- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi BlackandBlack
-
Bu teknik hakkinda bilgim yoktu tesekkur ederim. Onu arastirip destek alirim en azindan zaman kaybetmemis olurum. Bizim.melegimiz de ertesi gun defnedildi ama bana bebegi gorevliler aldi gibi soylediler. Defnedilcegi zaman mezarliga getirildi gibi anlattilar. O durumda ben de sorgulamadim. Meger ayni arabada cikmisiz hastaneden. Esim de gormedi dayanamam diye. Ama Rabbim 3 defa ruyamda gormeyi nasip etti cok sukur. Bir de dogumdan once rahmetli babannemle birlikte gormustum. Babannem kucagima verdi bak Elif dedi. Ben de aldim sevdim. Babannem secdeye vardi ve gitti. Kizim kucagimda kaldi. O zaman kizimla mujdelediler heralde diye yormustum. Meger Rabbim bana kizimi gondermis. Sen hic gordun mu ruyanda?
Valla ben kaybedelı bi hafta oldu hala ilk günkü gibi onu toprağa verdiğim an gözümün önünde 20 yaşımda yaşadığım en büyük acı buydu hayatın zor olduğunu acımasız olduğunu o mezarlıkta anladım bebeğim yavrum oraya bırakıp geldim içim yanio kuzum melek kızım gitti ellerini tutamadan gitti
ben yaşamadığım için sizler kadar iyi bilemem belki ama yeni bir evladınız olunca en azından üstünü hafifçe örtersiniz. zamanla geçer ama hiç bitmez. başınız sağolsun.36 haftalık hamileyken doktor kontrolüne gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. Oysaki daha 3 gün önce kontrollerde her şey normaldi ve gece yatarken hareketlerini hissetmiştim. Her şeyi hazırken, oğlumu kaybetmek... Tüm hayallerin yarım kalması... Ve işin garip tarafı hiç bir sebep bulunamadı... Normal doğumla doğurtmayı çalıştılar bebeğimi ama olmadı. 12 saat suni sancı vermelerine rağmen herhangi bir açılma olmadı ve sezaryanla doğdu bebeğim. Şimdi ben yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Bazı doktorlar 12 ay, bazıları 6 ay, bazıları ise 2-3 ay beklemem gerektiğini söylüyor. Özellikle bu kötü deneyimi yaşayan ya da çevresinde yaşayan bir yakını olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi??
Ayrıca psikolojik destek almalı mıyım? 50 gün geçmesine rağmen her an aklımda oğlum ve sık sık ağlama krizleri geçiriyorum. Bu ne zaman geçecek? Normal mi?
Yardıma çok ihtiyacım var...
Ben sanirim suan o pismanligi yasiyorum. Sadece dogdugu an gordum. Doktor eline alip goturdu. Onun kucaginda gordum melegimi o kadar. Keske yuzunu de gorseydim. Ruyamda ben de yesil gozlerini gormustum. Ben mezarina iki defa gittim. İlki cok zor olmustu. İkincisinde bol bol konustum kizimla. Bence sen de ona icini dok. Anlat uzun uzun. Bana cok iyi geliyor. Cunku buna dayanmak cok zor gercekten.Ben ilk ay sadece bir kere görmüştüm. Yine ölü doğuyor bebeğim. Kucağıma alıp "Oğlum ne olur beni bırakma, ne olur gitme annem" diye ağlıyorum. Sonra gözlerini açtı o kadar güzel gözleri vardı ki masmavi badem gibi kocaman, gözlerimin içine baktı bana tebessüm etti ve tekrar öldü. Daha sonra 10 gün boyunca her gece rüyamda oğlumu kaybediyordum yine. Kaybettiğim gün yaşadıklarımı tekrar tekrar rüyamda görüyordum. O kadar çok yıpratıyor ki insanı anlatamam. Sonra geçti çok şükür...
Ben vedalastim melegimle, morgda da olsa vedalastim. Çok zordu ama pişman olmamak için gördüm oğlumu. O kadar güzeldi ki oğlum. Görünce "Oğlum Allah seni kendi için yaratmış." dedim. O günün etkisinden hala kurtulamadim. Buz gibiydi bedeni, minicikti her yeri ve biz o minik bedeni toprağa verdikMezarina da gidemiyorum. bir kere gittim daha gidemiyorum Çok ağır geliyo onu toprakta görmek...
Ben de senin gibiyim. Ben yuzunu bile gormedim. Yoksa baglanirim diye. Ama iyi ki allahim yanina aldi. Bir omur aglamaktansa 6 ay aglamak hayirlidir. Bir sorun var ki yasamadi bebeklerimiz. Allah sorunlu hasta bebege bakmakla imtihan etmesin... cok sukur bugunumuze.. yine verir...Ben sanirim suan o pismanligi yasiyorum. Sadece dogdugu an gordum. Doktor eline alip goturdu. Onun kucaginda gordum melegimi o kadar. Keske yuzunu de gorseydim. Ruyamda ben de yesil gozlerini gormustum. Ben mezarina iki defa gittim. İlki cok zor olmustu. İkincisinde bol bol konustum kizimla. Bence sen de ona icini dok. Anlat uzun uzun. Bana cok iyi geliyor. Cunku buna dayanmak cok zor gercekten.
Mekanlari cennet bebeklerimizin... bizi orada bekliyorlar.. ben gercekten sukrediyorum. Belki hasta sorunlu bir evlat olacakti. Belki hergun aglayacaktik. Olsun. Yine verir insallah.. hep soylerim. Olen bebeginize uzulmeyin. Ileriki yaslarda kaybetmek de olabilirdi kaderde. Ohhh cennete gonderdik. Kac anne bunu yasiyor ki.. biz sansliyiz.. gunahlarimizdan temizlendik bu aciyla.....Ben ilk ay sadece bir kere görmüştüm. Yine ölü doğuyor bebeğim. Kucağıma alıp "Oğlum ne olur beni bırakma, ne olur gitme annem" diye ağlıyorum. Sonra gözlerini açtı o kadar güzel gözleri vardı ki masmavi badem gibi kocaman, gözlerimin içine baktı bana tebessüm etti ve tekrar öldü. Daha sonra 10 gün boyunca her gece rüyamda oğlumu kaybediyordum yine. Kaybettiğim gün yaşadıklarımı tekrar tekrar rüyamda görüyordum. O kadar çok yıpratıyor ki insanı anlatamam. Sonra geçti çok şükür...
Ben vedalastim melegimle, morgda da olsa vedalastim. Çok zordu ama pişman olmamak için gördüm oğlumu. O kadar güzeldi ki oğlum. Görünce "Oğlum Allah seni kendi için yaratmış." dedim. O günün etkisinden hala kurtulamadim. Buz gibiydi bedeni, minicikti her yeri ve biz o minik bedeni toprağa verdikMezarina da gidemiyorum. bir kere gittim daha gidemiyorum Çok ağır geliyo onu toprakta görmek...
Eminim bizim bilmedigimiz goremedigimiz bi hayir vardir. Rabbim meleklerimizi cok sevmis de hemen almis yanina demek ki. Bize ve bizim gibi melek annelerine bol bol sabir diliyorum Allahtan.Ben de senin gibiyim. Ben yuzunu bile gormedim. Yoksa baglanirim diye. Ama iyi ki allahim yanina aldi. Bir omur aglamaktansa 6 ay aglamak hayirlidir. Bir sorun var ki yasamadi bebeklerimiz. Allah sorunlu hasta bebege bakmakla imtihan etmesin... cok sukur bugunumuze.. yine verir...
cnm 4 yıl geçse de 40 yıl geçse de aklından geçmeyecek. en büyük acı evlat acısıymış.Allah bu acımızı unutturacak başka dert vermesin inşallah.
unutamam ben hiç.. en büyük aci evlat acisidir bu aci tatmayan bilmez.. işyerindekiler vah tüh gözüyle baksa sinir oluyorum. belli etmedim.. duydum ki arkadaşimn kızı hasta.. çok zor durum.cnm 4 yıl geçse de 40 yıl geçse de aklından geçmeyecek. en büyük acı evlat acısıymış.Allah bu acımızı unutturacak başka dert vermesin inşallah.
nasıl gidiyor iş. bana işe gidip gelmek iyi gelse de genel olarak herkese sinir oluyorum aslındaunutamam ben hiç.. en büyük aci evlat acisidir bu aci tatmayan bilmez.. işyerindekiler vah tüh gözüyle baksa sinir oluyorum. belli etmedim.. duydum ki arkadaşimn kızı hasta.. çok zor durum.
Bende herkese sinir oluyorum neden acaba yaaa,kimseyi gormek de istemiyorumnasıl gidiyor iş. bana işe gidip gelmek iyi gelse de genel olarak herkese sinir oluyorum aslında
Kimse bizi anlamıyo da ondan. Yaşamayan anlayamaz ama saygı da yokBende herkese sinir oluyorum neden acaba yaaa,kimseyi gormek de istemiyorum
takmıyorum ona buna illa kafama taktiracak bi iş peşindeler...nasıl gidiyor iş. bana işe gidip gelmek iyi gelse de genel olarak herkese sinir oluyorum aslında
anlamiyorlar...Kimse bizi anlamıyo da ondan. Yaşamayan anlayamaz ama saygı da yok
Bebegin sağlıklı mı. ?inan çok üzüldüm moralim bozuldu.senin ne yasadıgını ınan yasamadiğim için bilemem allah düşmanıma yaşatmasın.ama bir anne olarak yüreğim cız etti burnumun direği sızladı üstlik 34 haftalık erken dogum yaptım uyanırken bebeğim öldü mü diye sormuşum hep.çok korkmustum ona bişey olucak diye çok şükğr yaşiyor.bu acının hiçbir şekilde tarifi yok ama git destek al kesinlikle hatta şuan kadar durdugun hata kesinlikle yarın git görüş bir doktorla.allah yardımcın olsun oğlusun seni cennete beklıyor sen kendini onun yaşayamdiği hayatı yaşamaya başka evlatlar dogurmaya hazırlla.hayırlısı buymus demekki.senin sınavın bu asla isyn etme
Sağlıklı cok şükür eylülde anaokuluna başlıycak.Bebegin sağlıklı mı. ?
Çok sevindim arkadaşım. Amniyosentez testi yapildi. ? Sonuc nasildi? Bana doktor trizomi 21 sonucu verdiSağlıklı cok şükür eylülde anaokuluna başlıycak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?