gittim. Şimdi bu durumda ben suçlu mu oldum

Ayy çok kötü olmuş o dahası çok kaba Yani tabii ki de öyle bir şey yapmam, yapmadım da aksine kimseyi yabancılamaması, sosyalleşmesi hoşuma gidiyor. Sadece izinsiz dokunma konusundan hoşlanmıyorum. Ben de zamanında tanımadığım insanları çocuğunu sevmişimdir ama hiç öyle bir hamle yapmadım, çocuk kendi elini uzattıysa filan da hep onay için annesine baktım.

Ben de kucağına almak isteyenlerden rahatsızım
Örnek olay 1: kafede çay içiyorum. Oğlum durmuyor. Garson erkek hemen geldi. Hiç benle muhattap bile olmuyor. Oğluma direkt seni ben alayım kucağıma da annenler çayını rahat içsin. Ne münasebet.

Örnek olay 2: bir yerde geniş aile kahvaltı yapıyoruz. Oğlum yine hareketli. Garson kız geldi. Yine benle muhattap olan yok. Oğluma dedi ki gel seninle dolaşalım annen rahat kahvaltı yapsın.

Bunun şakasını yapanlar da olmuştu ama bu üsttekiler ciddiydi.

Fotoğrafı bende asla paylaşmıyorum.

Tekrar yazayım ben öyle takıntılı aşırı korumacı bir anne değilim Kişisel alanıma saygı duyulmasını istiyorum sadece

Çocuk zaten birkaç ay sonra yerleri yalamaya başlayacak onun da farkındayım (hatta şimdiden kumsalın yarısını, dağı taşı yedi). Oyuncak silme olayını azaltmaya çalışıyorum ama bu kadar çok tuvaletten çıkınca elini yıkamayan insanın olduğu ortamda silmeme konusunda içim rahat edemiyor hala

Komşunun 6 yaşındaki oğlu ile bir araya geliyor. Her seferinde oğlunun dokunduğu oyuncakları yıkıyorum. Çünkü çocuk tuvaletten çıkınca elini yıkamıyor. Ne yapayım şimdi yıkamayayım mı?

Lütfen dokunmayın malum virüs dönemindeyiz diyebilirsin sonuçta virüs bitmiş değil ve pis elleriyle neden bebeklere dokunuyorlar anlamıyorum.

D
Fotoğraf Konusunda haklısınız yüzde yüz. Ancak cocugun başını oksamalarina sinirlenmek bana saçma geliyor. He yapmasalar çok iyi olur ama ben dokunmayın diyemem şahsen. Bi de çok rahatsız oluyorsanız bebeğinizi tutun gitmesin insanların yanına.

Annem çok sever çocuk temas olmadan. Asansörde orda burda laf atar çocuklara. Bazı ebeveynler sanki anasına bacısına sövmüşüz gibi tavırlara giriyor. O yüzden annemle de konuşmuştum sevme boş ver rahatsız olanlar var diye. Bunları görünce sizinki normal geldi bana.

Bende çocuklarıma dokunulmasina sinir oluyorum. Bence haklısınız. Bir de dokunmayın diyince garip garip tepkiler veren var. Daha sinir oluyorum.

Beden dokunulmazlığı önemli bir konu. Yabancılar tarafından dokunulmayı normalleştirmeyin çocuklarınızın gözünde. Onlar dokunma çeşitlerini ayıramazlar ve her dokunuşu sevgi olarak algılarlar. Konu sahibi gerekirse daha sert olun, çocuğunuz bir yabancının kendine dokunarak sevebileceği algısıyla büyümesin. Sonradan bu algıyı değiştirmek zor olur. Çok tatlıysa uzaktan agucuk gugucuk yapsınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…