Bebeğimi kayınvalidemden kıskanıyorum:((

ayrıca çocuğun anneye çok düşkün olması aslında anneye güvenle bağlanmadığını gösteriyor. ilk bir bir buçuk sene aşırı bağımlılık bir problem aslında...
size tavsiyem işe giderken mutlaka vedalaşın geri geleceğinizi söyleyin. şimdi anlamaz evet ama siz yine de söyleyin. kaçar gibi gitmek ve geleceğim deyip gelmeyerek kandırmak çocuğun güvenini zedeliyor. bir iki yaş arası anlıyorlar her şeyi. biz amaan o daha bebek diyoruz ya aslında o kadar erken kavramaya başlıyorlar ki...

illa ki fedakarlik yapmak gerekiyor bi yerde. ya maddi yonden rahat ediceksiniz veya oglunuzun ilgisini kazancaksiniz... zahmetsiz rahmet olmuyor. su an daha bebek oldugu icin kendi ile en fazla zaman geciren kisi ile guclu baglar kuruyor ,ileride annesini tanidiginda elbette sizinle de iyi diyalog icinde olcak ama o zmana kadar sabretmek ve ihtimaller dahilinde ilgi beklemek bi anne icin cok yorucu.
sunu da eklemeliyim ki ; kv nize bebeginize boyle guzel baktigi icin minnettar olmalisiniz ayrica.

Çok teşekkür ederim beni çok rahatlattınız:) bu akşam iyi hissetme sebebimsiniz... Zaten bağımlı olmasın çocuklar haklısınız.. İnşallah geçecekbu günler zaten kv ağustosa kadar bakacak sonra 2 yaşında kreş düşünüyoruz çok iyi bir kreş var burada..ben de sizin gibiydim başlarda bu törpülenmiş halim bunlar çok garip duygular mesela oğlum bana buakşam öyle davrandı değil mi hemen genele yayıyorum halbuki sabah benim kucağımdayken kv ye gitmedi ondan kaçtı yere koyunca da bacağıma yapıştı bırakmadı .. Bu yaşam şekline alışamamal da var tabiki.. İnşallah dediğiniz gibi olur ve ilerde kendimi üzdüğüm için kızarım kendime

Evet çok haklısınız Gerçekten çok iyi bakıyor sağolsun hiç gözüm arkada değil zaten emin olun yedirdi mi içirdi mi altı çişli kaldı mı aklıma gelmiyor biliyorum ki yapıyor hepsini ama işte bazen elimde olmuyor

bi anne olarak sizi cok iyi anliyorum ama sakin ve dirayetli olmalisiniz, bebeginiz buyudukce ve sizi tanidikca tum sorunlar cozulecek insh , zaman ve sabir ....hersey yoluna girer

ya çok sevindim içinizin rahat etmesine
benim eşim de bankacı işiniz çok zor Allah kolaylık versin. Saatlerce çalış sonra eve gel bir de bunlara üzül haksızlık etmeyin kendinize ve miniğinize :) hem sizin için hem de bebeğiniz için farklı bir süreç, ikiniz de alışma dönemindesiniz.
kafanızı takmayın çocukların her hareketinden anlam çıkarsak ooo...
seneye kreşe verecekseniz hiç sorun yok.
yapacağınız tek şey işten dönünce mutlu neşeli bir biçimde oğlunuzla kaliteli vakit geçirmek... kalabalık içinde zor oluyor aynısını ben de yaşadım. ama size odaklanmasını sağlayın neye merakı varsa birlikte yapın mesela benim kızım boyama ve lego hastası. sizinki de böyleyse akşam giderken renkli kalemler götürüp beraber boyama yapın. ya da neyi en çok seviyorsa o... yorgunluğunuzu hissetmeyeceksiniz bile :)
dediğim gibi olacak bakın görürsünüz ama siz yine de kızmayın kendinize

bir de benim kayınvalidem kendine bağlama meraklısı olduğu için çocuğa hep rüşvetimsi şeyler teklif eder ne isterse yapardı. geçtiğimiz yaz neye izin vermesem benim kız "ben babaanneme gitmek istiyorum" derdi açıkçası bozulurdum. çünkü 5 yaşına kadar çok maddiyatçılar istediklerini kim yapıyorsa onun yanındalar. ama bu da zamanla geçiyor
bir gün babaanneye gitme meselesinde babaanne= market = dondurma denklemi kurunca kayınvalidem bozuldu bu sefer. (babam da bu denklemin çikolata ile olanı)
o zaman ben kayınvalideme güzellikle durumu anlattım. çocuğun babaanneyi yaptıkları ile değil kişiliği ile sevmesi gerektiğini söyledim.
uzun lafın kısası isterse çocuğun önüne disneylandı ser anne-çocuk bağına birşey yapamazsın.
kreş dışında babaanesine götürdüğümde artık "annemi babamı istiyorum" diyor gidip erken alıyoruz. inanın bu daha kötü. hem işim gücüm aksıyor hem vicdan azabı çekiyorum hem de belki inanmayacaksınız ama kayınvalidem üzülmüştür diye üzülüyorum dediğim gibi o ruh halini geride bıraktığım için çocuğumun aile fertlerini sevmesini onlara bağlanmasını çok önemsiyorum.

şimdi gidip mis kokulu bebişinizi öpün ve güzel bir uyku çekin, içiniz rahat etsin düşündüğünüz gibi olmayacak olsa da kalıcı olmayacak, bu sadece bir süreç...

kadıncağız işi gücü bırakmış oğluna bakıyor ve ondan kıskanıyorsun yaptığın biraz bencillik. istifa edin eğer bu kadar kafaya takıyorsanız

kadın düzenini bozuyor sizin için
hafta içi evini barkını bırakıp sizin evladınıza bakıyor
ve siz bebeği kıskanıyorsunuz.
ne garip düşünceler bunlar.

Duygusallık var üzerinde daha 3 hafta olmuş işe başlayalı, henüz alışamadın sisteme. Yarın birgün işi bıraktığına pişman olmayacaksan ve maddi zorunluluktan dolayı çalışmak zorunda değilsen. Sırf kariye uğruna oğlundan ayrı kalma derim.

Kayınvalidem öğretmen hep annesinde, kreşte büyütmüş 2 çocuğunu da maddi zorunluluktan. Hala der ki doya doya sevemedim çocuklarımı der, gözleri dolar. Bebeğinin bu zamanları asla geri gelmeyecek. Göz açıp kapayınca kadar büyüyecek bebeğin. Şahsi fikrim en azından 4-5 yaşında kada bebeğinle kendin ilgilenmen.

ben isten gelir gelmez kucagima aliyorum.oynuyorum oyun oynayip telafi ediyorum. kv de allah var cok iyi bakiyor.

hayır siz bebeğinizi kayınvalideden kıskanmıyorsunuz, siz bebeğinizi bırakıp işe gittiğiniz için vicdan azabı çekiyorsunuz maalesef.
bakıcıda olsa bu sefer bakıcıdan kıskanacaksınız....
bir süre sonra alışıyor inanın.
çalışma şartları zor. ne güzel bir yıl yanında olmuşsunuz bakın.
ben bebeğimi bakıcıya bıraktığımda 3,5 aylıktı. doğum yaptığım güne kadar çalıştır resmen yuvarlana yuvarlana işe geliyordum bebeğimle 1 gün fazla kalayım diye..
arkadaki iyi bakıyorsa hiç düşünmeyin.

Şahsen ben çocuğumun bana bağımlı olmasını istemem. Özgür olmalı her ortama ayak uydurmalı. Ben hayatta her zaman yanında olamıcam çünkü.

1.sınıfa başladığımda hatırlıyorum herkes ağlıyodu annesinden ayrılamıyodu. Bense anneme yanımdan git beni rezil ediyosun demişim. (Özgüvene gel) annem hala bunu anlatıp güler

Yakın oturma imkanı sağlanabilirse
Sizde kalmaz kayınvaliden
Benimde kızım 10 aylık
Annemle yakın oturuyoruz, sabah biz işe giderken kızımı anneme bırakıp akşam iş dönüşü de alıyoruz
Ama iyi bi kayınvaliden varmış, kıymetini bil. Çocuk bakmak ta herkesin harcı değildir

öncelikle kayınvalidenden Allah razı olsun.. ne güzel bakıyor yavrunuza.. emin olun o da rahat edemiyordur ama torunu için katlanıyordur. evimden 5 gün uzak olduğumu düşündüm de ne zor..

bir de çocuk bakmak gerçekten zor bir iş bunu da yapıyor saolsun..

gelelim düşkünlüğe.. meme emiyor mu?? benim oğlum emerken eve geldiğimde dibimden ayrılmazdı hemen bana koşardı.. ne zaman memeyi kestim bağımız inceldi. yani ben olmasam da oluyor. beni hiç aramıyor.. hatta sokağa kim çıkıyorsa o değerli onun için.. yani bunlar normal süreç.. ama zaman geçtikçe anne baba ve diğer akrabaların sevgileri ayrı ayrı olacaktır.. şimdiden evham yapmayın ve kıskanmayın..

Kendinize boşuna dert ediniyorsunuz. Benim kızım 9 aylık babasına çok düşkün. Kalabalık ortamları çok seviyor. Kalabalık bir ortama girelim benim yanıma bile gelmiyor herkesin kucağında geziyor açıkçası bende biraz nefes alıyorum. Sürekli arkanızdan ağlasa, gittiğiniz her yerde kucağınızdan inmese daha kötü.

bu duyguyu tanıdım, bir çok çalışan kadın tanımıştır.

maalesef hoş değil ama öyle hissediyoruz.

oğluma 2 yaşına kadar KV baktı, çok da iyi baktı sağolsun.
ama dediğin gibi akşam olup çocuğumla geçirdiğim vakitte azıcık süreyi biriyle paylaşma düşüncesi kötü bence.
hala aynı düşüncedeyim. evim müsaitti, çocuğumu alıp bir saat en az yalnız vakit geçirirdim, iyi gelirdi. tavsiye ederim.

Biz de mi anormallik var anlayamıyorum. Kayinvalidem sehirdisindan sirf ogluma bakmak icin geldi,7 gun 24 saat bizimle kaliyor. Oglum onunla cok iyi anlasiyor hem fiziksel hem duygusal ihtiyaclarini karsilayabiliyor. Ama ben kapidan iceri girdigimde babanne bir misafirden farksiz gibi. Hep oglumla beraberiz, her isini ben yapiyorum banyosundan yemegine vs sine kadar. Oglum da ben ya da babasi varken babannesine gitmez, gelir beni oper sarilir. Bir sey isteyecekse benden ister. Bizimle oynar. Hic oyle bagimizin zayiflamasi gibi bir sey söz konusu olmadi. Aksine sanki daha da kuvvetlendi.

Bana da babaannem ve halam baktı akşam iş çıkışı annem beni almaya geldiğinde eve gitmemek için ağlarmışım
Annem de bu çocuk beni sevmiyor diye benle birlikte ağlarmış
Ama öyle bir şey söz konusu değildi tabi ki Saedece babaannemlerin evi çok kalabalık ve ilgi daha fazla diye orada kalmak isterdim
Annemi daha az seviyorum babaannemi annem yerine koyuyorum gibi bir şey asla söz konusu olmadı
Bence iyi tarafından bakın Kendinizi boşuna üzmeyin

birçok bayanın söylediği gibi çok duygusal düşünüyorsunuz. henüz bebeğinizi bırakıp işe gitmeyi içinize sindirememişsiniz. şükredin kayınvalideniz var ve bebeğinize bakıyor. gözünüz arkada kalmıyor. bakıcıya güvenmediğinden eve kamera koyanlar sık bakıcı değiştirenleri düşünün.oğlunuz sizi cezalandırmak için eve geldiğinizde size gelmiyor. emmeyi istemesi de bence size sevgisinin göstergesi. büyük oğlum da nerdeyse 2 yaşına kadar eve geldiğimde hemen yanıma gelmezdi babaannesine sarıldı. ama bana aşırı düşkündü hala da düşkündür. iki çocuğuma da kayınvalidem bakıyor; benden çok daha ilgili,sabırlı ve çok iyi bakıyor. ilk önce çocuğunuzu bırakıp çalışmanız gerektiğini kabullenin ve duruma alışın ondan sonra bu düşünceleriniz değişecek.

Calismak zorunda oldugum halde kizim icin calismiyorim birdaha bu halleri olmaz her hareketini her davranisini herseyini ben görnek istiyorum
Ki ben calismak istesem Annem gül gibi bakar , ama kizim 3 yasina girmeyene kadar calismiyacagim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…