Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

Yolda, markette bebek gördüğüm zaman uzaktan gülümsüyorum sadece, asla gidip bir yabancının bebeğini dokunup sevmem. Bebeklerin, çocukların da kişisel alanları var, ihlal etmemeliyiz. Kendi bebeğim olduğu zaman da kimsenin gelip izinsiz dokunmasını istemem. Kişisel alana önem verenler için Türkiye’de yaşamak çok zor. İnsanlar asla sınırını bilmiyor. Yurtdışında kimsenin gidip köpeğini bile okşayamazsınız izinsiz.

Bence az bile yapıyorsunuz, direkt söyleyin dokunmayın diye, gerekirse sinirli gözükün. İsteyen kırılsın gücensin. O insanlara karşı herhangi bir sorumluluğunuz yok ama bebeğinize karşı var.

Son düzenleme:

Kadın bebeğim çok güzel mi demiş? Bi bebeğe karşı bile burda ne biçim laflar söylüyorsunuz? Dışarıdan gelen şeylerden yakınıyor konu sahibi. Bebeğim çok tatlı ondan dolayı kimsenin kucağından alamıyorum demiyor. Madem Herkese sıradan geliyor gelip dokunmaya kalkmasın o zaman kimse

Bu yüzden hiç bir çocuğa dokunmuyoruz ve hiç dokunmadık.. (10 yıl sonra oldu çocuğum)

Nasıl bi manyakmış o öyle pat diye öpmek ne ya
Bnden de bi kere kucağıma alabilirmiyim diye sordular Bnde çok ağladı daha yeni sustu tekrar ağlamasın diyip vermedim tabi o an tek bebek bizde varmış gibi bakıyorlar uzaktan Gül sev geç demi iyiden sapıttılar

Bizde 14 yaşındaki abla asla izin vermez benim konuşmama bile gerek yok... küçükken minikti daha asla foto çektirmeyi sevmezdi başkalarında bnm fotom niye bulunacakmiş diye kabul etmezdi...

Dün minibüste yanıma tatlı bir bebiş ve annesi oturdu. Biraz ağlayınca elimdeki şişeden sesler çıkarıp dikkatini dağıttım. Ama şişeye ve benim elime temas etmek isteyince veremedim. Çünkü hem benim elim hem de şişe pisti.

Tepkinizi haklı buluyorum. Ama bizim toplumumuzda müsade almak diye bir şey yok maalesef.

1 yasinda kizim var.. cok sosyal bir bebek.. herkesin gözünün icine bakip gülümsüyor.. insanlarda iletisim kurmaya calisiyor.. bizimkinin de eline dokunan oluyor basini oksuyor dediginiz gibi.. ben cok müdahale etmiyorum..rahatsiz da olmuyorum.. asiri mikrop korkusu olan bir insanim ama şunu kabul etmem gerekti.. artik dunya nereden geldigi belli olmayan mikroplarla viruslerle yasamaya alismasi gerekiyor.. bunun onune gecemeyiz.. cocuklarimizi dis dunyadaki tehlilerden korumak gorevimiz ama hastaliklardan minimum duzeyde koruyabiliriz.. nereye kadar sakinacagiz uzak tutacagiz..

Acikcasi cocuklarima karsi tek sakindigim sey taciz.. onun disinda sevebilirler asiri olmadigi surece.. minimum duzeyde temasta kurabilirler..
Anneler olarak biraz bu konuda esnek davranmak gerektigini dusunuyorum..

Tabii ki siniri koruyarak.. opmeden kucaga almadan sevebilir bence.. cok detayci olmamak gerekiyor.. bence bu cocuk icinde faydali.. bilemiyorum benim dusuncem bu yonde

Hayır hanımefendi o tabi ki onun için en özel şey bir dünya uğraştan sonra doğuyor elleri pis pis insanlar yolda dokunamazlar. Size gelip elinizden tutup kafanıza dokunmiyorsa yabancılar bir bebeğe de bunu yapamazlar. Sizin fotoğrafınızı çekebilirler mi mesela izinsiz ? Paylaşabilirler mi ? Bu "buldumculuk" değil çocuğuna saygı duymak . Küçük olduğu için her istediğini yapmamayı yetişkinler öğrenmeli

Ben size çok net sert olmanızı tavsiye ediyorum . Kimse çocuğunuzun haklarını ihlal edip fotoğraflarini çekemez. Corona kol geziyor ellerini ne hakla sevebilirler. Hemde topluma hizmet etmiş oluyorsunuz başkalarına yapmaz

Yaa ben gördüm mü yaklaşmadan uzaktan seviyorum.gülücük falan atıyorum .şimdiye kadar kimse bişey demedi ama acaba rahatsız oluyorlar mı?
Kucağıma falan asla almam , temas etmen ,dibine sokulmam tabii.

Başkasına fotoğraf atmanın nesi yanlış? Ben sosyal medya kullanmıyorum ama yeğenimle çekindiğim bir fotoyu samimi arkadaşlarıma attım. Yeğenim 5 yaşında.

İyi de zaten insanlar küçük insanları seviyor. Kim sevmez ki minik insanı
Mini mini minnoş oldukları için seviliyorlar
Küçüklüğünden dolayı sevimli olduğu ıcın

Yoksa o gördüğünüz sevimli bebek sizin ya da yeğeniniz falan mi?

Almanyada genelde kimse izin almadan sevmez. Türkiyede tatilde oglum daha kücükken elinde ekmek posetle gelen kadinla göz göze geldi. Kadin kendisi ekmekten yiyerek geliyordu..az önce kendi isirdigi ekmek parcayi ogluma uzatdi "al ye" diye engel oldum. Kirmadan olmuyof bazen. Ben cocugumun resimini internetde paylasmiyorum. Paylasilmasinada izin vermedigim icin bozulanlar oldu, ama umursamiyorum.

3 buçuk yaşında ki kızım bebekliğinden beri çok sosyal ve aktif, 2 buçuk yaşından beri de kreşe gidiyor. İnanın bebekliğinden beri heryere gidiyor, uçak seyahatleri avmler vs koşuşturup durur. Yere emziği düşerdi dışarda alıp ağzına geri koyardı, ailemin 2 kedisi köpeği var bahçede köpekle oynarken köpek heryerini ağzını vs bile yalar. Kızım mikroplara karşı o kadar güçlü ki maşallah hastalandığında bile 2 günde atlatır hemen. Boşverin, mikrop kapsın kirlensin dokunsunlar bunlar bebeğinize en fazla mikroplara karşı bağışıklık kazandırır.

Çocuğum veya yeğenim yok . Bebekleri sevimli bulmak zorunda mıyız hepimiz ?

Eski işyerimde her zaman saç baş şıkır şıkır, çok havalı bir kadın vardı. Tuvaletten çıkarken asla ama asla ellerini yıkamıyordu, kaç kere şahit oldum. İçerisi biraz kalabalıksa şöyle bir suyu tokatlar giderdi en fazla. O kadın gibi birisi değil bebeğe, bana dokunsa ilk iş hamamda kırklanırım herhalde. Genel olarak el yıkamanın extra sayıldığı bir toplumda yaşıyoruz, ben de bunu düşünerek dokundukları oyuncaklarını silip yıkıyorum.

Ayrıca eşim ben hamileyken covid sebebiyle 8 gün hastanede yattı, evde tek başıma onu bekledim çok zor bir haftaydı benim için. Ondan beri karı koca daha çok dikkat ediyoruz, ben kendim de dışarıda bir yerleri ellediysem ellerimi kolonyalamadan bebeğime dokunmuyorum.

Hassas olanları ancak hassas olan anlar .

Fanusta yaşanmıyor tabii ama insanın midesi bulanıyor. O eller nerelere sürülüyor sonucta

Zaten oğlum henüz dışarıda yürümüyor, bebek arabasındayken oluyor bunlar.
Güzel bahaneymiş o zeyno, ben de arada kullanayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…