Bebeğimi karnımda kaybettim

Ben 19 haftalık hamileyim.
İki gün önce doktora gittim.
Bebek çok iri olduğunu için rahim boyum kısalmış 27.68 mm.
Duyduğumda kulaklarım öyle bı düştü ki.
Hemen iğne yaptılar.
Şu an sıkı kontroldeyim.
Doktor ne olursa neye tereddüt edersen gel dedi.
Dünde gittim kasılmalarım durdu.
Karnım yumuşadı.
Bı anne için çok zor, Allah isteyen herkese versin ve her anne adayının bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
İnşallah tez vakitte Rabbim hayırlısı ile tekrar nasip eyler.
Bugün durup durup ağladım.
Bunları yaşamak çok zor.
Rabbim kimseye yaşatmasın.
Amin canım. Sen de sağlıkla al kucağına inşallah bebeğini. İlk mi? Hareketlerini hissediyor musun?

Başın sağ olsun canım. Hikayeni dayanamam diye okumadım. Seni en iyi anlayanlar biriyim. 19 gün önce kürtaj oldum. Yıllarca özlemini çekip tüp bebek tedavisi ile kavuştuğum yavrumu kaybettim.. Onun için bir defter tutuyordum, varlığının bizim için nasıl bir mucize olduğunu anlatıyordum.. Onunla ilgili her ayrıntıyı yazıyordum.. Artık o yok. Çok acı şeyler bunlar. 17 haftalık sandığım bebeğimin kalp atışları 14.haftada durmuş meğer. İlkti. İlk gözağrımdı.. Acının tarifi yok. Beni ayakta tutan tek şey Rabbime olan inancım. İnanıyorum ki Rabbim in bizim için daha güzel bir planı vardır.. Allahım sana da dayanma gücü versin canım benim..

Çok anlatmaya çalıştım kaç tane doktora sordum mail attım olayı aynen anlattım erken gitseydim kurtulur muydu diye. Hastanede bile yatıyor olsaydın bilinmeyebilirdi dediler. Tabi bilinme ihtimali de varmış herşey anlık olaylar işte. Ama eşim konuyu bile açtırmıyor artık konuşunca susturuyor içimden atamam sana kızgınım diyor. Kötü davranma ya da soğukluk yok ama onun öyle hissettiğini düşündüğünğ bilmek benim daha da suçlu hissetmeme sebep oluyor
Yahu binde bir ihtimal vardır,hani ultrasonda görünmeyen ama aslında olan hastalıklar vardır belki,sonuçta ultrason bu,bebeği karnınızdan çıkarıp inceleyip tekrar yerine koymuyorlar ya nereden bilebilirsiniz sonuçta yüzeysel bakılıyor hani çok sağlıklı diye söylenen bebeklerde bile doğunca türlü türlü kalp hastalıkları çıkıyor yaşamıyor vefat ediyor,eşinize çok kızdım ne demek size kızgınmış. Siz gitsenizde gitmesenizde birşey olmayacaktı,o yavrunun kaderi böyleymiş,kaderi değiştirmek benim sizin eşinizin doktorların elinde değil. O yüzden sizi suçlamayı bıraksın sizinde içiniz rahat olsun siz suçlu değilsiniz,doğup türlü türlü hastalıklar acılar ameliyatlar çekmesi daha mı iyiydi yavrunun? Acısından söylüyordur henüz acınız çok taze umarım ileride size yaptığı yanlışın farkına varır.

3 yaşında bir melek uğurladım cennete. birde düşük yaptım.
şimdi 4 aylık bir bebeğim var onunla tutunuyorum hayata
Ah canım çok zor seninki :( neden oldu sorsam üzer miyim seni? Ne zamandı nasıl dayandın kıyamam. Meleklerimiz cennette beraberdir şimdi. Biz de gideceğiz inşallah

Çok anlatmaya çalıştım kaç tane doktora sordum mail attım olayı aynen anlattım erken gitseydim kurtulur muydu diye. Hastanede bile yatıyor olsaydın bilinmeyebilirdi dediler. Tabi bilinme ihtimali de varmış herşey anlık olaylar işte. Ama eşim konuyu bile açtırmıyor artık konuşunca susturuyor içimden atamam sana kızgınım diyor. Kötü davranma ya da soğukluk yok ama onun öyle hissettiğini düşündüğünğ bilmek benim daha da suçlu hissetmeme sebep oluyor

ecel gelince kimse engel olamazdı lütfen suçluluk hissetme. Eşinde acısını bu şekilde yaşıyordur. biz eşimle uzun süre birbir yüzümüze bakamamıştık. çünkü birbirimizi teselli edecek kelimelerimiz yoktu

Yahu binde bir ihtimal vardır,hani ultrasonda görünmeyen ama aslında olan hastalıklar vardır belki,sonuçta ultrason bu,bebeği karnınızdan çıkarıp inceleyip tekrar yerine koymuyorlar ya nereden bilebilirsiniz sonuçta yüzeysel bakılıyor hani çok sağlıklı diye söylenen bebeklerde bile doğunca türlü türlü kalp hastalıkları çıkıyor yaşamıyor vefat ediyor,eşinize çok kızdım ne demek size kızgınmış. Siz gitsenizde gitmesenizde birşey olmayacaktı,o yavrunun kaderi böyleymiş,kaderi değiştirmek benim sizin eşinizin doktorların elinde değil. O yüzden sizi suçlamayı bıraksın sizinde içiniz rahat olsun siz suçlu değilsiniz,doğup türlü türlü hastalıklar acılar ameliyatlar çekmesi daha mı iyiydi yavrunun? Acısından söylüyordur henüz acınız çok taze umarım ileride size yaptığı yanlışın farkına varır.
İnşallah farkına varır. Konuyu konuşurken bile sesi bakışı suçlar gibi. Hiç acımızı bile yaşayamıyoruz. Üstelik bebeğimizi kaybettiğimiz gibi ben de ölüyordum kan kaybından. Doktorlar hepsi söyledi zor kurtuldun dediler. Odaya geldiğimde göğüslerime kadar kan izi varmış zor durdurmuşlar. 4 ünite kan verildi. Kendimi mi öldüreceğim bilerek ihmal olsa

İnşallah farkına varır. Konuyu konuşurken bile sesi bakışı suçlar gibi. Hiç acımızı bile yaşayamıyoruz. Üstelik bebeğimizi kaybettiğimiz gibi ben de ölüyordum kan kaybından. Doktorlar hepsi söyledi zor kurtuldun dediler. Odaya geldiğimde göğüslerime kadar kan izi varmış zor durdurmuşlar. 4 ünite kan verildi. Kendimi mi öldüreceğim bilerek ihmal olsa
Herkesin acısını ifade etme şekli farklıdır.
Kimisi bağırır kimisi çıt çıkmaz,kimisi deli gibi ağlar kimisi de gözlerini dikip suçlayacak insanlar arar. Eşin 4. Tanıma uyuyor,sen kendine boşu boşuna yüklenme eşinde acısını böyle çıkarıyor demekki yanlış ama yapacak birşey yok. Zamanla anlayacaktır.

Ah canım çok zor seninki :KK43: neden oldu sorsam üzer miyim seni? Ne zamandı nasıl dayandın kıyamam. Meleklerimiz cennette beraberdir şimdi. Biz de gideceğiz inşallah

3 yıl oldu ama dün gibi. nasıl dayandım bende bilmiyorum. Allah acıyı verirken sabrınıda veriyor demekki. yaşıyoruz yaşamak denirse. boğazımızda hiç geçmeyecek bir sızı var

Evet memlekete geldik iyi oldu. Eşim içten içe beni suçluyor ne bileyimdüzgün beslenmedin diyor hastaneye gidelim demedin diyor bunlar beni çok üzüyor. Aslında düzgün beslendim ama ona hep eksik geliyor. Uzaklaştığımızı hissediyorum oysa ki en çok ona ihtiyacım var

Öyle hissetmen normal, eşin de kendince bir sebep bulmaya çalışıyordur. Emin ol onun için de çok zor. Ben ilk bebeğimi kaybettiğimde 8-9 haftalıktı, çok küçüktü daha. Ama uzun süre etkisinden çıkamamış ve kendimi suçlamıştım. (Doktorum uzun yol önermemesine rağmen yola çıkmıştım, sonradan da pıhtı bozukluğu olduğunu öğrendik zaten) o yüzden bi nebze de olsa seni anlayabildiğimi düşünüyorum. Çok şükür şimdi sağlıklı bir evladım var, Allah’ım sağlık sıhhat versin gerisi boş. :dua: Sana da en uygun zaman da bir evlat nasip eder inşallah.

Senin eşine, eşinin de sana ihtiyacı var. Sen elinden geleni yap, eşin de yapacaktır mutlaka. Ben beslenmeyle çok alakası olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa Afrikada vs çocuk olmaması lazımdı. Dediğin gibi Rabbim ol demiş, olmuş... Allah sabır versin inşallah:dua:

Başınız sağolsun, kaybınıza çok üzüldüm. Allahtan geldik ve elbette O'na döneceğiz... Ama ölüm acısının sabrı zor.. Rabbim sabır ve metanet versin.

Rabbim sabırlar versin size, başınız sağolsun. İnşallah en kısa zamanda acınızı hafifletecek, kucağınızı dolduracak sağlıklı bir evlat nasip olur, duamdasınız.

Yazdıklarını ağlayarak okudum hatta şu an da ağlayarak yazıyorum çok fena oldum . Bir anne olarak acını kalbimde hissettim , dağıldım diyebilirim senin üzüntünü düşünemiyorum. İnşallah en kısa zamanda Rabbim nasip eder de kucaginiza alırsınız yavrunuzu. Allah rahmet eylesin.

Çok mutsuz çok üzgünüm. Kaybım yüzünden değil ama özlem ve vicdan azabı yüzünden canım çok acıyor. Minnoş kızımı koklayıp öpemeden toprağa verdim canım acıyor. Biliyorum ki cennette bizi bekleyecek ama içimdeki özlem dinmiyor. 15 gün oldu onu kaybedeli ama ilk anki gibi taze acım. Hayat devam ediyor, yiyor içiyorum gülüyorum ama kalbimin üzerindeki bıçak hep orada duruyor sanki. Olayın nasıl olduğunu tekrar anlatmaya kalbim dayanmayacak o yüzden linkini aşağı bırakıyorum okumak isteyenler için. Burada sadece derdimi anlatmak istedim. Belki yazarak biraz rahatlarım diye düşünüyorum. Melek kızımın yüzünü unutmamaya çalışıyorum sürekli düşünüyorum. Hastaneye erken gitseydim kurtulur muydu demekten kendimi alamıyorum. Zamanı geri almak istiyorum o güne geceye dönebilmek istiyorum. Gidip mezarı ellerimle kazıp kızıma doyasıya sarılmak istiyorum.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/37-4-te-bebegimi-kaybettim-7-11-2018.1098562/
Canım hic suçluluk hissetme. Acaba hastaneye erken gitsem diye.biliyorsun Rabbimin yazdığı nefesten 1 nefes fazla alamayiz o yüzden, Rabbimin takdiri böyleymiş. Acini yürekten paylaşıyorum. Cennette seni bekleyecek bir yavrun var artik öyle düşün kendini o düşünce ile doldur. Aldgin eşyaları da onun hayrina birine hediye et. Rabbim yardımcin olsun.

Allah yardımcın olsun başın sağolsun canım

dayanmak zordur tahmin edebiliyorum ama o çok güzel bi yere gitti öyle düşün lütfen üzme kendini sen yavrunu kaybetsende annesin artık inşallah tekrar anne olur ve bi parça da olsa bu acın azalır inşallah

Ahh içim yandı Allah’ım ne verirse hayırlısını versin ne desek boş zamanla kucağın dolar inşallah canım

Herkesin acısını ifade etme şekli farklıdır.
Kimisi bağırır kimisi çıt çıkmaz,kimisi deli gibi ağlar kimisi de gözlerini dikip suçlayacak insanlar arar. Eşin 4. Tanıma uyuyor,sen kendine boşu boşuna yüklenme eşinde acısını böyle çıkarıyor demekki yanlış ama yapacak birşey yok. Zamanla anlayacaktır.
Doğru söyledin acısını bu şekilde yaşıyor demek ki

Öyle hissetmen normal, eşin de kendince bir sebep bulmaya çalışıyordur. Emin ol onun için de çok zor. Ben ilk bebeğimi kaybettiğimde 8-9 haftalıktı, çok küçüktü daha. Ama uzun süre etkisinden çıkamamış ve kendimi suçlamıştım. (Doktorum uzun yol önermemesine rağmen yola çıkmıştım, sonradan da pıhtı bozukluğu olduğunu öğrendik zaten) o yüzden bi nebze de olsa seni anlayabildiğimi düşünüyorum. Çok şükür şimdi sağlıklı bir evladım var, Allah’ım sağlık sıhhat versin gerisi boş. :dua: Sana da en uygun zaman da bir evlat nasip eder inşallah.

Senin eşine, eşinin de sana ihtiyacı var. Sen elinden geleni yap, eşin de yapacaktır mutlaka. Ben beslenmeyle çok alakası olduğunu düşünmüyorum, öyle olsa Afrikada vs çocuk olmaması lazımdı. Dediğin gibi Rabbim ol demiş, olmuş... Allah sabır versin inşallah:dua:
Allah bu dertleri aratacak dert vermesin canım katlanıyoruz hayatta güzellikler de var. Destek verdiğin için teşekkür ederim

3 yıl oldu ama dün gibi. nasıl dayandım bende bilmiyorum. Allah acıyı verirken sabrınıda veriyor demekki. yaşıyoruz yaşamak denirse. boğazımızda hiç geçmeyecek bir sızı var
Çok zor bir acı ama hayat devam etti ve sen de yaşadın bu en büyük ve doğal hakkımız. İçindeki yara geçmez benim de geçmeyecek ama bu da sınav deyip devam ediyoruz. Allah başka dert vermesin inşallah

Başınız sağolsun, kaybınıza çok üzüldüm. Allahtan geldik ve elbette O'na döneceğiz... Ama ölüm acısının sabrı zor.. Rabbim sabır ve metanet versin.
Amin Allah razı olsun dayanma gücü veriyor rabbim çok şükür

Back
X