Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

İnsanlar bu kadar sapmışken ve hastalıklar bu kadar artmışken kesinlikle çok haklısınız
Ben okul öncesindeyim. Öğrencilerimden izin almadan asla onlara dokunmuyorum, sarılmıyorum. Çocuklar iyi dokunuşu ve kötü dokunuşu ayırt edemezler, öğrenmeleri gerek.
Tabii ki çocukların sosyalliklerini etkilemeden, korku enjekte etmeden yapmak gerek. Annelere çok iş düşüyor.

Lütfen dokunmayın malum virüs dönemindeyiz diyebilirsin sonuçta virüs bitmiş değil ve pis elleriyle neden bebeklere dokunuyorlar anlamıyorum.
Komşumuz ha bire ayağından bacağından öpüyor. Öpme diyorum. Ayağını ağzına sokuyor diyorum. Yıkarsın eve gidince diyor.

Sakınan göze çöp batar derler. Tek çocuk sizin çocuğunuz değil oyuncağına dokundu diye yıkayacak kadar olmanız hiç doğru gelmedi bana
Dünyadaki tek çocuk olmaması onu değersiz mi yapıyor? Tek insan da siz değilsiniz mesela
Gün içinde herşeye dokunuluyor; yürüyen merdivene, asansörün düğmesine, paraya, ağıza buruna terli terli yüze……sonra milletin yıkanmamış mikrop yuvası elleri bebeğin ağzından çıkarmadığı oyuncağı tutuyor, siz de annesi “gerektiği gibi, doğal olarak” oyuncağı yıkayınca abartı diyorsunuz, anne misiniz?

Komşumuz ha bire ayağından bacağından öpüyor. Öpme diyorum. Ayağını ağzına sokuyor diyorum. Yıkarsın eve gidince diyor.
Ayyy canım sen galiba çok kırmak istemiyosun anlıyorum seni ben biraz sertim çocuğu alırım elinden vermem sonuçta sen sev diye doğurmadım yani sana mı soracam ne zaman yıkayacağımı

Bebek görünce dayanamayan biri olarak ben hassasım bu konuda, yeğenlerim var ondandır belki ama. Yani eski insanlar bunu daha çoo yapıyor sanki, rahatsız iyileşmedi henüz dokunmasanız diye uyarsanız ne bileyim, dediğinz gibi çocuğa da çok müdehale olur mu bilmem bu da o da sosyalmiş, sosyalliğini yesinler onun

İlk çocuğumdan örnek verirsem aynı senin gibiydim aşırı derecede titizlik konusunda pimpirikliydim ve çocuğum insanlara karşı yabani oldu onun kadarda hasta olan yoktu . Bu ikincide biraz daha relaks davranıyorum .

Çocuğum yok, ama olsaydı da izin vermezdim dokunmalarına. Pandemi var kusura bakmayın deyip uzaklaştırın tanımadığınız insanlar ne hakla çocuga dokunacak ki. Ben çok sevsem çok tatlı bulsam bile hiçbir çocuga annesinden izin almadan dokunmam. Olması gereken de budur zaten

Benimde 7 aylık kızım var parkda markette falan seviyorlar ben pek umursamıyorum sevsinler bişey olmaz çünkü el değmeden seviyorlar kadınlar öpücük falan atiyolar
Umarım bu tutumunuzu bebeğiniz neyin ne olduğunu anlamaya başlayınca değiştirip yabancılarla bağını kuvvetlendirmeye devam etmezsiniz

Önüne gelen her türlü mikroba açık el kadar bebeleri mıncıklayıp salyalı salyalı öpünce bu sorunlar çözülecek yani? Aşırı bilimsel bir yaklaşım nasıl tebrik etsek sizi az kalır
Hastalık kapan, abuk subuk sitelerde resimleri yayınlanan, sapıkların hayallerine başrol olan bebekler için bir çözümünüz var mı peki?

Bak yaa demek biz çocuklarımızı koruyoruz diye tüm bunlar oluyordu ha hala şaşkınım nasıl aydınlandım

Çok abartmissiniz. Çocuk sosyal diyorsunuz, dışarıda bana dokunmak isteyen bir bebeğe bende dokunurum, kaçayım mi çocuktan? hele oyuncakları yıkamak falan çok abartı. Sakınan göze çöp batar.
Bebek size dokunmaması gerektiğinin doğal olarak bilincinde değil ama siz dokunmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Bebekler konuşamıyor olabilir ama onlar sadece"küçük insanlardır" yani bizim gibi birer bireydir. Yolda nasıl gelip bana dokunamıyorsanız bebeklere de dokunamazsınız

O sizin fikriniz, minciklamiyoruz heralde bebekleri. Bende 2 tane büyüttüm konuya yabancı değilim yani. Siz öyle davranın, ben böyle davranıyorum. Fikrinizi verin ama ders vermeye kalkmayin

Kardeşim ister alınsınlarister gücensinler. Pek çok virüs biz büyüklerin bünyesinde belirtisiz varlığını sürdürüyor. Bizde belirti vermeyen virüsler minikler için çok tehlikeli olabiliyor ve kim hasta kim değil ayırt edemeyeceğime göre kimse de öpmesin, ellemesin

O sizin fikriniz, minciklamiyoruz heralde bebekleri. Bende 2 tane büyüttüm konuya yabancı değilim yani. Siz öyle davranın, ben böyle davranıyorum. Fikrinizi verin ama ders vermeye kalkmayin

Mıncıklamanıza gerek yok zaten. Temas da etmemelisiniz. Ben ders vermiyorum. Ben sizin kadar tecrübeli değilim. 5 aylık yeni bi anneyim. Bebeğimi büyütürken yanlış bir şey yapmamak için okuyup araştırıyorum. Size söylediklerim uzman görüşüdür. Ama onlar değil en iyisini siz biliyorsunuz sanırım. Bilgilerinizle devam edin. İyi günler

Aynen öyle.

Allah sizi inandırsın annesi için bile düz küçük insan olanlar var, genelde anlama problemleri oluyor, belki de o kadar sevgisiz büyütülüyorlar ki hem yanlış anlayıp hem de bilmişlik taslıyorlar küçük görmeye pek meraklı oluyorlar, belki bu modeldende 1 tane görmüşsünüzdür ne dersiniz

3 yaştan bildiriyorum ne kadar desem boş, sadece fotoğraf için izin isteyene kendisine sorun diyorum o kadar. Bu sene "bu benim bedenim bana dokunma" dedirtmeyi öğrettim. Melez oğlum doktor dahi izin almadan dokunup minciklamaya kalkıyor çözüm ben bulamadım umarım siz bulursnz

Ay bizim sosyal bebeler
Benim kızım da herkese gel gel diyor.
O da yetmez gibi kucaklarına atlıyor.
Geçen konsere götürdüm. Herkes fotoğrafını çekelim mi dedi müsaade etmedim.
Dokunma meselesinde de eli hep ağzında diş çıkarıyor sizi rahatsız etmesin falan diyorum. İnsan olan anlıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…